Refertilisatie vergoeding 2022

Refertilisatie is een behandeling waarbij de uroloog een poging doet om de sterilisatie ongedaan te maken. Dit zou als gevolg kunnen hebben dat je weer vruchtbaar wordt. Echter wil dit niet bij iedereen lukken, de uroloog zal vooraf een inschatting maken aan de hand van metingen hoe hij de kans inschat. Samen met de uroloog kun je dan een behandelplan maken en kijken of de risico’s opwegen tegen de kans van slagen.

Refertilisatie vergoeding

Vergoeding refertilisatie basisverzekering

Refertilisatie kent geen vergoeding vanuit het basispakket van de zorgverzekering.

Aanvullende zorgverzekering bij refertilisatie in 2022

Het is mogelijk om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten bij enkele zorgverzekeraars. Hieronder een opsomming van de pakketten:

  • ASR uitgebreid pakket
  • IZA Extra Zorg 3
  • ONVZ topfit
  • PNO Top
  • VVAA Top
  • UMC extra zorg

Voor deze pakketten geldt een 100% vergoeding vanuit de zorgverzekeraar, let wel je dient gebruik te maken van een gecontracteerde zorgverlener.

Zorgverzekering vergelijken met refertilisatie in het pakket?

Je kunt via onze zorgvergelijker eenvoudig je zorgverzekering vergelijken. Onder het kopje specifieke vergoedingen kun je dan refertilisatie toevoegen. Dit zorgt ervoor dat jij een zorgverzekering ontwikkelt die geheel aansluit op jouw wensen, en in veel gevallen ook nog eens voordeliger was dan de polis die je nu bezit!

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 2 december 2021
Leon Schouten is directeur van Zeker.com. Regelmatig is Leon te zien in de media naar aanleiding van onderzoeken. Hij werkt inmiddels meer dan 14 jaar in de verzekeringsbranche.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 02 december 2021