Vergoeding pruiken 2024

Bij bepaalde ziektes en / of behandelingen kan er haarverlies optreden. Dit kan een enorme impact hebben op het dagelijkse leven. Mensen blijven binnen en durven zich niet meer in het openbaar te vertonen met alle gevolgen van dien. Gelukkig is hiervoor een oplossing namelijk een pruik of haarprothese die de uitkomst kan bieden.

vergoeding pruik

Vergoeding pruiken vanuit de basisverzekering

Vanuit het basispakket van de zorgverzekering kan men aanspraak maken op het aanvragen van een haarprothese en / of pruik. De vergoeding die hiervoor maximaal geldt is 454,50 euro in 2024.

Echter in de praktijk zie je wel dat de haarwerken vaak toch duurder zijn dan de geldende vergoedingen. Dit verschil dien je dan zelf te betalen, mits je aanspraak kunt maken op de aanvullende zorgverzekering.

Pruiken en / of haarwerk vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering

Op dit moment zijn er een aantal zorgverzekeraars die een vergoeding geven bovenop de vergoeding vanuit de basisverzekering voor pruiken.

Als deze mogelijkheid er is bij jouw zorgverzekeraar dan kan er een vergoeding worden verstrekt voor de meerkosten van het haarwerk. Dit is dan bovenop de 454,50 euro die zij al uitkeren.

Let op, bij sommige verzekeraars vallen deze kosten onder hulpmiddelen. Heb jij al overige hulpmiddelen zoals steunzolen of een gehoorapparaat? Dan zou het kunnen dat je verder geen overige vergoeding krijgt voor de pruik en / of het haarwerk.

Zoek jij de beste zorgverzekering met een vergoeding voor pruiken / haarwerken?

De beste zorgverzekering, is de polis die het beste aansluit op jouw wensen en de goedkoopste prijs heeft exact de wensen die jij hebt. Jij kunt die eenvoudig zelf invullen via de zorgvergelijker, op die manier heb je binnen enkele minuten de polis die het beste bij jou past! Waar wacht je nog op, start direct met het vergelijken4

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 17 november 2022
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 30 november 2023