Vergoeding brillen 2024

Veel Nederlanders dragen een bril of lenzen, heb jij in 2024 nieuwe nodig en vraag jij je af of je hier een vergoeding van kunt krijgen van je zorgverzekering? Dan moeten wij je in veel gevallen toch teleurstellen! Een vergoeding van brillen of lenzen is enkel mogelijk indien het een medische noodzaak betreft. Wel bestaat er de mogelijkheid om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten voor de bril of lenzen die je bij een opticien koopt.

bril vergoeding

Vergoeding bril vanuit de basisverzekering

Zoals beschreven krijg je vanuit de basisverzekering enkel een vergoeding indien het een medische noodzaak betreft. Dat wil zeggen dat de indicatie gesteld wordt door een oogarts in het ziekenhuis. Enkele voorbeelden van deze indicaties zijn:

  • Sterke bijziendheid (meer dan – 6 dioptrieën)
  • Een afwijking van meer dan 10 dioptrieën
  • Na een operatie bij een lensafwijking
  • Slecht zien na een ongeval of medische aandoening

Voldoe jij niet aan bovenstaande voorwaarden, dan kom je niet in aanmerking, wel kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Aanvullende vergoedingen brillen 2024

Je kunt een aanvullende verzekering afsluiten voor brillen en lenzen, zo ook voor de zorgverzekering van 2024. Wij raden je wel aan om een optelsom te maken of het financieel aantrekkelijk is of je deze verzekering afsluit.

De zorgverzekeraars hanteren namelijk vaak maximumtarieven tot 200 of 300 euro per bril. Tevens is het zo dat de zorgverzekeraar maximaal eens per twee of drie jaar een vergoeding voor brillen verstrekt. Zo kan het zijn dat je totale kosten voor de aanvullende verzekering hoger uitkomen dan de vergoeding die jij daadwerkelijk ontvangt.

Zorgverzekering vergelijken met brillen vergoeding?

Wil jij je zorgverzekering vergelijken en direct kijken wat de vergoedingen zijn voor brillen in 2024? Dat kan eenvoudig en snel via onze zorgvergelijker! Je kunt dan onder aanvullende dekkingen brillen en lenzen selecteren. Dit neemt hij dan automatisch mee in de vergelijking bij het tonen van het resultaat dat het beste aansluit op jouw wensen.

Geschreven door
geschreven door Leon Schouten
Geschreven door groot
Geschreven door Leon Schouten
Leon Schouten is voormalig directeur van Zeker.com. Regelmatig is Leon te zien in de media naar aanleiding van onderzoeken. Hij werkt inmiddels meer dan 14 jaar in de verzekeringsbranche.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 29 december 2022
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 04 januari 2024