Beugel vergoeding 2024

Zit er het komende jaar een beugel aan te komen bij jou of jouw kind? Dan is het goed om te bekijken welke zorgverzekeraar de beste vergoeding heeft voor orthodontie. De kosten voor een beugel kunnen namelijk best oplopen en je kunt er eenvoudig een aanvullende zorgverzekering voor afsluiten, win/win situatie dus?

beugel vergoeding

Orthodontie vergoeding vanuit de basisverzekering?

Een vergoeding vanuit het basispakket van de zorgverzekering is enkel mogelijk bij uitzonderlijke gevallen, zoals een hazenlip of een afwijkende kaakgroei vanaf de geboorte. In de overige gevallen dien je dus de behandeling zelf te betalen of een aanvullende zorgverzekering af te sluiten.

Aanvullende zorgverzekering voor een beugel?

De kosten voor een beugel kunnen flink oplopen, dit is afhankelijk van het soort beugel en de lengte van het traject dat deze gedragen moet worden. Het is daarom verstandig dat als jij of jouw kind een beugel nodig heeft om een aanvullende verzekering af te sluiten.

De zorgverzekeraars maken hierin wel onderscheid of het gaat om orthodontie tot 18 jaar en vanaf 18 jaar. Bij de een kan het in de aanvullende (gezins)verzekering zitten, bij de ander in de tandartsverzekering. Je kunt dit eenvoudig aangeven in onze zorgvergelijker onder welke groep jij valt en voor wie jij deze dekking wenst af te sluiten.

Wachttijd voor orthodontie

Wil jij een zorgverzekering afsluiten waarbij jij voor een vergoeding voor orthodontie in 2024 in aanmerking komt? Dan is het wel goed om nog even extra aandacht te hebben voor het volgende. Een aantal zorgverzekeraars hebben prachtige aanvullende pakketten met 100% vergoedingen voor orthodontie. Wat deze ook hebben, is een wachttijd van een jaar! Dat wil zeggen dat jij eerst een heel jaar deze zorgverzekering dient te hebben, voordat je gebruik kunt maken van deze aanvullende verzekering. Bekijk dit dus vooraf nauwkeurig voordat je de zorgverzekering afsluit!

Zorgverzekering vergelijken met orthodontie vergoeding?

Je kunt eenvoudig je zorgverzekering vergelijken middels onze zorgvergelijker. Je kunt dan aangeven dat je een vergoeding voor orthodontie wenst als aanvullende verzekering. Onze zorgvergelijker neemt deze dan automatisch mee met al je andere wensen en zoekt de zorgverzekering die bij jou past.

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 29 december 2022
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 30 november 2023