Ooglidcorrectie vergoeding 2021

Ooglidcorrectie vergoedingEen hangend ooglid kan heel vervelend zijn. Niet alleen vinden mensen het vaak geen mooi gezicht, maar je kunt er ook echt last van hebben. Een oplossing hiervoor is een ooglidcorrectie laten uitvoeren. Of een ooglidcorrectie wordt vergoed vanuit de zorgverzekering 2021 en welke voorwaarden hierbij horen lees je hieronder.

Vergoeding ooglidcorrectie basisverzekering

Een ooglidcorrectie wordt vergoed door jouw basis zorgverzekering als je last hebt van ernstige gezichtsbeperking. Dit kan door verlamming of verslapping van het bovenooglid komen. Alleen dan krijg je een ooglidcorrectie vergoed. Let op want hiervoor heb je altijd een verwijzing nodig van een arts. De arts vraagt dan een goedkeuring voor de vergoeding aan bij jouw verzekeraar. Pas als de verzekeraar het heeft goedgekeurd, wordt de ooglidcorrectie vergoed.

Ooglidcorrectie vergoeding aanvullende zorgverzekering 2021

Kom je niet in aanmerking voor de vergoeding vanuit de basisverzekering? Dan kun je een aanvullende zorgverzekering in 2021 aanvragen. Hiervoor gelden wel andere regels dan normaal gesproken bij een aanvullende dekking. Voordat de verzekeraar de behandeling dekt, moet de verzekeraar de correctie namelijk goedkeuren. Anders wordt de ooglidcorrectie alsnog niet vergoed. Ook moet er altijd een verwijzing aanwezig zijn van de arts.

Zorgverzekering vergelijken inclusief ooglidcorrectie vergoeding

Ieder jaar hebben we de mogelijkheid om over te stappen van zorgverzekering. Hierdoor kun je ieder jaar de zorgverzekering aanpassen naar jouw nieuwe wensen. Wil je in 2021 een ooglidcorrectie ondergaan? Dan kun je hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. Start altijd met vergelijken, zodat je weet wat er wordt vergoed en wat je gaat betalen. Na het maken van een vergelijking, staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan. Let op: je hebt altijd een verwijzing nodig van een arts én de verzekeraar moet goedkeuring geven voor de vergoeding van een ooglidcorrectie.

Zorgverzekering vergelijken