OHRA Zorgverzekering

★★★★☆ 8.2/10 (1967 reviews)

Logo verzekeraar OHRA

Bij OHRA werken mensen zoals u en ik. Door deze ervaring hebben de mensen van OHRA producten en diensten ontwikkeld waar u écht iets aan heeft.

Voordelen van OHRA:

 • Weinig kleine lettertjes, geen lange wachttijden en korte lijne
 • Bij OHRA heeft u, net als 550.000 andere verzerden, zelf de touwtjes in handen
 • De meeste verzekeringen zijn 24 uur per dag af te sluiten
 • Scherpe prijs in combinatie met een goede kwaliteit
 • Mogelijkheid om met collectief voordeel af te sluiten

Zorgverzekering OHRA 2021

Ben je op zoek naar de OHRA zorgverzekering voor 2021? Op deze pagina lees je alles over deze verzekeraar en vind je beoordelingen en reviews. Zo weet je direct of OHRA de beste zorgverzekering heeft voor jou. Je kunt bij OHRA een basis- en aanvullende zorgverzekering voor 2021 afsluiten. Omdat iedere verzekeraar een andere premie vraagt voor de zorgverzekering, is een zorgverzekering vergelijken heel verstandig.

Voordelen OHRA zorgverzekeraar

 • Altijd vrije zorgkeuze
 • Spoedzorg buitenland volledig vergoed
 • Iedereen is welkom

Basisverzekering OHRA (2021)

OHRA biedt een basisverzekering en dat is degene met vrije zorgkeuze. Dat houdt in dat je zelf bepaalt naar welke zorgverlener je gaat. De basisverzekering is verplicht en wat er wordt vergoed vanuit de basisverzekering is bij iedere verzekeraar hetzelfde. Dit wordt bepaald door de overheid.

Aanvullende zorgverzekering OHRA

Wil je graag extra zekerheid? Dan kun je bij de OHRA zorgverzekering 2021 een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Je hebt de keuze uit de volgende pakketten:

 • Sterk
 • Aanvullend
 • Extra Aanvullend
 • Uitgebreid

Je krijgt dan bijvoorbeeld een vergoeding voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en spoedeisende hulp in het buitenland.

Tandartsverzekering OHRA

Je kunt er ook voor kiezen om de kosten van de tandarts te verzekeren in 2021. Dit doe je met een OHRA tandartsverzekering. OHRA biedt hiervoor de volgende verzekeringen:

 • Tand Sterk
 • TandenGaaf 250
 • TandenGaaf 500

Je kiest zelf het pakket dat bij jouw wensen past. Ieder pakket dekt een ander bedrag per jaar of percentage per rekening. Ga je alleen voor controle naar de tandarts? Dan is een tandartsverzekering vaak niet nodig. Het is dan voordeliger om de rekening zelf te betalen.

Premie OHRA 2021

Hieronder vind je de premie van OHRA. Bereken via de vergelijker jouw premie voor 2021.

JaarRestitutieNaturaBudget
2021€ 126,75
2020€ 116,50
2019€ 116,30
2018€ 107.95
2017€ 104,55
2016€ 96,10
2015€ 91,87

Eigen risico OHRA 2021

Voor zorg vanuit de basisverzekering betaal je in 2021 een eigen risico van 385 euro. Dit geldt niet voor kinderen. Zij zijn tot 18 jaar gratis verzekerd. Je kunt het eigen risico vrijwillig verhogen tot 885 euro. In ruil hiervoor krijg je een flinke korting op de premie. Doe dit echter alleen als je verwacht geen zorgkosten te maken in 2021.

Onafhankelijke beoordelingen voor de OHRA Zorgverzekering

De OHRA Zorgverzekering is in de Zorgmonitor van 26 januari 2021 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,6.

De OHRA Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek zorgverzekering 2014 van 26 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 7,6.

De OHRA Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2014 van 26 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 8,0.

De OHRA Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2013 van 26 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 7,7.

De OHRA Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2012 van 26 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 7,7.

De OHRA Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 26 januari 2021 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Kwaliteit (AV Ziektekosten)’.

De OHRA Zorgverzekering is op 26 januari 2021 door kiesBeter.nl beoordeeld met een 7,6.

De OHRA Zorgverzekering is in de Klantenmonitor Zorgverzekeringen van 26 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 7,7 in de categorie ‘Tevredenheid met dienstverlening’.

De OHRA Zorgverzekering is in de Klantenmonitor Zorgverzekeringen van 26 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 6,9 in de categorie ‘Tevredenheid met prijs’.

De OHRA Zorgverzekering is in de Research Special Zorgverzekeringen van 26 januari 2021 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs’ voor basisverzekeringen.

De OHRA Zorgverzekering is op 26 januari 2021 door hoyhoy.nl beloond met de Zilveren hoyhoy.nl Award voor Beste Keuze Zorgverzekering 2011.

“””De jarenlange investeringen van OHRA bij de ontwikkeling van producten en dienstverlening die optimaal aansluit bij de klantbehoefte, worden hiermee beloond. We zien dit als erkenning voor het uitstekend begrijpen van, en inspelen op de klantbehoefte.”””
Independer.nl op 26 januari 2021 over de OHRA Zorgverzekering en werd daarbij beloond met de Independer.nl award

De OHRA Zorgverzekering is in de Consumentengids van 26 januari 2021 door Consumentenbond beoordeeld met een 6,3.

De OHRA Zorgverzekering is op 26 januari 2021 door kiesBeter.nl beoordeeld met een 7,4.

De OHRA Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 26 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 6,7.

De OHRA Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2009 van 26 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 7,4.

De OHRA Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 26 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 6,5.

De OHRA Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2008 van 26 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 7,4.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com kun je verzekeringen vergelijken, zoals jouw autoverzekering of uitvaartverzekering. En vind je ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de OHRA Zorgverzekering

ik heb medische specialistische hulp nodig, maar niet gekregen, hiervoor heeft de revalidatie arts een brief van 8 pagina's geschreven en heeft de neuroloog nog nagebeld maar de adviseurs weten niet eens wat voor medicijnen je gebruikt voor bepaalde aandoeningen, artsen vonden het echt belachelijk! en ik betaal me scheel voor niets…

zonder op of aanmerkingen is mijn  behandeling in de Bergman clinics afgehandeld.

Ik ben al jaren bij OHRA maar ze zijn achteruit gegaan. Zo als alle zorgverleners. Let wel ze hebben ooit voor mijn een taxi geregeld naar AZM anders

Afgelopen zaterdag (19-8-2017) verrast door een bos bloemen van OHRA "öm mij op te beuren"! Nu had ik afgelopen week met 2 medewerkers gesproken die beiden veel tijd voor mij hebben genomen om e.e.a. uit te zoeken en uit te leggen aan mij. Ter sprake is natuurlijk ook gekomen, dat ik laatste 2,5 jaar veel zorgtechnisch heb meegemaakt. Wat een vriendelijke gebaar en dit gebaar waardeer ik zeer! Chapeau

Super. Jaren bij IZZ gezeten. Als ik dit geweten had! Ik zou geen andere zorgverzekeraar meer willen ?

Hoogst aanvullende verzekering, maar meerder aanvragen voor vergoeding vanuit het ziekenhuis worden afgewezen.

Al meer dan 50 jaar klant bij OHRA en eigenlijk nooit een echt probleem tegen gekomen. Als nu 77-jarige met de bijna onontkoombare (hart-)kwalen en operaties die je op oudere leeftijd overvallen en die ( de verzekering) veel geld kosten , kan ik vaststellen dat er op dit punt geen enkele reden tot klagen is. Alles is geruisloos en via directe lijn betaald en ook de weinige contacten die ik ooit had o.a. m.b.t. een revalidatie-termijn verliepen vlot en deskundig. Om deze redenen heb ik nooit zelfs maar overwogen om een andere zorgverzekeraar te nemen. Bijzonder prettig en helder is de * mijn Ohra* site waarop o.a. het zorgverbruik , met name de declaraties van zorgverleners en ziekenhuis zijn te vinden , behoorlijk gespecificeerd . Dat maakt het mogelijk de kosten enigszins te controleren en beoordelen. Kan geen kwaad in deze tijden.

De OHRA heeft een overzichtelijke, duidelijke site en is uiterst klant gericht. Ik heb al jaren, al mijn verzekeringen via de OHRA. Deze week kwam ik er echter achter dat de Vaste Klant korting voor de zorgverzekering lager was, dan de geboden korting indien ik de zorgverzekering opnieuw af zou sluiten via internet. Hierover was ik natuurlijk niet tevreden. Ik heb contact opgenomen met OHRA en de OHRA medewerker heeft net zolang gezocht naar een oplossing om een collectief te vinden, dat met een hogere korting én ervoor gezorgd dat de pakket korting blijft gehandhaafd. Dat is nog een een Trouwe klant korting geven, Ben er nu ook achter, dat bij een verzekeraar blijven loont. Mijn dekking voor de verzekeringen is veel uitgebreider dan de pakketten welke nu nieuw aangeboden worden. Het recht op de dekkingen blijft behouden, zolang er geen grote wijzigingen doorgevoerd worden. De kans daarop wordt ook kleiner bij het ouder worden :-), dus een uitgebreide dekking blijft behouden.

Goede informatie. Snelle betaling. Nooit problemen gehad in 4 jaar

Ik ben al tenminste 40 jaar klant bij Ohra, waarschijnlijk (veel) langer, heb als klantnummer een cijfer laag in de duizend. Heb weinig geclaimd tot nu toe maar hetgeen ik heb geclaimd is perfect behandeld vooral ook gezien het feit dat ik de laatste 10 jaar of zo overwinter in een land buiten Europa en daar wel eens medische kosten maak. Tot op heden zijn die zonder enig commentaar of probleem betaald. Perfect.

Tot op heden steeds een prima uitbetaling van mijn zorgkosten. Bij discussie komt vaak de coulance regeling te voorschijn.

Tijdige en heldere respons over vergoeding van een behandeling. De toegezegde vergoeding ook nagekomen. Declaratie eenvoudig te uploaden via de site, bedrag op basis van declaratie snel overgemaakt. Prima!

Soms enige onduidelijkheid maar die wordt snel opgelost door de helpdesk.

Tot heden nooit problemen gehad maar ja daar betaal ik heel veel voor. alles wordt naar behoren afgehandeld

Vlotte afhandeling en waar nodig duidelijke uitleg.

Vlotte afhandeling digitaal ingediende declaraties.De tandartsverzekering is wel duur!

Ik ben al tientallen jaren via een collectiviteit van mijn toenmalige werkgever IBM Nederland bij OHRA verzekerd en heb eigenlijk alleen maar positiev

Als je OHRA belt met vragen, dan wordt je keurig geholpen en is te merken dat men moeite doet om je vraag te beantwoorden. Ook declaraties, die ik via

Indien ik ohra bel word ik altijd vriendelijk en snel geholpen met duidelijke uitleg wat wel of niet mogelijk is. Ze denken mee en zoeken ook naar een

Zeer tevreden met de behandeling door de mensen van Ohra. Geen enkel probleem bij de keuze van het ziekenhuis en de opererend arts.

Sinds Ohra met een andere maatschappij in zee is gegaan, vind ik ze helaas niet meer zo goed. Vroeger leverden ze echt kwaliteit en hadden ze goede aa

Flexibele zorgverzekering aan te passen aan de vernieuwde gezondheidstoestand zwangerschap, zonder te hoeven wachten op nieuwe kalenderjaar. Klantense

Ondanks de hoge kosten voor deze ziekte wordt alles gewoon vergoed ik heb geen klachten, 1 belangrijke opmerking  OHRA doet helemaal niets voor de man

service, polis, afhandeling, alles helder en zeer toegankelijk

Na een relatief korte behandeling bij psycholoog kwam een aantal maanden later de afrekening. Blijkbaar was de behandelaar er bij de aanvang van de be

Ik ben al vele jaren klant bij OHRA en het is de enige call center organisatie waar je vrijwel altijd meteen iemand aan de lijn hebt. Je wordt doorver

Mijn echtgenote en ik zijn sedert 1966 verzekerd bij de OHRA en hebben door de jaren heen slechts positieve ervaringen opgedaan. Wij hebben de OHRA no

Al vele jaren tot volle tevredenheid klant bij deze zorgverzekeraar. Heb al meerdere jaren onderzocht of ik over zou stappen ivm prijs bv. Maar er is

Ik heb een polis die.niet meer verkocht wordt jammer is dat er zinsdien al 2000 euro afgehaald is waaronder 500 euro aan kosten die je normaal zelf zo

Er was een tand uit mijn bovengebit losgeraakt. Direct naar de tandtechnicus gegaan en daar de rekening betaald. Kreeg bericht van OHRA dat dit niet v

Duidelijke polis speciaal voor 65+, vlotte afwerking van declaraties.

Na telefoonisch contakt over waar mijn oogledem het snelte gelift konden worden en gelijk in het zelfde gesprek een ziekenhuis door gekeregen te hebbe

Heb al jaren bij OHRA een reisverzekering maar eigenlijk nog nooit nodig gehad. Tot afgelopen weekend, mijn camera gestolen/ kwijt geraakt tijdens een stedentrip. Mijn moeder had vanuit Nederland al contact opgenomen en is keurig geholpen. Bij thuiskomt heb ik meteen contact gehad met OHRA en werd wederom keurig netjes geholpen. Binnen een dag stond het bedrag op mijn rekening. Erg goede service en vriendelijk personeel.

Bij het afsluiten van mijn verzekering heb ik expuciet gevraagd of orthodontie kosten vergoed werden. Ja, gegarandeerd! Kreeg ik via de telefoon te horen. Op basis daarvan de verzekering af gesloten maar nu worden de kosten gewoon niet vergoed. Verzekering afgesloten onder valse voorwendselen dus! Daarnaast biedt ohra ook geen oplossing voor mij. Zeer slecht!!!!!

CZ en OHRA, beide van de CZ groep is een enorm slechte zorgverzekering. Ik heb een uitgebreid dossier laten maken door een chirurg voor een fysiek benodigde operatie maar alsnog wordt vergoeding om een totaal irrelevante reden afgewezen. CZ en OHRA willen zoveel mogelijk geld besparen en hebben een incompetente medische keuring. Ik raad een zorgverzekering bij OHRA af! Als je een verzekering bij ze hebt zou ik aan het einde van het jaar snel overstappen het is extreem frustrerend. Je betaald veel en krijgt er niks voor terug.

Als ze onder een vergoeding uit kunnen komen zullen ze dit op alle mogelijke manieren proberen. Bij fouten gemaakt door apotheek (verkeerd aangerekend

Geen probleem alleen is voor mij de pijnpoli er af ben er niet blij mee ivm versleten en ingezakte rug en hernia Moet met de pijn leren leven er is geen bij verzekering

Heb gelukkig tot nu toe weinig te maken gehad met de ziekteverzekering .

Mijn vrouw is al 23 jaar chronisch ziek nooit een probleem met vergoedingen en die zijn niet weinig Jammer alleen dat de OHRA niets doet aan de mantelzorger dat zou een goede zaak zijn want als mantelzorger sta je een beetje in de kou bij de OHRA. Maar overstappen doe ik niet omdat mijn vrouw alles vergoed krijgt dat is net even belangrijker. Vandaar niet hoger dan een 4 en een 8

1,5 jaar bezig geweest om een gehooringang operatie te laten goedkeuren. Medisch beoordelingsteam begreep totaal niet wat er bedoelt werd. Achteraf ex

prettige menselijke organisatie waar ze begrip hebben voor jouw situatie. wij waren per abuis dubbel verzekerd, ohra stortte het geld zo terug zonder ingewikkelde toestanden.

ze zetten je terug naar basis verzekering bij 1 keer een achterstand in betalen

Er is geen probleem geweest met de behandeling en goede uitleg gegeven hoe de vergoedingen in elkaar steken.

Al verscheidene jaren zijn mijn vrouw (83) en ik (81) verzekerd bij OHRA. Vier jaar geleden werd bij mij nierfalen geconstateerd, twee jaar geleden Pa

Mijn ervaringen met ohra-zorgverzekering zijn goed, als je twijfel over een aan doening wel of niet vergoed even een mail en je antwoord is daar, vand

Met de klantenservice heb ik in het verleden erg slechte ervaringen gehad, onbeleefd en er werd zelfs gewoon opgehangen. Maar verder qua afhandeling v

Overzichtelijke polis, makkelijk digitaal declareren, behulpzame en vriendelijke klantenservice.

Plus: nagenoeg geen tijdverliezende ballast ( bv agv fouten rechtzetten, onnodig wachten, kastje-muur etc).Min: aanvullende verzekering laatste jaren

vlotte afhandeling vooral ook bij ziekenhuisverblijf in het buitenland

ze handelen alles correct af, ze zijn niet duur, en je kan je eigen risico in termijnen betalen. ze leggen ook alles rustig uit, als je iets niet begr

Voorwaarden niet duidelijk over tweede hersteloperatie na borstkanker. 3 cubmaten verschil. Probeerden op allerlei manieren onder betaling uit te kome

Afhandeling van nota's altijd op tijd en correct. Antwoord op vragen via email niet binnen een dag, maar voor een dergelijke grote organisatie pr

OHRA just works. I don't receive too many notifications from them, but every time I had to contact them via email or phone, the process was quite

Stipte en snelle afhandeling van alle zaken. Prettige wijze waarop je per telefoon geholpen wordt aan informatie.

De afhandelingen van de nota's zijn nooit een probleem geweest i.v.m. dat je ook een keuze kunt maken om je eigen risico per maand te betalen.

Goede bereikbaarheid. Klantgericht. Snelle afhandeling. Persoonlijke betrokkenheid.

Het enige wat ik jammer vind, en dat geldt voor alle instellingen en in het algemeen in de 'moderne' samenleving, is dat men altijd zegt dat

Misschien iets duurder dan een aantal andere verzekeraars, maar dat weegt ruimschoots op tegen de snelle en adequate afhandeling van claims en vragen.

Polis en maatschappij werken gewoon goed. Alles gaat / ging zo als je zou verwachten.

Jammer dat je als chronisch patiënt  (45 jaar) nooit een tegemoetkoming krijgt. Ik gebruik altijd mijn volledige eigen risico.

Hoewel alleen basisverzekering werden alle kosten en gesprekken vergoed, ook goede tel info van OHRA.

Is bijzonder klant onvriendelijk geeft vaak verkeerde informatie aan de telefoon

Duidelijke info over waarvoor ik verzekerd ben. De afhandeling gebeurt voldoende snel waardoor ik mij nog eenvoudig de behandeling kan herinneren.

Slik dure pillen   Nooit  enig  probleem   Bij afhalen   Ben klant  mn hele leven  en……..betaal ook  netjes al die tijd   Mn  polis

Duidelijke website – goed inzicht in persoonlijke kosten en nog openstaand budget – snelle afhandeling. Bereikbaarheid (telefonisch) is afgenomen

Nooit gezeur. Zels coulantie betalingen zonder gezeur. Ook mijn PGB gaat via OHRA ook zonder gezeur. Fantastisch

Dat ik door mijn huisarts was door gestuurd. Ik naar specialisten moest en er een brace en korset moesten komen. En die zijn er gekomen, zonder moeili

Ohra zorgverzekering afgesloten met aanvullende tandarts verzekering. Bij de tandarts geweest, die heeft kosten gemaakt, en deze weigert Ohra te betalen omdat het "bepaalde code's zijn die niet worden vergoed". Geen verdere uitleg, moest gewoon de tandarts zelf betalen, en ben dus in 1 keer klaar met ohra.

Ohra zorgverzekering afgesloten met aanvullende tandarts verzekering. Bij de tandarts geweest, die heeft kosten gemaakt, en deze weigert Ohra te betalen omdat het "bepaalde code's zijn die niet worden vergoed". Geen verdere uitleg, moest gewoon de tandarts zelf betalen, en ben dus in 1 keer klaar met ohra.

OHRA heeft zijn administratie niet op orde en maakt een rommel van alles. Hier een : ik moest voor de eerste keer in mijn leven een kopie van mijn paspoort sturen, dacht hé , Ok, doe ik dan maar, raar maar jah. en wachten voor een brief dat ze akkoord zijn met mijn verzekering (niks laten weten) en ik wil mijn pasje hebben , want moet naar het ziekenhuis etc…. Bel een medewerker en vraag; ik wil graag mijn pasje hebben.. ja tuurlijk meneer lalala, ja hoor niks en 1,5 week weer bellen , ja tuurlijk meneer lalalala, en 2 weken later ik wil nu mijn pasje ja er ging iets mis lalalaa. en meer en meer ( ze hebben wel eerste betaling van 2 maanden van mijn rekening afgeschreven) oo jah dat ging wel goed en snel. bravo. ik ben nooit zo ontevreden geweest over een zorgverzekering , ging altijd goed en soepel. Wachten tot 2015 december om snel over te kunnen stappen. Heb er nu al spijt van.

OHRA heeft zijn administratie niet op orde en maakt een rommel van mijn opzegging. Klantenservice is niet bereikbaar: website ligt plat op laatste dag van het jaar en ze zijn telefonisch onbereikbaar terwijl ze dat op papier wel zeggen te zijn. Sturen per email dat opzegging is afgehandeld, om aan het eind van de maand per brief te melden dat opzegging niet op tijd was met mededeling dat verzekering pas op 1 januari 2016 kan worden beeindigd. Voor mij is OHRA een onbetrouwbare zorgverzekeraar.

Ohra laat je enerzijds betalen voor een aanvullende verzekering met "100% vergoeding fysiotherapie", maar zet anderzijds de fysiotherapeuten onder druk om het aantal behandelingen te beperken. Als je de pech hebt dat je wekelijks fysio nodig hebt, maar je aandoening helaas van de (landelijke) chronische lijst is geschrapt (maar daardoor niet minder chronisch is geworden…), heb je bij Ohra dubbel pech. Ohra (maar ook CZ en Delta Lloyd) schrijft hun gecontracteerde fysiotherapeuten aan met de boodschap dat wanneer hun gemiddeld aantal behandelingen van "hun" Ohra-verzekerden over heel 2014 het gemiddeld aantal behandelingen per Ohra-verzekerde landelijk (ongeveer 10 behandelingen) met de helft overschrijdt, de desbetreffende fysiotherapeut over 2016 geen contract meer krijgt van Ohra.

Helaas moet ik nu mijn teleurstelling uitspreken. Mijn moeder is jaren bij OHRA verzekerd, geen klachten, totdat zij nu voor vakantie in het buitenland vertoeft. Zij heeft thuiszorg nodig. Voor 2014 is het geregeld, echter loopt per 31-12-2014 af. Aanvraag voor 2015 is nog steeds behandeld. Heb tot 2 keren toe voor mijn moeder gebeld. Helaas heeft men nog steeds geen besluit. Voor een risico verzekering verzeker je je, echter blijkt nu dat OHRA zelf geen zekerheid heeft, en geen risico wilt nemen, dit ten koste van de thuiszorg van mijn moeder in Suriname die ze hard nodig heeft. De zorgverzekeraars hebben een vermogen van miljarden euro's en dan nog willen ze geen toezegging doen, en laten de klant liever in onzekerheid, omdat ze voorzichzelf save willen spelen. Dit vind ik niet rechtvaardig. Mijn moeder is 87 jaar en is vanwege het overlijden van mijn vader naar Suriname, om haar verdriet te verwerken, en krijgt ze dit. Jammer!! Schrijnend!

Snelle vergoeding; ook voor in het buitenland gemaakte kosten. Scan sturen en geregeld! Correctie op ten onrechte door apotheek gedeclareerde kosten snel en adequaat afgehandeld.

Correcte afhandeling declaraties. Echter: in advertenties en in telefonische contacten wordt veel meer toegezegd dan op basis van de polisvoorwaarden wordt waargemaakt (bv. implantaten en klikgebit). Telefonische toezeggingen worden vervolgens ontkend.

Na 3 keer bellen, met wachttijden van 30 minuten, moet ik de medewerkers attenderen op de vergoedingen en hoe dit precies werkt. Zeer slecht onderlegd, zeer slechte service.

slechte en verkeerde communicatie, oa sturen van een mail dat er een brief is verzonden die getekend moest worden over toewijzing med handeling in Spanje, Zijn speciaal naar Nederland gevlogen maar er was niets te ondertekenen , had gewoon per mail kunnen gaan 450€ voor niets uitgegeven, Ook wordt het zg marktconforme tarief betaald maar deze is bij navraag hoger in Nederland maar zij betalen minder uit

Zeer prettig contact. Ik wilde een keer overstappen en toen werkten ze goed mee. Uiteindelijk was de 'nieuw gekozen' verzekering (van de con

Ik denk dat ik hoog zit met mijn score. Weten doe ik het niet. Niet alles wordt vergoed en ik krijg geloof ik vooral de goedkope medicijnen i.p.v. kwaliteit.

Met n verwijsbrief van de huisarts voor de Handclinic omdat dit de beste is voor handen en vingers. Wat blijkt? Ohra heeft te weinig zorg ingekocht, daardoor ontstaat voor verzekerden bij Ohra een wachtlijst, terwijl dit niet nodig is. Ik kan pas n afspraak maken in het nieuwe verzekeringsjaar, 2015. N slechte zaak…..

Op vragen en verzoeken komen snelle reacties met duidelijke uitleg.

Duidelijke afspraken en indienen van rekening via de app is heel gebuikersvriendelijk.

Goede polis, zowel via de website als telefonisch goede informatie, snelle afhandeling declaraties. Kortom: een goede zorgverzekeraar!

Slechte administratie, weten niet hoe iets in elkaar zit, snauwende klantenservices, slecht bereikbaar.

Duidelijke polis, prettig te woord gestaan door medewerkers klantenservice, denken zo nodig met je mee.

Gewone zorgverzekeraar, geen extra's en alles strak binnen het basispakket. Premie is pluspunt 88 euro per maand.

Wij zijn al jaren verzekerd bij OHRA. Snelle afhandeling bij ingediende nota's. Betrouwbare zorgverzekeraar. Nooit geen klachten over OHRA. V

(Zorg-)verzekeraars zijn mijns inziens vooral keigoed in massale administratieve afhandelingen, maar waarom zouden zij de juiste medische vakkennis in

Een prima ziektekostenverzekering! Geen klachten te melden.

Ik ben tevreden over deze verzekeraar omdat duidelijk en snel zaken worden afgehandeld.

OHRA is een goede zorgaanbieder, duidelijk wat ik vergoed krijg, ook met klachten worden goed in behandeling genomen. Ik betaal een ietsjes meer maa

Snelle respons bij declaraties en soepele afhandeling van schadeclaim. Al 28 jaar een tevreden klant.

Goede polis. Snelle en duidelijke betaling van declaraties. Afhandeling via goede website.

Goede verzekering, waarbij wij al meer dan 50 jaar verzekerd zijn. Wij hebben geen klachten, alles wordt goed afgehandeld.

Ik heb al jaren mijn zorgverzekering lopen via de OHRA en ik heb nooit klachten erover. De prijs ligt ook binnen het gemiddelde.

De communicatie is zeer ingewikkeld: indien OHRA je iets wil meedelen dan krijg je eerst een mail waarin staat dat je in moet loggen om via MIJN OHRA het berichtje te kunnen lezen. Buitengewoon omslachtig. Èn onnodig omdat het om heel gewone, niet extra te beveiligen, zaken gaat!

Duidelijke polis, snelle en juiste afhandeling van de gedeclareerde kosten, goed telefonisch bereikbaar. Kortom: een prima zorgverzekeraar.

Hele nette zorgverzekering. Ben daar al jaren verzekerd en heb ze helaas al een een paar keer nodig gehad, maar elke keer ging dat vlot, professionee

Uitstekende verzekeraar, alles gaat volautomatisch, nooit gedoe gehad!

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen