De Friesland Zorgverzekering

Is onderdeel van Achmea Ervaringen

De zorgverzekering van De Friesland Zorgverzekeraar (voorheen Kiemer Zorgverzekering) (ook bekend als De Friesland Zelf Bewust Polis, De Friesland Alles Verzorgd Polis en De Friesland Vrije Keus Polis) zijn als volgt gewaardeerd:

De Friesland is een Nederlandse zorgverzekeraar. Het bedrijf is ontstaan uit een groep ziekenfondsen en ziekenkassen uit de vorige eeuwen.

Voordelen van een De Friesland Zorgverzekering

Voordelen van deze zorgverzekering:
  • Je regelt alles online en bepaalde hulpmiddelen bestel je alleen online bij een medische speciaalzaak
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners
  • Max. 70% vergoeding van het laagst of gemiddeld gecontracteerde tarief bij niet-gecontracteerde zorgverleners
Voordelen van De Friesland:
  • De Friesland doet wat er wordt beloofd
  • Er wordt gewerkt op basis van een servicemanifest dat zegt: ‘Mensen gewoon goed behandelen’
  • Een bedrijf met een nuchtere mentaliteit en een slimme inkoop van zorg

Deze informatie wordt verstrekt door De Friesland en valt daarom onder de verantwoordelijkheid van deze zorgverzekeraar. Meer informatie...

Kies de verzekering die het beste aansluit op je wensen

Vergelijk de De Friesland Zorgverzekering met andere zorgverzekeringen.

Je bekijkt nu: Best beoordeeld:Goedkoopst:
De Friesland Zorgverzekering Ervaringen Promovendum Zorgverzekering ErvaringenC4Me Zorgverzekering Ervaringen
Basispremie: € 125,45 € 107,50 € 0,00
Waardering:
Klantbeoordeling: Overgestapt van FBTO naar De Friesland in 2016, en direct schrijven ze de premie 2x af in Januari,... Heel goed en concreet antwoord gekregen op mijn vraag.Zeer vriendelijke telefoniste. Prima!!Lage zorgpremie, studentenkorting, korting als je een vriend aanmeldt en toch goede zekerheid van ...
Meer...Meer...

Bekijk gerelateerde media

Deze video's zijn niet afkomstig van Zeker.com. De oorspronkelijke auteur is daarom verantwoordelijk voor de inhoud.

Onafhankelijke beoordelingen van zorgverzekeringen bij De Friesland

Lees hier wat experts in hun reviews zeggen over deze zorgverzekering:

Consumentenbond
De De Friesland Zorgverzekering is in de Zorgmonitor van 1 November 2017 door beoordeeld met een 7,8.
MoneyView
De De Friesland Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 1 December 2016 door beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Prijs Naturapolissen'.
Independer.nl
De De Friesland Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek zorgverzekering 2014 van 10 November 2014 door beoordeeld met een 8,1.
Meer tonen...
Independer.nl
De De Friesland Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek zorgverzekering 2014 van 10 November 2014 door beoordeeld met een 7,8.
SAMR
De De Friesland Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2014 van 9 May 2014 door beoordeeld met een 7,9.
SAMR
De De Friesland Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2013 van 8 May 2013 door beoordeeld met een 7,9.
MoneyView
De De Friesland Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 18 December 2012 door beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Kwaliteit AV Ziektekosten'.
MoneyView
De De Friesland Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 18 December 2012 door beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Kwaliteit AV Ziektekosten'.
hoyhoy.nl
De De Friesland Zorgverzekering is op 28 November 2012 door hoyhoy.nl beloond met de Bronzen hoyhoy.nl Award voor Beste Keuze Zorgverzekering 2013.
SAMR
De De Friesland Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2012 van 3 May 2012 door beoordeeld met een 8,0.
SAMR
De De Friesland Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2012 van 3 May 2012 door beoordeeld met een 7,8.
MoneyView
De De Friesland Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 20 December 2011 door beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Kwaliteit (AV Ziektekosten)'.
MoneyView
De De Friesland Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 20 December 2011 door beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Kwaliteit (AV Ziektekosten)'.
hoyhoy.nl
De De Friesland Zorgverzekering is op 29 November 2011 door hoyhoy.nl beloond met de Gouden hoyhoy.nl Award voor Beste Keuze Zorgverzekering 2012.
hoyhoy.nl
De De Friesland Zorgverzekering is op 29 November 2011 door hoyhoy.nl beloond met de Bronzen hoyhoy.nl Award voor Beste Keuze Zorgverzekering 2012.
kiesBeter.nl
De De Friesland Zorgverzekering is op 31 October 2011 door beoordeeld met een 8,2.
SAMR
De De Friesland Zorgverzekering is in de Klantenmonitor Zorgverzekeringen van 17 May 2011 door beoordeeld met een 7,9 in de categorie 'Tevredenheid met dienstverlening'.
SAMR
De De Friesland Zorgverzekering is in de Klantenmonitor Zorgverzekeringen van 17 May 2011 door beoordeeld met een 7,0 in de categorie 'Tevredenheid met prijs'.
MoneyView
De De Friesland Zorgverzekering is in de Research Special Zorgverzekeringen van 20 December 2010 door beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Kwaliteit' voor aanvullende ziektekosten.
MoneyView
De De Friesland Zorgverzekering is in de Research Special Zorgverzekeringen van 20 December 2010 door beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Kwaliteit' voor aanvullende ziektekosten.
SAMR
De De Friesland Zorgverzekering is in de Klantenmonitor Zorgverzekeringen 2010 van 1 June 2010 door beoordeeld met een 7,9.
Consumentenbond
De De Friesland Zorgverzekering is in de Consumentengids van 1 December 2009 door beoordeeld met een 7,7.
kiesBeter.nl
De De Friesland Zorgverzekering is op 1 November 2009 door beoordeeld met een 8,1.
Independer.nl
De De Friesland Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 November 2009 door beoordeeld met een 7,8.
SAMR
De De Friesland Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2009 van 7 May 2009 door beoordeeld met een 7,9.
Independer.nl
De De Friesland Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 November 2008 door beoordeeld met een 7,6.
SAMR
De De Friesland Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2008 van 7 July 2008 door beoordeeld met een 7,9.
Minder tonen...

Vermeldingen en recensies van De Friesland

Ontdek verdere meningen die er zijn over De Friesland:

Dutch Customer Perfomance Index
De Friesland is in de Customer Performance Awards van 2 February 2012 door Dutch Customer Perfomance Index als 3de geëindigd in de categorie Financiële dienstverleners.
De Nederlandse Verzekeringsawards
De Friesland is op 22 September 2011 door De Nederlandse Verzekeringsawards beloond met een Gouden Schild voor De Out of the Box Award.
De Nederlandse Verzekeringsawards
De Friesland is op 22 September 2011 door De Nederlandse Verzekeringsawards beloond met een Gouden Schild voor Ziektekostenverzekering van het jaar.

Ervaringen met de De Friesland Zorgverzekering

Gemiddelde klantbeoordeling

(237 ervaringen)

Ja, ik ben positief over de zorgverzekering van De Friesland

zegt op 20 November 2017:

De afhandeling van mijn pgb verloopt correct en vlot bij deze zorgverzekeraar itt andere zorgverzekeraars!

zegt op 24 October 2017:

Snelle afhandeling. meedenken met ander ziekenhuis en snelle hulp met revalidatie kliniek vinden maar ook de kosten van vervoer snel afgehandelt.

zegt op 24 October 2017:

Bij contact goede afhandeling en duidelijke uitleg.

zegt op 18 December 2016:

Deze KIEMER Zorgverzekeraar denkt echt met je mee en geeft je ook nog eens goede Informatie en Tips om beter van je Zorgverzekering gebruik te kunnen maken, zeer weinig Correspondentie en absoluut géén Reclame, alleen de informatie over verbruikt Eigen Risico krijg je netjes thuisgestuurd en met de mededeling wanneer dat van je betaalrekening wordt afgeschreven. Zij verdienen véél Complimenten voor hun gevoerde belijd, om hun klanten zo weinig mogelijk lastig te vallen, dat hebben wij wel eens anders beleefd bij andere Zorgverzekeringen. Het Allerbelangrijkste Argument van ons is dat je bij elke Zorgverlener terecht kunt, zowel in Nederland als ook in geheel Europa en alle NL-Verdragslanden, dus ook voor Niet Spoedeisende Operatie's ect..

zegt op 14 November 2016:

Verkeerde telefonische informatie over wat wel en wat niet verzekerd was waardoor ik toch veel meer zelf moest betalen dan beoogt. Erg slordig. Daarbij een zeer onoverzichtelijke site waarop alles geregeld en ingediend moest worden

zegt op 3 November 2016:

Ik zou in de privé ziekenhuis geopereerd worden het was geen probleem en uitleg daar om een was heel goed

zegt op 2 November 2016:

Prima afhandeling van alles wat met mijn operatie te maken had.

zegt op 2 November 2016:

Erg beperkt in vergoeding en mogelijkheden mbt ortho maneuele, fysio en brillen. Bij vragen per telefoon verschillende antwoorden.

zegt op 2 November 2016:

Wordt altijd goed te woord gestaan.Als ik iets niet begrijp, krijg ik daar een heel goede uitleg over.Klant vriendelijk.En ga zo maar door.

zegt op 2 November 2016:

Snelle, duidelijke en vriendelijke klantenservice. Nog nooit problemen gehad rondom betalingen of declaraties. Uitermate tevreden.

zegt op 1 November 2016:

De Friesland Zorgverzekeraar is snel in het afhandelen van ingediende rekeningen.Ze zijn goed te bereiken en bereidwillig om informatie te verstrekken

zegt op 1 November 2016:

Veel operaties en door hulp in de revalidatie terecht. Ook verwijs naar buitenland en betaling aldaar zonder problemen.

zegt op 1 November 2016:

Al sinds 1986 bij deze zorgverzekeraar aangesloten in al die jaren correct en menselijk behandeld zowel puur op verzekerings  gebied als wel persoonli

zegt op 1 November 2016:

Ik heb geen klachten over de specialisten en balie personeel.

zegt op 1 November 2016:

De Friesland sluit bepaalde zorg uit, bv. de inkoop van spullen voor de laryngectomie kan niet meer bij Tefa Mediq besteld worden. Een vernevelapparaa

zegt op 1 November 2016:

Het is een goede verzekering, staan je goed ter woord en handelen alles goed af.

zegt op 1 November 2016:

Alles wordt correct en snel vergoed.Nooit problemen

zegt op 1 November 2016:

Ik werd echt als klant, serieus behandeld. Ik kreeg alle aandacht en had hier een heel goed gevoel bij. Alle te nemen "hobbels" werden bespr

zegt op 1 November 2016:

Duidelijke site , goede communicatie, klantvriendelijke dames en heren bij klantenservice en  goede bereikbaarheid ( geen duur 0900 nummer ) en een la

zegt op 1 November 2016:

voordat ik mij liet opereren aan mijn hart(2 hartkleppen) heb ik rond gekeken in EU om een keuze te maken waar ik mij laat opereren.Hiervoor heb ik in

zegt op 1 November 2016:

Snelle en gemakkelijke (digitale) afhandeling en verrekening.Goede financiële overzichten van declaraties en eigen bijdrage/eigen risico.Goed te berei

zegt op 1 November 2016:

kan de waarderingspunten niet beoordelen heb geen contacten gehad. Betalingen enz gaan automatisch, nooit problemen ben tevreden.

zegt op 1 November 2016:

Zeer correcte en nuttige informatie via Nieuwsbrief

zegt op 23 October 2016:

Snelle verwerking van declaraties, gespreid betalen eigen bijdrage. Altijd een luisterend oor en hulp bij het oplossen van problemen.

zegt op 15 December 2015:

Snelle reactie. Snelle uitbetaling van declaraties.

zegt op 10 November 2015:

(klant)vriendelijk, snelle afhandeling, pro-actief

zegt op 16 October 2015:

Gemakkelijk declaraties indienen, snelle restitutie. Telefonisch klantvriendelijk

zegt op 14 October 2015:

Kleine zorgverzekering waar je ook makkelijk even kunt binnenlopen (als je in de buurt woont).

zegt op 14 October 2015:

Nooit problemen mee gehad, het is alleen bijna niet meer te betalen als je werkeloos bent.

zegt op 11 October 2015:

In het buitenland een ongeval gehad. Telefonisch contact gezocht met alarmnummer. Vriendelijk, vakkundig en pragmatsich te woord gestaan door de medew

zegt op 10 October 2015:

Zeer goede zorg na mijn open hart operatie en aansluitende revalidatie.

zegt op 9 October 2015:

Gewoon een goede verzekeraar. Weinig problemen.

zegt op 9 October 2015:

Goede afhandeling en goede zorg, altijd tijd en luisterend oor.

zegt op 9 October 2015:

Persoonlijk heb ik heel positieve ervaringen met de zorg instelling, als er vragen waren werden die duidelijk beantwoord en de vervolg onderzoeken gav

zegt op 8 October 2015:

Altijd behulpzaam, meedenkend en meevoelend. Ook bij niet veel (of niet) voorkomende zaken bereid tot medewerking. Bijv. Canabis vergoeding en een goe

zegt op 8 October 2015:

vlotte afwerking van declaraties. denken met de klant mee, luisteren.

zegt op 8 October 2015:

gelukkig word Synaeda ook vergoed door de Friesland(Synaeda psychomedisch centrum)moet niks meer hebben van de GGZ,de benadering is hier heel anders e

zegt op 8 October 2015:

Vriendelijke mensen aan de telefoon. Helaas geen kennis en kunde van de aandoening die ik heb en een gesprek met arts-deskundige zit er helaas niet in

zegt op 8 October 2015:

Juiste informatie, klantvriendelijk, goede bereikbaarheid via telefoon en de site. Voor ons een juiste polis.

zegt op 8 October 2015:

Bij De Friesland verzekering is het een voordeel dat je een betalingsregeling voor de eigen bijdrage niet wordt verrekend met de declaraties die je in

zegt op 8 October 2015:

De Friesland kan hier niets aan doen maar het medicijn Cordarone is hier in Nederland niet meer te bestellen en moet via de internationale apotheek in

zegt op 8 October 2015:

Onopvallend, probleemloos, geen flauwe kul. Wat nodig is, kan!

zegt op 8 October 2015:

geen gezeur / duidelijkheid over polis en afhandeling kosten, ook buitenlandse

zegt op 8 October 2015:

Altijd goed bereikbaar, vragen worden ovet het algemeen goed afgehandeld. Alleen de eigen risico rekeningen mogen wel iets duidelijker toegelicht word

zegt op 8 October 2015:

De Friesland zorgverzekeraar bevalt ons al vele jaren heel goed. Een heel groot voordeel is, dat er bij ons in Franeker elke week een Bus van de Fries

zegt op 8 October 2015:

Wordt goed te woord gestaan. Duidelijk overzicht. Korte lijntjes.

zegt op 8 October 2015:

Hulpmiddelen na operatie zonder problemen geleverd.

zegt op 7 October 2015:

Soepele laagdrempelige verzekering. Altijd tijd voor duidelijkheid.

zegt op 7 October 2015:

Overleg gehad over vergoeding en goede uitleg hierover gehad.

zegt op 6 October 2015:

Uiterst positieve zorgverzekeraar. Nooit gezeur over geld en oplossingsgericht.

zegt op 6 October 2015:

Correct en vlot in de contacten. Duidelijke reacties.

zegt op 1 October 2015:

Makkelijk indienen declaraties en snelle uitbetaling ervan. Contact via e-mail verloopt goed. Verder weinig te maken met verzekeraar omdat ik weinig zorg nodig heb.

zegt op 16 September 2015:

Degenen die goed zijn in hun zorgverlening in mijn optiek zijn vaak niet gecontracteerd, zodat ik veel moet bijbetalen. De regels hierover worden niet goed uitgelegd.

zegt op 16 September 2015:

De rekeningen die ik ontvang van de eigen risico bedragen, bestaan alleen uit Apothekershulp, dit is wel heel erg vaag. Brillenglazen worden door De Friesland niet meer vergoed, ook dit is een slechte zaak.

zegt op 16 September 2015:

Ik heb zorgvuldig geselecteerd op die verstrekkingen die voor mij relevant zijn. ondertussen kwamen er nog een paar ingrepen en hulpmiddelen bij en alles wordt keurig vergoed. Hoewel De Friesland eigen winkels alleen in het Noord-Oosten van het land heeft terwijl ik in Amsterdam woon, verloopt de communicatie per telefoon, email en soms ook snail mail uitstekend. De paar declaraties die ik per jaar opstuur worden binnen een paar werkdagen vergoed. Het kan niet beter! Oh ja: en mijn premie met de best mogelijke aanvullende verzekering kost nog geen € 140.-- per jaar.

zegt op 15 September 2015:

Belangrijkste voor mij: vergoeding fysiotherapie!! Je zult maar pech hebben en veel behandelingen nodig in een jaar. De Friesland is jaar in jaar uit de beste met hun Optimaal-pakket. Ook overige vergoedingen uit dit pakket komen niet slecht uit de bus. Andere punten: goede bereikbaarheid, vriendelijk te woord staan, handige declaratie app, Ik hoop dat De Friesland de meeste behandelingen fysio blijft vergoeden de komende jaren...! Wil je overstappen naar De Friesland?? Neem rechtstreeks contact met hen op; dat scheelt je nóg meer in de premie dan via een vergelijkings site (het is écht waar :-) !!).

zegt op 22 June 2015:

Snelle reactietijd bij vragen, tevens behulpzaam en informatief. Al 3 jaar verzekerd bij De Friesland Zorgverzekeraar, nooit problemen gehad.

uit Wekerom zegt op 8 December 2014:

prima echt ook landelijk, een goede, prettige telefoon contacten, vlot en duidelijk, doen dus

uit Den haag zegt op 28 November 2014:

Okee en niet duur. Maar wel erg op Friesland georiënteerd, ondanks dat ze beweren landelijk te werken.

zegt op 27 November 2014:

De Friesland is een "no nonsense" verzekering (past bij de provincie) met een eerlijk verhaal en een goede service. Niet de goedkoopste maar wel goed.

zegt op 25 November 2014:

Ben zeer tevreden over afhandeling declaraties. Ook na inloggen zeer duidelijk te bekijken wat er zoal betaald wordt en wat er onder mijn eigen risico valt. Goed gespecificeerd.

zegt op 18 November 2014:

contacten verlopen prima gecontracteerden ook prima .

zegt op 14 November 2014:

Prima. Alles online te regelen en te declareren met app. Geen gedoe met papier. Alles snel geregeld en aangepast, e.d.. Eigenlijk zoals het zou moeten zijn: geen gedoe.

zegt op 28 October 2014:

Nog nooit problemen gehad. Helaas moet ik veel gebruik maken van de verzekering en ze doen wat beloofd wordt.

zegt op 12 October 2014:

k heb al jaren aanvullende verzekeringen. En elk jaar gaat de premie omhoog en ben je voor steeds minder verzekerd, ook al ben je aanvullend en betaal je hier dik voor

zegt op 7 October 2014:

Behulpzaam en klantvriendelijk personeel; ik heb er vertrouwen in dat ze fair handelen; zit al bijna 30 jaar bij deze verzekeraar en zou op grond van

zegt op 4 October 2014:

Alles was duidelijk en ging altijd goed. Mijn vragen worden snel en duidelijk beantwoordt. Telefonisch leggen ze alles uit.
en met betalingen en geld

zegt op 1 October 2014:

Goed bereikbaar en nog nooit problemen gehad wat betreft bijvoorbeeld het ontvangen van geld o.i.d. Voor mij een reden om hier verzekerd te zijn hangt

zegt op 1 October 2014:

Overzichtelijk aanbod, duidelijke omschrijving van de mogelijkheden. Telefonische service vriendelijk en duidelijk.

zegt op 1 October 2014:

Als er iets niet duidelijk is in de polis kun je bellen en krijg een goede uitleg over het geen waar je een vraag over hebt.
Mochten niet gelijk een

zegt op 1 October 2014:

Alle informatie is keurig en de telefonische bereikbaarheid is ook goed. Maak gelukkig geen of weinig gebruik van zorg. Heb mede daardoor niet zo veel

zegt op 30 September 2014:

Wat beloofd werd, werd geleverd. Vragen werden snel beantwoord. Alhoewel het vreemd is dat, hoewel De Friesland een contract heeft met mijn ziekenhui

zegt op 30 September 2014:

Ik heb een fijn meedenkend advies gekregen betreffende de keuze van de kliniek waar ik geholpen zou kunnen worden.

zegt op 30 September 2014:

Uitstekende verzekeraar, prima vergoedingen, goede service, snelle afwikkeling, vragen worden in een telefoongesprek opgelost.
Denken met je mee, vri

zegt op 30 September 2014:

Een goede verzekeraar geeft duidelijk en eerlijk antwoord.

zegt op 30 September 2014:

Een prima zorg verzekering. Nooit problemen gehad. En voor wat ik nodig heb, relatief goedkoop.

zegt op 30 September 2014:

Zeer weinig begrip en geen coulance na ongeval in het buitenland, waarbij niet eerst hun alarmcentrale is gebeld maar direct eerste hulp is verleend.

zegt op 30 September 2014:

Fijne site met heldere info. Alle declaraties makkelijk online in voeren. Status van de declaratie is te zien. Er wordt snel uitbetaald.
Je kunt de d

zegt op 26 September 2014:

Bij De Friesland word je op prettige manier ter woord gestaan. Ze handelen de zaken snel en zorgvuldig af. Misschien betaal je iets meer,maar dat is a

zegt op 26 September 2014:

Ik kende De Friesland niet maar vond deze zorgverzekeraar via de vergelijkingssite zorgkiezer.nl Ik was op zoek (december 2013) naar een basisverzeker

zegt op 26 September 2014:

Een no-nonsense organisatie. Erg prettig in het contact.

zegt op 26 September 2014:

Een fijne en betrouwbare verzekeraar. Ben al erg lang verzekerd bij De Friesland. De paar keer dat ik vanwege werk een andere verzekering heb gehad, w

zegt op 26 September 2014:

Ik ben al dertig jaar verzekerd bij De Friesland en nog nooit klachten gehad. Ze betalen de declaraties vlot uit (meestal binnen 10 dagen). Ik heb nog

zegt op 25 September 2014:

Goede prijs/kwaliteit verhouding en prima info voorziening. Gelukkig in de praktijk niet veel mee te maken.

zegt op 25 September 2014:

Zoals onze ervaring nu met zorgverzekeraar De Friesland zijn wij hiermee zeer tevreden. Klantenservice altijd zeer correct en ook de afhandelingen va

zegt op 25 September 2014:

Adequate no nonsense zorgverzekeraar. Mijn ervaring is dat de mensen op de klantenservice weten waar het over gaat en je snel, zakelijk en vakkundig v

zegt op 25 September 2014:

Als je belt over of iets vergoed wordt of niet krijg je meteen antwoord. Een enkele keer moet iets nagevraagd worden, maar ook dan vertellen ze dat me

zegt op 25 September 2014:

Zit al mijn hele leven bij De Friesland. Nooit problemen gehad, Alles is goed geregeld.
Enig min puntje: dat de declaraties niet zo vlot worden afgeh

zegt op 25 September 2014:

Goede informatieverstrekking middels mail en snelle afwikkeling van zaken. Vergoedingen zijn prima geregeld.

zegt op 25 September 2014:

Zou echt niet weten wat de Friesland nog beter moet doen.
Het is goed.

zegt op 24 September 2014:

Prima flexibele, makkelijk toegankelijke zorgverzekeraar.
Eigenlijk nooit problemen. Prijs, kwaliteit verhouding is goed.

zegt op 24 September 2014:

Mijn contact met De Friesland is super, altijd erg vriendelijk en hulpvaardig.

zegt op 24 September 2014:

De Friesland is er makkelijk in het doen van mondelinge toezeggingen, maar als het er op aan komt willen ze niks zwart op wit geven. Over de mondeling

zegt op 24 September 2014:

Wordt altijd correct en snel geholpen als er vragen zijn.

zegt op 24 September 2014:

Over het algemeen is de dekking vrij goed en de afhandeling prima. Zo wordt de beugel voor de kinderen wordt volledig vergoed, een andere behandeling

zegt op 24 September 2014:

Onze zoon moest twee keer geopereerd worden in het AMC voor twee zware voet correcties en hier heeft de zorgverzekeraar ons in alle fronten gesteund.

zegt op 20 September 2014:

Kan eigen risico in termijnen betalen word behandelt voor chronische pijn rug, heupen eerst fysiotherapie nu revalidatie centrum verzekeraar doet niet

zegt op 19 September 2014:

Hebben bij deze zorgverzekeraar al aantal jaar de polissen en kiezen ieder jaar (na vergelijking) opnieuw voor hen. Goede klantenservice en dekking te

zegt op 19 September 2014:

Ik ben zeer tevreden over De Friesland. Ze geven zeer volledige informatie en beiden goede zorg voor een relatief laag bedrag. Ik word regelmatig per

zegt op 19 September 2014:

Ik heb hele goede ervaringen met deze zorgverzekeraar. Vooral aan het begin van het nieuwe jaar blijft het verwarrend wat er wel of niet vergoed word,

zegt op 19 September 2014:

We zijn alle jaren bij De Friesland Zorgverzekeraar.
Geen enkele klacht gehad.
We zouden De Friesland aanbevelen.

zegt op 17 September 2014:

Tot nu toe doen ze gewoon wat ik verwacht wat ze doen: heel de financiële afhandeling van mijn zorgkosten tegen een betaalbare premie. Ik heb 1 keer t

zegt op 16 September 2014:

Wij zijn al jaren bij de Friesland en nooit geen problemen gehad.

zegt op 16 September 2014:

Jammer dat er niet meer alternatieve geneeskunde wordt vergoed.

zegt op 16 September 2014:

Ben dit jaar Voor het eerst bij De Friesland en vind het een prima zorgverzekering. Ik heb veel medische zorg nodig gehad zonder problemen. Declareren

zegt op 15 September 2014:

Duidelijke polis, je weet wat je krijgt, makkelijk declareren via app, binnen 3 dagen op rekening. Top.

zegt op 14 September 2014:

Geen enkel probleem om met deze verzekeraar te communiceren. Uitvoerig mogelijkheden besproken om eventueel ook in buitenland geopereerd te worden. U

zegt op 13 September 2014:

De Friesland Zorgverzekering is een fijne, goed bereikbare verzekering. Declareren gaat gemakkelijk middels de app. Goede service wordt verleend bij v

zegt op 13 September 2014:

Snelle afhandeling declaraties, er wordt goed op de mail gereageerd, en de bus staat iedere week in onze woonplaats op een makkelijk te bereiken plaat

zegt op 12 September 2014:

Prima verzekering; goed, snelle afhandeling van zaken.

zegt op 12 September 2014:

Inzoverre indien men niet met een al te ingewikkelde casus aangaande verzekeringstechnische gezondheidsvraagstukken van doen heeft. Indien wel verzan

zegt op 11 September 2014:

Sinds ze onder Achmea vallen is de dekking minder geworden. De afhandeling lijkt ook achteruit te zijn gegaan.
Ik heb meerdere malen te maken gehad m

zegt op 11 September 2014:

Vanwege bestralingen gevraagd om taxivergoeding. Vertelde dat ik eigenlijk liefst zelf reed en meisje bood onkostenvergoeding aan en hoe ik dat aan ko

zegt op 11 September 2014:

I.v.m. vergoedingsproblemen bij een andere zorgverzekeraar overgestapt per 1 januari 2014. Nog geen dag spijt van gehad !
Ze zijn er erg behulpzaam e

zegt op 11 September 2014:

Goede prijs-kwaliteitsverhouding en steunt Landschap Noord Holland. Handige website om eigen risico te bekijken, online te declareren. Goede telefonis

zegt op 11 September 2014:

Ik heb prettige ervaringen met deze verzekeraar. Vragen en declaraties worden zorgvuldig en op tijd afgehandeld. Ook vergoedingen aan de zorgverlener

zegt op 11 September 2014:

Zorgeloos ;) alles wordt zonder dat ik me er druk om hoef te maken afgehandeld.

zegt op 11 September 2014:

Wanneer je contact met De Friesland zorgverzekering maakt, heb je nog het gevoel dat je er toe doet en de "lijntjes" kort zijn. Helaas zijn

zegt op 10 September 2014:

Voor informatie over vergoedingen van een behandeling wordt je netjes te woord gestaan. Ze zoeken het voor je uit. Sturen indien nodig is de informati

zegt op 10 September 2014:

Prima zorgverzekering, met prima dekking.
Het is natuurlijk de vraag wat er komend jaar weer staat te gebeuren met dekking e.d.

zegt op 10 September 2014:

Geen problemen, alles word goed afgehandeld, bij telefonische vragen netjes geholpen.

zegt op 9 September 2014:

Goed en snel geholpen Door zorgloket i.v.m. zoeken naar andere specialist.

zegt op 9 September 2014:

De medewerkers van De Friesland zeggen wat zij en vooral belangrijk: doen wat zij zeggen.

zegt op 9 September 2014:

Vriendelijk te woord gestaan. Antwoord kon niet direct gegeven worden waarop een terugbel afspraak werd gemaakt. Dit zou binnen twee dagen zijn, werde

zegt op 9 September 2014:

Goede communicatie. begrijp ook niets van kritiek op klantenservice enz. Zo men doet, zo men ontmoet, is mijn devies. Wees vriendelijk en to the point

zegt op 9 September 2014:

Vlotte uitbetaling van ingestuurde nota's.

zegt op 9 September 2014:

Als eerste is het een zorgverzekeraar met een gunstige premie. Er wordt goed naar de cliënt geluisterd. Het ontzorgd echt. Ik ben nu meer dan vier jaa

zegt op 9 September 2014:

De Friesland specificeert niet welke zorgnota's vergoed zijn. Hierdoor ontstaat regelmatig onduidelijkheid: wat werd wèl en wat werd nìet vergoed

zegt op 16 March 2014:

De telefonisten van de friesland geven afzonderlijk van elkaar verschillende informatie door. Ik ben door een verschrikkelijke huisarts behandeld maar had er geen oor voor. De huisartsen hebben mij veel schade aangedaan en hebben mij in gevaar gebracht maar men luisterde niet naar mij. De uitbetaling is wel snel geregeld bij de Friesland. Ik krijg een verkeerd imago omdat je het zelf niet voor het zeggen hebt. verder zijn ze bij de Friesland onpersoonlijk en onverschillig. Onderling geven ze ook verschillende informatie door en dat is nogal verwarrend. Ze zeiden dat er al veel mensen overgestapt zijn naar de hema. Maar de hema heeft mijn vorige verzekeraar nog niet afgezegd terwijl ze dat in het contract wel beloofden te doen. Zo heb ik dubbel betaald. Bij de friesland en bij de Hema.

zegt op 31 January 2014:

Verzekering geeft standaard geen inzage in onderliggende rekeningen als je eigen risico incasseren. Slordige brieven (dubbel, foutief briefpapier). Klantenservice geeft tegenstrijdige antwoorden en lijkt gericht op afpoeieren.

uit Almelo zegt op 22 December 2013:

Sinds dat ze onder de Achmea groep vallen is alles rap achteruit gegaan. Helaas is dit aan mijn aandacht ontsnapt! Zo'n 13 jaar had ik ook hetzelfde soort shit bij ZK. Hoewel de klachtbehandelaar mij gelijk gaf, bleef de shit maar komen. Ook nu weer. Spookrekeningen, achterstallige rekeningen ( 8 mnd!!!), Je mag zelf alles oplossen en natuurlijk hebben zij altijd gelijk, zonder zich in de situatie te verdiepen! Wegblijven bij ACHMEA!!!

zegt op 5 December 2013:

Nooit geen problemen me tvergoedingen en Service

uit Den haag zegt op 4 December 2013:

Goede dekking, goede service, concurrerende premie. Doen we in 2014 weer!

zegt op 12 November 2013:

snelle afwikkeling deklaraties, genoeg vergoedingen in aanvullende verz.

zegt op 9 November 2013:

Doen wat ze moeten doen: verzekeren. Declaraties worden binnen een redelijke termijn afgehandeld. Alles online bevalt mij prima en scheelt mij in mijn portemonnee. Geen klachten gehad. Ik kan mij voorstellen dat er mensen zijn die online afhandeling liever niet willen.

zegt op 5 January 2013:

Een van de goedkoopste verzekeraars, zeker wat betreft de online budget verzekering en de beperkte aanvullende tandartsverzekering.

uit Utrecht zegt op 27 December 2012:

Een zorgverzekeraarwaar je geen nummer bent. Denken met je mee. De aanpassing tand Sven naar 500 een welkome verandering tegen minimale premie!! Top, denken met je mee en willen oprecht helpen, waar zie je dat nog!

zegt op 3 December 2012:

Prima service. Bij telefonisch contact zijn ze altijd even beleefd en nemen alle tijd om je vragen te beantwoorden. Telefoon wordt overigens snel opgenomen, geen wachttijd, die jouw geld kost.

zegt op 3 December 2012:

Ze zijn erg behulpzaam aan de telefoon. En mochten ze niet direct de oplossing weten dan zoeken ze het voor je uit en bellen je meteen terug. Daar zit niet veel tijd tussen! Dat vind ik erg prettig

zegt op 3 December 2012:

goedkoper kan bijna niet en toch een goede dekking en service. Een aducate klantenservice, met raad en daad

zegt op 3 December 2012:

De Friesland is een prima zorgverzekering. Alles staat duidelijk op internet vermeld. Ook onder het kopje "Mijn eigen Friesland" vind je alle persoonlijke informatie. Je hebt de mogelijkheid om je eigen bijdrage te spreiden. Enig nadeel is dat je alles nog per brief moet opsturen. De prijs vind ik goed t.a.v. de andere zorgverzekeraars. Ze behoren bij de laagste maandpremies. En ze hebben ook nog vele extra's als je daar gebruik van wilt maken.

zegt op 3 December 2012:

fysiotherapie vergoed,tandarts vergoed.Niet zelf eerst hoeven betalen,wordt rechtstreeks verrekend.duidelijke declaraties en site.

zegt op 3 December 2012:

Nooit problemen met vergoeding. ook tandartskosten worden direct verrekend. Vlottte afhandeling. Duidelijke site

zegt op 3 December 2012:

een goede prijs voor een uitgebreide dekking en de extra paletten zijn ook zeer uitgebreid. de informatie als je persoonlijk belt is uitstekend

zegt op 3 December 2012:

Snelle ,accurate afhandeling van vragen, nota s , korte lijnen en adequate oplossingen. Goede bereikbaarheid en servicegericht.

zegt op 3 December 2012:

De Friesland is een zeer goede zorgverzekeraar, doet wat ze beloofd , dus kom je niet voor verrassingen te staat en vreselijk hoge kosten. Je kan er altijd terecht voor vragen het zij telefonisch of aan de balie. De wachttijden zijn acceptabel.

zegt op 3 December 2012:

prijs goed corecte betalingen sevice goed en dit al jaren voor ieder lid zowel bij ziekenhuiskosten en begeleiding als elders

zegt op 3 December 2012:

De Friesland Zorgverzekeraar slaagt er steeds weer in om snel en zorgvuldig tot vergoeding over te gaan. Er is eigenlijk nooit enige vorm van onbegrip of onduidelijkheid.

uit Haarlem zegt op 25 October 2012:

Goede klantenservice die met je meedenkt en zelf met oplossingen en aanbevelingen voor je komt. Heb totaal niet het gevoel een nummer te zijn. Ook op gebied van declaraties gaat het bij de friesland heel gemakkelijk en goed. Na slechte ervaring ooit met delta lloyd ben ik blij dat het ook anders kan!

Een voorbeeld voor verzekeraars.

zegt op 1 October 2012:

Sinds 1 januari aangesloten bij "De Friesland".
Een aantal keer vragen gehad. Een goed bereikbare telefonische helpdesk met zeer vriendelijke en behulpzame medewerkers.
Men nam echt de tijd om uit te zoeken wat bv wel en niet verzekerd was.
Nog geen ervaring met grote uitgaven (gelukkig) maar alle overige declaraties werden snel en zonder discussies verrekend.

uit Valthermond zegt op 26 June 2012:

Bij Kiemer wimpelen ze je niet af en wordt er zeer serieus en menselijk naar je geluisterd. Mijn klacht werd positief beoordeeld en gelukkig nu voor iedereen 100% vergoeding van de orthodontist!
Kiemer is mijns inziens een zorgverzekeraar die begrijpen wil en kan, dat t nog altijd om mensen gaat.

uit Zoetermeer zegt op 23 June 2012:

Onvoorstelbaar tot nu toe:
-bij bellen wordt direct opgenomen
-de persoon kon me tot nu toe ook altijd direct helpen, zonder doorverbinden
-toegezegde documenten of info wordt direct verstuurd of gegeven
-medewerkers zijn zeer vriendelijk en behulpzaam
-mijn vraag via email werd binnen 2 uur (!) beantwoord.
Hopen dat dit alles zo blijft! Dit zijn we in de randstad niet gewend, top!

zegt op 1 May 2012:

goed, alleen jammer dat ik nu pas erachter kom, dat je collectiviteitskorting van 8% krijg, terwijl ik al meerdere jaren lid ben van de friesland...

zegt op 1 May 2012:

Niet direct nakomen van gemaakte afspraken, na reactie van mijn kant wel erkennen dat er verkeerde besluiten waren genomen. In de volgende correspondentie aangeven dat de fout zo snel mogelijk hersteld zou worden, maar er is inmiddels al weer een week verstreken zonder reactie. Dus een traag werkende administratie.

zegt op 12 January 2012:

Handige site om snel en makkelijk verschillende zorgverleners te vergelijken en op basis van reviews een goede keuze te maken.

zegt op 9 January 2012:

Aangezien wij als gezin (gelukkig) niet veel bijzondere zorg nodig hebben, kunnen wij besparen bij kiemer en ook nog eens voldiende verzekerd voor onze behoeften

zegt op 22 December 2011:

afsluiten ging snel, papieren ook snel binnen, en afzeggen hebben ze ook snel gedaan!
voor de rest is het afwachten het komende jaar hoe de service is!

zegt op 14 December 2011:

snel geregeld. alles goed afgehandeld en duidelijk

zegt op 10 December 2011:

Regelen alles snel.
Altijd goed berijkbaar.
En duidelijk met alle uitleg over verschillende zorgverzekeringen.

zegt op 2 December 2011:

het gaat per 01-01-2012 pas in dus hoe het in de praktijk bevalt moet ik nog afwachten, maar dit is een van de weinige verzekeringen waarbij je los een tandartsverzekering kunt afsluiten zonder aanvullend verzekerd te hoeven zijn voor een prima prijs

zegt op 1 December 2011:

Perfecte site en overzichtelijk. Aante raden voor bekenden.

zegt op 27 October 2011:

Ten opzichte van andere verzekeraars is de premie gunstig.
Het kind staat centraal.

zegt op 18 October 2011:

December 2010: bij het lezen werden mijn armen te kort. Ik was aan een nieuwe bril toe. Maar wanneer had ik de vorige gekocht? Voor de zekerheid maar even met de klantenservice van De Friesland gebeld om te informeren naar de vergoeding, want het bestuderen van de polisvoorwaarden lukte niet meer met dit slechte zicht ;-( Ze vertelden mij dat de bril vergoed zou worden. Toen ik de rekening indiende kreeg ik maar 15,00 vergoed omdat het minder dan 3 jaar geleden was dat ik een nieuwe bril had aangeschaft. Ik kon 235,00 zelf betalen. Dat was een dure tegenvaller. Met dank aan De Friesland zorgverzekeraar.

zegt op 3 October 2011:

Ik ben al vanaf kleins af aan verzekerd bij de Friesland. Zij hebben altijd een goede prijs kwaliteit verhouding. Je betaald maandelijks niet te veel maar krijgt hiervoor wel goede service terug. Ook wanneer je contact opneemt met de friesland wordt je vrij geholpen. Je moet misschien 2 minuten wachten maar dat vind ik nog mee vallen. Inmiddels ben ik wel overgstapt omdat helaas de friesland bij een tandverzekering van 1000 euro per jaar een tandtechnisch rapport vraagt. Helaas heb ik niet een denderend gebit dus ben ik dan ook maar overgstapt.
Maar ik was altijd zeer te spreken over hun service!

zegt op 3 July 2011:

Ze zijn wel goed, alleen krijg ik regelmatig spooknota's, ondanks toegegeven door de Friesland dat betreffende nota betaald was, toch doorgaan. Eerst dreiging uit de zorgverzekering en na alles geregeld te hebben nu weer dezelfde spooknota met dreiging van een gerechtsdeurwaarder. Dit moet stoppen, zij zijn machtig en alleen kan ik niets doen, behalve mijn ervaring op internet zetten.
De Friesland reageer a.u.b. op mijn mail en stop deze onzin!

zegt op 30 January 2011:

Aanbod sloot goed aan bij wat ik zocht. De eerste contacten zijn prima(telefonisch). Snel overzichtelijke info ontvangen. Nog geen declaraties ingediend, dus dat is nog even afwachten. Tot nog toe zeer tevreden

zegt op 17 January 2011:

geloof dat ik nu een maatschappij heb gevonden met waar voor je geld. Basisverzekering betaalbaar en met de nodige aanvullingen toch nog aantrekkelijk in verhouding tot andere verzekeringen, eigenlijk tot nu toe de laagste in prijs.

zegt op 14 January 2011:

Prima prijs-kwaliteitsverhouding!

zegt op 14 January 2011:

Van het zilveren kruis naar Kiemer ging wat lastig. Eerst was ik wel toen niet uitgeschreven. Koste wat stress en telefoontjes

zegt op 11 January 2011:

Overstap snel en netjes verzorgd. Komt goed uit vergelijkende beoordelingen. Ben benieuwd hoe ons dit gaat bevallen.

zegt op 9 January 2011:

De lage prijs is super en een duidelijke reden om hier voor te kiezen. Een probleem ontstond omdat ik zelf reeds mijn eigen verzekering had opgezegd. In het aanvraagscherm was dit echter geen duidelijke invuloptie. Ik heb dus maar aangegeven dat ik geen verzekering had. Ik ben daarna twee keer gebeld door de klantenservice van Kiemer. De eerste keer om te vragen of zij geen verzekering voor mij moesten opzeggen en nadat ik nee had gezegd belde zij een tweede keer om te zeggen dat zij hadden geconstateerd dat er wel een verzekering op mijn naam stond en of ze die niet moesten opzeggen. Toen nogmaals aangegeven dat ik dit al zelf had gedaan. Ik snap best dat ze het zekere voor het onzekere nemen en dat waardeer ik maar een extra optie in het aanvraagscherm waarbij je aan kan geven dat je zelf je verzekering al hebt opgezegd, zou helpen.

zegt op 28 December 2010:

kan verder nog weinig zeggen omdat het nieuwe contracxt nog moet beginnen.

zegt op 25 December 2010:

Na het afsluiten van de verzekering, nu 2 weken geleden, nog steeds geen bevestiging op papier ontvangen van mijn nieuwe verzekeringsmaatschappij...

zegt op 7 December 2010:

beste prijs/kwaliteitsverhouding

zegt op 5 December 2010:

hoefde er niet veel voor te doen

zegt op 19 November 2010:

de friesland ben ik al jaren lid van uitstekend

zegt op 14 September 2010:

Super zorgverzekeraar. Vegoeden snel, hang nooit in de wacht, fijn personeel, zeer ruim pakket en zelfs gratis reisverzekering.

zegt op 13 November 2009:

Slimme dienstverlening.

De dienstverlening is uitstekend. Ik heb kunnen spreken met een arts, die ook verstand had van vergoedingen. Dus geen domme dames die zich aan het lijstje van vergoedingen houden en schrikken als er een medische term valt.

De alternatieve zorg zou ik graag 100% vergoed krijgen en niet 75%, en het maximum per jaar verhoogd zien.

zegt op 19 October 2009:

De Friesland Zorgverzekeraar goede service!

Het komt wel eens voor dat mensen met uitkeringen van de ene uitkering in de andere komen.
Hoe men het doet, snap ik nog steeds niet maar via de administratie komen dan wel eens 'fouten' op het conto van de verzekerde. Plotselinge, door de instantie veroorzaakte, uitschrijvingen.

Ik moet zeggen dat de Friesland hier adequaat op reageert door exact uit te zoeken wie hier debet aan is geweest.

zegt op 28 August 2009:

Vergoedingen.

Naast goede ervaringen met de Friesland heb ik één slechte, namelijk: als je een huidafwijking (in het gezicht) hebt, krijg je slechts een eenmalige vergoeding, alsof daarna de huidafwijking verdwenen is. Te triest voor woorden. Alle zalf en camouflagemiddelen moeten door de patient zelf worden betaald!

Nee, ik zou een De Friesland Zorgverzekering niet aanbevelen

uit A'dam zegt op 16 May 2019:

Mijn vader is eind januari van dit jaar overleden; begin februari wordt de premie van de zorgverzekering voor de maand februari van zijn rekening afgeschreven; ik laat dit bedrag storneren omdat er over de maand februari geen premie meer verschuldigd is.

Op 9 maart daarna ontvang ik van De Friesland een betalingsherinnering per post voor de niet betaalde premie over de maand februari; op 14 maart stuur ik De Friesland een email (met de herinnering als digitale bijlage), waarin ik aangeef dat mijn vader eind januari overleden is, en waarin ik vraag wat de waarom de premie over de maand februari toch verschuldigd is volgens De Friesland. Hierop krijg ik geen bevestiging van ontvangst, en ook geen inhoudelijke reactie.

Op 25 maart stuur ik De Friesland nogmaals een email (met dezelfde bijlage); ik vraag hen vriendelijk om alsnog op mijn email van 14 maart te reageren. Ook nu blijft de reactie uit.

Op 5 mei stuur ik per email een Klachtmail aan De Friesland, waarin ik mij erover beklaag dat ik geen reacties ontvangen heb op mijn mailberichten van 14 en 25 maart.

Vandaag, op 15 mei ontvang ik per post van "Syncasso" een betalingsherinnering waarin staat dat ik binnen 15 dagen het openstaande bedrag moet betalen, anders worden incassokosten in rekening gebracht.

Er zit een klantvriendelijk kaartje bij de brief van Syncasso, met daarop een mailadres, een telefoonnummer en hun website.

De klantvriendelijke tekst onderaan het kaartje luidt:
"Onze medewerkers houden rekening met uw persoonlijke omstandigheden en mogelijkheden. Stap voor stap werken zijn met u aan een oplossing."

Opgelucht besluit telefonisch contact op te nemen met Syncasso (er is eindelijk iemand die naar mij "luistert"); na het intoetsen van het dossiernummer krijg ik te horen wat het openstaande saldo is; wonderwel is dat 50 eurocent meer dan het bedrag dat in de brief staat; als je het vervolgmenu doorloopt en aangeeft dat je bezwaar hebt en dus van mening bent dat je niet hoef te betalen, blijkt dat je nooit een mens van vlees en bloed aan de telefoon krijgt, maar bezwaar moet indienen per email, waarna "onze deskundige medewerkers uw bezwaar inhoudelijk gaan beoordelen."

Ik besluit de bankrekening van mijn vader eens goed door te pluizen; het kan tenslotte zijn dat er overeen maand voor zijn overlijden niet is betaald, en dat er ergens een vergissing is gemaakt; Wat blijkt/ nadat ik de afgeschreven premie over de maand februari zelf heb laten storneren, heeft De Friesland ook nog eens de premie zelf "terugbetaald" op de rekening van mijn vader; er stond dus helemaal geen premie open over de maand februari, maar De Friesland had het na mijn stornering onverschulidgd op de rekening va mijn vadre overgeschreven.

Als er iemand (van vlees en bloed) van De Friesland naar mij emails had gekeken en even contact met mij had opgenomen, dan was het probleem snel uit de wereld geweest. Communicatie is zo slecht nog niet, alleen dan moet je wel iets doen met binnenkomende emails.

Voor mijzelf betekent deze ervaring dat ik mijn verzekeringen bij De Friesland opzeg en elders onderbreng; ik weet wel dat het daar misschien niet beter is, maar bij De Friesland heb ik geen goed gevoel; misschien moeten bij De Friesland zelf eens aan het communicatie-infuus.

###

uit Grou zegt op 19 January 2018:

Vanaf mijn kindertijd verzekerd bij de Friesland. Nooit problemen. De laatste 3 jaar gaat er van alles mis. Het eigen risico vooruitbetaald. Kwam bij het incassobureau burea. Niemand neemt je serieus. Via geschillen commissie mijn geld terug moeten eisen. Ze storten premie terug en een week later gooien ze je uit het aanvullende pakket omdat je een achterstand hebt ? Ook dat is opzichzelf al kort doorde bocht. De klantenservice mag niks oplossen en de betreffende afdeling belt niet terug. Ik heb het helemaal gehad met de Friesland.

zegt op 24 October 2017:

Zorgvuldig, flexibel. Geen enkele beperking als patiënt.

uit Sittard zegt op 29 March 2017:

De reclame uitingen van Kiemer zijn er op gericht jou te doen geloven dat je vrije keuze hebt in het kiezen van een specialist of ziekenhuis.

Als je de kleine lettertjes gaat lezen is dat ten aanzien van de vergoeding toch iets anders; vergoed wordt slechts hetgeen 'gangbaar' is in de Nederlandse markt c.q. op basis van hetgeen met Nederlandse contractanten afgesproken is.

Ik heb geprobeerd toestemming te krijgen voor een behandeling in het buitenland, maar dan wordt het moeilijk, taai en traag; lange wachttijden, niet reageren ondanks telefonische toezeggingen en een hoop papieren rompslomp.
Het gaat dus helemaal niet om hetgeen goed voor jou (in mijn geval snelheid en kwaliteit) is, maar om hoeveel het kost.

Laat je dus niet misleiden.

zegt op 6 March 2017:

De zorgverzekering beslist waneer jij je eigen risico betaald het is niet mogelijk om eerder te betalen! En al zijn er mondeling andere afspraken gemaakt met de klantenservice. Hun financiele afdeling werkt op eigen tempo. Totaal geen duidelijkheid!

zegt op 20 January 2017:

Recent heb ik mijn zorgverzekering omgezet met een tandpakket van 1000 euro vergoeding. Echter is het afgewezen, omdat ik veel kosten zou gaan maken in het jaar 2017 voor mijn tanden. Dat is ook logisch, want anders zou ik toch ook geen tandpakket nemen van 1000 euro vergoeding. Ik moest een vragenlijst invullen en die heb ik naar waarheid ingevuld, maar blijkbaar is de waarheid te hard. Klanten die niet de waarheid invullen krijgen netjes de 1000 euro vergoeding, maar klanten die wel naar waarheid invullen worden afgewezen. Wel hebben de telefonische medewerkers een mooie verhaaltje die ze aan alle klanten moeten vertellen. Dus bij deze geen friesland meer.

zegt op 31 December 2016:

Voor deze verzekering moet je een pot goud klaar hebben liggen. Ze houden totaal geen rekening met je financien en sturen de volledige nota van het eigen risico en vrijwillige bijdrage nog voor het jaar om is. Je kan niet eens fatsoenlijk in termijnen betalen. Hooguit in 3 maanden en dat moet je achteraf op tijd regelen. Ze sturen je een nota een week voordat ze het afschrijven. Dus als je niet op tijd bent met na bellen is het er al af. Zo vaak moeten storneren. Deze verzekering denkt echt alleen aan geld.

zegt op 16 December 2016:

Ten onrechte geld van mijn rekening afgeschreven voor het eigen risico. Uit een telefoongesprek bleek het te gaan om een behandeling die ik niet heb ondergaan. Helaas mocht ik zelf uitzoeken hoe of wat, en contact opnemen met het ziekenhuis die de rekening had verstuurd. Na een hoop gedoe eindelijk akkoord gekregen op de terugbetaling, waar ik vervolgens 3 maanden op kon wachten.

zegt op 5 December 2016:

Vele malen mail ontvangen over Eigen Risico, waarbij de juiste bijlagen niet waren bijgevoegd. Ook mijn beklag gedaan bij een medewerkster van Friesland die nog wat voor me zou uitzoeken omtrent een ziekenhuis waar ze GEEN contract mee hadden afgesloten. Helaas nog steeds geen antwoord op gekregen. Wel een bos bloemen.... Maar daar heb ik niet echt om gevraagd. Veel info van de website klopt niet. Daar heb ik meerdere malen op gewezen, maar ze hebben nog niks aangepast. Dat kost nu weer klanten dus.....

zegt op 6 November 2016:

als ik contact heb wordt ik altijd op een vriendelijke en behulpzame wijze geholpen wat ook nog vaak in mijn voordeel is en waar vind je dat

zegt op 1 November 2016:

Heb diverse stents rond mn hart, de controles worden in ten laste gebracht van het eigen risico. (dat mag niet, zie kamerbrief v.d. minister hierover)

zegt op 1 November 2016:

alleen taxi vergoeding moet sneller gedaan worden en de eigen bijdrage helemaal afschaffen vindt ik die is veelste duur.

zegt op 1 November 2016:

ik word altijd prima te woord gestaan, en als ik tegen dingen aan loop, en niet goed snap wat er vergoed word, kan ik altijd bellen en krijg ik een go

zegt op 8 August 2016:

De zorgverzekeraar denkt alleen maar aan geld. Hun beleid inzake betalingsregelingen is een eigenlijke soort wurging voor de mensen die niet zo breed hebben. In mijn situatie, ik wil eigen risico in termijnen betalen. Ze vinden het prima maar alleen als ik voor de volg jaar machtiging afgeef voor eigenrisico per maand 20 euro aftrek. Ik weiger dat en ik wil alleen 10 termijnen zonder ik vast zit aan de regeling van de volg jaar. Ze hebben geen hart voor de klanten. Asociaal beleid.

zegt op 20 February 2016:

Afgelopen jaar weer de friesland gekozen, ik had nl vorig jaar geen problemen met deze verzekeraar. Echter hoe anders het kan lopen. In december heb ik mijn bankrekening gewijzigd waar van geincasseerd moest worden. Echter dit kunnen ze dus niet goed verwerken en na ruim twee uur bellen (wel in drie keer bellen), hebben ze het kunnen herstellen.

zegt op 1 February 2016:

Weinig responsief, slechte backoffice. Veel schijven. Klantenservice en afhandeling buitenlandse declaraties onvoldoende.

uit Oosterwolde zegt op 31 January 2016:

Overgestapt van FBTO naar De Friesland in 2016, en direct schrijven ze de premie 2x af in Januari, aangezien ik van een uitkering leef en aan het eind van de maand ook nog eens schuldeisers moet betalen wat ik altijd precies kan doen met mijn weinige geld, hebben ze nu direct voor een enorm probleem gezorgd. Als ik namelijk niet op tijd betaal kunnen mijn regelingen vervallen bij de schuldeisers en heb ik een enorm probleem. Ik hoop maar dat de ABNAmro snel deze overboeking storneert. Ik ben dus niet te spreken over De Friesland, dat moge duidelijk zijn.

zegt op 5 December 2015:

Pas heel erg op met deze verzekering. Mocht je iets declareren dan zullen ze het in 90% van de gevallen afwijzen, waarna een gevecht begint om toch bepaalde zaken vergoed te krijgen. Ze verschuilen zich achter allerlei onpraktische kleine lettertjes die ergens verscholen zijn. Met andere woorden, meedenken is er echt niet bij. Daarnaast lichten ze je bewust verkeerd voor als je ze spreekt, zodat je net de verkeerde procedure volgt bij het gehele zorgproces, zodat zij weer een reden hebben om niet te hoeven uitkeren. M.a.w. zeer slecht, een echt afrader !!

zegt op 21 November 2015:

In mijn geval, heb ik met bijzondere regelingen te maken. Namelijk transseksualiteit. Vanaf de eerste informatieve aanvraag werd er geheimzinnig over de voorwaarden en hoe zij daar mee om gingen, hoe ze die uitvoeren wilden. Doorlopend werd en tot nu toe word ik naar één persoon verwezen, adviserend geneeskundige. Zij en de mensen om haar heen zijn anti hulpverlening. Dat blijkt uit herhaaldelijk dwars liggen met alle transseksueel gerelateerd vergoedingen. Bij navraag mijner zijde krijg ik alleen na vele malen verzoeken, ALS ik het krijg, een verantwoording / inhoudelijk uitleg van het hoe en waarom. Dat er zo terughoudend gereageerd wordt bij vragen naar waarom er gehandeld wordt naar mijn mening en weet van zaken laat maar één verklaring over, dat ze een eigen handleiding hebben, zich niet aan de normale uitleg van voorwaarden houden. En met verbazing en zelfs verbaal verwijten komen als ik na vraag doe, en volhoud. Voor de transseksueel M > V NIET aan te raden

zegt op 13 November 2015:

De Friesland geeft in hun vergoedingenoverzicht aan 150 euro antroposofische of homeopathische medicijnen te vergoeden, maar geeft niet aan dat er maa

zegt op 29 October 2015:

Deze verzekeraar geeft privégegevens weg. Wanneer je belt met een geboortedatum en adres kun je allerlei gegevens van een ander opvragen. Mijn gegevens zijn bij derden beland welke echt storende acties hebben genomen met de illegaal verkregen info. Herhaaldelijke klachten neemt de Friesland niet in behandeling. De Friesland beweert dat zij deze fouten nooit maken gezien zij hun personeel " zo goed opleiden". De Friesland blijft ontkennen, en doen dus helemaal niets. Naast deze kwalijke klacht betreft het zomaar weggeven van allerhande privégegevens , is de klantenservice onbeschoft, sturen ze post herhaaldelijk naar het verkeerde adres en keren ze niet uit zoals in de polisvoorwaarden. Ook financieel is hun administratie een puinhoop: als je niet oplet trekken ze zomaar 2x de premie af en meer. Werkelijk een waardeloze verzekering!

zegt op 20 October 2015:

Mijn ex heeft met mijn naam,geboortedatum + adres persoonlijke gegevens van mij probleemloos telefonisch opgevraagd bij de klantenservice van de Friesland. (Ik heb dit met toestemming van een vriendin ook van haar geprobeerd, en jawel: De Friesland deelt zomaar prive gegevens uit!!!) Mijn ex heeft dus nu naam van mijn behandelend arts, en heeft ook declaraties gegeven. Conclusie: De Friesland schend de Wet op de Privacy grondig!!!! Ook zijn de telefonisten zijn zeer onbeschoft. Daarnaast denkt De Friesland te weten waar je woont en verandert zonder controle/toestemming (post)adres gegevens: Nu hebben vreemden dus complete inzage in mijn vergoedingen EB, en andere gegevens die de Friesland per post toestuurt, terwijl ik al meermaals heb doorgegeven dat ik voor communicatie per post geen toestemming geef en alles per email moet. Ze zeggen keurig "ja" maar doen maar wat.... Voor beide onderwerpen behandelen ze geen klachten, wordt er geen excuses aangeboden of wat dan ook.

zegt op 15 October 2015:

Declaraties die ik zelf indien worden snel betaald. Echter als je te maken krijgt met de medewerkers en klantenservice wordt het dramatisch. Allereers

zegt op 12 October 2015:

zolang als ik een verzekering moest hebben ben ik al bij de friesland zorgverkeraar en ik zal daar ook nooit bij weg gaan want je wordt altijd heel go

zegt op 7 August 2015:

De Friesland verzekeraar geeft zonder toestemming vd verzekerde vertrouwelijke informatie aan derden! Hierbij breken zij de Wet op de Privacy!!!!

zegt op 31 May 2015:

wordt al ruim een jaar aan het lijntje gehouden door deze 'zorgverzekeraar'. op hun verzoek naar de dermatoloog geweest. Ze lezen de brief van de dermatoloog zoals ze zelf willen. Kortom weer geen vergoeding toegezegd. 50 kilo afgevallen en last van onhandelbare smetplekken die alleen via een buikwandcorrectie te verwijderen zijn. Deze zorgverzekeraar heeft liever dat ik de rest va mijn leven zalf gebruik, alsof dat gratis is. Denk er serieus over om eind dit jaar over te stappen.

uit Bavel zegt op 10 March 2015:

I have pregnancy related diabetes. I called to order the test strips I need, and was told that Kiemer only cover the first 100 without a nurse having to have extra contact with them. This is not the first time Kiemer has additional requirements to any other insurer. Anything to try to get out of payment.
The extra hassle and stress is not worth the couple of EUR savings; go to a better insurer people!

uit Nijmegen zegt op 13 January 2015:

een aanvullende tandverzekering is een bewuste keuze, waarvoor je ook bereid bent die premie te betalen.
Ik wil u wijzen op het feit dat de Friesland de kosten van een röntgenfoto niet volledig vergoedt ook al valt dit binnen de aanvullende verzekering. Het gaat dan dus om een eigen bijdrage die je moet betalen bovenop je aanvullende tandverzekering. Schandalig gewoon.
Je kunt echter helemaal nergens vinden dat ze die kosten niet volledig vergoeden.
Zit nu bij Bewuzt van VGZ. Zij vergoeden de röntgenkosten volledig. Bovendien is de totale premie lager

zegt op 27 December 2014:

aanvraag voor verlenging fysiotherapie bleef 4 maanden onbeantwoord. Correspondentie was zoek geraakt of niet beantwoord. Na herhaalde aanvraag bleek weer eea niet aangekomen. Uiteindelijk is de verlenging voor fysio goedgekeurd door de uitgebreide informatie van mijzelf en de behandelende fysiotherapeuten

zegt op 15 November 2014:

Blijken telkens weer slecht te communiceren. Zijn zeker vriendelijk die Friese dames maar zijn inhoudelijk nauwelijks te volgen. Goed lezen is al een

zegt op 9 November 2014:

Slechte communicatie, onterechte afwijzen van declaraties zonder erover te communiceren

zegt op 24 October 2014:

Ze communiceren raar......Dat is hun grootste probleem, communicatie. Ook afhandelen van declaraties gaat de ene keer vlot en de andere keer slecht. j

zegt op 3 October 2014:

Voor een noodzakelijke liesbreuk operatie dient men het eigen risico te betalen. De verhoogde eigen risico in totaal € 850,- inclusief jaarlijkse prem

zegt op 29 September 2014:

Als je een email stuurt krijg je een standaard retour en dan leg je het nogmaals uit dan krijg je weer een standaard antwoord, de vraag wordt niet gel

zegt op 26 September 2014:

Ze maken voortdurend slordigheidsfouten met afhandeling terugbetaling eigen risico en vergoedingen. De site waar je rekeningen kunt indien doet het da

zegt op 25 September 2014:

Ik ben zeer tevreden over De Friesland zorgverzekering
Zit er al mijn hele leven bij, en ze hebben nog nooit moeilijk gedaan, alles altijd keurig en

zegt op 16 September 2014:

Als ik wat vraag telefonisch krijg ik antwoorden die achteraf onjuist blijken te zijn. i.v.m. vergoedingen. Ga ik er achteraan is het niet waar aldus

zegt op 16 September 2014:

Snelle service inclusief terugbetaling, goede dekking en heldere communicatie welke onderdelen uit de basisverzekering worden vergoed en welke onderde

zegt op 12 September 2014:

Mijn zoon had een erfelijke stofwisselingsziekte waarvan hij niet zou herstellen en zeker zou komen te overlijden. De Friesland was bereid om experime

zegt op 11 September 2014:

Goede klantenservice. Een rijdende bus die bij ons in Franeker komt op dinsdag voor eventuele vragen en wegbrengen van nota's etc. Kortom gewoon

uit Baarn zegt op 2 August 2014:

Wat een stelletje oplichters!!!

In december 2013 ingeschreven.. Hoorde januari 2014 nog niks van ze dus toen maar gebelt. Ze hadden het nog niet op orde en ik kon de premie handmatig aan het eind van de maand overmaken.
Dit gedaan en maanden gedacht geen problemen te hebben.. Nu komen ze dat ik 2 termijnen in 1 maand moet betalen! Om die januari te betalen!! Hun fout, hun probleem zou je denken. Ik ben nu al 2 weken aan het mailen maar ze houden voet bij stuk. Ik heb ze uitgelegd dat ik met mijn dochtertje van 4 maar 50 euro per maand te besteden hebben aan voedsel en overig levensonderhoud maar ze blijven erbij dat wij 2 maanden moeten verhongeren om hun schade in te halen! Terwijl als ik iedere maand aan het eind zou blijven betalen ze eind 2014 ook alle bedragen hebben!
Ze blijven bij hun eigen standpunt dat het maar betaald moet worden! Dit kan toch niet? 2 maanden geen geld om te eten omdat hun te laat waren om in januari te incasseren!??
Nu sturen ze een gerechtsdeurwaarder op me af! Ik ben zo kwaad en gun deze mensen stuk voor stuk een kogel door hun kop! Deze zorgverzekering zouden ze moeten sluiten zo slecht zijn ze!
Ik zou graag contact opnemen met de media om deze martelpraktijken aan het licht te brengen!

zegt op 11 June 2014:

Ik ben dit jaar zeer ontevreden over de Friesland. Uitbetalingen laten ellenlang op zich wachten, de telefonische bereikbaarheid is niet goed, er worden verkeerde brieven gestuurd (zelfs een keer een nota van iemand anders ontvangen), medewerkers lijken niet met elkaar te communiceren en geven tegenstrijdige informatie en de inhoudelijke beantwoording van vragen is om te huilen. Nog een half jaar, dan kan ik overstappen...

zegt op 10 March 2014:

ik ben zelf verzekerd bij de Friesland en merk dat: - Slechte telefonische bereikbaarheid, - niet klant vriendelijk. -verschillende informatiestromen en dus geen duidelijkheid. Tevens is het me opgevallen: ' ik werk als jongerenwerker met problematieken' als ik deze meeneem naar de friesland winkel, ze hier zeer bruut te woord worden gestaan, een medeleven en ze laten de klanten niet uitspreken, wanneer ik zeg dat ik de begeleider ben kan er wel vriendelijk gesproken worden! Geen dikke pluim!

uit Leek zegt op 21 February 2014:

De slechtste zorgverzekeraar alle tijden.
Beloven veel maar doen helemaal niets.
Verschuilen zich achter polisvoorwaarden lukt dat niet dan is het bij de wet bepaald.

Verzeker je nooit bij dit stel oplichters

zegt op 27 January 2014:

Ten eerste werden de naalden en medicatie voor mijn medicijn behoefende minderjarige zoon, die in een gezinsvervangend tehuis woont, niet vergoed omdat dit met spoed in het weekend bij een apotheek is gehaald die niet gecontracteerd was. Ten tweede kreeg ik een correctie te betalen, m.b.t. de basispremie, omdat ik over gestapt ben naar een ander, wel goede, zorgverzekeraar??? Ik raad NIEMAND De Friesland aan.

uit Rotterdam zegt op 20 January 2014:

Deze verzekeraar schrijft geld van je rekening af zonder aan kondiging.
Daarnaast bleef de tussenpersoon Kiemer verzekering nog met zijn praktijken, Zelf dit jaar 2014 wil deze verzeker geld ontvangen van januari terwijl ik sinds 1 januari 2014 bij zilveren Kruis ben verzekerd all ZZP

zegt op 15 January 2014:

klantvriendelijkheid is niet hun sterkste punt. ook het verkrijgen van duidelijkheid en de mogelijkheid tot overleg is zeer moeizaam.

uit Donkerbroek zegt op 12 December 2013:

Omdat ik naar een niet-gecontracteerde fysiotherapeut wilde heb ik hierover eerst telefonisch advies gevraagd. Dit werd gedeeltelijk vergoed werd mij verteld. Enige voorwaarde was dat de therapeut in het BIG-register moest staan.
Toen ik de declaraties indiende kreeg ik ze eerst terug omdat men dacht dat de therapeut niet in het BIG-register stond. Toen ik aantoonde dat dat wel zo was kreeg ik ze wederom terug, omdat ik een verwijsbrief van de huisarts had moeten hebben. Dit is mij van tevoren beslist niet verteld, al heb Ik voor de behandelingen meerdere keren contact gehad met de klantenservice, om zeker te weten dat ik het allemaal goed deed.

zegt op 12 December 2013:

na een afwijzing voor verlenging bij fysiotherapie, mag je niet meer behandeld worden voor deze kwaal. Ook het volgend jaar niet.Je bent dan (op afstand) genezen verklaard.Dit was nergens te vinden in de voorwaarden van vorig jaar

uit Heerlen zegt op 3 September 2013:

Kiemer probeert je zo lang mogelijk aan het lijntje te houden,verschrikkelijk hoe ze met mensen omgaan.
Absolute afrader !

uit Hengelo zegt op 21 November 2012:

Ja wat moet ik zeggen .....
Ik denk dat er iets vreemds gebeurt..
Ik heb tandpakket lars mijn man bewust gekozen. Swen. Omdat hij dan hoger verzekert is
Nu blijkt dat de pollissen even veel vergoeden ????? Ik weet zo zeker dat dat niet klopt. Hoe kan het nu dat ze bijden tot 250 euro vergoeden en de 3 e stap 750 EURO ??????? Ik denk dat ze iets vervalsen. Maar ja heb natuurlijk niet het vergoedingenblad uit geprint van begin januari. Nu is er alleen maar tevinden dat ze volgend jaar wel tot 500 vergoeden bij pakket swen ?????????
En dat nog wel met 10 euro verschil in het Lars en swen pakket
Wees dus op je hoede ik denk dat er een vals spelletje wordt gespeelt bij Kiemer

uit Amsterdam zegt op 24 September 2012:

Ik heb helaas geen goede ervaring met Kiemer. Ik ben met een declaratie eindeloos van het kastje naar de muur gestuurd. Heb de rekeningen 3x in moeten dienen. Een aantal medewerkers had geen of onvoldoende kennis van de voorwaarden. Beloftes om teruggebeld te worden, worden niet nagekomen, ingediende klachten onbeantwoord.
Daarbij blijkt dat Kiemer in mijn geval niet vergoedde wat 80% van de verzekeraars wel vergoed terwijl ze claimen zeer uitgebreid te vergoeden.

zegt op 16 July 2012:

Zorgverzekeraar De Friesland,......... Als u liever aan een incassobureau betaald dan aan de zorgverzekeraar.

Het schijnt verboden te zijn om een brief te schrijven waarin ze een afspraak willen om langs te komen om voor de schulden een oplossing te zoeken....
Het schijnt verboden te zijn om een uitnodiging te sturen om eens op kantoor te komen om voor de schulden een oplossing te zoeken.....

Volgens De Friesland s het een kwestie van afwachten, want dan krijg je blijkbaar van de rechter gelijk, dat je extra schuld mag maken.
Dus dan mag je van de wet extra schuld maken.
Zeg u nu dat een incassobureau toch goedkoper is???????

2 keer raden wie daar allemaal aan mee mag betalen?

U bent ook verzekerd bij de Friesland?

zegt op 8 January 2012:

Bluders gemaakt en dan zit je voor de vriendelijke helpdesk, die dus niet altijd even snugger zijn, maar in ieder geval er alleen maar zijn om je gerust te stellen: beslissingen etc nemen kunnen ze niet, daar moet het "echte" personeel voor ingeschakeld worden, en ja, dat gaat nu eenmaal niet.
Hier wieder mal ein Exempel der fascistoïde Bürokratie??

uit Lelystad zegt op 29 January 2011:

Ik meldde me eind december 2010 aan bij De Friesland. "Welkom," kreeg ik te horen aan de telefoon, en ook "bedankt voor uw aanmelding". Men zou alles voor me in orde maken, ook de uitschrijving van mijn bestaande verzekering. En de nieuwe polis en zorgpas zou me begin januari 2011 worden toegestuurd. Tweede week januari had ik nog niets binnen. Gebeld, kreeg van een ingesproken bandje te horen dat men het zeer druk had met alle nieuwe aanvragen en dat geduld geboden was. Klinkt niet onlogisch, want het waren drukke tijden voor verzekeraars. Eind januari had ik nog steeds niets in huis. Weer gebeld. Nu vertelde een dame me, met spijt in haar hart, dat mijn aanmelding "ergens op een bureau was blijven liggen" . Helaas. Mijn aanmelding kon nu, eind januari, GEEN doorgang meer vinden. (En mijn afmelding bij mijn oude verzekeraar natuurlijk ook niet meer.)
Ik heb dus een volle maand GEDACHT dat ik verzekerd was bij De Friesland, niet dus. De dame aan de lijn zei ook nog iets als "probeer het eind van het jaar weer..." Men zal begrijpen dat ik niet graag verzekerd wil zijn bij een zorgverzekering waar mijn aanmelding en andere particuliere gegevens "ergens op een bureau blijven liggen".
Mijn "avontuur" bij De Friesland was van korte duur. Gelukkig maar.

zegt op 28 January 2011:

Ik had me eind december 2010 aangemeld bij De Friesland zorgverzekeraar. Begin jan. 2011 had ik echter nog geen papieren en zorgpasje ontvangen. Ik belde, waarop een bandje me vertelde dat men het heel druk had met het invoeren van nieuwe leden, maar dat 'alles in orde zou komen'. Klinkt niet onredelijk. Eind januari nog niets ontvangen. Weer gebeld. Nu kreeg ik te horen dat er iets was misgegaan met mijn aanmelding. Deze was namelijk 'gestrand op iemands bureau' en er was verder niks mee gedaan. Kortom: ik was niet verzekerd bij De Friesland en nog steeds lid van mijn oude zorgverzekering, want van de beloofde opzegging (men zou alles voor me regelen) was 'natuurlijk ook niets gekomen'. Men begrijpt dat ik met De Friesland he-le-maal klaar ben, ondanks dat ik er nooit verzekerd ben geweest.

zegt op 27 July 2010:

Ik vind het een administratieve bende, komen afspraken niet na en chagrijnige slecht verstaanbare telefonistes. Ik ga hier zo snel mogelijk weg!


Jouw mening telt ook. Deel je reactie dus met anderen!


Deze verzekering beoordelen