Studenten zorgverzekering

Als student wil je niet te veel premie betalen voor de zorgverzekering. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis biedt een speciale studenten zorgverzekering aan. Sluit hier jouw Zilveren Kruis studentenverzekering af.

Voordelen studenten zorgverzekering

  • Lage premie
  • Communicatie via de app
  • Zorgkosten declareer je eenvoudig via een app
  • Dekking voor anticonceptie
  • Meestal is er een dekking voor fysiotherapie bij sportblessures
  • Dekking voor zorg in het buitenland

Basis studenten zorgverzekering 

De basisverzekering is voor iedereen verplicht. Iedereen van 18 jaar of ouder heeft een zorgverzekering. De overheid bepaalt wat er wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Omdat iedere verzekeraar vervolgens zelf bepaalt wat zij aan premie vragen, zitten er grote premieverschillen tussen. In 2022 loopt het premieverschil op tot wel € 535. En dat terwijl de dekking dus gelijk is.

Vanuit de basisverzekering wordt al veel zorg vergoed. Denk aan een bezoek aan de huisarts, het ziekenhuis, de apotheek of medicijnen. De kosten voor de tandarts worden niet vergoed voor volwassenen. Net zoals fysiotherapie. Wil je dat wel gedekt hebben, dan kun je hiervoor een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Eigen risico studenten zorgverzekering

Voor zorg vanuit de basisverzekering moet je een eigen risico betalen. In 2022 is het eigen risico € 385. Dit bedrag geldt ook als je student bent. Je krijgt hierop geen korting. Het is mogelijk om het eigen risico te verhogen tot € 885. In ruil daarvoor krijg je een flinke korting op de premie. Kies je bijvoorbeeld voor de ZieZo zorgverzekering met € 885 eigen risico, dan betaal je maar € 86,25 premie per maand. Een korting van € 22 per maand. Kies hier alleen voor als je verwacht geen zorgkosten te maken.

Zorgtoeslag aanvragen als student

Besparen op jouw studenten zorgverzekering kan onder andere door zorgtoeslag aan te vragen. Dit is een bijdrage vanuit de overheid om mensen met minder inkomen te helpen. Als student is de kans groot dat jij hier ook recht op hebt. Via deze website bereken je of je recht hebt op zorgtoeslag.

Geschreven door
geschreven door Leon Schouten
Geschreven door groot
Geschreven door Leon Schouten
Leon Schouten is voormalig directeur van Zeker.com. Regelmatig is Leon te zien in de media naar aanleiding van onderzoeken. Hij werkt inmiddels meer dan 14 jaar in de verzekeringsbranche.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 19 november 2021
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 07 december 2023