Hydrotherapie vergoeding 2024

Hydrotherapie is een oefentherapie die in het water wordt beoefend door mensen die veel klachten hebben van artrose of fibromyalgie. Deze oefeningen vinden plaats in een warm water bad waardoor je op een juiste wijze je spieren en gewrichten leert te gebruiken met als doel minder pijnklachten.

Hydrotherapy vergoeding

Hydrotherapie vergoeding vanuit de basisverzekering

Hydrotherapie kent geen vergoeding vanuit het basispakket van de zorgverzekering.

Hydrotherapie vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering

Je kunt voor de vergoeding van de kosten voor de behandelingen hydrotherapie een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Een van de voorwaarde is wel dat je een verwijzing hebt van je huisarts of een medisch specialist.

De vergoedingen van hydrotherapie verschillen per verzekeraar van 0 tot 250 euro op jaarbasis. Er zijn voor de zorgverzekering 2024 een aantal zorgverzekeraars die dit aanbieden:

Hydrotherapie vergelijken?

Wil jij kijken welke zorgverzekeraar het beste pakket heeft dat aansluit op jouw wensen? Dan kun je eenvoudig je zorgverzekering vergelijken via onze zorgvergelijker. Binnen enkele minuten de zorgverzekering die aansluit op jouw wensen!

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 2 december 2021
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 30 november 2023