Tandartsverzekering 2024 vergelijken

De kosten van een bezoek aan de tandarts worden niet vergoed door de zorgverzekering. Dat geldt ook voor foto’s die gemaakt moeten worden, de reiniging van jouw gebit en andere kosten. Eigenlijk wordt niets vergoed en zul je dit zelf moeten betalen. Wil je dat tandartskosten wel zijn gedekt? Kies dan voor een aanvullende tandartsdekking bij jouw zorgverzekering.

tandartsverzekering

Top 5 tandartsverzekeringen vergoeding € 250

Verzekeraar en pakketVergoedingPremie per maandDirect naar
VinkVink Tand
75%€ 145,10Meer informatie
FBTO Basis + Module Tand 100% tot 250100%€ 147,90Meer informatie
De Friesland Zelf Bewust Polis + AV Tand Opstap80%€ 149,70Meer informatie
ZieZo Basis + ZieZo Tand 175%€ 154,20Meer informatie
Ohra TandenGaaf 250
100%€ 164,08Meer informatie
Goedkoopste tandartsverzekering vergoeding tot € 250

Top 5 met vergoeding tot € 500

Verzekeraar en pakketVergoedingPremie per maandDirect naar
Menzis basisvoordelig + tandverzorgd50080%€ 161,90Meer informatie
De Friesland Zelf Bewust Polis + AV Tand Doorstap80%€ 163,70Meer informatie
De Christelijke zorgverzekeraar Tand Medium75%€ 166,40Meer informatie
FBTO Basis Plus + Module Tand 100% tot 500100%€ 177,40Meer informatie
Ohra TandenGaaf 500100%€ 180,70Meer informatie
Goedkoopste tandartsverzekering vergoeding tot € 500

Welke tandartskosten worden vergoed door de basis zorgverzekering?

Net als altijd gelden er uitzonderingen. Een aantal bijzondere aandoeningen aan jouw gebit wordt namelijk wel vergoed door de zorgverzekering. Dit geldt onder andere voor ernstige ontwikkelings- of groeistoornis aan jouw gebit of kaak. Heb jij hier last van? Neem dan contact op met jouw zorgverzekeraar om te vragen naar de mogelijkheden met betrekking tot de vergoedingen of kijk in de polisvoorwaarden.

Tot 18 jaar worden tandartskosten wel vergoed

Tot je achttiende wordt tandheelkundige zorg door de basisverzekering vergoed. Dat geldt overigens voor alle zorgkosten. Kinderen tot 18 jaar zijn namelijk gratis meeverzekerd op de zorgverzekering van hun ouders. Verzeker kinderen daarom altijd mee op de meest uitgebreide polis van een van de ouders.

Word je binnenkort 18? Dan zal je een eigen zorgverzekering moeten afsluiten. Dit doe je eenvoudig via onze zorgvergelijker. Door jouw wensen aan te geven in de filters, worden alleen de zorgverzekeringen getoond die bij jouw wensen aansluiten. De goedkoopste zorgverzekering staat bovendien altijd bovenaan.

Hoe vind ik de goedkoopste tandartsverzekering 2024?

Wil je jouw tandartskosten in 2024 meeverzekeren? Dan kun je het beste starten met het maken van een vergelijking. Iedere zorgverzekeraar bepaalt zelf welke premie zij vraagt voor de tandartsverzekering 2024. Ook bepalen zij zelf of ze de hele tandarts rekening vergoeden, of bijvoorbeeld 50% of 75%. Het is verstandig om voor jezelf na te gaan hoeveel kosten je verwacht te maken in 2024. Moet je bijvoorbeeld een wortelkanaal behandeling ondergaan? Verwacht je een aantal gaatjes die gevuld moeten worden? Of moet je beginnen met een beugel? Op deze pagina lees je alles over de beugel vergoeding 2024. En hoe zit het met de kunstgebit vergoeding? Vraag dan bij de tandarts na wat dit gaat kosten. Daarna maak je een vergelijking. Vul in hoeveel dekking je wilt en start met vergelijken. De goedkoopste tandartsverzekering 2024 staat altijd bovenaan. Maar let op; de dekking is van groot belang. Soms krijg je voor een iets hogere premie een betere dekking.

Tandartsverzekering vergelijken 2024

Door de tandartsverzekering te vergelijken kom je er snel achter waar je de goedkoopste tandarts dekking kunt afsluiten in 2024. In onderstaande tabellen vind je de top 5 verzekeraars met een tandartsdekking, met een vergoeding van € 250 en € 500. In onze zorgvergelijker kun je ook voor andere vergoedingen kiezen.

Is een tandartsverzekering 2024 nodig?

Niet iedereen heeft baat bij een tandartsverzekering. Ga je eens of twee keer per jaar naar de tandarts en heb je een goed gebit? Dan is een tandartsverzekering 2024 niet nodig. Het is dan vaak goedkoper om het bezoek aan de tandarts zelf te betalen. Verwacht je juist wel tandarts kosten te maken? Dan is een tandartsverzekering in 2024 mogelijk geen overbodige luxe. Door het maken van een vergelijking zie je hoeveel premie je betaalt voor een tandartsverzekering. Zet deze kosten af tegen de rekening die je anders zelf moet betalen. Is een tandartsverzekering goedkoper? Dan is het verstandig om deze af te sluiten. Zo niet, dan kun je de rekening beter uit eigen zak betalen.

Kan een verzekeraar mij weigeren voor een tandartsverzekering?

Het antwoord is simpel; Ja, dat kan. Een tandartsverzekering is een aanvullende verzekering. Dit houdt in dat een zorgverzekeraar jou altijd mag weigeren. Dit doen zij bijvoorbeeld als ze te hoge kosten verwachten. Heb je al een tandartsverzekering en wil je overstappen? Dan is het verstandig om jouw huidige tandartsverzekering nog niet op te zeggen, voordat je bent geaccepteerd bij de nieuwe verzekeraar. Verzekeraars hebben alleen een acceptatieplicht voor de basiszorgverzekering.

Medische verklaring bij tandartsverzekering

Vraag je een tandartsverzekering aan met een hoge vergoeding? Dan kan de verzekeraar vragen om een medische verklaring of tandartsverklaring. Dit zijn een aantal vragen over jouw gebit en/of over de te verwachten tandartskosten. Deze verklaring wordt beoordeeld door de verzekeraar. Aan de hand daarvan bepaalt de verzekeraar of ze jou wilt verzekeren of niet. Wees altijd eerlijk bij het invullen van de vragen. Doe je dat niet, dan wordt dat gezien als fraude en keert de verzekeraar niet uit.

Losse tandartsverzekering afsluiten

Het is mogelijk om een tandartsverzekering af te sluiten bij dezelfde verzekeraar als waar je jouw basisverzekering hebt. Maar je kunt ook bij een andere verzekeraar een losse tandartsverzekering kiezen. Bijvoorbeeld omdat die verzekeraar een hogere vergoeding biedt of goedkoper is. Let erop dat een losse tandarts zorgverzekering vaak duurder is.

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 19 november 2021
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 19 december 2023