Ooglidcorrectie vergoeding 2024

Heb jij klachten van hangende oogleden of de huidplooien eromheen? Zit jij erover na te denken om je in 2024 een ooglidcorrectie uit te laten voeren? Dan is het zaak om je hier nu alvast in te verdiepen, in dit artikel vertellen wij jou wat er nodig is om voor een vergoeding in aanmerking te komen. Let op, een onderste ooglid komt nooit in aanmerking voor een vergoeding, enkel een bovenste ooglid. 

Ooglidcorrectie vergoeding

Vergoeding ooglidcorrectie vanuit de basisverzekering

Om voor een vergoeding vanuit het basispakket van de zorgverzekering in aanmerking te komen dan dienen we te letten op een aantal voorwaarden.

Een ooglidcorrectie dient medisch te zijn geïndiceerd om in aanmerking te komen voor een vergoeding vanuit de zorgverzekeraar. Hierbij dient er een dusdanige beperking te zijn binnen het gezichtsveld. Dit komt in de praktijk neer dat het ooglid net boven de pupil moet staan om hiervoor in aanmerking te komen. Of men dient vanaf de geboorte of door een chronische ziekte een verslapt of verlamd ooglid te hebben.

Het bovenstaande dient te worden vastgesteld door een medisch specialist, welke uiteindelijk een verzoek zal indienen bij de zorgverzekeraar.

Ooglidcorrectie vanuit de aanvullende zorgverzekering?

Een aantal verzekeraars hebben een vergoeding voor een bovenste ooglidcorrectie vanuit de aanvullende zorgverzekering. Het gaat dan nog steeds om als er een medische noodzaak is, al zijn de richtlijnen iets soepeler dan die vanuit de basisverzekering.

Een ooglidcorrectie voor cosmetische ingrepen worden nooit verstrekt vanuit de aanvullende en / of basisverzekering.

Zorgverzekering vergelijken met ooglidcorrectie in 2024?

Je kunt middels onze zorgvergelijker eenvoudig de beste zorgverzekeringen vergelijken. Terwijl je dit aan het doen bent dan kun je aangeven dat je hier een vergoeding voor wenst bij specifieke vergoedingen. De vergelijker zoekt dan razendsnel door de duizenden polissen en toont uiteindelijk de goedkoopste zorgverzekering die aansluit op jouw wensen in 2024!

Geschreven door
geschreven door Leon Schouten
Geschreven door groot
Geschreven door Leon Schouten
Leon Schouten is voormalig directeur van Zeker.com. Regelmatig is Leon te zien in de media naar aanleiding van onderzoeken. Hij werkt inmiddels meer dan 14 jaar in de verzekeringsbranche.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 26 november 2021
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 04 januari 2024