Beugel vergoeding 2021

beugel vergoedingHeb je een beugel nodig? Dan kost dat flink wat geld. Worden deze kosten vergoed vanuit de basis- of aanvullende verzekering? Je leest hier alles over de beugel en de vergoeding vanuit de zorgverzekering 2021.

Vergoeding beugel basisverzekering 2021

De kosten voor orthodontie of een beugel worden in een aantal situaties vergoed vanuit de basisverzekering. Dit geldt als je ernstige aandoeningen aan jouw mond, kaak of gebit (groeistoornissen of ontwikkelingsstoornissen) hebt. Of bijvoorbeeld een hazenlip hebt. In alle andere gevallen wordt een beugel niet vergoed vanuit de basisverzekering 2021.

Vergoeding beugel aanvullende zorgverzekering 2021

Je kunt voor een beugel wel een aanvullende tandartsverzekering 2021 afsluiten. Bijna iedere verzekeraar biedt hiervoor een dekking. Let wel op de premies en vergoedingen, want deze zijn bij iedere verzekeraar anders. Ook kun je kiezen voor verschillende vergoedingspercentages. Dit houdt in dat bijvoorbeeld 50% of 70% van de rekening wordt vergoed door de zorgverzekeraar en je zelf de rest betaald. Een laag percentage zorgt voor een lagere premie. Ook geldt er soms een wachttijd voordat de kosten van een beugel worden vergoed. Je moet dan bijvoorbeeld 3 jaar verzekerd zijn bij dezelfde verzekeraar. Kies je voor een hoge aanvullende tandartsverzekering, dan moet je mogelijk een medische tandverklaring inleveren. Dit is een vragenlijst met vragen over jouw gebit. Vul deze altijd naar waarheid in.

Kosten beugel kind in 2021

De kosten van een beugel voor een kind verschilt enorm per type beugel. Wanneer u kind een beugel nodig heeft kunt u uitgaan van ongeveer 2.000 a 3.000 euro totaal. De kosten hiervan hoeft u niet in één keer te betalen. In de meeste gevallen krijgt u meerdere rekeningen tijdens het gehele traject. Lees hier meer over een zorgverzekering van een kind.

Kosten beugel volwassenen in 2021

Een beugel voor een volwassene is een flinke investering. Voor een boven en onder slotjesbeugel betaalt u al snel 1.500 euro en in sommige gevallen kan dit oplopen tot wel 2.300 euro. Veel volwassenen willen echter geen slotjesbeugel meer. Tegenwoordig is de onzichtbare beugel veel populairder. Echter zit hier een duurder prijskaartje aan. De onzichtbare beugel voor volwassenen komt al snel uit op zo’n 4.000 euro. Deze kosten ontvang je gelukkig niet in een keer, maar per behandeling. De kosten van een beugel hangen wel af van het soort beugel en hoe lang het traject duurt. Hier lees je meer over de tarieven van een beugel.

Beugel verzekering afsluiten

Wil jij volgend jaar een beugel verzekering afsluiten? Dan doe je er slim aan om de zorgverzekering 2021 te vergelijken. Hierdoor kom je erachter bij welke verzekeraar je het goedkoopste uit bent en de beste dekking krijgt voor jouw beugel. Zo weet je bijvoorbeeld direct of een onzichtbare beugel vergoed wordt. Let zoals gezegd op de maximale vergoedingen. Goed om te weten; er geldt geen eigen risico voor een beugel als je hiervoor een aanvullende verzekering hebt gesloten.

Zorgverzekering vergelijken