Gehoorapparaat vergoeding 2024

Heb jij het komende jaar een gehoorapparaat of een hoortoestel nodig? Dan kan jij hier nu goed op inspelen door een aanvullende verzekering hiervoor af te sluiten. Doe je dit niet, dan kan dit namelijk behoorlijk in de papieren lopen.

Vergoeding gehoorapparaat

Gehoorapparaat vergoeding vanuit de basisverzekering

Hoorzorg of een gehoorapparaat kent een vergoeding vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Let wel dit is indien je minimaal 35 dB gehoorverlies hebt. Dit moet ook gemeten zijn door een erkende audicien. Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan kan je aanspraak maken op een vergoeding vanuit het basispakket, deze bedraagt 75% van de totale kosten. De overige kosten 25% dien je zelf te betalen, dit is de zogeheten eigen bijdrage en deze zou je aanvullend kunnen verzekeren.

Let op, de eigen bijdrage niet te verwarren met het eigen risico, welke ook van toepassing is op dit product.

Voorbeeld: Gehoorapparaat kost 1000,- euro, hiervan bedraagt je eigen bijdrage 25% en je eigen risico 385,- euro. Wat betekent dat de zorgverzekeraar 365 euro aan je zal uitkeren ter vergoeding voor het gehoorapparaat.

Aanvullend verzekeren gehoorapparaat 2024?

Je kunt een aanvullende zorgverzekering afsluiten voor de vergoeding van de eigen bijdrage. Let op, dit weegt vaak niet op tegen de kosten van de premie zelf. Gebruik dit dus enkel indien jij ook nog andere kosten maakt binnen de aanvullende polis, zoals fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen.

Gehoorapparaat vergoedingen vergelijken?

Wil jij de zorgverzekeraars onderling vergelijken en hierbij hoorzorg of gehoorapparaten toevoegen? Dat kun je eenvoudig en snel doen door bij specifieke vergoedingen toe te voegen in de vergelijker. Op die manier krijg je eenvoudig de beste zorgverzekering die bij je past gerangschikt op prijs

Geschreven door
geschreven door Leon Schouten
Geschreven door groot
Geschreven door Leon Schouten
Leon Schouten is voormalig directeur van Zeker.com. Regelmatig is Leon te zien in de media naar aanleiding van onderzoeken. Hij werkt inmiddels meer dan 14 jaar in de verzekeringsbranche.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 2 december 2021
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 30 november 2023