Alternatieve geneeswijzen vergoeding 2021

alternatieve geneeswijzen vergoedingSteeds meer mensen maken gebruik van alternatieve geneeswijzen ter aanvulling op de reguliere zorg. Bijvoorbeeld omdat medicatie onvoldoende werkt of geen blijvende oplossing is. Onder alternatieve geneeswijzen valt bijvoorbeeld een bezoek aan een osteopaat, een natuurgeneeskundige of een acupunctuur sessie.

Alternatieve geneeswijzen vergoeding basisverzekering

Alternatieve geneeswijzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Een van de redenen is dat deze zorg niet wetenschappelijk is bewezen. Wil je alternatieve zorg wel gedekt hebben onder jouw zorgverzekering? Sluit dan een aanvullende verzekering af.

Vergoeding alternatieve geneeswijzen aanvullende zorgverzekering

Zoals gezegd wordt dit niet vergoed vanuit de basisverzekering. Je betaalt er daarom ook geen eigen risico voor. Ook niet als je een aanvullende zorgverzekering voor alternatieve geneeswijzen kiest. Bijna alle verzekeraars bieden een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen. Verstandig is daarom om deze allemaal met elkaar te vergelijken. Dit kan via onze zorgvergelijker 2021. Let daarbij op het volgende:
 1. Wat is de maximale vergoeding per jaar?
 2. Wat is het vergoedingspercentage?
 3. Wat is de premie per maand?
 4. Valt jouw geneeswijzen onder de voorwaarden?
 5. Is jouw arts aangesloten door een vereniging die is aangesloten bij de verzekeraars? (dit kun je meestal navragen bij de arts of vind je op de betreffende website)
Bereken voor jezelf of het nuttig is om een aanvullende verzekering af te sluiten. Denk je slechts twee keer naar een arts te gaan en betaal je hiervoor 50 euro per keer? Dan is het misschien duurder om een verzekering af te sluiten.

Voorbeelden van alternatieve geneeswijzen

Voorbeelden van alternatieve geneeswijzen zijn;
 1. Acupunctuur
 2. Ayurveda
 3. Chiropractie
 4. Halotherapie
 5. Haptotherapie
 6. Homeopathie
 7. Natuurgeneeskunde
 8. Osteopathie
 9. Psychotherapie
 10. Reflexzonetherapie
Zorgverzekering vergelijken