Buitenlanddekking zorgverzekering 2024

Buitenlanddekking

Ga jij op vakantie of ben je voor je werk soms in het buitenland en vraag jij je af hoe het met de buitenland-dekking van je zorgverzekering zit? In dit artikel vertellen wij jou wat je kunt doen om te zorgen dat jij de beste buitenlanddekking bezit.

Zorg of reisverzekering?

Gebruik je bij zorgkosten nou je reisverzekering of je zorgverzekering? Dat maakt in principe niets uit. De zorgverzekeraars hebben met de reisverzekeraars een convenant gesloten die het mogelijk maakt om jou zo snel mogelijk te helpen. Achteraf verdelen zij de kosten en regelen zij dit onderling geheel buiten jou om.

Buitenlanddekking

Buitenlanddekking vanuit de basisverzekering

Vanuit de basisverzekering heb jij recht op een vergoeding van de kosten van spoedeisende zorg in het buitenland. Let op, dit is gedekt tot maximaal 100% het tarief dat in Nederland geldt! Ga jij naar het buitenland en maak je zorgkosten? Dan zijn deze vaak hoger dan de tarieven die wij in Nederland hanteren en daarom kan het raadzaam zijn om hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten.

Aanvullende verzekering voor buitenlanddekking

Er zijn veel zorgverzekeraars die deze mogelijkheid aanbieden, vaak al in hele kleine aanvullende zorgpakketten. Zo kun je voor een euro per maand al ervoor zorgen dat jij een werelddekking bezit. De kosten worden dan volledig vergoedt ook al zijn deze boven het Nederlandse tarief!

Zorgverzekering vergelijken met buitenlanddekking?

Ben jij van plan om volgend jaar naar het buitenland te gaan en wil je graag goed verzekerd op reis? Dan kun je tijdens het zorgverzekering vergelijken aangeven dat jij hulp in het buitenland wenst mee te verzekering. Hierin maken de zorgverzekeraars onderscheid in of je binnen Europa blijft of een Wereld dekking wenst.

Let op, dit geldt dus enkel voor de kosten die je maakt voor spoedeisende hulp in het buitenland. Wil jij met een gerust hart op vakantie? Dan raden wij je aan om een aanvullende reisverzekering af te sluiten. Dit kun je doen via onze website op de pagina: Reisverzekering vergelijken.

Geschreven door
geschreven door Leon Schouten
Geschreven door groot
Geschreven door Leon Schouten
Leon Schouten is voormalig directeur van Zeker.com. Regelmatig is Leon te zien in de media naar aanleiding van onderzoeken. Hij werkt inmiddels meer dan 14 jaar in de verzekeringsbranche.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 17 november 2022
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 04 januari 2024