Dieetadvisering en zorgverzekering 2024

Een diëtist kan voor veel mensen een uitkomst zijn ter ondersteuning van een gezonde levensstijl. Dit kan zijn omdat je graag zou willen afvallen, maar ook voor het advies bij maag en darmklachten of zwangerschapsdiabetes. Zij bekijken dan samen met jou hoe jouw levensstijl eruit ziet en wat er verandert moet worden om dit te verbeteren.

Dieetadvisering en zorgverzekering

Dieetadvies vanuit de basisverzekering

De afgelopen jaren zetten de zorgverzekeraars steeds meer in op preventieve gezondheidszorg. Dit wil zeggen dat zij graag al vooraf de consumenten helpen met een gezonde levensstijl om daarmee uiteindelijk kosten te besparen op problemen die kunnen ontstaan uit de ongezonde levensstijl.

Vanuit de basisverzekering heb je dan ook recht op drie uur dieetadvisering per jaar. Heb je uiteindelijk toch meer tijd nodig, dan kun je een vergoeding krijgen vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Let op, er zijn bepaalde voorwaarden om in aanmerking te komen voor een vergoeding dieetadvies vanuit de basisverzekering:

  • De diëtist dient een erkende certificering te hebben.
  • Indien men vanuit ketenzorg gebruik maakt van dieetadvies, dan betaald men geen eigen risico, denk hierbij aan diabetes, COPD en CVRM.

Aanvullend verzekeren voor dieetadvies in 2024?

Als jij enkel voor het dieetadvies een aanvullende zorgverzekering gaat afsluiten is het raadzaam om vooraf de kosten te bekijken. De kosten voor de aanvullende zorgverzekering weegt in veel gevallen niet op tegen de vergoedingen die men ontvangt. Heb je nog meer zaken waarvoor je de aanvullende zorgverzekering nodig hebt zoals fysiotherapie of hulpmiddelen? Dan kan het voordeliger zijn om dit wel af te sluiten.

Geschreven door
geschreven door Leon Schouten
Geschreven door groot
Geschreven door Leon Schouten
Leon Schouten is voormalig directeur van Zeker.com. Regelmatig is Leon te zien in de media naar aanleiding van onderzoeken. Hij werkt inmiddels meer dan 14 jaar in de verzekeringsbranche.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 26 november 2021
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 30 november 2023