Kunstgebit vergoeding 2021

kunstgebit vergoedingGeldt er een kunstgebit vergoeding vanuit de zorgverzekering? En moet ik hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten? Vragen waar veel mensen mee zitten. We leggen het hieronder allemaal uit. Zo kun je de beste zorgverzekering voor 2021 afsluiten. Een kunstgebit wordt ook wel een gebitsprothese genoemd en vervangt een gedeelte of het hele gebit.

Vergoeding kunstgebit basisverzekering

Voor de vergoeding van een kunstgebit vanuit de basisverzekering geldt het volgende:
  • 1x in de 5 jaar geldt een vergoeding van 75% vanuit de basisverzekering. De overige 25% zal uit eigen zak betaalt moeten worden.
  • Een reparatie of opnieuw passend maken wordt voor 90% vergoed door de basisverzekering. De overige 10% is je eigen bijdrage.
  • Het trekken van tanden om een kunstgebit te kunnen plaatsen, worden niet vergoed vanuit de basisverzekering.

Kunstgebit vergoeding aanvullende zorgverzekering

Wil je alle kosten gedekt hebben voor een kunstgebit, dan kun je hiervoor een aanvullende zorgverzekering kunstgebit afsluiten. Deze kies je dan om de 25% te dekken die niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed.

Wat kost een kunstgebit?

Een kunstgebit kost gemiddeld 600 euro voor een bovenkaak en nog eens 600 euro voor de onderkaak. Wordt het kunstgebit gelijktijdig voor zowel de onder- als bovenkaak geplaatst, dan is het iets goedkoper. Hiervan wordt dus 75% vergoed vanuit de basisverzekering (1x per 5 jaar). Hoeveel geld jouw kunstgebit ongeveer kost hangt af welk materiaal er wordt gebruikt. Vraag dit na bij jouw tandarts.

Kunstgebit zorgverzekering 2021 vergelijken

Wil je er zeker van zijn dat jouw kunstgebit wordt vergoed? Start dan met een zorgverzekering 2021 te vergelijken. Controleer altijd de maximale vergoeding per jaar, het vergoedingspercentage, de voorwaarden en de premie per maand. Door jouw wensen aan te geven in de filters, kun je snel de zorgverzekering vergelijken.

Zorgverzekering vergelijken