Beste zorgverzekering 2024 

Ben je op zoek naar de beste zorgverzekering van dit moment? Bekijk de beste zorgverzekering hieronder of maak een eigen vergelijking.

Top 5 beste zorgverzekering

Hieronder hebben we een vergelijking gemaakt van de beste zorgverzekering op basis van beoordelingen en de beste premie en dekking

VerzekeraarSoortDekkingPremieDirect naar
FBTOBudgetBeperkt€ 131,95Bekijk je premie
VinkVink x MenzisCombinatieRuim€ 132,90Bekijk je premie
De FrieslandBudgetBeperkt€ 136,95Bekijk je premie
Andere ZorgBudgetBeperkt€ 138,65Bekijk je premie
United Consumers (beste voor zwangeren)NaturaRuim€ 165,45Bekijk je premie
De beste zorgverzekering voor 2024

Vergelijk nu zelf!

Wat is de beste zorgverzekering?

De beste zorgverzekering is de polis met de meest ruime dekking tegen de laagste prijs. Voor 2024 is de beste zorgverzekering VinkVink. Dit is een naturapolis. Bereken hier of dit voor jou ook een goede keus is. 

Uit het jaarlijkse onderzoek van KlantenMonitor Zorgverzekeringen blijkt dat DSW de beste zorgverzekering biedt. Zij hebben deze prijs al 9 jaar op rij gewonnen. Dit bureau meet de loyaliteit en tevredenheid onder de verzekerden. Dat DSW deze prijs wint, wil niet zeggen dat DSW ook perse de beste zorgpolis voor jou biedt.

Hoe vind ik de beste zorgverzekering?

Eigenlijk is de beste zorgpolis degene die het beste aansluit bij jouw wensen. Je vindt deze door een vergelijking te maken voordat je er eentje uitkiest. Bedenk voor jezelf of je voldoende hebt aan de basisverzekering of dat je extra zorg denkt nodig te hebben. Anders kun je hier een aanvullende zorgverzekering voor afsluiten. Denk hierbij aan fysiotherapie, een tandartsverzekering of een vergoeding voor brillen en lenzen. Geef via de filters aan de linkerkant aan welke wensen je hebt. Op basis van jouw wensen wordt een vergelijking gemaakt. De goedkoopste staat altijd bovenaan.

In 5 stappen de beste zorgverzekering vinden

 1. Bepaal wat jij belangrijk vindt
 2. Maak een vergelijking
 3. Vergelijk de premies en voorwaarden
 4. Lees reviews van andere verzekerden
 5. Kies de beste uit en sluit af

Hoe bepaal ik wat een goede zorgverzekering is?

Voordat je weet welke zorgverzekering voor jou het best is, is het goed om te bepalen wat jij belangrijk vindt;

 • wel of geen vrije zorgkeuze
 • wel of geen aanvullende zorgpolis
 • een verzekeraar met goede klantbeoordeling
 • hoeveel eigen risico je wilt betalen. Hoe hoger dit bedrag, hoe lager de zorgpremie
 • of je het prima vindt om zelf alles online te regelen of toch liever een klantenservice belt

De beste basisverzekering 2024

Kies je alleen voor een basisverzekering? Dan heb je bij iedere verzekeraar recht op dezelfde zorg. De overheid bepaalt namelijk wat er wordt vergoed vanuit de basisverzekering. De verzekeraars mogen daar zelf niets aan wijzigen. Het enige verschil is dat je bij een budget polis maar naar een aantal zorgverleners toe kunt voor een volledige vergoeding van de kosten. Bij de natura polis krijg je de zorg vergoedt als je naar een gecontracteerde zorgverlener gaat. Dit zijn er gelukkig vaak heel veel. Tot slot is er de combinatie en restitutiepolis. Bij deze laatste krijg je de zorg altijd vergoedt, ongeacht naar welke zorgverlener je gaat. Voor de restitutiepolis betaal je daarom ook een hogere premie.

Veel mensen kiezen ook dit jaar weer voor de goedkoopste. Dat is dit jaar FBTO. Goed om te weten is dat je een lage premie betaalt, maar niet in ieder ziekenhuis een volledige vergoeding krijgt. Bij Zekur regel je zelf alles online. Wil jij graag een lage premie en vind je het niet erg om zorg zaken zelf te regelen? Dan is dit wellicht voor jou ook de beste keus.

De beste aanvullende zorgverzekering 2024

Iedere verzekeraar biedt haar eigen aanvullende zorgverzekering aan. Welke de beste is, is niet te zeggen. Bij het kiezen van een aanvullende zorgverzekering zijn een aantal dingen van belang. Let daarop bij het maken van een vergelijking:

 • hoeveel procent van de rekening wordt vergoed?
 • wat wordt er maximaal per jaar vergoed?
 • is het goedkoper om de rekening zelf te betalen of om te verzekeren? Het is soms namelijk goedkoper om de zorgkosten uit eigen zak te betalen dan je hiervoor te verzekeren. Als er bijvoorbeeld maximaal 100 euro per jaar wordt vergoed en je betaald hier 12 euro per maand voor. Dan betaal je uiteindelijk meer voor de verzekering dan dat er wordt vergoed.
 • ga je de aanvullende verzekering ook echt gebruiken? Over verzekeren is zonde van je geld.

Beste verzekering voor zwangeren

Vrouwen die in verwachting zijn hebben andere zorg nodig. Denk aan kraamzorg, zorg rondom de bevalling en echo’s. Een deel van deze kosten wordt vergoed vanuit de basisverzekering, maar een deel niet. Zo zijn er veel vrouwen die bijvoorbeeld een zwangerschapscursus willen doen of yoga. De beste zorgpolis voor hen is daarom een andere. Dit jaar is de UnitedConsumers verzekering door VGZ voor ons uit de test gekomen als beste zorgverzekering zwanger.

Beste zorgverzekering 2024 vergelijken

Start altijd met het maken van een zorgvergelijking. Zo vind je de beste zorgverzekering voor jou. Speel ook eens met het eigen risico. Standaard is dit 385 euro in 2024. Verwacht je geen zorg nodig te hebben? Dan kun je ook kiezen voor een verhoogd eigen risico. Je krijgt dan korting op de premie. Kies je voor een eigen risico van 885 euro? Dan kan dat wel 20 tot 30 euro per maand schelen.

Zodra je de beste verzekering hebt gevonden, kun je direct overstappen. Dit kun je doen tot en met 31 december. Jouw oude zorgverzekering wordt dan voor je opgezegd en de nieuwe gaat per 1 januari in. Je bent dan direct goed verzekerd. De verzekering loopt 1 jaar.

beste zorgverzekering

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

 • Rijksoverheid
 • Zorginstituut Nederland
 • Overheidswetten
Geschreven door
geschreven door Mike Wagenaar
Geschreven door groot
Geschreven door Mike Wagenaar
.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Aart Wallet
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Aart Wallet op 28 december 2022
Aart is sinds 2001 actief als online ondernemer en heeft in diverse segmenten waaronder ook de financiële branche ervaring opgedaan.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 19 december 2023