Chiropractie vergoeding 2021

Chiropractie vergoedingWanneer iemand last heeft van zijn nek of rug kan hij of zij gebruik maken van chiropractie. De chiropractor controleert dan of er blokkades zijn en probeert deze te verhelpen. Deze behandelingen vallen onder de vergoeding alternatieve geneeswijzen. Wil jij een chiropractie vergoeding? Lees dan hieronder of dit wordt vergoed door de zorgverzekering.

Chiropractie vergoeding basisverzekering

De vergoeding voor chiropractie valt niet onder de basisverzekering. Zoals gezegd valt chiropractie onder de term ‘alternatieve geneeswijzen’ en al deze vormen van zorg vallen niet onder de basis zorgverzekering. Dit komt omdat de behandelwijzen niet wetenschappelijk zijn bewezen.

Chiropractor zorgverzekering aanvullend

Wil je een vergoeding voor de chiropractor, dan moet je hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. Bijna iedere zorgverzekeraar biedt hiervoor dekking. Toch vragen zij allemaal een andere premie. Ga je de zorgverzekering 2021 vergelijken? Let dan voor de vergoeding van chiropractie op het volgende:
  • Hoeveel wordt er maximaal per jaar vergoed?
  • Wat is het vergoedingspercentage per rekening?
  • Hoeveel premie betaal je er per maand voor?
  • Is jouw chiropractor een erkende behandelaar en aangesloten bij een landelijke vereniging?

Chiropractie zorgverzekering vergelijken

Ieder jaar kun je overstappen van zorgverzekering. Jaarlijks stappen ruim een miljoen mensen over. Dit doen zij omdat zij kunnen besparen op de zorgverzekeringspremie. Ook op de zorgverzekering 2021 kun je geld besparen. Start daarom met jouw zorgverzekering te vergelijken. Hier kun je aangeven dat je een vergoeding voor chiropractie wilt. Zodra de vergelijking is gemaakt, staat de goedkoopste zorgverzekering 2021 voor jou bovenaan. Deze kun je indien gewenst direct afsluiten.

Zorgverzekering vergelijken