Bril vergoeding 2021

bril vergoedingGeldt er een brillen vergoeding op de zorgverzekering 2021? Veel mensen zijn gebaat bij een bril of lenzen. Misschien hoor jij ook tot deze groep. Natuurlijk wil je de kosten voor een bril of lenzen gedekt hebben onder de basis zorgverzekering. Helaas kan dat meestal niet. Gelukkig is er wel een aanvullende zorgverzekering voor een brilvergoeding. Lees er hieronder alles over.

Bril vergoeding basisverzekering

De kosten voor brillen en lenzen vallen alleen in het geval van medische noodzaak onder de dekking van de basisverzekering. In dit geval gaat het om speciale lenzen en bijzondere hulpmiddelen. Koop je een bril  bij de opticien dan ontvang je nooit een brillen vergoeding vanuit de basisverzekering.

Aanvullende bril verzekering

Wil je de kosten voor een nieuwe bril of set lenzen wel gedekt hebben? Dan kun je hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. Let daarbij altijd op een aantal punten;
  • Geldt er een maximum vergoeding per jaar?
  • Geldt er een maximum vergoedingspercentage per rekening?
  • Moet je al een aantal jaar verzekerd zijn voordat er uitgekeerd wordt? (een zogenaamde wachttijd)
  • De premie
  • De voorwaarden

Bril vergoeding eigen risico

Eigen risico betaal je alleen voor zorg vanuit de basisverzekering. Heb jij geen brillen vergoeding vanuit de basisverzekering, dan betaal je hiervoor nooit eigen risico. Heb je een aanvullende bril verzekering? Dan betaal je voor de bril vergoeding geen eigen risico.

Brillen zorgverzekering vergelijken

Voordat je een zorgverzekering 2021 kiest, is het van belang dat je altijd de voorwaarden van de verzekeraar controleert. Met behulp van onze vergelijkingstool kun je de conclusie trekken of het afsluiten van een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen voor jou aantrekkelijk is. In sommige gevallen is het voordeliger om de rekening zelf te betalen dan om je ervoor te verzekeren.

Zorgverzekering vergelijken