Beste Zorgverzekering 2021

Ieder jaar kunnen we een andere zorgverzekering kiezen. Maar wat is nou de beste zorgverzekering? Dat hangt geheel af van jouw wensen. Voor iedereen is namelijk een andere zorgverzekering de beste. Ga je voor de laagste premie of juist voor de meest uitgebreide dekking? Hieronder lees je hoe jij de beste zorgverzekering in 2021 vindt.

Laden...

Top 5 beste zorgverzekeringen

Hieronder hebben we een vergelijking voor je gemaakt van de beste zorgverzekeringen.

VerzekeraarBeoordeling
Ditzo9,4
Zilveren Kruis (ZieZo)9,3
OHRA8,8
Univé8,7
Promovendum8,4
Top 5 beste zorgverzekeringen

Hoe vind ik de beste zorgverzekering?

Eigenlijk is de beste zorgverzekering degene die het beste aansluit bij jouw wensen. Je vindt deze door een vergelijking te maken voordat je er eentje uitkiest. Bedenk voor jezelf of je voldoende hebt aan de basisverzekering of dat je extra zorg denkt nodig te hebben. Anders kun je hier een aanvullende zorgverzekering voor afsluiten. Denk hierbij aan fysiotherapie, een tandartsverzekering of een vergoeding voor brillen en lenzen. Geef via de filters aan de linkerkant aan welke wensen je hebt. Op basis van jouw wensen wordt een vergelijking gemaakt. De goedkoopste staat altijd bovenaan.

In 5 stappen de beste zorgverzekering vinden

 1. Maak een persoonlijke vergelijking
 2. Vergelijk de premies
 3. Vergelijk de voorwaarden
 4. Lees reviews van andere verzekerden
 5. Kies de beste zorgverzekering uit voor jou

De beste basisverzekering 2021

Kies je alleen voor een basisverzekering? Dan heb je bij iedere verzekeraar recht op dezelfde zorg. De overheid bepaalt namelijk wat er wordt vergoed vanuit de basisverzekering. De verzekeraars mogen daar zelf niets aan wijzigen. Het enige verschil is dat je bij een budget polis maar naar een aantal zorgverleners toe mag. Bij de natura polis krijg je de zorg vergoedt als je naar een gecontracteerde zorgverlener gaat. En bij de restitutiepolis krijg je de zorg altijd vergoedt, ongeacht naar welke zorgverlener je gaat. Voor de restitutiepolis betaal je daarom ook een hogere premie.

De beste aanvullende zorgverzekering 2021

Iedere verzekeraar biedt haar eigen aanvullende zorgverzekeringen aan. Welke de beste is, is niet te zeggen. Bij het kiezen van een aanvullende zorgverzekering zijn een aantal dingen van belang;

 • hoeveel procent van de rekening wordt vergoed
 • de maximum vergoeding per jaar
 • bereken altijd eerst of het nuttig is om een aanvullende verzekering af te sluiten. Soms is het goedkoper om de zorgkosten uit eigen zak te betalen dan je hiervoor te verzekeren. Als er bijvoorbeeld maximaal 100 euro per jaar wordt vergoed en je betaald hier 12 euro per maand voor. Dan betaal je uiteindelijk meer voor de verzekering dan dat er wordt vergoed.
 • kies alleen een aanvullende verzekering als je deze ook echt denkt nodig te hebben. Over verzekeren is zonde van je geld.

Beste zorgverzekering 2021 vergelijken

beste zorgverzekeringStart altijd met het maken van een zorgvergelijking. Zo vind je de beste zorgverzekering voor jou. Speel ook eens met het eigen risico. Standaard is dit 385 euro in 2021. Verwacht je geen zorg nodig te hebben? Dan kun je ook kiezen voor een verhoogd eigen risico. Je krijgt dan korting op de premie. Kies je voor een eigen risico van 885 euro? Dan kan dat wel 20 tot 30 euro per maand schelen.

Zodra je de beste verzekering hebt gevonden, kun je direct overstappen. Dit kun je doen tot en met 31 december. Jouw oude zorgverzekering wordt dan voor je opgezegd en de nieuwe gaat per 1 januari in. Je bent dan direct goed verzekerd. De verzekering loopt 1 jaar.

Zorgverzekering vergelijken


Bronnen

 • Rijksoverheid
 • Zorginstituut Nederland
 • Overheidswetten

Laatste update: 13 april 2021