Elektrische / laserepilatie vergoeding 2024

Elektrische epilatie, laserepilatie of laserontharing zijn methodes die worden gebruikt om ongewenste haarzakjes te verwijderen. Hierdoor is het in principe niet meer mogelijk dat hier daarna nog haargroei op deze plek tevoorschijn komt.

Deze vormen van laserontharing komen niet in aanmerking voor een vergoeding vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Wel kun je hiervoor een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

laserepilatie vergoeding

Vergoeding laserontharing aanvullende zorgverzekering

Diverse zorgverzekeraars bieden een vergoeding aan vanuit de aanvullende zorgverzekering omtrent laserontharing. Echter zijn er wel vaak bepaalde voorwaarden van toepassing om hier uiteindelijk daadwerkelijk toestemming voor te krijgen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Je dient te zijn doorverwezen door je huisarts of specialist naar een huidtherapeut.
  • De huidtherapeut dient te zijn ingeschreven in het BIG (Beroepen in Gezondheidszorg) register.
  • De huidtherapeut is ingeschreven bij de NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten) en geregistreerd in het register paramedici.

Je zorgverzekering vergelijken met een vergoeding voor laserepilatie?

Dat is heel eenvoudig te realiseren middels onze zorgvergelijker! Als jij bent gestart met je zorgverzekering vergelijken, dan kun je in stap 2 aangeven of jij een specifieke dekking wenst. Als jij hier epilatie invult dan kun je deze toevoegen aan jouw wensen. De vergelijker zoekt dan automatisch en razendsnel naar de polis die aansluit op jouw wensen voor de zorgverzekering 2024! Wel zo eenvoudig zet hij de goedkoopste zorgverzekering vanuit de selectie bovenaan de lijst!

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 26 november 2021
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 04 januari 2024