Vergoeding Fysiotherapie basisverzekering 2021

fysiotherapie vergoeding basisverzekeringWordt fysiotherapie vergoed onder de basisverzekering? Of moet je voor een vergoeding fysiotherapie een aanvullende verzekering afsluiten? Veel mensen vragen zich dit af. Hieronder leggen we precies uit hoe het zit met de vergoeding van fysiotherapie en de zorgverzekering.

Fysiotherapie basisverzekering

Fysio zit deels in het basispakket. Dat zit zo; Iedereen die ouder is dan 18 jaar en een chronische aandoening heeft, krijgt een fysiotherapie vergoeding vanaf de 20e behandeling. De eerste 20 fysio behandelingen moet je dus wel zelf betalen of je kunt hier een aanvullende fysio verzekering voor nemen. Heb je geen chronische aandoening? Dan valt fysiotherapie niet onder de basisverzekering.

Fysiotherapie vergoeding chronisch

De vergoeding van fysiotherapie voor chronische aandoeningen geldt voor:
  • een aangeboren afwijking
  • een aandoening in het zenuwstelsel
  • een spierziekte
  • lymfoedeem
  • multipele sclerose
  • in dit overzicht zie alle chronische aandoeningen die hieronder vallen

Fysiotherapie voor jongeren tot 18 jaar

Een zorgverzekering voor kinderen tot 18 jaar werkt net even anders. Voor hen zit fysiotherapie in de basisverzekering. Dit geldt sowieso voor de eerste 9 fysiotherapie of oefentherapie behandelingen. En heeft het geen effect gehad? Dan dekt de verzekeraar nog eens maximaal 9 behandelingen. Jongeren die een chronische aandoening hebben, krijgen alle behandelingen vergoed.

Vergoeding fysiotherapie aanvullende zorgverzekering 2021

Wil je een zorgverzekering met fysio? Dan kun je een aanvullende zorgverzekering nemen. Iedere verzekeraar biedt deze optie. Maar wel allemaal tegen een andere premie. Kijk hier dus goed naar voordat je een zorgverzekering met fysiotherapie afsluit. Bedenk vooraf hoeveel behandelingen je wilt verzekeren en welk percentage je gedekt wilt hebben per behandeling. Hoe hoger het percentage, hoe hoger de premie zal zijn. Heb je chronisch behoefte aan fysiotherapie en worden voor jou de behandelingen vergoed vanaf de 20e? Dan kan het slim zijn om de eerste 20 behandelingen te verzekeren met een aanvullende zorgverzekering met fysiotherapie. Je weet dan immers zeker dat je deze allemaal op maakt.

Wat is de goedkoopste fysiotherapie zorgverzekering 2021?

Voor veel mensen is de premie een belangrijke factor. De vraag waar je de goedkoopste zorgverzekering voor 2021 vindt, komt dan ook regelmatig voorbij. Door te vergelijken kom je erachter welke zorgverzekering voor jou de goedkoopste is. Dat is namelijk geheel afhankelijk van jouw wensen. Wil je een basisverzekering en een aanvullende zorgverzekering met fysiotherapie? Geef dit dan aan in de filters. Kies tevens hoeveel behandelingen je wenst te verzekeren. De zorgvergelijker maakt dan voor jou een vergelijking, zodat jij de beste zorgverzekering 2021 vindt. De goedkoopste zorgverzekering met fysiotherapie dekking staat altijd bovenaan. En wil je hem direct afsluiten? Klik dan op “Bekijken”. Je sluit hem dan online af en je oude verzekering wordt voor je opgezegd. Makkelijk toch?

Zorgverzekering met fysiotherapie vergelijken 2021

Door ieder jaar jouw zorgverzekering te vergelijken vind je snel waar je de beste zorgverzekering afsluit. Hieronder vind je de top 5 zorgverzekeraars met 12 fysiobehandelingen.
VerzekeraarPremie
FBTO natura + Module Spieren & Gewrichten 350€ 127,70
HEMA + Aanvullend 2€ 129,00
FBTO restitutie + Module Spieren & Gewrichten 350€ 133,25
Salland Plus€ 134,40
ProLife Budget + Mediumpolis€ 135,70
Zorgverzekeringen van 2020

Losse fysiotherapie verzekering

Het is mogelijk om een losse zorgverzekering voor fysiotherapie af te sluiten. Dit houdt in dat je deze verzekering bij een andere verzekeraar afsluit dan waar je jouw basisverzekering hebt gesloten. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je elders een betere dekking krijgt of de verzekering goedkoper is. Let er op dat een verzekeraar je mag weigeren te verzekeren. Dit recht hebben alle verzekeraars voor aanvullende verzekeringen. De basisverzekering mag nooit geweigerd worden.

Zorgverzekering vergelijken