UMC Zorgverzekering

★★★☆☆ 6.7/10 (43 reviews)

Logo verzekeraar UMC

UMC is een Nederlandse zorgverzekeraar die in 2006 is opgericht voor medewerkers van Universitair Medische Centra en hun gezinsleden.

Voordelen van UMC:

 • Speciaal opgericht voor medewerkers van Universitair Medische Centra en hun gezinsleden
 • Verzekeringen zijn helemaal afgestemd op de medewerkers van UMC’s
 • Hoge kwaliteit, klanttevredenheid en service
 • Keuzevrijheid in uw pakketten en risicobedragen
 • Snel en klantvriendelijk
 • Ruime vergoedingen en snelle uitbetaling
 • Collectieve voordelen voor medewerkers van Universitair Medische Centra
 • Wachtlijstbemiddeling en toegang tot hulpmiddelencentrum

Zorgverzekering UMC 2024

Ben je op zoek naar de UMC zorgverzekering voor 2024? Op deze pagina lees je alles over deze verzekeraar en vind je beoordelingen en reviews. Zo weet je direct of UMC de beste zorgverzekering heeft voor jou. Je kunt bij UMC een basis- en aanvullende zorgverzekering voor 2024 afsluiten. Omdat iedere verzekeraar een andere premie vraagt voor de zorgverzekering, is een zorgverzekering vergelijken heel verstandig.

Voordelen UMC zorgverzekeraar

 • Vrije keuze in zorgaanbieders
 • De keuze van 60.000 collega’s
 • UMC korting voor jou en je gezin

Basisverzekering UMC (2024)

UMC biedt in 2024 twee basisverzekeringen aan: een natura en restitutiepolis. De basisverzekering is verplicht en wat er wordt vergoed vanuit de basisverzekering is bij iedere verzekeraar hetzelfde. Dit wordt bepaald door de overheid. Het verschil tussen de verschillende basisverzekeringen is hoeveel vrijheid je wilt qua zorgverlener. Bij de restitutiepolis heb je 100% keuzevrijheid en wordt de rekening voor je betaald. Hier betaal je wat meer premie voor. Bij een natura polis ben je gebonden aan een (ruim) aantal gecontracteerde zorgverleners voor een volledige vergoeding.

Aanvullende zorgverzekering UMC

Wil je graag extra zekerheid? Dan kun je bij de UMC zorgverzekering 2024 een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Je hebt de keuze uit de volgende pakketten:

 • UMC Extra Zorg Instap
 • UMC Extra

Onafhankelijke beoordelingen voor de UMC Zorgverzekering

De UMC Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 november 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 7,2.

De UMC Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 november 2008 door Independer.nl beoordeeld met een 7,2.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de UMC Zorgverzekering

Ik heb een “eigen keuze” verzekering bij UMC zorgverzekering. In de praktijk blijkt dit niet waar te zijn. Ik wil gebruik maken van zorg die normaal vergoed wordt door het UMC. In mijn geval zat deze instelling al aan het “zorg plafond” waardoor ik daar niet naartoe mocht. Geen eigen keuze maar wel extra premie!

Niet eens een ster waard alles is zo onduidelijk met vergoedingen grootste fout van mijn leven dat ik ben overgestapt naar UMC Zorgverzekering!

Telefonische Bereikbaarheid is zeer zeer slecht, 17 minuten wachttijd, dan verbreekt de verbinding en kun je weer opnieuw beginnen, dan is de wachttijd 20(!) minuten!! Wijzigingen komen niet door. Qua declaraties geen probleem, maar dat is ook alles en niet moeilijk, het staat nl vermeld op je polis.

Ik diende eerder deze maand bij UMC zorgvezekering een declaratie in van 2100€ voor noodzakelijk helikoptervervoer in het buitenland. Hiervan betaalden zij maar een heel klein deel terug. Enerzijds door mijn eigen risico en dat begrijp ik. Anderzijds komen ze met een bedrag van 850€ dat ze niet willen vergoeden omdat maximale vergoeding bereikt is. Verder geen uitleg en als ik om verduidelijking vraag krijg ik het antwoord dat aan helikoptervervoer in het buitenland een maximaal bedrag van 1250€ gekoppeld is. Dit is nergens te vinden in de voorwaarden en als ik vraag naar deze voorwaarden dan krijg ik ook het antwoord dat dat online niet te vinden is. Waar dan wel? Geen antwoord… Volgens wat ik lees heb ik recht op 100% vergoeding aan de in Nederland geldende tarieven. Met deze uitleg kan ik dus ook niet mee verder om bij mijn reisverzekering overige kosten te declareren. Dan betaal je al jaren duizenden euros, verbruik je niks en als je eens iets nodig hebt dan krijg je dit.

26 jaar probleemloos verzekerd geweest; de weinige declaraties werden snel vergoed. Maar….zelfs als je graag wil betalen kost je dat 6 (!) telefoontjes; iedere medewerker zegt iets anders, beloftes worden niet waargemaakt. Dit betrof alleen maar het veranderen van rekeningnummer…Lijkt mij toch heel eenvoudig…hoe moet dat gaan als er echt iets aan de hand is?? Door de 26 goede jaren toch maar positief beoordeeld..

Ik heb nu 4 x contact gehad.De eerste keer was mijn vraag of ik ipv vanaf mijn loonstrook het ook vanaf mijn eigen rekening kon betalen. Dit kon toen

NIET kiesen…extreem langzaam als je iets nodig heb van hun, en ze hebben vaker onterechte facturen gestuurd.

Zeer veel problemen mee. Vooral op gebied van declaraties. Ook enorm onduidelijk wat vergoed wordt en wanneer je bij moet betalen,

Zoals al eerder gemeld een administratieve rotzooi. Ik ga zometeen voor de derde keer een declaratie indienen waarvan ik al 2 mails heb gehad dat ze goed ontvangen waren en binnen 6 dagen uitbetaald zouden worden dus niet. Diegene die aan de telefoon zitten beroepen zich op het feit dat alles automatisch gaat en dat ze niets kunnen. 2 jaar geleden ook al vreselijke ellende met ze gehad en daarvoor als excuus kadobonnen gekregen maar ze hebben het nog niet geleerd. Als het had gekund was ik heel snel bij umc weg gegaan maar helaas niemand wil mij hebben. Hopen dat ze intern is bespreken wat er allemaal fout gaat en dat is fatsoenlijk oplossen zodat klanten niet meer boos worden.

Zeer klantonvriendelijk en een grote administratieve puinhoop. Bedragen worden verkeerd of niet afgeschreven en dan begint de ellende.Het corrigeren hiervan heeft mij! 2 jaar telefoontjes en emails gekost

Enorme bureaucratische organisatie die hun strikte regels hoog in het vaandel hebben staan.Je betaald netjes je premie elke maand automatisch, snappen ze niet en gebruiken ze het ergens anders voor.Absoluut geen organisatie die meedenkt met hun klanten. Voor mij geen Umc/VGZ meer.

Verschrikkelijke verzekering. Zeer slechte klantenservice. Ik had een declaratie ingedien voor een acupunctuur behandeling. Op deze factuur waren de behandeling en het consult apart benoemd. Slechts de behandeling werd vergoed omdat er maar een keer per dag een declaratie mag worden doorgegeven. Aan de telefoon zei de dame dat ik maar een keer per dag mocht. Ik heb uitgelegd dat het in hetzelfde uur gebeurt is, een afspraak was. Helaas het mocht niet baten. Had de acupuncturist een noemer op de factuur gezet was er geen enkel probleem. Want een consult en een behandeling zijn toch echt twee keer hetzelfde zei de dame….(ik rieP nog dat ze wordenboek er maar eens bij moest pakken) Heel erg vermoeiend om uit te leggen dat het echt één behandeling was. En dit is slechts één incident.Wij hangen wekelijks aan de telefoon om dingen verklaard te krijgen en in goede banen te leiden. Ik zal volgend jaar absoluut niet deze verzekering kiezen. Al was hij €100 goedkoper.

Verschrikkelijke verzekering. Zeer slechte klantenservice. Ik had een declaratie ingedien voor een acupunctuur behandeling. Op deze factuur waren de behandeling en het consult apart benoemd. Slechts de behandeling werd vergoed omdat er maar een keer per dag een declaratie mag worden doorgegeven. Aan de telefoon zei de dame dat ik maar een keer per dag mocht. Ik heb uitgelegd dat het in hetzelfde uur gebeurt is, een afspraak was. Helaas het mocht niet baten. Had de acupuncturist een ding op gezet was er geen enkel probleem. Want een consult en een behandeling zijn toch echt twee keer hetzelfde…. Heel erg vermoeiend om uit te leggen dat het echt een behandeling was. En dit is slechts een incident. Ik zal volgend jaar absolut niet deze verzekering nemen. Al was hij €100 goedkoper.

horrible client service, very slow and not helpful, lots of frustrations with this health insurer. strongly advise you to avoid it.

Ik ben niet tevreden over de aanvullende verzekering van UMC en het klachtenmanagement daarin. Meerdere keren, ik denk inmiddels 7 keer, gaat het mis bij het declareren van een nota voor cranio sacraal therapie. Dit valt onder beweegzorg, maar wordt elke keer, gedeclareerd onder de verkeerde noemer. Je raadt het al….ik heb veel en dan bedoel ik ook heel veel gemaild en gebeld met UMC, voordat ik het geld krijg en de zorgverlener kan betalen. Het wordt wel opgelost en heb ook weleens een bloemetje of bon ontvangen, maar er veranderd niks en ik blijf bezig :((( Nu had ik weer gemaild en gebeld. Ik kreeg een reactie dat ik was gebeld, maar dat ik niet te bereiken was. Nou geen enkel gemist call hoor. UMC…..kan dit ook anders!!!!!!!

Mijn ervaring is, serieus genomen te worden, in mijn keuze aangaande, Alternative geneeswijze, voor mij heel belangrijk! Cvinke.

Sinds kort is mijn collectiviteitskorting vervallen. Hierna volgden allerlei mutaties, waarop plots 200 euro van mijn rekening werd afgeschreven, terwijl ik iedere maand netjes betaald had?!?! Ik kreeg een brief per wanneer ik overgestapt was naar een andere verzekeraar. Krijg ik een brief dat ik niet mag overstappen naar een andere verzekeraar tot 1 januari 2015?!?! Nieuwe verzekering moeten opzeggen… Nu krijg ik acceptgiro's terwijl in MijnUMCzorgverzekering de betalingen op automatische incasso staan?!?! Bovendien moet ik BETALEN voor polismutaties?!?! Administratief een ZOOITJE!!

Doorgegeven wijzigingen op polis zijn niet zichtbaar, waardoor onzeker is of deze goed zijn doorgekomen.

Lage premie (mede a.g.v. collectiviteitskorting); vrijheid keuze zorgverlener.

Geen inzicht in gemaakte kosten. Ook niet op herhaaldelijk verzoek.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen