CZ Zorgverzekering

★★★★☆ 8.8/10 (674 reviews)

Logo verzekeraar CZ

CZ is met ruim 3 miljoen klanten een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. CZ is landelijk actief met een historisch gegroeid zuidelijk accent.

Voordelen van CZ:

 • CZ is betrouwbaar: afspraak is afspraak
 • CZ is klantgericht: onze klant voert de regie, wij zijn de gids
 • CZ is ondernemend: de zorg voor onze klant, is onze zorg

Zorgverzekering CZ 2021

Ben je op zoek naar de CZ zorgverzekering voor 2021? Op deze pagina lees je alles over deze verzekeraar en vind je beoordelingen en reviews. Zo weet je direct of CZ de beste zorgverzekering heeft voor jou. Je kunt bij CZ een basis- en aanvullende zorgverzekering voor 2021 afsluiten. Omdat iedere verzekeraar een andere premie vraagt voor de zorgverzekering, is een zorgverzekering vergelijken heel verstandig.

Voordelen CZ zorgverzekeraar

 • Jong, oud, ziek of gezond: CZ accepteert iedereen, welkom bij CZ!
 • CZ heeft afspraken gemaakt met ruim 45.000 zorgverleners, je hebt dus ruime keuze
 • Je kinderen tot 18 jaar zijn altijd gratis meeverzekerd

Basisverzekering CZ (2021)

Bij CZ kun je kiezen uit verschillende basisverzekeringen. Dit zijn de Zorgbewustpolis, Zorg-op-maatpolis en de Zorgkeuzepolis. De basisverzekering is verplicht en wat er wordt vergoed vanuit de basisverzekering is bij iedere verzekeraar hetzelfde. Dit wordt bepaald door de overheid. Het verschil tussen de verschillende basisverzekeringen is hoeveel vrijheid je wilt qua zorgverlener. Bij de restitutiepolis heb je 100% keuzevrijheid en wordt de rekening voor je betaald. Hier betaal je wat meer premie voor. Bij de andere polissen moet je naar een gecontracteerde zorgverlener toe. Dit zijn er bij de naturapolis gelukkig erg veel.

Aanvullende zorgverzekering CZ

Wil je graag extra zekerheid? Dan kun je bij de CZ zorgverzekering 2021 een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Je hebt de keuze uit de volgende pakketten:

 • Start
 • Basis
 • Plus
 • Top
 • Jongeren
 • Gezinnen
 • 50+

Je krijgt dan bijvoorbeeld een vergoeding voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en spoedeisende hulp in het buitenland.

Tandartsverzekering CZ

Je kunt er ook voor kiezen om de kosten van de tandarts te verzekeren in 2021. Dit doe je met een CZ tandartsverzekering. CZ biedt hiervoor de Tandarts en Uitgebreide Tandarts dekking. Je kiest zelf het pakket dat bij jouw wensen past. Ieder pakket dekt een ander bedrag per jaar of percentage per rekening. Ga je alleen voor controle naar de tandarts? Dan is een tandartsverzekering vaak niet nodig. Het is dan voordeliger om de rekening zelf te betalen.

Premie CZ 2021

Hieronder vind je de premie van CZ. Bereken via de vergelijker jouw premie voor 2021.

JaarRestitutieNaturaBudget
2021€ 138,50€ 129,60€ 123,10
2020€ 127,45€ 120,95€ 114,95
2019€ 131,65€ 124,80€ 120,45
2018€ 122,60€ 116,25€ 112,15
2017€ 119,05€ 112,85€ 108,90
2016€ 110,70€ 104,95€ 101,30
2015€ 106,00€ 100,50€ 97,00

Eigen risico CZ 2021

Voor zorg vanuit de basisverzekering betaal je in 2021 een eigen risico van 385 euro. Dit geldt niet voor kinderen. Zij zijn tot 18 jaar gratis verzekerd. Je kunt het eigen risico vrijwillig verhogen tot 885 euro. In ruil hiervoor krijg je een flinke korting op de premie. Doe dit echter alleen als je verwacht geen zorgkosten te maken in 2021.

Onafhankelijke beoordelingen voor de CZ Zorgverzekering

De CZ Zorgverzekering is in de Zorgmonitor van 17 januari 2021 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,7.

De CZ Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 17 januari 2021 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Kwaliteit AV Tandheelkundig’.

De CZ Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek zorgverzekering 2014 van 17 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 7,5.

De CZ Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 17 januari 2021 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Kwaliteit AV Tandheelkundig’.

De CZ Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2013 van 17 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 7,7.

De CZ Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 17 januari 2021 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Kwaliteit AV Tandheelkundig’.

De CZ Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2012 van 17 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 7,7.

De CZ Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 17 januari 2021 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Kwaliteit (AV Tandheelkundig)’.

De CZ Zorgverzekering is op 17 januari 2021 door kiesBeter.nl beoordeeld met een 7,8.

De CZ Zorgverzekering is in de Klantenmonitor Zorgverzekeringen van 17 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 6,7 in de categorie ‘Tevredenheid met prijs’.

De CZ Zorgverzekering is in de Klantenmonitor Zorgverzekeringen van 17 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 7,6 in de categorie ‘Tevredenheid met dienstverlening’.

De CZ Zorgverzekering is in de Research Special Zorgverzekeringen van 17 januari 2021 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Kwaliteit’ voor aanvullende ziektekosten.

De CZ Zorgverzekering is in de Research Special Zorgverzekeringen van 17 januari 2021 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Kwaliteit’ voor aanvullende tandheelkunde.

De CZ Zorgverzekering is op 17 januari 2021 door Bureau DFO beoordeeld met een 7,4.

De CZ Zorgverzekering is in de Consumentengids van 17 januari 2021 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,4.

De CZ Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 17 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 7,3.

De CZ Zorgverzekering is op 17 januari 2021 door kiesBeter.nl beoordeeld met een 7,9.

De CZ Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2009 van 17 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 7,3.

De CZ Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 17 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 7,1.

De CZ Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2008 van 17 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 7,4.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com kun je verzekeringen vergelijken, zoals jouw autoverzekering of uitvaartverzekering. En vind je ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de CZ Zorgverzekering

Jazeker, scherpe premie. Kinderen ook makkelijk bijgesloten in de polis. En de App vindt ik ideaal voor het declareren van zorgkosten. Tip: heb mijn verzekering via https://www.online-verzekeringenafsluiten.nl/ vergeleken en afgesloten.

Pas op met deze verzekeringen, in de aanvullende verzekeringen zitten zoveel regeletjes dat je bijna niets vergoed krijgt ondanks dikke premies. Schandalig en ik heb het gevoel belazerd te worden. Ik ga zeker overstappen dit jaar.

We zijn erg goed geholpen en hebben goede informatie mee gekregen om ermee om te gaan (dwang)

Mijn ervaringen met het zorgteam zijn heel slecht. De vraag die ik stelde was bij welke arts/welk ziekenhuis ik het beste terecht kon voor een zware b

Druk op borst en steken ,met die klachten  ben ik naar de cardioloog gegaan.Heb een afspraak voor verder onderzoek.

Voor patienten met b12 deficientie waarbij een opnameprobleem is gaat CZ voor geld ipv de patient. Pt moet van cz aan de pillen (hoeven ze niet te ver

Cz onderschat het (levens)belang van b12 injecties en denken dat pillen net zo effectief zijn bij mensen met een opnameprobleem en zijn hierop aan het

Tot nu toe alleen maar goede ervaringen met CZ.Goede en duidelijke site waar gemakkelijk alles op te vinden is.Goede informatie en goed geholpen bij v

CZ is duidelijk, luisterend voor oplossingen vriendelijke en vrij bekwame klantenservice, de toekeningen  voor zorg laat ik even in het midden, tegenw

Hoge actie bereidheid waarin ook wordt mee gedacht. Ook ontstane complicaties zijn zo goed als mogelijk, behandeld. Ging bijna altijd soepel, soms moe

Er zijn geen minpunten altijd correct behandelt.

CZ zorgt voor de mens? Nou die slogan kunnen ze beter weg laten. Als je van half december tot eind januari in het ziekenhuis ligt, waarvan je blij mag

Je wordt netjes geholpen. Uitleg is goed en mocht je onverwacht een nota krijgen dan kan altijd over leggen voor een goede oplossing

Enige coulance van verzekerden die al jaren bij de zelfde verzekering verzekerd zijn mag best een uitzondering zijn.

Ik vind het prima bij CZ. Collectief via mijn werk. Klantenservice word ik altijd goed geholpen en over het algemeen word er heel snel opgenomen. Het

Ik heb de ervaring dat CZ luistert en mee denkt.

Heb weinig medische zorg nodig maar heb mijn verzekering aangepast en dat is zeer goed gegaan.

Na amputatie van het onderbeen bij twee prothesemakers nog geen goede prothese. Ondanks de kosten toch bereidt weer een derde te vergoeden. En in de h

Er is meegedacht en uitgezocht waar ik het beste en het snelste geholpen kon worden. Al met al prima geholpen.Al jaren bij CZ aangesloten en niet van

Cz, denkt mee met een patiënt en laat hem/haar niet in de kou staan. Aan de telefoon altijd een meelevende medewerkster die goed anticipeert op de ges

Ronduit bureaucratisch en klantonvriendelijk bij opzegging wegens verhuizing naar het buitenland. Belastingtechnisch woon ik al niet meer in Nederland

Altijd behulpzaam aan de telefoon, vriendelijk en vakbekwaam. Een paar jaar geleden borstkanker gehad en veel nasleep door foute bestraling. Alles in

De oorsprokelijke aanvullende polis wordt langzaam uitgeholt en blijken er steeds meer verborgen eigen bijdragen of kosten te zijn. ik denk niet dat C

Altijd al bij CZ geweest. Heb mijn zorgverzekering veel nodig i.v.m. beperkingen. Ik zal nooit naar een andere zorgverzekering over gaan.

Ik ben al jaren naar tevredenheid lid bij CZ. Goede pakketten, duidelijke polis, snelle en correcte afhandeling van mijn nota's, via nieuwsbrief

Alle zorg rondom mijn man met diabetes, vaatvernauwing en mijn depressie zijn zonder extra kosten vergoed, nooit hoeven bellen, alles is geregeld. Hel

De afhandeling van mijn aanvrage betreffende Dermolipectomie van mijn bovenbenen heb ik als zeer teleurstellend ervaren , op papier zal alles best klo

dubieus als zorg verzekeraar heeft getracht alsnog de premie te innen over 6 maanden waarin ik niet woonachtig in Nederland was, net als de rest uit o

Ik kon mij niet aanvullend verzekeren voor de tandarts omdat ik naar de mondhygiënist moet 3 x per jaar. Verder vind ik de verzekering duur afgezet te

al heel mijn hele leven cz zou niet anders willen altyd correct

CZ is een goede zorgverzekeraar ze zeggen wat ze doen, en ze doen wat ze zeggen!Ook de afhandeling van declaraties, telefonische contacten e.d. zijn g

Nog geen problemen gehad. Vriendelijk personeel, rekeningen worden snel en correct afgehandeld.

Onze CZ verzekeraar  ervaren we als duidelijk, ongecompliceerd, inzichtelijk in wat wel of niet vergoed wordt. goed bereikbaar. We hebben al jaren gee

Altijd vriendelijke en correcte klantenservice, heldere communicatie, snelle afhandeling van declaraties.

Medicijnen voor behandeling Psoriasis werken prima. CZ vergoed de kosten hiervan.

Ik ben hier al jaren, tot volle tevredenheid, verzekerd.Als ik ga zoeken zal ik elders misschien, iets, goedkoper uit zijn.Maar ik vind kwaliteit bela

Ik heb incontentie materiaal besteld bij derde. CZ zegt indien u dit material besteld bij derde betalen wij 70 procent. Rekeningen opgestuurd naar CZ

Gedurende 2 jaren aan het sukkelen met hartproblemen. Ziekenhuisopnames in hoorn en amsterdam. Met zorg, de financiele afhandeling geen enkel probleem

had een vraag over vergoedingen en kreeg een goed gesprek met een medewerkster en duidelijkheid

Gewoon een no nonsense bedrijf.Duidelijk en misschien niet de goedkoopste maar wel zeer klantvriendelijk!

Ik vind CZ een warme zorgverzekeraar . Er is een snelle en duidelijke afhandeling . Ook het feit dat je je eigen bijdrage verdeelt over het jaar kan b

Ik vind het hele zorgstelsel kraken tegenwoordig, de controle systemen (rapporten, invloed verzekering, management, vergaderingen etc) worden steeds g

Ben er tevreden over cz je nota's zijn heel snel op je rekening .

In het begin van mijn aandoeningen keek cz met mij mee. Nu laten ze mij in mijn sop gaar koken. Iemand neemt dossiers mee naar huis….beoordeelt dan

Geen lange wachttijd bij telefonisch contact.                En als ik een vraag heb wordt die meteen vriendelijk en duidelijk beantwoord.

Geen negatieve ervaringen met deze zorgverzekeraar

goed advies gekregen over welke aanvullende verzekering het best bij ons past

Een zeer menselijke organisatie die je wil helpen. Staan steeds voor je klaar.

duidelijke informatie, snelle afhandeling van declaraties en deskundig advies

Bij elk contact met deze zorgverzekeraar krijg ik steeds meer het gevoel van 'melkkoe' ipv patiënt.

Vriendelijke medewerkers die alles heel duidelijk kunnen uitleggen. Nette afhandelingen van aanvragen.

Wij zijn over veel zaken tevreden alleen als je gehoorapparaten nodig heb is het niet gunstig want wil je duurdere dan krijg je helemaal niks vergoed

Volle aandacht voor de aandoening van de verzekerde en meedenken in zo goed mogelijke behandeling, zorg en  verpleging.

Ik ben reeds vele jaren klant bij CZ en dit naar volle tevredenheid.

Helaas was dit de eerste onduidelijkheid en dat is het nog. Heb aanvraag voor zilverhandschoenen en -sokken gedaan ivm Raynaud en artrose. Werd eerst

Er was aangegeven hoe ik het snelst kon worden geholpen, service heel goed,afhandeling geweldig goed.

Nooit geen problemen gehad. Rekeningen worden vlot over gemaakt.

Nadat ik een tia heb gehad en daardoor door meerdere hulp instanties geholpen word kon en kan ik altijd via CZ alles op vragen en uitleg krijgen hoe e

Bij CZ kan ik naar hun kantoor wat in mijn woonplaats aanwezig is. Wordt altijd zeer vriendelijk te woord gestaan en als het kan direct geholpen met e

Zeer goede behandeling door de internist,en afhandeling door CZ

CZ heeft mij uitstekend geholpen toen ik in het buitenland ziek werd .

Ben heel tevreden over CZ. Mijn vraag over hulpmiddelen was niet voldoende duidelijk voor mij en heb ik op een andere manier uitgezocht.Daarom daarvoo

Ik ben blij dat ik verleden jaar gewisseld heb van zorgverzekerraar.CZ doet het prima

zeer positief ,eenvoudig,voldoende vergoeding voor fysiotherapie.

Alle informatie die ik nodig heb bij het cva van mijn echtgenote worden zeer goed afgewikkeld

Samenvattend heb ik geen zorg over mijn verzekering

onjuiste informatie gegeven; omzetting van ZK naar CZ niet juist uitgevoerd

Bij aanvullingsfonds weinig vergoeding voor podotherapeut

bij CZ Tilburg wordt je altijd positief benadert, men doet moeite om je te helpen en voor te lichten.

Heel veel steun gevonden bij zorgteam van het PZP. Geweldig

Altijd vriendelijk en adequaat geholpen bij vragen over behandeling en rekeningen etc.

Zeer goed geholpen bij vragen over medicatie.Prima geregeld met betalingsregeling.

Op vakantie belandde ik acuut in een Frans ziekenhuis. Met hulp van de SOS dienst werd alles naar genoegen afgehandeld.  De medicijnkosten die ik ter

Ik ben zeer tevreden met CZ, snelle afhandeling van declaraties, vriendelijke en bekwame medewerkers op de klantenservice, ik heb er geen spijt van da

de aangeboden zorg wordt heel ondoorzichtig steeds meer ingekort. je moet alles drie keer lezen voordat je door hebt waar nu weer de tekorten opduiken

Zeer slechte zorgverzekering, Zeer slechte service van het 1 op het andere jaar waren inees de aanvullende paketten geschrapt en en is het een heel gedoe en gebel geweest omdat weer goed te krijgen maar als we dan in 1 keer het jaar bedrag zouden betalen dan zouden we weer aanvullend verzekerd zijn maar helaas is er hier weer wat fout gegaan kan niet wachten tot dit jaar voorbij is dan kan ik nog een keer proberen over te stappen kan niet wachten tot ik van deze k*# maatschappij af ben.

Vreselijke ervaringen rond een vergoeding aanvragen… Ik werd 3 maanden aan het lijntje gehouden, heb er heel veel energie ingestoken, krijg uiteindelijk een brief van hun juridische afdeling dat het hulpmiddel niet vergoed wordt omdat er mensen allergies voor zouden zijn, inmiddels stonden er patienten in Den Haag met 15.000 handtekeningen tot verzoek van vergoeding van de Freestylelibre, die in alle buurlanden wel wordt vergoed…ik ben overgestapt…

-/- Bij wachtlijstbemiddeling laten ze het af weten. -/- polis is onduidelijk over bijv ziekenvervoer.-/- vergoedingen van medicatie is een groot prob

Ik heb (gelukkig) niet veel contact met CZ, alleen voor het indienen van nota's. De tijd van de afhandeling van de nota's vind ik niet ok. M

Het aanbieden van osteoporose-onderzoek lijdt tot vroegtijdige herkenning en kan dan nog met eenvoudig medicijngebruik worden afgeremd!

Ik heb tot nu toe alleen goede ervaringen. Ze zijn aan de telefoon vriendelijk, ze denken met je mee, en ik krijg het gevoel dat ze in mijn belang adv

CZ: ellende!Ik ben zorgafhankelijk, dat ben ik al mijn leven lang, 50 . Ik heb verschijnende zorginstanties gehad. sinds 2003 heb ik een PGB. Omdat ik ben verhuist ben ik overgestapt naar CZ. Voor de overstap het ik me laten voorlichten. Het over stappen naar CZ zou geen consequenties voor mijn pgb hebben. Mijn zorg en dus het pgb is van levensbelang. Ik heb een beperkte handfunctie waardoor ik niks kan noteren. Ik vroeg om een schriftelijke bevestiging. Er is wat gekrabbeld wat achteraf geen waarde heeft. Eind 2015 kwam opeens een wijkverpleegster om eventjes te concluderen welke zorg ik nodig heb. Een leek vs mij 51 jaar levend met een handicap! Er was ook iemand bij van stg.mee.(maatschappelijk werk) Stg mee is met de noorderzon vertrokken! De wijkverpleegster wenst nergens op aangesproken te worden. Het service kantoor zet mij weg als vervelend en agressief. En dat papiertje wat ik destijds op het CZ service kantoor heb gekregen, stelde niks voor, daar hecht CZ zelf geen waarde voor.Na de ellende in 2016 heb ik 20 maart 2017 wederom een brief van CZ ontvangen, dat mijn PGB budget niet toereikend is. Je gaat bijna geloven dat ze bij CZ denken dat mijn handicap, mijn zorgafhankelijkheid een carrière keuze is. Over een alternatief hebben ze het niet. Hebben hier ook geen benul van. Ik heb menig ervaring met zorginstanties en niet al te best. CZ heeft daar geen belangstelling voor, bij CZ gaat het alleen maar om de centen. Had CZ gezegd toen ik kwam informeren of ik mijn zorg kon behouden als ik overstapte naar CZ, dat ze niet akkoord zouden gaan met het PGB wat ik als jaren heb, dan was ik nooit overgestapt. Dan had me een hoop ellende me bespaard gebleven. Toen ik me bij CZ verzekerde, werd er gezegd dat ik het bestaande PGB budget verstrekt door het vorige ziekenfonds eerst op moest maken. Dit bleek achteraf niet te mogen. Omdat CZ de eerste maanden niks uitbetaalde kon het vorige ziekenfonds ook niet terug betaald worden. Hiervoor heb ik een advocaat moeten inschakelen.Denk je dat alle ellende achter de rug is, begint CZ weer!

CZ luistert liever naar hun adviseurs dan artsen of specialisten. ben jaren klant geweest en zins dit jaar bij ander. bij deze wordt zonder enige probleem de operatie van mijn dochter wel gedaan. CZ is een op winst beruste instelling en kijkt echt niet naar klant

CZ is ene prima zorgverzekeraar. Ik heb alleen goed ervaringen

CZ wijst mijn aanvraag voor een extra vergoeding af met als argument dat de oncologische behandeling niet in het hals/hoofd gedeelte was. Weten de spe

Altijd goed en vriendelijk en willen veel voor client doen. Dus zeer tevreden.

Alle zorg die ik nodig had om dit gevecht aan te gaan heb ik gekregen

CZ geef nog steeds een goed gevoel. In alle aspecten , altijd nog van dienst geweest in mijn totale verzekerperiode van 27 jaren.

heb nooit problemen bij CZ en als er een probleem is, proberen ze het goed op te lossen

De afhandeling van declaraties van ziekenhuis en apotheek gaan zeer vlot en zonder problemen.

Snel contact, snel antwoord op mijn vraag, vriendelijke stem aan de telefoon.

altijd correcte beantwoording van vragen omtrent behandeling c.q. afhandeling rekeningen

Gewoon voortreffelijk. Efficiënt, duidelijk en accuraat.

Ik heb meerdere klachten waarvoor ik het CZ nodig heb. Zij staan me te woord en helpen daar waar ik geholpen kan worden. Ook hebben ze soms al een opl

Goede servies, men neemt mij serieus. Ik kan een polis afsluiten met collectieve korting en bij betaling van de jaarpremie ineens drie procent korting

Ik kreeg een nieuwe knie en het wou niet lukken toen heeft cz gezorgd dat ik thuis kon oefenen met een apperaat wat je eigelijk alleen in het ziekenhu

Ik heb dit jaar alleen de basisverzekering genomen, bij CZ Direct. Dat bevalt me goed. Maar ik word een dagje ouder, dus ben ik me toch aan het orient

jammer dat ik een hersteloperatie niet vergoed krijg, verder heel tevreden over cz.

Wonende  in Roosendaal  kan ik  voor alle behandelingen gewoon  naar mijn gewenste specialist.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen