Besnijdenis vergoeding 2024

besnijdenis vergoeding

Vergoeding Besnijdenis (circumcisie) 2024

Een besnijdenis ofwel circumcisie, wordt vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Dit alles onder de voorwaarde dat het om een medische noodzaak gaat en de behandeling zal plaatsvinden in een ziekenhuis. Een besnijdenis op religieuze gronden wordt niet vergoed door de basisverzekering. 

Aanvullende verzekeren voor een besnijdenis?

Dat is voor de zorgverzekering van 2024 niet mogelijk, je kunt je hiervoor niet aanvullend verzekeren. Dit geldt ook voor de niet medische besnijdenis die vaak gebeurd op religieuze gronden, dit dient zelf te worden bekostigd.

Let op: Indien er een medische noodzaak is tot uitvoeren van een besnijdenis, dan dient men er nog wel op te letten of de zorgverlener is gecontracteerd door de zorgverzekeraar. Is de zorgverlener niet gecontracteerd? Dan bestaat de mogelijkheid dat er extra kosten aan verbonden zijn afhankelijk van de dekkingsgraad van je zorgverzekering. 

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 26 november 2021
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 04 januari 2024