Plastische chirurgie vergoeding 2021

Plastische chirurgie vergoedingOnder plastische chirurgie of cosmetische chirurgie verstaat men het aanpassen of het herstellen van het uiterlijk. Dit kan vanuit een cosmetisch oogpunt wenselijk zijn of vanuit een medische oorzaak noodzakelijk zijn. Lees hier wat de zorgverzekering precies dekt.

Vergoeding plastische chirurgie basisverzekering 2021

Alleen in het geval van een medische noodzaak valt de vergoeding van plastische chirurgie onder de basisverzekering. Voorbeelden hiervan zijn een aangeboren afwijking, een hazenlip of misvorming van het gezicht. Je hebt hiervoor wel altijd een verwijzing van de huisarts of een medische specialist nodig.

Vergoeding plastische chirurgie aanvullende zorgverzekering 2021

Een aantal verzekeraars biedt aanvullende zorgverzekeringen voor plastische chirurgie aan. Let hierbij altijd goed op;
  • de voorwaarden
  • het vergoedingspercentage
  • maximum vergoeding
  • of er altijd dekking is of alleen bij medische noodzaak
  • de premie
Controleer altijd hoeveel geld er maximum wordt uitbetaald en wat je per maand aan premie betaalt. Zonde om 25 euro per maand premie te betalen terwijl er maar 250 euro dekking is. Dan kun je de ingreep beter zelf betalen.

Geen vergoeding voor cosmetische chirurgie

Plastische chirurgie vanuit cosmetisch oogpunt, zoals het vergroten van borsten of het liften van ogen vallen nooit onder de zorgverzekering. Dit geldt zowel voor de basisverzekering als voor de aanvullende zorgverzekering. Dit zul je daarom altijd zelf moeten betalen. Wil jij zeker weten dat plastische chirurgie wordt vergoed door jouw zorgverzekering 2021? Start dan met het maken van een vergelijking en geeft via de filters jouw wensen aan.

Zorgverzekering vergelijken