Kunstgebit vergoeding 2022

Heb jij volgend jaar een kunstgebit nodig? Dan is het verstandig om daar nu alvast naar te kijken wat de vergoedingen zijn voor een kunstgebit in 2022. In dit artikel vertellen wij je waar je op kunt letten en wat verstandig is om uiteindelijk de zorgverzekering te kiezen die bij jou past.

kunstgebit vergoeding

Vergoeding kunstgebit basisverzekering 2022

Een kunstgebit kent een vergoeding vanuit de basisverzekering, deze vergoeding is afhankelijk van het type prothese dat jij nodig hebt, hieronder een opsomming van de vergoedingen:

  • Volledig (uitneembaar) kunstgebit: 75% vergoeding
  • Volledig (klik-baar) kunstgebit: 83% vergoeding
  • Bovenkaakprothese: 92% vergoeding
  • Onderkaakprothese: 90% vergoeding
  • Reparatiekosten 90% vergoeding

Voor de overige tandheelkundige zorg die geleverd moet worden om het mogelijk te maken dat je een prothese of gebit kunt gebruiken zitten niet in de basisverzekering. Hiermee bedoelen wij het trekken van tanden en / of kiezen of het creƫren van bruggen voor het plaatsen van de protheses. Indien gewenst kun je deze verzekeren middels een tandartsverzekering.

Vergoeding kunstgebit aanvullende zorgverzekering 2022

Je kunt een aanvullende zorgverzekering afsluiten om het resterende deel van de kosten vergoed te krijgen. Let wel, doe je dit enkel voor deze kosten dan weegt dit vaak niet op tegen de premie die je hiervoor dient te betalen. Ook zijn er vaak weer maximum tarieven verbonden aan de vergoedingen die jij krijgt vanuit de aanvullende zorgverzekering, b.v. 75% van de 200 euro.

Zorgverzekering vergelijken met kunstgebit vergoeding?

Je kunt middels onze zorgvergelijker eenvoudig je zorgverzekering vergelijken. Terwijl je dit aan het doen bent dan kun je aangeven dat je hier een vergoeding voor wenst bij specifieke vergoedingen. De vergelijker zoekt dan razendsnel door de duizenden polissen en toont uiteindelijk de goedkoopste zorgverzekering die aansluit op jouw wensen in 2022!

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiƫle onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 26 november 2021
Leon Schouten is directeur van Zeker.com. Regelmatig is Leon te zien in de media naar aanleiding van onderzoeken. Hij werkt inmiddels meer dan 14 jaar in de verzekeringsbranche.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 1 minuut
Laatste update: 26 november 2021