Acnetherapie vergoeding 2024

Acnetherapie is een behandeling die niet is opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Wel is het mogelijk om een dergelijke behandeling vergoed te krijgen via de aanvullende zorgverzekering. Wil jij voor het komende jaar in aanmerking komen voor een acnetherapie vergoeding 2024 dan dien je dit dus apart af te sluiten.

acnetherapie vergoeding

Wat is acnetherapie?

Acnetherapie is een behandeling die wordt gedaan door een huidtherapeut, om vormen van acne in de huid of hals te verhelpen. Dit doen zij door middel van het reinigen van de huid en onzuiverheden te verwijderen. De behandeling is erop ingesteld om littekens te voorkomen en de huid te laten genezen van de betreffende acne.

Aanvullende verzekering voor acnetherapie 2024?

Let op, je kunt een aanvullende verzekering afsluiten voor de vergoeding van acnetherapie in 2024. Wel is het belangrijk dat je vooraf controleert of jouw zorgaanbieder is gecontracteerd door de zorgverzekeraar. Is dit niet het geval dan bestaat er de kans dat jij alsnog moet bijbetalen voor een behandeling bij de huidtherapeut.

Middels onze zorgvergelijker kun je eenvoudig de zorgverzekering vergelijken. Je kunt dan bij specifieke dekking toevoegen aangeven dat je hier acnetherapie wil verzekeren. Dit neemt hij dan mee samen met je overige wensen om de beste zorgverzekering te tonen die bij jou past.

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 17 november 2022
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 04 januari 2024