OHRA Zorgverzekering

★★★★☆ 8.2/10 (1968 reviews)

Logo verzekeraar OHRA

Bij OHRA werken mensen zoals u en ik. Door deze ervaring hebben de mensen van OHRA producten en diensten ontwikkeld waar u écht iets aan heeft.

Voordelen van OHRA:

 • Weinig kleine lettertjes, geen lange wachttijden en korte lijne
 • Bij OHRA heeft u, net als 550.000 andere verzerden, zelf de touwtjes in handen
 • De meeste verzekeringen zijn 24 uur per dag af te sluiten
 • Scherpe prijs in combinatie met een goede kwaliteit
 • Mogelijkheid om met collectief voordeel af te sluiten

Zorgverzekering OHRA 2024

Ben je op zoek naar de OHRA zorgverzekering voor 2024? Op deze pagina lees je alles over deze verzekeraar en vind je beoordelingen en reviews. Zo weet je direct of OHRA de beste zorgverzekering heeft voor jou. Je kunt bij OHRA een basis- en aanvullende zorgverzekering voor 2024 afsluiten. Omdat iedere verzekeraar een andere premie vraagt voor de zorgverzekering, is een zorgverzekering vergelijken heel verstandig.

Voordelen OHRA zorgverzekeraar

 • Ruime zorgkeuze
 • Spoedzorg buitenland volledig vergoed
 • Iedereen is welkom

Basisverzekering OHRA (2024)

OHRA biedt een combinatie basisverzekering in 2024. Vorig jaar was dat een restitutiepolis, maar nu dus niet meer. Dat houdt in dat je niet altijd meer 100% recht hebt op vergoeding. Let hierop zodra je naar een zorgverlener gaat. Goed om te weten is dat de basisverzekering verplicht is en wat er wordt vergoed vanuit de basisverzekering is bij iedere verzekeraar hetzelfde. Dit wordt bepaald door de overheid.

Aanvullende zorgverzekering OHRA

Wil je graag extra zekerheid? Dan kun je bij de OHRA zorgverzekering 2024 een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Je hebt de keuze uit de volgende pakketten:

 • Zorgverzekerd op reis
 • Compact
 • Sterk
 • Aanvullend
 • Extra Aanvullend
 • Uitgebreid

Je krijgt dan bijvoorbeeld een vergoeding voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en spoedeisende hulp in het buitenland.

Tandartsverzekering OHRA

Je kunt er ook voor kiezen om de kosten van de tandarts te verzekeren in 2024. Dit doe je met een OHRA tandartsverzekering. OHRA biedt hiervoor de volgende verzekeringen:

 • Tand Sterk
 • TandenGaaf 250
 • TandenGaaf 500

Je kiest zelf het pakket dat bij jouw wensen past. Ieder pakket dekt een ander bedrag per jaar of percentage per rekening. Ga je alleen voor controle naar de tandarts? Dan is een tandartsverzekering vaak niet nodig. Het is dan voordeliger om de rekening zelf te betalen.

Premie OHRA 2024

Hieronder vind je de premie van OHRA. Bereken via de vergelijker jouw premie voor 2024.

Jaar Restitutie Natura Combinatie
2024

2023

2022

€ 145,60

€ 135,95

€ 129,45

2021 € 126,75
2020 € 116,50
2019 € 116,30
2018 € 107.95
2017 € 104,55
2016 € 96,10
2015 € 91,87

Eigen risico OHRA 2024

Ook in 2024 betalen we voor zorg vanuit de basisverzekering een eigen risico van 385 euro. Dit geldt niet voor kinderen. Zij zijn tot 18 jaar gratis verzekerd. Je kunt het eigen risico vrijwillig verhogen tot 885 euro. In ruil hiervoor krijg je een flinke korting op de premie. Doe dit echter alleen als je verwacht geen zorgkosten te maken in 2024.

Onafhankelijke beoordelingen voor de OHRA Zorgverzekering

De OHRA Zorgverzekering is in de Zorgmonitor van 1 november 2017 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,6.

De OHRA Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek zorgverzekering 2014 van 10 november 2014 door Independer.nl beoordeeld met een 7,6.

De OHRA Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2014 van 9 mei 2014 door SAMR beoordeeld met een 8,0.

De OHRA Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2013 van 8 mei 2013 door SAMR beoordeeld met een 7,7.

De OHRA Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2012 van 3 mei 2012 door SAMR beoordeeld met een 7,7.

De OHRA Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 20 december 2011 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Kwaliteit (AV Ziektekosten)’.

De OHRA Zorgverzekering is op 31 oktober 2011 door kiesBeter.nl beoordeeld met een 7,6.

De OHRA Zorgverzekering is in de Klantenmonitor Zorgverzekeringen van 17 mei 2011 door SAMR beoordeeld met een 7,7 in de categorie ‘Tevredenheid met dienstverlening’.

De OHRA Zorgverzekering is in de Klantenmonitor Zorgverzekeringen van 17 mei 2011 door SAMR beoordeeld met een 6,9 in de categorie ‘Tevredenheid met prijs’.

De OHRA Zorgverzekering is in de Research Special Zorgverzekeringen van 20 december 2010 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs’ voor basisverzekeringen.

De OHRA Zorgverzekering is op 29 november 2010 door hoyhoy.nl beloond met de Zilveren hoyhoy.nl Award voor Beste Keuze Zorgverzekering 2011.

“””De jarenlange investeringen van OHRA bij de ontwikkeling van producten en dienstverlening die optimaal aansluit bij de klantbehoefte, worden hiermee beloond. We zien dit als erkenning voor het uitstekend begrijpen van, en inspelen op de klantbehoefte.”””
Independer.nl op 27 oktober 2010 over de OHRA Zorgverzekering en werd daarbij beloond met de Independer.nl award

De OHRA Zorgverzekering is in de Consumentengids van 1 december 2009 door Consumentenbond beoordeeld met een 6,3.

De OHRA Zorgverzekering is op 1 november 2009 door kiesBeter.nl beoordeeld met een 7,4.

De OHRA Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 november 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 6,7.

De OHRA Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2009 van 7 mei 2009 door SAMR beoordeeld met een 7,4.

De OHRA Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 november 2008 door Independer.nl beoordeeld met een 6,5.

De OHRA Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2008 van 7 juli 2008 door SAMR beoordeeld met een 7,4.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de OHRA Zorgverzekering

Tot twee keer toe aan de telefoon iets anders beloofd dan dat ik heb gekregen, zou ‘opzegbaar zijn’ of ‘vanzelf aflopen’ en doet het dus niet! Persoon aan de telefoon ‘werkte er vervolgens niet meer’. Geen hulp als je vervolgens belt. Twee keer een jaar langer aan een contract vast gezeten dan was beloofd. Klaar mee, alles opgezegd en kom nooit meer terug.

ik heb medische specialistische hulp nodig, maar niet gekregen, hiervoor heeft de revalidatie arts een brief van 8 pagina's geschreven en heeft de neuroloog nog nagebeld maar de adviseurs weten niet eens wat voor medicijnen je gebruikt voor bepaalde aandoeningen, artsen vonden het echt belachelijk! en ik betaal me scheel voor niets…

zonder op of aanmerkingen is mijn  behandeling in de Bergman clinics afgehandeld.

Afgelopen zaterdag (19-8-2017) verrast door een bos bloemen van OHRA "öm mij op te beuren"! Nu had ik afgelopen week met 2 medewerkers gesproken die beiden veel tijd voor mij hebben genomen om e.e.a. uit te zoeken en uit te leggen aan mij. Ter sprake is natuurlijk ook gekomen, dat ik laatste 2,5 jaar veel zorgtechnisch heb meegemaakt. Wat een vriendelijke gebaar en dit gebaar waardeer ik zeer! Chapeau

Super. Jaren bij IZZ gezeten. Als ik dit geweten had! Ik zou geen andere zorgverzekeraar meer willen ?

Hoogst aanvullende verzekering, maar meerder aanvragen voor vergoeding vanuit het ziekenhuis worden afgewezen.

Al meer dan 50 jaar klant bij OHRA en eigenlijk nooit een echt probleem tegen gekomen. Als nu 77-jarige met de bijna onontkoombare (hart-)kwalen en operaties die je op oudere leeftijd overvallen en die ( de verzekering) veel geld kosten , kan ik vaststellen dat er op dit punt geen enkele reden tot klagen is. Alles is geruisloos en via directe lijn betaald en ook de weinige contacten die ik ooit had o.a. m.b.t. een revalidatie-termijn verliepen vlot en deskundig. Om deze redenen heb ik nooit zelfs maar overwogen om een andere zorgverzekeraar te nemen. Bijzonder prettig en helder is de * mijn Ohra* site waarop o.a. het zorgverbruik , met name de declaraties van zorgverleners en ziekenhuis zijn te vinden , behoorlijk gespecificeerd . Dat maakt het mogelijk de kosten enigszins te controleren en beoordelen. Kan geen kwaad in deze tijden.

De OHRA heeft een overzichtelijke, duidelijke site en is uiterst klant gericht. Ik heb al jaren, al mijn verzekeringen via de OHRA. Deze week kwam ik er echter achter dat de Vaste Klant korting voor de zorgverzekering lager was, dan de geboden korting indien ik de zorgverzekering opnieuw af zou sluiten via internet. Hierover was ik natuurlijk niet tevreden. Ik heb contact opgenomen met OHRA en de OHRA medewerker heeft net zolang gezocht naar een oplossing om een collectief te vinden, dat met een hogere korting én ervoor gezorgd dat de pakket korting blijft gehandhaafd. Dat is nog een een Trouwe klant korting geven, Ben er nu ook achter, dat bij een verzekeraar blijven loont. Mijn dekking voor de verzekeringen is veel uitgebreider dan de pakketten welke nu nieuw aangeboden worden. Het recht op de dekkingen blijft behouden, zolang er geen grote wijzigingen doorgevoerd worden. De kans daarop wordt ook kleiner bij het ouder worden :-), dus een uitgebreide dekking blijft behouden.

Goede informatie. Snelle betaling. Nooit problemen gehad in 4 jaar

Ik ben al tenminste 40 jaar klant bij Ohra, waarschijnlijk (veel) langer, heb als klantnummer een cijfer laag in de duizend. Heb weinig geclaimd tot nu toe maar hetgeen ik heb geclaimd is perfect behandeld vooral ook gezien het feit dat ik de laatste 10 jaar of zo overwinter in een land buiten Europa en daar wel eens medische kosten maak. Tot op heden zijn die zonder enig commentaar of probleem betaald. Perfect.

Tijdige en heldere respons over vergoeding van een behandeling. De toegezegde vergoeding ook nagekomen. Declaratie eenvoudig te uploaden via de site, bedrag op basis van declaratie snel overgemaakt. Prima!

Soms enige onduidelijkheid maar die wordt snel opgelost door de helpdesk.

Heb al jaren bij OHRA een reisverzekering maar eigenlijk nog nooit nodig gehad. Tot afgelopen weekend, mijn camera gestolen/ kwijt geraakt tijdens een stedentrip. Mijn moeder had vanuit Nederland al contact opgenomen en is keurig geholpen. Bij thuiskomt heb ik meteen contact gehad met OHRA en werd wederom keurig netjes geholpen. Binnen een dag stond het bedrag op mijn rekening. Erg goede service en vriendelijk personeel.

Bij het afsluiten van mijn verzekering heb ik expuciet gevraagd of orthodontie kosten vergoed werden. Ja, gegarandeerd! Kreeg ik via de telefoon te horen. Op basis daarvan de verzekering af gesloten maar nu worden de kosten gewoon niet vergoed. Verzekering afgesloten onder valse voorwendselen dus! Daarnaast biedt ohra ook geen oplossing voor mij. Zeer slecht!!!!!

CZ en OHRA, beide van de CZ groep is een enorm slechte zorgverzekering. Ik heb een uitgebreid dossier laten maken door een chirurg voor een fysiek benodigde operatie maar alsnog wordt vergoeding om een totaal irrelevante reden afgewezen. CZ en OHRA willen zoveel mogelijk geld besparen en hebben een incompetente medische keuring. Ik raad een zorgverzekering bij OHRA af! Als je een verzekering bij ze hebt zou ik aan het einde van het jaar snel overstappen het is extreem frustrerend. Je betaald veel en krijgt er niks voor terug.

Geen probleem alleen is voor mij de pijnpoli er af ben er niet blij mee ivm versleten en ingezakte rug en hernia Moet met de pijn leren leven er is geen bij verzekering

Heb gelukkig tot nu toe weinig te maken gehad met de ziekteverzekering .

Mijn vrouw is al 23 jaar chronisch ziek nooit een probleem met vergoedingen en die zijn niet weinig Jammer alleen dat de OHRA niets doet aan de mantelzorger dat zou een goede zaak zijn want als mantelzorger sta je een beetje in de kou bij de OHRA. Maar overstappen doe ik niet omdat mijn vrouw alles vergoed krijgt dat is net even belangrijker. Vandaar niet hoger dan een 4 en een 8

ze zetten je terug naar basis verzekering bij 1 keer een achterstand in betalen

Is bijzonder klant onvriendelijk geeft vaak verkeerde informatie aan de telefoon

Duidelijke website – goed inzicht in persoonlijke kosten en nog openstaand budget – snelle afhandeling. Bereikbaarheid (telefonisch) is afgenomen

Nooit gezeur. Zels coulantie betalingen zonder gezeur. Ook mijn PGB gaat via OHRA ook zonder gezeur. Fantastisch

Ohra zorgverzekering afgesloten met aanvullende tandarts verzekering. Bij de tandarts geweest, die heeft kosten gemaakt, en deze weigert Ohra te betalen omdat het "bepaalde code's zijn die niet worden vergoed". Geen verdere uitleg, moest gewoon de tandarts zelf betalen, en ben dus in 1 keer klaar met ohra.

OHRA heeft zijn administratie niet op orde en maakt een rommel van alles. Hier een : ik moest voor de eerste keer in mijn leven een kopie van mijn paspoort sturen, dacht hé , Ok, doe ik dan maar, raar maar jah. en wachten voor een brief dat ze akkoord zijn met mijn verzekering (niks laten weten) en ik wil mijn pasje hebben , want moet naar het ziekenhuis etc…. Bel een medewerker en vraag; ik wil graag mijn pasje hebben.. ja tuurlijk meneer lalala, ja hoor niks en 1,5 week weer bellen , ja tuurlijk meneer lalalala, en 2 weken later ik wil nu mijn pasje ja er ging iets mis lalalaa. en meer en meer ( ze hebben wel eerste betaling van 2 maanden van mijn rekening afgeschreven) oo jah dat ging wel goed en snel. bravo. ik ben nooit zo ontevreden geweest over een zorgverzekering , ging altijd goed en soepel. Wachten tot 2015 december om snel over te kunnen stappen. Heb er nu al spijt van.

OHRA heeft zijn administratie niet op orde en maakt een rommel van mijn opzegging. Klantenservice is niet bereikbaar: website ligt plat op laatste dag van het jaar en ze zijn telefonisch onbereikbaar terwijl ze dat op papier wel zeggen te zijn. Sturen per email dat opzegging is afgehandeld, om aan het eind van de maand per brief te melden dat opzegging niet op tijd was met mededeling dat verzekering pas op 1 januari 2016 kan worden beeindigd. Voor mij is OHRA een onbetrouwbare zorgverzekeraar.

Ohra laat je enerzijds betalen voor een aanvullende verzekering met "100% vergoeding fysiotherapie", maar zet anderzijds de fysiotherapeuten onder druk om het aantal behandelingen te beperken. Als je de pech hebt dat je wekelijks fysio nodig hebt, maar je aandoening helaas van de (landelijke) chronische lijst is geschrapt (maar daardoor niet minder chronisch is geworden…), heb je bij Ohra dubbel pech. Ohra (maar ook CZ en Delta Lloyd) schrijft hun gecontracteerde fysiotherapeuten aan met de boodschap dat wanneer hun gemiddeld aantal behandelingen van "hun" Ohra-verzekerden over heel 2014 het gemiddeld aantal behandelingen per Ohra-verzekerde landelijk (ongeveer 10 behandelingen) met de helft overschrijdt, de desbetreffende fysiotherapeut over 2016 geen contract meer krijgt van Ohra.

Helaas moet ik nu mijn teleurstelling uitspreken. Mijn moeder is jaren bij OHRA verzekerd, geen klachten, totdat zij nu voor vakantie in het buitenland vertoeft. Zij heeft thuiszorg nodig. Voor 2014 is het geregeld, echter loopt per 31-12-2014 af. Aanvraag voor 2015 is nog steeds behandeld. Heb tot 2 keren toe voor mijn moeder gebeld. Helaas heeft men nog steeds geen besluit. Voor een risico verzekering verzeker je je, echter blijkt nu dat OHRA zelf geen zekerheid heeft, en geen risico wilt nemen, dit ten koste van de thuiszorg van mijn moeder in Suriname die ze hard nodig heeft. De zorgverzekeraars hebben een vermogen van miljarden euro's en dan nog willen ze geen toezegging doen, en laten de klant liever in onzekerheid, omdat ze voorzichzelf save willen spelen. Dit vind ik niet rechtvaardig. Mijn moeder is 87 jaar en is vanwege het overlijden van mijn vader naar Suriname, om haar verdriet te verwerken, en krijgt ze dit. Jammer!! Schrijnend!

Snelle vergoeding; ook voor in het buitenland gemaakte kosten. Scan sturen en geregeld! Correctie op ten onrechte door apotheek gedeclareerde kosten snel en adequaat afgehandeld.

Correcte afhandeling declaraties. Echter: in advertenties en in telefonische contacten wordt veel meer toegezegd dan op basis van de polisvoorwaarden wordt waargemaakt (bv. implantaten en klikgebit). Telefonische toezeggingen worden vervolgens ontkend.

Na 3 keer bellen, met wachttijden van 30 minuten, moet ik de medewerkers attenderen op de vergoedingen en hoe dit precies werkt. Zeer slecht onderlegd, zeer slechte service.

slechte en verkeerde communicatie, oa sturen van een mail dat er een brief is verzonden die getekend moest worden over toewijzing med handeling in Spanje, Zijn speciaal naar Nederland gevlogen maar er was niets te ondertekenen , had gewoon per mail kunnen gaan 450€ voor niets uitgegeven, Ook wordt het zg marktconforme tarief betaald maar deze is bij navraag hoger in Nederland maar zij betalen minder uit

Ik denk dat ik hoog zit met mijn score. Weten doe ik het niet. Niet alles wordt vergoed en ik krijg geloof ik vooral de goedkope medicijnen i.p.v. kwaliteit.

Met n verwijsbrief van de huisarts voor de Handclinic omdat dit de beste is voor handen en vingers. Wat blijkt? Ohra heeft te weinig zorg ingekocht, daardoor ontstaat voor verzekerden bij Ohra een wachtlijst, terwijl dit niet nodig is. Ik kan pas n afspraak maken in het nieuwe verzekeringsjaar, 2015. N slechte zaak…..

De communicatie is zeer ingewikkeld: indien OHRA je iets wil meedelen dan krijg je eerst een mail waarin staat dat je in moet loggen om via MIJN OHRA het berichtje te kunnen lezen. Buitengewoon omslachtig. Èn onnodig omdat het om heel gewone, niet extra te beveiligen, zaken gaat!

Ik heb ze niet nodig gehad dit jaar en ze vallen me ook niet lastig

De waardeloze zorgverzekeraar van alle tijden. Weigeren vlug, hebben geen fatsoen doen net of ze god zijn. Als je in een hel zit in het buitenland door allerlei toestanden proberen ze je ook nog ergens met hun vragen in te laten tuinen, het zijn net klokkeluiders. De verzekerden proberen een loer te draaien, Wat aan de telefoon zit zijn onfatsoenlijke meiden. Ze hebben geen interesse als je kompleet over je toeren bent als je in het buitenland iets ergs meemaakt. Ik ben woest op ze. Niemand moest nog iets afsluiten bij deze onwaardige maatschappij

Ik ben al jaren vaste klant bij de OHRA. Dit jaar had ik voor het eerst van mijn leven een operatie nodig vanwege een chronische aandoening. Voor deze ingreep heb ik contact met ze opgenomen om te kijken of het nog nodig was om misschien langs te komen bij hun poli. Dat was niet nodig. Nu, een maand na de operatie, is de vergoeding voor de tweede keer (dus door de juridische afdeling) afgewezen. Allemaal op grond van verzinzels, want ze hebben nog mijn arts, nog mijzelf hierover gesproken. Ik ben diep teleurgesteld in de OHRA en ben van plan om al mijn verzekeringen, en die van mijn familie, bij de OHRA weg te halen.

Door mijn uitstekende ervaring met OHRA als zorgverzekeraar, heb ik ook mijn auto daar verzekerd. De klantenservice is uitstekend. Geen lange wachtrijen en men weet je vraag ook altijd te beantwoorden.

Op zich heb ik niks tegen de Ohra, behalve dat ze de door mij gemaakte tandartskosten niet vergoeden, ondanks mijn aanvullende verzekering

Niet de goedkoopste, wel duidelijk en een goede algemene dekking. Je kunt niet alles verwachten vergoed te krijgen! De service is accuraat en het afhandelen (On-line bij mij) van je rekeningen werkt als een zalfje en prima op tijd betaald! Prijs en kwaliteit in optima forma.

Geen gezeur en duidelijke berichtgeving voor een goede prijs

Zo slecht. Helpdeskmensen zijn niet of nauwelijks op de hoogte en proberen permanent de boot af te houden. Voor niet naar OHRA gaan.

telefonisch goed bereikbaar de betalingen zijn goed geregeld goede informatie

Ik heb een jaar verzekering gehad bij OHRA. Aangezien ik weinig gebruik maak van zorg heb ik gekozen voor een aanbieder met lagere premie. Maar ik heb nu een rekening gekregen van meer als anderhalf jaar geleden. Een behandeling waar ik even bijna 200 voor moet betalen. Zonder uitleg over waarom deze rekening pas zo laat is verzonden is. En of ik binnen een week betaal. Totaal klantonvriendelijkheid! Ik zou nooit overstappen naar ohra want ze hebben het factureringsproces totaal niet op orde. Je kan zo paar jaar na dato nog facturen krijgen.

ik heb een dierenhondverzekering, ik zi buj Ohra ik wou online mn vatures declaeren maar hij pakt ze ge niet.. wat nu wat moet yh. hoop dat je hier aan voldoet en mij

Alles is online te regelen. OHRA heeft een goede overzichtelijke site waarop je alles kunt volgen zoals de hoeveelheid van je budget dat je nog over hebt, wat je hebt gebruikt. Ook declareren bij OHRA gaat erg gemakkelijk via hun site! Natuurlijk kan je OHRA ook telefoonisch bereiken, prima klantenservice. Alleen de reactietijd via mail duurt mij iets te lang. Totzover een prima ervaring met OHRA. Overstappen is vrij simpel dus mocht je niet tevreden zijn over je zorgverzekeraar, kan je gemakkelijk overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij!

heb al heel lang zorg- en aansprakelijkheid verzekering bij Ohra en later zijn daar inboedel en reis aan toegevoegd. Over zorg verzekering zeer te spreken,.Via mooie website kun je alles volgen.Hoeveel budget heb je nog over, wat heb je gebruikt en kun je notas in enkele geval dat dat voorkomt digitaal indienen, Service desk is altijd behulpzaam. Ook toen ik dacht dat ik overlap in verzekering had, is dat aangegeven en meteen aangepast. Zeer tevreden klant.

Spijt als haren op mijn hoofd dat ik naar deze Ohra zorgverzekering ben overgestapt. Ik heb nota bene 1 van de duurste aanvullende verzekeringen. Maar voor heel veel vergoedingen ben je afhankelijk van de leveranciers van de zorgverzekeraar, reuze onhandig, ondanks als je een dure polis hebt. Hierover word je vooraf niet goed, of duidelijk geïnformeerd. Onduidelijke administratie, traag en dus zeer slechte voorlichting. Bovendien kwam ik er later achter dat ze veel duurder zijn in vergelijking dan andere zorgverzekeraars. NIET DOEN! Ik ga hierover in gesprek namens mijn patiëntenvereniging met het LPPGz.

In augustus 2012 heb ik een neoblaas gekregen i.v.m. blaaskanker. Naar aanleiding van de operatie ben ik incontinent voor urine geworden en daarvoor ben ik sinds oktober vorig jaar onder behandeling bij een bekkentherapeut. Ik heb bij OHRA/CZ een extra uitgebreide aanvullende verzekering afgesloten omdat ik goed verzekerd wilde zijn voor deze behandelingen. Wat schetst mijn verbazing: op 21 mei 2013 kreeg ik een rekening van OHRA voor 5 fysiotherapiebehandelingen. De uitleg was als volgt: 1. Je krijgt 20 behandelingen uit het basispakket vergoed. 2. Ondanks mijn extra uitgebreide aanvullende verzekering (waar in staat dat deze therapie volledig wordt vergoed) moet je de behandelingen zelf betalen tot je eigen risico vol is. (in mijn geval is dat € 850,-). 3. Als je eigen risico vol is worden de behandelingen weer vergoed uit de basisverzekering. Het betreft hier een verschil tussen een chronische en een niet-chronische aandoening. Als je chronisch bent krijg je niet vergoed. Het gemene hiervan is dat dit nergens in het vergoedingenoverzicht van OHRA vermeld staat en dat je er dus pas achter komt als het te laat is. Chronische aandoeningen worden door OHRA dus NIET vergoed uit je dure aanvullende verzekering. Eerst nadenken en proberen alles zwart op wit te krijgen voor je een OHRA zorgverzekering afsluit!

Ben nu zo.n 3 1/2 jaar bij OHRA zorgverzekering voornamelijk vanwege de prijs. Echte problemen heb ik niet gehad. Tot een tijd geleden kon je met ze chatten en dat was prima omdat je zo snel je vraag kon afhandelen in 1 keer en toch iets op schrift had. De e-mail die je ze stuurt wordt vaak niet goed gelezen of althans je vraag wordt niet beantwoord. Het duurt zo,n 5 dagen voordat je antwoord hebt dus voordat je uiteindelijk een antwoord op je vraag hebt duurt wel 2 weken. De administratieve afhandeling van door apotheek en ziekenhuis ingediende notas duurt erg lang. Apotheeknotas worden na ongeveer 3 a 4 zichtbaar verwerkt en de ziekenhuisnotas duurde zo,n 8 maanden..

Ik ben overgestapt naar OHRA, en aangezien ik jong, zelfstandig en gezond ben alleen een basisverzekering afgesloten. Eind 2012 ben ik in gesprek gegaan met een psycholoog welke gesprekken doorliepen in 2013. Mijn oude verzekeraar betaalde mij netjes m'n gedeclareerde facturen uit zoals beschreven in de basisverzekering ( 5 gesprekken, 20 euro eigen bijdrage). Van OHRA 0,0!!! Vergoeding, omdat de psycholoog geen Ggz psycholoog is ofzo en onder de verkeerde code declareert?! Telefonisch gaan ze niet in op wat er in de basisverzekering staat en hebben ze hun eigen regels … Ik had vantevoren moeten informeren, nou is het zo dat ik al onder behandeling was bij deze psycholoog… Conclusie: eind december ben ik klaar met OHRA en ga ik terug naar menzis, die was zo gek nog niet. Gelukkig kan dat 'direct geregeld' worden.

Ik heb sinds 1 januari 2012 een ziektekosten verzekering bij Ohra En ik kan niet anders dan tevreden Ijn. Erg makkelijk site om declaraties in te vullen, heel goed overzicht Van mijn status. Je kunt vragen stellen via mail of via chatten. De betalingen zijn binnen 5 dagen geregeld. Zeer vriendelijke mensen aan de telefoon en via de chat. Normale telefoonkosten, dus niet per minuut.

Twee jaar terug overgestapt naar Ohra, vlotte afwikkeling van declaraties. Daarnaast hebben ze bij mij een operatie vergoed (lensimplantatie) omdat ik een medische indicatie had. Binnen twee weken had ik uitsluitsel daarover. Via mail en telefoon een heldere en vriendelijke communicatie.

Nette en duidelijke afhandeling declaraties. Via independer vergeleken met andere nzorgveerzekeraars en OHRA kwam gunstig voor mij uit de bus.

De OHRA heeft nog geen reactie gegeven op mijn inschrijving.

Sep22gedupeerde student Op 21-09-2011 ben ik ook door deze meeenr, die zich Remco noemde opgelicht. Ik ontmoete hem voor het station. Hij zij dat zijn vrouw een ernstig auto ongeluk had gehad in eindhoven, en dat hij er zo snel mogelijk heen moest. Dat kon niet want zijn benzinetank was leeg en hij had geen geld bij omdat hij uit amsterdam kwam. Ook zij hij dat hij militair is geweest. Hij vroeg mij om tien euro om wat benzine te kopen. Omdat hij erg geloofwaardig en betrouwbaar overkwam heb ik hem deze tien euro gegeven. Hij zij dat hij deze tien euro morgenvroeg terug zou komen brengen bij mij op school in eindhoven. Ik moest hem bellen op het volgende nummer 0642523074. Dit heb ik de volgende ochtend gedaan maar ik kreeg steeds zijn voicemail. Toen heb ik het nummer gegoogled en ben ik op deze pagina uitgekomen. Heeft u aangifte gedaan? heeft dit nut gehad?. Bedankt voor uw reactie.

In het uitvoeringsprogramma 2011-2014 staat bij 2011 en 2012 ge9e9n beunznigiig en bij 2013 en 2014 een beunznigiig van € 375.000,-. Voorzover ik het heb begepen is dit niet cumulatief, dus per jaar. Dat is voor 2013 en 2014 inderdaad meer dan 7% maar minder dan 24% en komt gemiddeld over deze vier jaren rond de 7% uit. Daarmee loopt de bibliotheek aardig in de pas met andere instellingen die in 2011 3% moeten beunznigiig en in de drie daarop volgende jaren 7%. De verhuizing (met hogere huur) naar de Nieuwe Kolk is daarnaast natuurlijk een extra probleem wat al jaren te voorzien was en waarvoor, voorzover het er nog niet is, al veel eerder een financieel lange-termijnplan had moeten liggen.Verder staat in het uitvoeringsprogramma De nu voorgestelde taakstelling zien we (het college) in eerste instantie te realiseren met een andere invulling van het bibliotheekwerk in de wijken. De uiteindelijke invulling willen we in samenspraak met de bibliotheek zelf verder uitwerken. Dit lijkt mij een uitnodiging om te praten (over een andere' invulling van het bibliotheekwerk in de wijken). Dus laat de gemeente maar met voorstellen komen! Uiteraard had deze samenspraak' beter voorafgaand aan het uivoeringsprogramma kunnen plaatsvinden.

Independer's zorgverzekering-vergelijker is prettig in gebruik. Na afsluiten van de verzekering worden direct verscheidene emails verstuurd. Daarna wordt het echter stil, de status van het contract is hierdoor niet duidelijk.

About a week later I got a letter asking a photocopy of my passport. Without that, the enrollment is not complete. I would suggest to have an option on the registration, in this site, for the upload of a photocopy. So the registration will be truly as quick and easy as promised and OHRA doesn't need to send any letters asking for that. Because until they get it, it is not closed and if something happens and you don't get the letter then the registration is cancelled within 14 days.

Vorig jaar klant geweest bij Ohra en tevreden over afhandeling en bijv het online declareren.

Op 24 februari via telefoon mijn saldo opgevraagd. Ik schrok: mijn saldo was plotseling meer dan duizend euro lager. Meteen onderzocht en vond dat de jaarpremie voor de zorgverzekering via automatische incasso door Ohra afgeschreven is. Willen jullie a.u.b. uitleggen hoe dat kon gebeuren, gezien ik duidelijk op de Independer website aangaf dat ik de jaarlijkse premie per acceptgiro wil betalen?

Bij het raadplegen van drie verschillende vergelijkingssites, kreeg ik bij dezelfde uitgangspunten totaal verschillende uitkomsten/zorgverzekeraars. Om een ‘ advies’ te kunnen beoordelen heb ik daarover inzicht nodig. Voorkeur aangeven voor natura en restitutie moet een primaire keuzemogelijkheid zijn. Te weinig aandacht voor de verschillen daarin.

Nieuwe maatschappij voor mij. Ik moet het eerst gaan ervaren…. Was wel tevreden over snelle afhandeling van facturen bij vorige maatschappij.

Ben 1,5 maand bezig om verzekering op orde te krijgen. Ook is nu ander bedrag op verzekering als op aanvraag. Tevens is partner niet meegenomen, terwijl wel aangevraagd.

Het overstappen ging erg snel. Ik kon duidelijk aangeven wat ik wilde en er rolde een advies uit. Ook nog korting op de premie. Ik kreeg snel de stukken thuis en het bleek allemaal goed geregeld te zijn. Een aanrader om het via Independer te regelen!

OHRA is een goede maatschappij en via Independer is het afsluiten van de polis zo gebeurt

Ben nu 35 euro per maand goedkoper mar heb nu wel een eigen risico van 220 euro wat ik niet had bij vgz.Daar had ik geen eigen risico.

Bij zorgverzekeringen vind ik altijd dat je moet zoeken naar duidelijkheid over wat je nu precies koopt en ik vind het niet eenvoudig de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. De hulp van jullie was goed.

het is een dure verzekering maar weet nog niet in de praktijk of het ook zo makkelijk loopt met de declaraties dat heb ik nog niet meegemaakt tot nu toe gaat het perfect…

Ik ben zeer tevreden omdat ik door Independer een goed overzicht krijg van de mogelijkheden en na het maken van mijn keuze snel en zonder rompslomp kan overstappen. Met name dit laatste is belangrijk. Het “gedoe”houdt mij meestal tegen om over te stappen.

Na het afsluiten meteen een mail ter bevestiging ontvangen, heel prettig want dan weet je dat het gelukt is. Vrij snel post van OHRA gekregen en mijn pas, dus erg positief

Tot nu toe duidelijke en vlotte verwerking en communicatie.

Independer biedt een helder, overzichtelijk en compleet overzicht van alle zorgverzekeringen. Aan de hand van een duidelijke vragenmachine kun je het zorgpakket op maat samenstellen zoals je het wilt. Zo kon ik uiteindelijk in betrekkelijk weinig tijd de juiste keuze maken. Dat was me zonder Independer zeker niet gelukt.

Tot nu toe is het vlot gegaan met afsluiten en informatie per mail en papieren post van zowel Independer als Ohra. Ze hebben ook het teveel betaalde nu al teruggestort. Nu nog afwachten hoe het gaat lopen. Wat er vergoed wordt en wat niet en hoe snel het terugbetaald wordt en dergelijke.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen