Chiropractie vergoeding 2024

Chiropractie kan een oplossing zijn indien men klachten heeft van zijn rug of nek. Deze bekijkt op een professionele wijze waar er blokkades zijn van het zenuwstelsel en hoe deze kunnen worden voorkomen.

Vergoeding chiropractie vanuit de basisverzekering

Chiropractie kent geen vergoeding vanuit het basispakket van de zorgverzekering.

Chiropractie vergoeding

Vergoeding chiropractie vanuit de aanvullende zorgverzekering

Chiropractie valt onder de noemer alternatieve geneeswijzen. Alhoewel steeds vaker alternatieve geneeswijze op een zogeheten “Evidence Based” wijze kunnen worden toegepast worden deze niet altijd vergoed. Evidence based betekent wetenschappelijk onderbouwd, door middel van bewezen onderzoek waarbij de uitkomst positief is voor de zorgvrager.

Verder is het belangrijk om in aanmerking te komen voor een vergoeding vanuit de zorgverzekeraar dat deze is aangesloten bij een bepaald register of beroepsvereniging.  Dat zijn op dit moment de volgende registers:

  • Stichting Chiropractie Nederland (SCN)
  • Stichting Nationaal Register van Chiropractoren (SNRC)
  • Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA)
  • Dutch Chiropractic Federation (DCF)
  • Christelijke Chiropractoren Associatie (CCA)

Chiropractie vergoedingen vergelijken?

Je kunt eenvoudig de vergoedingen en zorgverzekeraars die dit aanbieden met elkaar vergelijken via onze zorgvergelijker. Door in het filter extra vergoedingen deze specifieke vergoeding toe te voegen vergelijkt het systeem automatisch de polis die jij zoekt. Deze worden dan gerangschikt op basis van uitkomst en prijs die voldoen aan jouw wensen. Zo heb je altijd de beste zorgverzekering voor jou!

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 9 december 2021
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 30 november 2023