Vergoeding gehoorapparaat 2021

Vergoeding gehoorapparaatHeb je een hoortoestel of gehoorapparaat nodig? Dan kom je voor flinke kosten te staan. Dergelijke toestellen kosten namelijk al snel enkele honderden euro’s. Gelukkig wordt er een en ander vanuit de basisverzekering vergoed. Ook kun je er een aanvullende hoortoestel verzekering voor afsluiten. Je leest het hieronder.

Vergoeding gehoorapparaat basisverzekering

Vanuit de basisverzekering wordt 75 procent vergoed door de verzekeraar. Dit betekent dat je zelf 25% moet betalen. Ook moet je het eigen risico betalen. In 2021 geldt een eigen risico van 385 euro. Ondanks dat de verzekeraar 75% vergoed, kan het voorkomen dat je alsnog veel zelf moet betalen. Rekenvoorbeeld: Stel je koopt een hoortoestel van 1.000 euro en je hebt nog niets van het eigen risico gebruikt. Dan betaal je 25% zelf, wat neerkomt op 250 euro. Vervolgens betaal je 385 euro eigen risico. Pas daarna betaalt de verzekeraar. 1.000 – 250 – 385 = 365 euro. De verzekeraar betaalt dus 365 euro.

Gehoorapparaat vergoeding aanvullende verzekering

Je kunt er ook voor kiezen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Let hierbij goed op de vergoeding, soms is dat eens per 5 jaar en bij de andere verzekeraar geldt er een vergoeding per toestel. Voor vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering betaal je geen eigen risico.

Vergoeding hoortoestel voor kinderen

Heeft een kind een hoortoestel nodig, dan wordt alles vergoed onder de basisverzekering. Voor kinderen hoef je ook geen eigen risico te betalen.

Zorgverzekering vergelijken