Podotherapie vergoeding 2024

Indien men klachten heeft van pijn aan de voeten, enkels rug of knie dan kan een podotherapeut daar wellicht oplossing bieden. Een podoloog analyseert deze klachten en behandelt deze aan de hand van de laatste richtlijnen om jou te helpen klachtenvrij te maken.

podotherapie vergoeding

Vergoeding podotherapie basisverzekering

Podotherapie kent een vergoeding vanuit het basispakket van de zorgverzekering bij uitzondering voor de volgende groepen:

  • Diabetici

Voor de overige mensen die hier gebruik van willen maken bestaat er de mogelijkheid om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten

Aanvullende zorgverzekering en podotherapie 2024

Middels de aanvullende zorgverzekering kan men aanspraak maken op een vergoeding voor podotherapie. Dit hoogte van de vergoeding en de dekking verschilt per zorgverzekeraar. Er zijn veel verzekeraars die enkel de vergoeding voor steunzolen toekennen.

Sluit jij een zorgverzekering af enkel voor het gebruik van steunzolen? Dan is het wellicht verstandig om deze zelf te betalen. Dat komt voort uit het feit dat de premie voor deze aanvullende verzekering hoger is dan de vergoeding die men hierbij verkrijgt. Gebruik je de verzekering ook voor overige zaken zoals fysiotherapie of alternatieve zorg, dan kan het wel rendabel zijn deze af te sluiten.

Zorgverzekering vergelijken met podotherapie?

Je kunt via onze zorgvergelijker eenvoudig je zorgverzekering vergelijken. Onder het kopje specifieke vergoedingen kun je dan podotherapie toevoegen. Dit zorgt ervoor dat jij een zorgverzekering ontwikkelt die geheel aansluit op jouw wensen, en in veel gevallen ook nog eens voordeliger was dan de polis die je nu bezit!

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 26 november 2021
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 04 januari 2024