Pedicure vergoeding 2024

Ervaar jij veel klachten van je voeten? Dan zou een pedicure uitkomst kunnen bieden bij het behandelen van deze problemen. Een goede verzorging van de voeten is voor iedereen belangrijk, echter bij personen met een ziekte of een aandoening nog veel belangrijker. In dit artikel vertellen wij je of je een vergoeding kunt krijgen voor de pedicure vanuit de zorgverzekering.

pedicure vergoeding

Vergoeding pedicure vanuit de basisverzekering

Een behandeling door de pedicure komt niet in aanmerking voor een vergoeding vanuit het basispakket zonder medische oorzaak / noodzaak. Er is een uitzondering gemaakt voor patiënten die belast zijn met Diabetes, deze kunnen in aanmerking komen voor voetzorg vanuit het basispakket van de zorgverzekering.

Pedicure vanuit de aanvullende zorgverzekering

Vanuit de aanvullende zorgverzekering kun je aanspraak maken op een vergoeding voor de pedicure. Let op, dit geldt enkel voor mensen met een specifieke aandoening zoals:

  • Reumatoïde Artritis
  • Dwarslaesie
  • Andere medische oorzaak, goedgekeurd door de zorgverzekeraar.

Om voor een vergoeding in aanmerking te komen dient men ten alle tijden toestemming te hebben van de zorgverzekeraar. Deze hebben op hun beurt weer een verklaring nodig van de (medische) pedicure of podotherapeut.

Daarnaast zijn de vergoedingen van de zorgverzekeraars onderling verschillend, zo kan het zijn dat de een slechts 75% van de kosten dekt en de andere de volledige behandeling.

Zorgverzekering vergelijken met pedicure behandelingen in 2024?

Je kunt middels onze zorgvergelijker eenvoudig je zorgverzekering vergelijken. Terwijl je dit aan het doen bent dan kun je aangeven dat je hier een vergoeding voor wenst bij specifieke vergoedingen. De vergelijker zoekt dan razendsnel door de duizenden polissen en toont uiteindelijk de goedkoopste zorgverzekering die aansluit op jouw wensen in 2024!

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 26 november 2021
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 04 januari 2024