Ditzo Zorgverzekering

Is onderdeel van ASR Nederland Ervaringen

De zorgverzekering van Ditzo Verzekeringen zijn als volgt gewaardeerd:

Ditzo is een nieuwe eigentijdse en ambitieuze internetverzekeraar. Je auto, je spullen en je huis heb je online binnen 2 minuten verzekerd.

Voordelen van een Ditzo Zorgverzekering

Voordelen van deze zorgverzekering:
  • 100% vrije keuze voor ziekenhuizen en huisartsen mét scherpe basispremie
  • Ditzo Pechvogelhulp: tot €10.000 extra vergoeding op je Ditzo Zorgverzekering!
  • Hoogste waardering in de markt (8,2) voor het gemak van onze Ditzo App
  • Binnen twee uur antwoord op al je zorgvragen via WhatsApp (06 – 516 777 01)
  • Onze medisch specialisten helpen je bij vragen over je gezondheid en artsenbezoek
  • Mogelijkheid tot vooraf gespreid betalen van het eigen risico​
  • NIEUW! Hulp en advies over mantelzorg​ & tot 8 dagen vervangende mantelzorg
Voordelen van Ditzo:
  • Verzekeringen direct online afsluiten
  • Dekkingen zelf aan/uitzetten
  • Duidelijke taal

Deze informatie wordt verstrekt door Ditzo en valt daarom onder de verantwoordelijkheid van deze zorgverzekeraar. Meer informatie...

Kies de verzekering die het beste aansluit op je wensen

Vergelijk de Ditzo Zorgverzekering met andere zorgverzekeringen.

Je bekijkt nu: Best beoordeeld:Goedkoopst:
Ditzo Zorgverzekering Ervaringen Promovendum Zorgverzekering ErvaringenC4Me Zorgverzekering Ervaringen
Basispremie: € 109,95 € 107,50 € 0,00
Waardering:
Klantbeoordeling: declartieformulier voor declaratie per brief kan zichtbaarder op de site. Tja wat een giga verschil op de nota van de Franse tandarts stond rechts bovenin ( duplicata) en i...Het was even zoeken maar ik heb de goedkoopste. Erg snelle verwerking.
Meer...Meer...

Bekijk gerelateerde media

Deze video's zijn niet afkomstig van Zeker.com. De oorspronkelijke auteur is daarom verantwoordelijk voor de inhoud.

Onafhankelijke beoordelingen van zorgverzekeringen bij Ditzo

Lees hier wat experts in hun reviews zeggen over deze zorgverzekering:

Consumentenbond
De Ditzo Zorgverzekering is in de Zorgmonitor van 1 November 2017 door beoordeeld met een 7,6.
MoneyView
De Ditzo Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 11 December 2015 door beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Prijs Restitutiepolissen'.
MoneyView
De Ditzo Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 15 December 2014 door beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Prijs Restitutiepolissen'.
Meer tonen...
Independer.nl
De Ditzo Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek zorgverzekering 2014 van 10 November 2014 door beoordeeld met een 7,5.
MoneyView
De Ditzo Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 16 December 2013 door beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Prijs'.
Independer.nl
De Ditzo Zorgverzekering is op 22 October 2012 door Independer.nl beloond met de Independer.nl award.
hoyhoy.nl
"Dit is een opvallend goede prestatie van een nieuwkomer. Ditzo zet een scherpe prijs met een goede kwaliteit. Dan krijg je de voorkeur van de consument."
hoyhoy.nl op 22 December 2011 over de Ditzo Zorgverzekering en werd daarbij beloond met de hoyhoy.nl Award voor Beste Nieuwkomer Zorgverzekering 2012
Minder tonen...

Vermeldingen en recensies van Ditzo

Ontdek verdere meningen die er zijn over Ditzo:

BearingPoint
Ditzo is in de Customer Centric DNA Awards van 24 April 2015 door BearingPoint als winnaar geëindigd in de categorie Verzekeraars.
BearingPoint
Ditzo is in de Customer Centric DNA Awards van 18 April 2013 door BearingPoint als winnaar geëindigd in de categorie Verzekeraars.
BearingPoint
Ditzo is in de Customer Centric DNA Awards van 10 May 2012 door BearingPoint als winnaar geëindigd in de categorie Verzekeraars.
MetrixLab
Ditzo is op 18 May 2010 door MetrixLab 2de plaats bij de Usability Award 2009.
Meer tonen...
De Nederlandse Verzekeringsawards
Ditzo is op 11 June 2009 door De Nederlandse Verzekeringsawards beloond met een Gouden Schild voor Communicatiecampagne van het Jaar.
Nationale Contact Center Awards
Ditzo. Die het heel anders doen dan Datzo! En dat laten ze ook zien in hun contactcenter. Een zeer persoonlijke service, gericht op het superieur ondersteunen van de klanten die zichzelf helpen. Geen verzekeringsadvies, maar persoonlijk advies voor het afsluiten van de beste verzekering. Ditzo is net begonnen, en vormt een belofte voor de toekomst in 'het anders doen' en het creëren van echte klantloyaliteit.
Nationale Contact Center Awards op 23 April 2009 over de Ditzo Zorgverzekering en werd daarbij beloond met een Starters Award
DCE Consultants
Ditzo is in de WebExcellence Benchmark Schadeverzekeraars 2008 van 28 October 2008 door DCE Consultants WebExcellence Award.
Minder tonen...

Ervaringen met de Ditzo Zorgverzekering

Gemiddelde klantbeoordeling

(197 ervaringen)

Ja, ik ben positief over de zorgverzekering van Ditzo

zegt op 1 March 2018:

Gebruikersvriendelijkheid/toegankelijkheid van de website.

zegt op 30 December 2017:

Goede en overzichtelijke informatie over de zorgkosten en snelle afhandeling. Relatief lage premie t.o.v. andere verzekeraars bij gelijkwaardige dekki

uit Doetinchem zegt op 18 August 2017:

42 jaar verzekerd geweest bij Menzis , overgestapt naar Univé en daarna naar DSW . Maar nu bij Ditzo. Een geweldige zorgverzekeraar die duidelijk is en als je ze nodig heb ook voor je klaar staan. telefonisch is contact enorm goed te noemen en als je de haak op de hoorn legt heb je ook duidelijkheid en zijn je vragen beantwoord . Men denkt met je mee . Gek eigenlijk dat bij apotheken je soms een ander geneesmiddel van andere fabrikant krijgt . Dat moet van de zorgverzekeraar zegt de apotheek dan .Klopt veel zorgverzekeraars dwingen je om goedkope imitatie te slikken MAAR daar doet Ditzo niet aan mee .Wat je arts voorschrijft krijg je ook.Super verzekering

zegt op 13 February 2017:

Geeft hoog van zichzelf op maar weten het altijd zo te draaien dat ze niets vergoeden

zegt op 31 January 2017:

In 2015 overgestapt van PNO naar Ditzo. Ditzo werkt met Naturapolis en daar kwam ik al snel achter. Wilde naar een zorgverlener die door vrijwel elke zorgverzekeraar werd vergoedt, maar niet door Ditzo. Ze waren ''in onderhandeling''. dit duurde blijkbaar al sinds 2015 en was halverwege 2016 nog niet afgehandeld. Dit kan alleen duiden op een verbijsterend slechte zorginkoop en dat werd bevestigd door een telefoniste van de klantenservice die al tientallen gevallen ''sorry, we hebben geen plek meer voor je door slechte inkoop''. De klantenservice was redelijk goed bereikbaar, maar was vaak niet goed op de hoogte van hun eigen beleid en regelmatig iemand aan de lijn gehad die gewoon op las wat ik binnen 2 klikken op hun site kon vinden terwijl ik een serieuze insider vraag had. Nog een dramaverhaal is Ditzo's declaraties en vooral het terugbetalen daarvan. Ik heb een aantal keer moeten bellen, omdat ze een groot bedrag niet terug hadden betaald. Verder niet veel te klagen.

zegt op 3 January 2017:

Ik ben net overgestapt en telefonische vriendelijk geholpen. Meer kan ik niet zeggen. Wel wat ik vervelend vind is dat telefonisch de medewerkster zei u tegen mij, maar later al die email met polis enz. altijd met iji iji iji. Dat waardeer ik niet. De zorgverzekering dat ik in 2016 had, deed precies het zelfde: iji iji iji en dat is de reden voor overstappen. Ik vind onbeschoft iji zeggen tegen onbekenden, tenzij gaat het om iemand piepjong.

zegt op 30 December 2016:

Nooit geen problemen gehad. Altijd netjes te woord gestaan over de app en telefoon. Mensen die klagen over dingen die niet worden vergoed. Ik bel altijd van te voren met ze om te vragen of het vergoed wordt. En je moet gewoon goed je polisvoorwaarden lezen. Dat geldt voor iedere verzekering.

zegt op 25 December 2016:

Prima verzekering. Tot nu toe wordt alles gewoon vergoed zonder dat ik moet voorschieten. Overal wordt m'n verzekeringspas geaccepteerd.

zegt op 19 December 2016:

Sinds 3 jaar de zorgverzekering bij Ditzo lopen. Altijd snelle afhandeling declaraties en prima communicatie via de mail.

zegt op 22 November 2016:

Nooit problemen met Ditzo gehad. De on line communicatie verloopt goed.

zegt op 2 November 2016:

declartieformulier voor declaratie per brief kan zichtbaarder op de site.

zegt op 1 November 2016:

uitstekend . Zeker t.o.v alle andere zorgverzekeringen die ik heb gehad.

zegt op 1 November 2016:

Prima specialist, die alle info goed en vriendelijk geeft, ben nog niet geopereerd maar gaat wel gebeuren

zegt op 1 November 2016:

Ik ben sinds dit jaar bij Ditzo verzekerd en dat bevalt mij heel goed. Tot op heden heb ik geen problemen ondervonden en de afhandeling van de betalin

zegt op 1 November 2016:

Goede voorwaarden, gunstige prijs , no- nonsens dus

zegt op 2 June 2016:

Zeer tevreden over Ditzo als zorgverzekeraar. Goede prijs. Service verloopt grotendeels via internet, maar tot nu toe altijd perfect. Ook tot nu toe altijd snelle afhandeling van declaraties. Bijna altijd binnen een week gestort op de rekening. Verder heb je bij deze verzekeraar een zeer vrije keuze voor zorg en blijken tot nu toe ook alle zorgverleners waar we gebruik van hebben gemaakt daadwerkelijk gecontracteerd te zijn door Ditzo.

zegt op 2 December 2015:

Doen nergens moeilijk over, je word netjes behandeld en alles word snel betaalt

zegt op 8 November 2015:

dekkingen worden te modulair behandeld. De aparte brillen en lenzen module is jammer. Ik heb een zorgbest pakket. Hierin verwacht ik tenminste dekking voor bril/lens

zegt op 14 October 2015:

Alles is heel duidelijk. Goede afhandeling van nota's. Eigen keuzes. Geen wollige toestanden!

zegt op 13 October 2015:

Duidelijke informatie, geen beperking van keuze zorgverleners en snelle correcte afhandeling van nota's.

zegt op 8 October 2015:

Voor een onlineverzekeraar is de persoonlijke aandacht bijzonder.Er is altijd iemand aanspreekbaar voor nadere informatie. Regelmatig verschijnt er in

zegt op 8 October 2015:

Vrije keus is voor mij belangrijk. Afhandeling van rekeningen gaat prima

zegt op 8 October 2015:

Uitstekende service en ook de nabehandelingen worden met zorg uitgevoerd.

zegt op 6 October 2015:

Gelukkig vrije keuze ziekenhuis. Nog geen negatieve dingen meegemaakt.

zegt op 6 October 2015:

Jaren klant bij ander. Ivm lagere kosten vorig jaar overgestapt. Vrije keuze van zorgverleners, snelle afhandeling betalingen, duidelijke uitleg. Ben

zegt op 6 October 2015:

Op alle fronten duidelijk en omdat ik niet tegen een eigen merk medicijn kon deden ze daar helemaal niet moeilijk over zodat ik het orginele mocht bli

zegt op 16 September 2015:

In juni 2014 bleek dat Ditzo mijn premie afgeschreven had van de bankrekeing van iemand anders. Ik had gebruikgemaakt van een overstapservice via de Consumentenbond dus niet gemerkt dat minj rekeningnummer niet juist was overgenomen van de vorige verzekeraar Agis .Ditzo had mij aangemeld als onverzekerd bij de overheid. Toen ik daar achterkwam in november 2014 en contact opnam, heeft het tot half januari 2015 geduurd voor Ditzo mijn achterstallige premie incaseerde doordat Ditzo had nagelaten e.e.a in hun administratie aan te passen. Dit had tot gevolg dat ik tot februari 2015 als onverzekerd te boek heb gestaan met alle gevolgen vandien: huisarts kon niet declareren, ik moest zorgtoeslag terugstorten etc.

uit Hilversum zegt op 12 February 2015:

Zeer goede ziektekosten verzekeren. Alles gaat heel makkelijk. Ik scan mijn declaratie en verstuurd deze. Binnen een paar uur al akkoord en geld binnen 2 werkdagen op mijn rekening. Echt top en goed!

uit Zwolle zegt op 5 January 2015:

Ditzo reageert niet op mail of op brieven en blijft dus volhouden dat er een betalings achterstand is terwijl er gewoon betaald is

zegt op 26 November 2014:

Verwacht geen hoogstaande behandeling van deze zorgverzekeraar. Ik vind hem erg basic.

uit Utrecht zegt op 21 November 2014:

Krijgen van mij een 8
Redelijk tevreden op wat kleine puntjes na.
Mails komen soms niet aan daarom weet je niet duidelijk genoeg wanneer er extra geld van de rekening gaat.

uit Utrecht. zegt op 15 November 2014:

Goed en goedkoop.Nu 2 jaar al mijn verzekeringen ondergebracht en ben zeer tevreden.Alle declaraties snel en goed geregeld.

zegt op 30 September 2014:

Polis informatie en de huidige stand van bijvoorbeeld het eigen risico zijn eenvoudig te raadplegen en bij iedere verandering, betaling of restitutie

zegt op 30 September 2014:

Snel, professioneel, deskundig en klantvriendelijk.

zegt op 25 September 2014:

Meerdere keren problemen met Mediq apotheek. Andere medicijnen dan voorgeschreven, foutieve hoeveelheden, onheuse bejegening apotheker en ga zo maar d

zegt op 24 September 2014:

Er werd goed geluisterd en ik kreeg een uitstekend advies.

zegt op 24 September 2014:

Keuzevrijheid en dat voor een relatief "goedkope" verzekering.

zegt op 24 September 2014:

Tussen het indienen van de (tandarts)nota en de verrekening zit maar 1 of 2 werkdagen en dat is geweldig natuurlijk.
Verder de voordelen op een rijtj

zegt op 24 September 2014:

geen idee hoe het met andere zorgverzekeringen is, dus hou ik het op gemiddeld

zegt op 22 September 2014:

Het belangrijkste voor mij:
Vrije keuze van artsen en ziekenhuizen.
Duidelijke communicatie.
Zeer redelijke prijs.

zegt op 21 September 2014:

Alles heel klaar en duidelijk.
Vrije keuze van doktoren c.q. ziekenhuis.
Vlotte afhandeling van alles en snel en duidelijk antwoord naar tevredenhei

zegt op 20 September 2014:

Eigen keuze artsen en ziekenhuizen.
Makkelijk en zeer correct en snel, buitenland rekening afgehandeld.

zegt op 20 September 2014:

Geen toeters en bellen waarvoor je betaald. Duidelijke polis. Goede service, tevens korting bij nemen van andere verzekeringssoorten.

uit Soest zegt op 14 September 2014:

Ik kan iedereen Ditzo van harte aanbevelen. Ze keren snel uit en denken echt met je mee als er iets is. En de beste prijs natuurlijk! :-)

uit Roosendaal zegt op 18 June 2014:

Zeer goede verzekering , heb hier zeer goede ervaring mee. Zijn erg correct met vragen te beantwoorden en bieden tevens ook oplossingen aan. Onlangs is kanker geconstateert bij mijn partner en de hulp en medeleven van ditzo is bemoedigend voor mij, ze geven je een gerust gevoel van alles wat er geregeld moet worden.
Ik ben hier erg blij mee.

zegt op 14 June 2014:

Ditzo heeft in het verleden wel eens fouten gemaakt bij vergoedingen maar ze doen erg hun best om altijd alles in orde te maken... ik ben de laatste tijd zeer tevreden over hun werkwijze, ze zijn heel persoonlijk, vriendelijk en professioneel bezig. Ik denk dat ik volgend jaar gewoon weer klant blijf en dat ik hun aanvullende verzekeringen ga nemen.

uit Spijkenisse zegt op 23 December 2013:

Ik ben heel gelukkig met de zorgverzekering
No nonsens en to de point.

uit Arnhem zegt op 20 December 2013:

Ditzo is een uitstekende zorgverzekering. De klantenservice is prima en mijn tandartskosten zijn altijd voor 100% vergoed. De website van Ditzo is overzichtelijk en prettig. Dizo is voor mij echt betrouwbaar.
Helaas zijn er voor komend jaar wijzigingen in de tandartsverzekering, waardoor ik toch over ga stappen, Jammer!

zegt op 20 December 2013:

De declaraties worden snel uitbetaald. Het overzicht van gedeclareerde kosten (zowel door mij als direct door de zorgverleners) zijn duidelijk. Ook wordt er snel en professioneel gereageerd op vragen, zowel telefonisch als per e-mail. Het is jammer dat ze de website hebben vernieuwd: die is er niet duidelijker op geworden: declaraties zijn omslachtiger om in te zien en het inloggen met DigiD is niet erg prettig.

zegt op 25 November 2013:

Ik ben samen met mijn twee dochters over gestapt naar Ditzo zorgverzekering wegens de prijs/kwaliteit verhouding. Wij zijn zeer benieuwd hoe onze ervaring zal zijn in 2014.

zegt op 4 November 2013:

een goede verzekering die dekt wat ik wil, genoeg keuze, niet duur is. het is een internet verzekering dus telefonische bereikbaarheid is niet optimaal, maar goed daar heb ik voor gekozen toen ik een internetverzekering afsloot, wel krijg je snel bericht op je mails en priveberichten via facebook. ze betalen snel uit als dat nodig is, vaak al binnen 2 weken waar een mand voor staat

uit Enschede zegt op 27 May 2013:

Ik kan over de prijs van de ziektekostenverzekering niet klagen hoewel ik nu elders voor dezelfde prijs ben verzekerd. Helaas verzandde ik in een administratieve chaos waar ik heel 2012 last van heb gehad en zelfs tot nu toe nog last van heb. Na heel veel telefonisch en e-mail contact, stortingen en terugstortingen zijn de financiën nog niet afgewikkeld. Erger nog ze sturen ons nu zonder enige waarschuwing das-incasso op het dak. Daarnaast bleek onze jongste zoon door administratieve blunders een half jaar helemaal niet verzekerd! En dit jaar kregen we rekeningen mbt een nieuwe polis die we helemaal niet hebben afgesloten. Integendeel je snapt dat we alles hebben opgezegd. Advies: niet aan beginnen.

zegt op 17 February 2013:

Ik heb tot op heden goede ervaringen met Ditzo voor zowel de zorgverzekering als de autoverzekering.
Ik heb deze per 1 januair 2012 voor beiden afgesloten omdat ze een scherp aanbod hadden en ook nog eens de voorwaarden die ik stelde voldeden ze aan.

uit Someren zegt op 31 January 2013:

De verzekering is redelijk, maar met name het abonnement o[ brillen of lenzen stlaat nergens op. Als je deze optelt bij je premie is ditzo niet zo goedkoop meer in vergelijing met andere.
Groot nadeel van Ditzo is dat er geen contactformulier is en je ze niet kan mailen (vind ik vreemd voor een online verzekeraar).

zegt op 29 January 2013:

De klantenservice is zeer duidelijk met het beantwoorden van je vragen en nemen daar dan ook alle tijd voor.

Dit is daarom ook één van reden waarom ben overgestapt naar Ditzo zorgverzekeringen!

Ik ben aanvullend verzekerd, mijn verzekering uitgebreider dan waar ik eerder bij was verzekerd EN ik ben dan nog €10,- goedkoper uit per maand.

uit Nieuw vennep zegt op 16 January 2013:

Fijn aan deze verzekering is dat je als nieuwe klant geen tandartsverklaring hoeft over te leggen. Er is ook geen wachttijd voor als je bijvoorbeeld een kroon nodig hebt (dat is tenminste onze ervaring). Verder heb je via internet goed inzicht in je declaraties en de verwerking daarvan. Daar word je overigens altijd per e-mail over geïnformeerd. Ditzo is ook snel met het verwerken van declaraties. Denk niet dat ze veel goedkoper zijn dan andere verzekeraars, maar vanwege de hiervoor beschreven pluspunten heb ik besloten om ook dit jaar klant te blijven.

uit Almere zegt op 12 January 2013:

Aanvankelijk had ik alle verzekeringen bij Ditzo, de autoverzekeringen werden ineens (niet door schade) 47% duurder. Bij de andere verzekeringen golden ineens onze no-claim kortingen niet meer, een "foutje in het systeem" wat ze ondanks vele loze beloften niet op konden lossen.
Alles behalve de zorgverzekeringen hadden we dus al opgezegd, in 2013 heb ik behandelingen nodig die elders beter gedekt zijn in de aanvullende verzekering, dus daarvoor ook maar overgestapt.
Nu doen ze nog moeilijk over een declaratie voor iets wat gewoon in de basisverzekering zit, die is gewoon klakkeloos afgewezen.
Ditzo? Nooit meer.

Een bijkomende ergernis is een persoonlijke mening, en dat is het onbeschofte tutoyeren op de website en in alle correspondentie. Alles is jij en jou bij Ditzo.

uit Coevorden zegt op 18 December 2012:

Omdat Ditzo alles via internet regelt (en jijzelf ook alles via internet kunt regelen), Ijn zij veel goedkoper dan andere Zorgverzekeraars. Voorheen was ik bij Menzis, en sinds 1 jan. 2012 ben ik bij Ditzo verzekerd. Dit scheelde op dat moment 30 euro per maand.
Ditzo : Snelle afhandeling declaraties, gemakkelijk te bereiken via telefoon. Inzage zorgpolis, emails en alle andere belangrijke zaken online te zien als je inlogt. Ik blijf voorlopig bij Ditzo (ook met mijn autoverzekering).

uit Utrecht zegt op 13 December 2012:

Vrije keus artsen
Altijd overzicht per mail
Een arts kan dus geen onzin declaraties indienen
Betalen snel uit.
Altijd te bereiken per telefoon
Kortom erg tevreden. En zeker niet duur!

uit Alkmaar zegt op 13 December 2012:

Ditzo is een fijne verzekeraar die zich onderscheid in transparantie en snelle service.
Bij elk bedrijf en dus ook elke verzekeraar gaan er wel eens dingen mis. Snelle en goede communicatie maakt vervolgens het verschil in de ervaring. Dit is waar Ditzo sterk in is. Daarnaast is het ook nog eens een van de goedkoopste!

zegt op 3 December 2012:

Ik betaal niet veel zorgpremie bij ditzo, maar er wordt genoeg verzekerd voor mij. alles kan ik digitaal nalezen en ook de facturen staan digitaal. Dit vind ik erg makkelijk. Telefonisch contact is dus niet noodzakelijk

uit Krimpen aan den ijssel zegt op 18 September 2012: Geverifieerde klant

Verhouding zorgverzekering en premie is goed.
Internetsite is helder en overzichtelijk.
(Klanten)service is goed, staan 24 uur voor je klaar (gratis nummer) en denken met je mee.

uit Haaksbergen zegt op 17 September 2012: Geverifieerde klant

Prima service, alles is duidelijk.
Declaraties worden snel verwerkt.

uit Amsterdam zegt op 17 September 2012: Geverifieerde klant

Geen wachttijd bij de telefonische klantenservice. Je kunt alles vragen, de medewerkers zijn erg behulpzaam, sturen je niet van het kastje naar de muur en lossen het direct voor je op. Zelfs in het buitenland, waar we een slechte verbinding hadden werden we zeer vriendelijk geholpen.

Een 10 voor de klantenservice!

uit Oud gastel zegt op 16 September 2012: Geverifieerde klant

eerste declarering vd tandarts zeer snel teug gekregen bedankt

uit Heerhugowaard zegt op 16 September 2012: Geverifieerde klant

Ik merk niets van jullie en zie dat graag zo (positief dus).

uit Spijkenisse zegt op 15 September 2012: Geverifieerde klant

Zeer tevreden! Je word direct goed geholpen aan de telefoon en je krijgt altijd heel snel een bevestiging. alles is in duidelijke taal en daarbijkomend zijn ze ook nog eens betaalbaar.

uit Alkmaar zegt op 14 September 2012: Geverifieerde klant

Mijn ervaring is dat alles geregeld wordt. Ik krijg bericht wanneer iets betaald is en er is geen overbodige reklame of iets dergelijks. Geen spam en geen onnodige toestanden. Erg relaxed.

uit Nieuwegein zegt op 14 September 2012: Geverifieerde klant

zorgverzekering is top
geen brieven, alles over internet, grandioos !

de vraag wanneer heb je deze ervaring opgedaan moet zijn: vanaf januari 2012

uit Eindhoven zegt op 13 September 2012: Geverifieerde klant

Sinds 1 jan 2012 verzekerd bij DITZO.
Tot op heden zeer tevreden.
Hopenlijk niet nodig gebruik te maken van deze verzekering , beter gezond dan ziek.
Maar een paar tandarts declaraties werden ogenblikkelijk geregeld.
En de premie is ook t.o.v. anderen gunstig. Dus erg positief.

uit Ede zegt op 13 September 2012: Geverifieerde klant

DITZO heeft een geweldig aanbod als verzekeraar ten overstaan van alle andere concurrerende partijen. Buiten dat worden verscheidene behandelingen volledig vergoed ten opzichte van de maandbijdrage, daar waar een ander je maandelijks meer laat betalen en vaak ook nog eens hoge eigen risico bedragen erop na houdt. DITZO behandelt alle administratie secuur en tijdig.

uit Rouveen zegt op 12 September 2012: Geverifieerde klant

ik vind dat ditzo mijn vragen goed beantwoord als ik die heb.

uit Zwolle zegt op 12 September 2012: Geverifieerde klant

Dito heeft een duidelijke zorgverzekering. Online zijn veel zaken te regelen, wat ik handig vind. Kom ik ergens niet uit, dan bel ik naar de klantenservice. Goed opgeleide en tevens vrolijke mensen aan de lijn gehad. De klantenservice is overigens niet altijd te bereiken. Dit is denk ik alleen zo rondom de maanden december/januari?

uit Hippolytushoef zegt op 12 September 2012: Geverifieerde klant

Goed bereikbaar en snelle reactie op vragen ook een gratis ifo-nr. is goed.

uit X zegt op 12 September 2012: Geverifieerde klant

Prima en snel afgesloten. Duidelijk wat er verzekerd is en vlotte afhandeling van declaraties. Goede premie en duidelijke voorwaarden

uit Lelystad zegt op 12 September 2012: Geverifieerde klant

goede verzekering, snel in uitbetalen van declaraties. overzichtelijke site, mijn ditzo werkt mooi

uit Hilversum zegt op 12 September 2012: Geverifieerde klant

Wij zijn erg tevreden over de service van Ditzo. Alles is altijd heel snel afgehandeld en duidelijk. Voor ons en iedereen echt een aanrader!

uit Capelle aan den ijssel zegt op 12 September 2012: Geverifieerde klant

Zoals aangegeven heb ik nog weinig ervaring met Ditzo. Tot nu toe heb ik alleen mijn regulere medicijnen gedeclareerd en daar heb ik geen klachten over. Evenmin over mijn vorige zorgverzekeraar, alleen vond ik deze te duur.

uit Hoogezand zegt op 12 September 2012: Geverifieerde klant

Duidelijke informatie en keurige mails als er weer declaraties zijn ingediend.

uit Dordrechr zegt op 11 September 2012: Geverifieerde klant

Gaat goed, heb tot nu toe nog geen klachten gehad, alles gaat zoals ik wens, rekeningenworden mooi verrekent

uit Essen zegt op 11 September 2012: Geverifieerde klant

Goede service en dekking. Wel slecht bereikbaar via telefoon

uit Venlo zegt op 11 September 2012: Geverifieerde klant

Ik ben heel erg te spreken over het gemak van het afsluiten van de verzekering. Ook de afhandeling van zorgdeclaraties tussen de zorgverlener en Ditzo verloopt snel en soepel.

uit Oud beijerland zegt op 11 September 2012: Geverifieerde klant

Voordelig, simpel in gebruik en omgang, goed bereikbaar, klantvriendelijk personeel aan de lijn en alles lekker digitaal!!

uit Ijzendoorn zegt op 11 September 2012: Geverifieerde klant

overstappen was makkelijk. Ttoaal geen problemen gehad. Er was wel 1 klein nadeel. Na telefonisch contact te hebben gehad met Ditzo voor eventueel overstappen naar hun, zou er niet marktconform gerekend worden voor de tandarts. Later bleek dit wel het geval te zijn, terwijl mij dit telefonisch heel duidelijk werd gemaakt dat ze dat niet deden.
Na een paar maanden hebben ze dit gelukkig toch teruggedraaid voor iedereen.

Verder geen problemen gehad.

uit Heerenveen zegt op 11 September 2012: Geverifieerde klant

Ik heb contact gezocht met Ditzo omdat mij iets niet duidelijk was ten aanzien van de vergoedingen. Ik kreeg iemand van de verkoopafdeling aan de telefoon die mij vriendelijk te woord stond en mij doorverwees naar een collega. De collega nam het vergoedingen overzicht met mij door en gaf mij precies aan waar ik recht op had. Tot slot vroeg hij of hij mijn vraag beantwoord had en wenste mij nog een prettige dag. Kijk, zo kan het dus ook!

uit Schimmert zegt op 11 September 2012: Geverifieerde klant

Tot nu toe probleemloos, erg fijn in vergelijking met mijn vorige zorgverzekeraar!

uit Purmerend zegt op 11 September 2012: Geverifieerde klant

ik heb niet echt iets ervaren maar alle afwikkelingen gaan prima

uit Nijmegen zegt op 11 September 2012: Geverifieerde klant

De ervaringen tot nu toe zijn positief. Snelle afhandeling van declaratie en net zo'n snelle uitbetalen.

uit Avenhorn zegt op 11 September 2012: Geverifieerde klant

Hai,

Kan niet anders zeggen dan dat ik meer dan tevreden ben. Dingen worden snel en vakkundig geregeld!!!!
Super, gewoon top!

Met vriendelijke groet,
D.van Zanten

uit Rotterdam zegt op 11 September 2012: Geverifieerde klant

Altijd duidelijk wanneer er wat gedeclareerd is door de e-mails die ze verzenden.

Erg handig dat je op de website alle declaraties e.d. zelf in de gaten kan houden.

uit Almere zegt op 11 September 2012: Geverifieerde klant

Snelle afhandeling van declaraties, alles makkelijk te vinden op de website en je wordt netjes teruggebeld geen vervelende 0900 nummers

uit Tilburg zegt op 11 September 2012: Geverifieerde klant

Mijn ervaring is dat de website van Ditzo erg duidelijk is en dat je alles wat je wil zoeken te vinden is. Declaraties worden snel en netjes afgehandelt.
Vriendelijke medewerkers aan de telefoon als je vragen of onduidelijkheden hebt. kortom goede service en goede prijs/kwaliteit verhouding.

uit Vlissingen zegt op 11 September 2012: Geverifieerde klant

alles ging soepel.oversluiten geen probleem.met klantenservice verder geen ervaring.

uit Heinkenszand zegt op 11 September 2012: Geverifieerde klant

Volledig webgebaseerd proces, werkt erg prettig. Prijs is dit jaar nog concurrerend :)

uit Alkmaar zegt op 11 September 2012: Geverifieerde klant

Het afsluiten had even een probleempje omdat mijn oude verzekeraar zijn administratie niet op order had. Daarna geen problemen meer gehad, alles verloopt soepel.
Nu moet ik daarbij zeggen dat ik ook niet veel op dokters bezoek ga :-)

uit Heemstede zegt op 11 September 2012: Geverifieerde klant

Mijn ervaring bij Ditzo is eigenlijk....TOP. Goede informatie, declaraties goed in te zien. Alles is in overleg met medewerkers te regelen.
Vriendelijke mensen aan de telefoon. Goede uitleg.
Ik ben volgend jaar met mijn vier volwassen kinderen weer bij jullie als klant.

MVG
Carla van der Ploeg

uit Amsterdam zegt op 11 September 2012: Geverifieerde klant

Makelijk snel alles via internet te regelen. Maar telefonisch ook goed bereikbaar. Helder en modern jasje.

uit Rotterdam zegt op 11 September 2012: Geverifieerde klant

Mijn ervaring met DITZO zijn positief.
De afhandeling van declaraties lopen erg spoedig.
Ook het aanbod aan informatie is voldoende.

Prima zo!

uit Ommen zegt op 11 September 2012: Geverifieerde klant

bij het indienen van declaraties worden deze op een correcte en zeer snelle wijze afgewikkeld

uit Utrecht zegt op 8 September 2012: Geverifieerde klant

Ik ben zeer tevreden over de duidelijkheid van de site en de snelle en accurate antwoorden van de helpdeskmederwerkers die ik bel op het nog steeds gratis! nummer. Ga zo door!
Met vriendelijke groet,
Lieneke Bruin

uit Zegveld zegt op 6 September 2012: Geverifieerde klant

Ik vind Ditzo echt goed omdat ze snel zijn met uitbetalen van declaraties. Alles is overzichtelijk op hun website. En ze hebben een goede klantenservice

uit Breda zegt op 6 September 2012: Geverifieerde klant

is niet duur service is goed alles via internet . Je wordt goed op de hoogte gehouden

uit Huizen zegt op 6 September 2012: Geverifieerde klant

Goedkope verzekering met toch bijzonder goede kwaliteit. De service is uitstekend, betalingen worden vlot afgehandeld. De dekking is absoluut prima, niet alleen op zaken die je toch nooit nodig hebt. Digitaal kan nog enigszins verbeteren, zoals volledig digitaal indienen van declaraties.

uit Sneek zegt op 5 September 2012: Geverifieerde klant

Goede klantenservice, geen lange telefonische wachtrijen. Kleine onduidelijkheid in de mailing over waarom er een prijsstijging plaatsvindt. Makkelijke overstapservice en goede duidelijke site.

uit Arnhem zegt op 5 September 2012: Geverifieerde klant

Alles was heel snel afgehandeld, je hoeft zelf weinig handelingen te verrichten. De overstap wordt goed en snel geregeld door Ditzo.

uit Hoorn zegt op 4 September 2012: Geverifieerde klant

Zeer prettige verzekeraar. Geen nare achterafjes en je word per mail en per post op de hoogte gehouden. Ook online kan je alles bekijken, waaronder je zorgspecificaties en je tegoed van je eigen bijdrage.

uit Den bosch zegt op 4 September 2012: Geverifieerde klant

Ik ervaar ditzo als zeer goed. Ze zijn snel en correct met het uitkeren van declaraties, overzichtelijk met de te kiezen zorgverzekering en spreken duidelijke taal.

uit Heeswijk-dinther zegt op 4 September 2012: Geverifieerde klant

ik heb een paar keer moet telefoneren omdat ik niet overweg kon met inloggen en steeds een vriendelijke persoon die mij daar geholpen heeft
Ook de snelle afhandeling met rekeningen was goed binnen 14 dagen was alles betaald
eigenlijk ben ik ookte spreken over de dekking door Dizo en verrassend lage premie .
Voor mij is het zo dat Dizo de ideale Zorgverzekeraar
en heb geen vragen of aanmerking
Voor mij is dit positief
Ga zo door
groeten Cor

uit Den haag zegt op 4 September 2012: Geverifieerde klant

Prima verzekering. Overzichtelijke registratie van tot nu toe gemaakte kosten cq stand van eigen risico.

uit Roosendaal zegt op 4 September 2012: Geverifieerde klant

Goedkoop, maar verder nog niet nodig gehad. dus weinig ervaring mee

uit Weesp zegt op 4 September 2012: Geverifieerde klant

Goed declaratie overzicht, duidelijke website.telefonisch contact verliep snel en soepel met duidelijke uitleg.

uit Rotterdam zegt op 4 September 2012: Geverifieerde klant

Alles netjes op orde en op tijd geregeld. Fijn dat je alles op internet kunt nakijken

uit Voorschoten zegt op 4 September 2012: Geverifieerde klant

Duidelijke polis en voorwaarden tegen een redelijke prijs in vergelijking met andere zorgverzekeraars.

Nota's worden optijd betaald.

Via de mail word je op de hoogte gehouden van declaraties en andere zaken.

Prettig contact.

uit Amsterdam zegt op 4 September 2012: Geverifieerde klant

Ik ben tevreden met de verzekering, ben ook nog niet tegen problemen aangelopen. Toen ik een keer telefonisch advies nodig had was dat geen probleem, geen lange wachttijden enzo. Een verbeterpuntje zou zijn dat wanneer je een e-mails krijgt dat een zorgdeclaratie is ingedient (wat opzich heel mooi is), je helemaal naar de site moet, in moet loggen en nog een aantal keer door moet klikken voordat je kunt zien waar de declaratie van was. Iets wat ik de eerste paar keren wel gedaan heb, maar nu te veel moeite vind. De korte omschrijving in de e-mail meesturen zou dat veel gemakkelijker maken, waardoor de gebruiker betrokken blijft bij de ingediende declaraties en ook aan de bel trekt wanneer iets niet klopt.

uit Rijswijk zh zegt op 4 September 2012: Geverifieerde klant

Alles snel geregeld goed overzichtelijk makkelijk berijkbaar geen lange wachtijden.

uit Den haag zegt op 16 August 2012: Geverifieerde klant

Sinds dit jaar overgestapt naar Ditzo wegens wijziging in de lijst van chronische aandoeningen, waardoor ik bij Ditzo mijn fysio gewoon vergoed kon blijven krijgen. Tot nu toe nog geen klachten over de dienstverlening.

uit Arnhem zegt op 24 July 2012:

Betaalbaar, duidelijke overzichten via internet.

Naar mijn mening TOP!

uit Elst zegt op 24 July 2012:

Prima verzekering! Snel telefonisch contact, juiste hulp en duidelijke overzichten op internet. Laatst een goed en leuk kraampakket ontvangen. En ook nog eens betaalbaar!!

zegt op 22 April 2012:

Ik heb een positieve review over ditzo zorgverzekeringen
Deze is aardig betaalbaar je kan alles online zienen als je dat wilt veranderen
Tot nu toe nog geen problemen mee gehad
Alles was snel en goed
Geregeld
Gewoon online
Aanrader voor iedereen.

zegt op 30 January 2012:

Binnen zeer korte tijd bericht over acceptatie en snel gezorgd voor afmelding bij vorige verzekering.

zegt op 19 January 2012:

Ik heb nog steeds niets van Ditzo ! Uw klantenservice gesproken, heb het advies gekregen " U kunt beter zelf bellen"
wij kunnen eea niet inzien. Diverse keren Ditzo gebeld en wat blijkt, ze hebben het heel druk

zegt op 15 January 2012:

Enige onduidelijkheid over het bril en lensen abonnement.

zegt op 8 January 2012:

Heb nog geen ervaring met Ditzo, ben pas overgestapt.

zegt op 7 January 2012:

Heb nog niet veel ervaring met Ditzo. Maar de eerste indruk is goed. Digitale account was meteen geregeld. Hopelijk werkt het bij declaraties ook vlekkeloos. We gaan het meemaken.

zegt op 3 January 2012:

Wat mij de doorslag gaf om over te stappen was het brillen abonnement.
Voor 10 euro om kan je een bril kopen voor 240 euro

zegt op 2 January 2012:

Overstap ging vlot en vlekkeloos. Nu hopen dat de nieuwe verzekering bevalt. We besparen in ieder geval vele tientjes per maand voor een zelfde dekking.

zegt op 2 January 2012:

nog geen ervaringen met het een beroep doen op Ditzo, maar tot nu toe erg tevreden. ook het opzeggen van mijn oude zorgverzekering was goed geregeld.

zegt op 6 December 2011:

eerst bij cz en nu naar ditzo. Dit scheelt mij 30 euro per maand. Duidelijke reden om over te stappen.

Nee, ik zou een Ditzo Zorgverzekering niet aanbevelen

uit Maastricht zegt op 20 February 2019:

Ditzo is de slechtste zorgverzekering die we tot nu gehad hebben. Veel beloven, maar in een keer eigen regels, je weet wel kleine lettertjes. Declaraties komen nooit aan en zelfs als je ze aangetekend verzend zeggen ze doodleuk dat ze het niet hebben ontvangen......

uit Driebergen-rijsenburg zegt op 19 December 2018:

Ditzo is zeer zwak in het afhandelen van opzeggingen en houdt zijn eigen regels er op na, om vervolgens gewoon je mail niet meer te beantwoorden. Er bestaat een regel dat wanneer je voor langer dan 3 maanden gaat werken en leven in het buitenland, je de zorgverzekering kan opzeggen, maar Ditzo ligt dwars want ze willen een kopie arbeidscontract van je. Een bewijs van een werkvisum van 1 jaar en een toezegging van werk aldaar is niet voldoende voor Ditzo.

uit Arcen zegt op 25 March 2018:

Sinds 7 februari 2018 wacht ik op een uitbetaling van een nota zorg buitenland, Nu ruim 6 weken later is de declaratie nog steeds niet afgehandeld.
Op aanraden van een medewerker Ditzo met een verwijsbrief van een huisarts in Spanje naar een voetkliniek. Ze blijven maar moeilijk doen!

uit Uithuizermeeden zegt op 6 March 2018:

Heb geen kritiek over het afhandelen van declaraties en ook het overzicht bij mijn ditzo is duidelijk.
Het probleem begint als er een declaratie wordt ingediend door een zorgaanbieder die niet klopt. De hulp die je dan krijgt (of liever niet krijgt)van Ditzo is ten hemel schreiend. SMSjes worden niet beantwoordt (misschien niet eens gelezen);Ditzo is slecht, zeer slecht bereikbaar; de medewerkers beloven van alles, maar zoeken niks uit en laten niks meer van zich horen;schrijven bedrag toch af ondanks he feit dat e.e.a. geblokkeerd zou worden door Ditzo; ik haalde de afschrijving terug en krijg nu herinneringen, aanmaningen e.d..Een gedeelte van de nota heb ik wel betaald; daarvan kreeg ik een bevestiging, maar krijg er nu weer een herinnering over terwijl dat bedrag van een ander bedrag wordt afgetrokken omdat ie al betaald is??!! Nogmaals, sms-en, bellen, het helpt allemaal niks.....ik ben inmiddels doodop van al het gedoe en weet niet meer hoe dit allemaal te regelen.

uit Schoonhoven zegt op 17 February 2018:

Zorgpassen worden veel te laat of helemaal niet verstrekt; DITZO heeft leverproblemen (2018, zorgpassen) ... na heel veel smeken sturen ze nog steeds nietrs en houden mij aan het lijntje met loze beloftes.
Administratieve chaos ... zijn niet in staat adreswijzigingen te verwerken; heel veel type-fouten waardoor foutieve adressen ontstaan in hun administratie. Kortom: DITZO is een puinhoop!!!!!

uit Amsterdam zegt op 1 August 2017:

Omdat DITZO onopgeleid personeel je ziekte laat beoordelen vanachter een toetsenbord , zeiden ze doodleuk..oh die ziekte staat niet in ons lijstje, dus die bestaat niet.
Een professor en nog 3 artsen geven aan dat die Ziekte de klachten veroorzaakt en een operatie mij beter maakt.
Afwijkende Bloeduitslagen, en bevindingen artsen word door Ditzo volledig genegeerd. Beste mensen, er is een wet die die tegen ''zorg weigeren '' is.. maak er gebruik van!

uit Utrecht zegt op 27 June 2017:

Dame aan de telefoon van Ditzo vind 6 weken wachten op rekening eigen risico geen probleem, dus waarom maak ik mij eigenlijk druk als ze er zelf geen problemen mee heeft. Wat een waardeloos bedrijf. Ze kunnen daar aan de telefoon ook al in jouw portemonnee kijken kennelijk.

Staat al een declaratie klaar vanaf 30 mei, ik zie dat bij toeval.
Ach zegt ze er komt vanzelf een rekening in Juli dikke vette fail.

Zo breng je mensen toch in de problemen.

O ja en als ik het niet kan betalen verteld ze ongevraagd kan ik het toch regelen. 😡

uit Amsterdam zegt op 26 June 2017:

Ditzo weigert zorg! willen operatie van 1800 euro niet betalen
Ditzo heeft weinig in hun pakket wat vergoed wordt. En als je iets zeldzaams hebt dan WEIGEREN ze je operatie! de operatie kost 1800 euro! Dan ben ik van mijn klachten af! Maar aangezien ze schijt hebben aan hun klanten weigeren ze zorg! alleen geschikt voor mensen die niks mankeren die verzekering.

zegt op 20 February 2017:

Men geeft op dat je bij alle ziekenhuizen terecht kan maar wat zijn alle ziekenhuizen ? In ieder geval op dit moment, eind februari 2017, is men nog steeds in onderhandeling met bijv. de epilepsieklinieken in Nederland. Dus als je epilepsie hebt moet je niet bij Ditzo zijn. Ook zijn ze tel., bijv. op maandagmorgen heel slecht bereikbaar. Heb een uur moeten wachten. Ook ben ik niet terug gebelt door hun al hoe wel dit wel was belooft. Ik hoop echt dat het beter gaat lopen want mijn zoon heeft een Wajong uitkering en verstandelijke beperking dus ook heel weinig geld. Wat een ellende en stress als je al met een zieke zit.

uit Middelburg zegt op 13 February 2017:

Ik kreeg het weekend een brief van Ditzo dat ik weliswaar in 2016 de osteopathie vergoed kreeg, maar dat ze dat in 2017 toch niet meer gingen doen......moet ik nu dankbaar zijn dat ze coulant zijn geweest? Er klopt geen meter van.

Reden: mijn osteopaat zou geen lid zijn van de NRO en NVO. Hoe ze hierbij komen mag Joost weten want het staat al jaren onderaan de factuur. Iedereen kan die lidmaatschappen er natuurlijk onder zetten maar het is aan Ditzo om dit te controleren bij de betreffende osteopathie-verenigingen.
Ben benieuwd hoe ze dit gaan rechttrekken...

uit Ergens zegt op 31 January 2017:

Zocht een nieuwe verzekering omtrent orthodontie. Bij verschillende verzekeraars gevonden, maar ook bij DITZO waar ik al klant was.
Ik vul alles in, inclusief orthodontie 500euro vergoeding per verzekering. Dit is een nieuwe verzekering voor mij dus ik ga dan ook vanuit dat dit vergoed wordt in 2017.
Wat schetst mijn verbazing????? Zij vinden alleen dat ik mijn polis heb aangepast en dus geen nieuwe verzekering heb afgesloten. Nou echt niet! Heb online geen wijziging via hun site ingevuld, maar gewoon al mijn gegevens en wensen weer aangegeven en nieuwe verzekering afgesloten.
Nu mag ik 400 euris betalen voor orthodontie omdat DITZO vind dat ik dezelfde verzekering heb aangepast. Niet waar!
Je staat als klant altijd buiten schot, zij hebben altijd gelijk. Zelfs de dame van de klantenservice begon mij vervelend te woord te staan omdat zij mij niet wilde begrijpen.
Ik heb bij DITZO een gloednieuwe verzekering afgesloten omdat ik tevreden was, maar nu word ik behandeld als zijnde "gewijzigde bestaande klant" met dus alle regeltjes en kleine lettertjes inclusief.
IK VIND HET EEN GROTE SCHANDE!
SHAME ON YOU, DITZO!

zegt op 28 December 2016:

De Ditzo zorgverzekering bevat een aantal onvolkomenheden. Of mag je het zien als misleidingen? Als gezin hebben wij de middelste aanvullende verzekering afgesloten. Bij iedere verzekeraar zitten daar ook de vergoedingen voor brillen en lenzen bij. De voorwaarden heb ik goed doorgelezen en het bleek dat we €3 p.p./p.mnd extra apart moesten afsluiten voor de brillen en lenzen. Wat blijkt nu? Mijn vrouw gebruikt harde lenzen, omdat ze zachte niet kan verdragen. En die kom je dan ook alleen bij Eye-Wish kopen. Wat bleek (gelukkig op tijd)? Ze vergoeden géén harde lenzen. Dit is nergens te lezen, op het moment je de verzekering afsluit. Vult u zelf maar in hoe dit heet....misleiding? Bedrog? Daarnaast zijn enkele declaraties, zonder enige toelichting, niet vergoed. Bleek dat het 2e cijfertje achter de komma niet goed zichtbaar was op de scan. Mijn eerst gedachte was, dat ze het gewoon niet vergoeden, maar nadere bestudering leverde op dat reeds vemeldde dus. Een slechte prijsvechter dus.

zegt op 28 December 2016:

In 2015 was Ditzo een goed idee. In 2016 zat ik er helaas nog. Voor 2017 stap ik over. In de decembermaand, nu wanneer iedereen overstapt, is Ditzo prima (telefonisch) bereikbaar. Maar over twee maanden? Dan geeft dat totaal andere resultaten. Mijn grootste klacht (zoals verderop in recencies al goed verwoord (scrol even!)) is dat je Ditzo geen e-mail kan sturen. Communicatie gaat via Amerikaanse sociale media waar Donald Trump meeleest. Kom op zeg, het gaat over mijn privé gezondheid! Op mijn klacht dat Dito privacybescherming niet serieus neemt heb ik nooit antwoord gehad. Hier moet je niet zijn.

zegt op 12 December 2016:

Wilde overstappen naar Ditzo, maar na vele negatieve berichten over Ditzo toch maar NIET gedaan. Laten ze eerst de uitkomsten van de revieuws maar eens bestuderen, en die problemen oplossen. Ze moeten deze beoordelingen serieus nemen. Zo niet dan vraag ik me af of ze er over 5 jaar nog zijn.

zegt op 20 November 2016:

Ditzo is een 'Ditzo-marketing-verzekering'. Premievoorstel 2017? Pas te zien na de klik op een marketing-link. Contact gehad met Ditzo? Wordt opgevolgd met marketing-trace e-mail. Marketing, marketing, marketing. En daar gaat het ook fout. Want er komen opeens marketing-mails van De Amersfoortse (zelfde moederbedrijf?). Of mails voor je partner met jouw voorletters. Privacy is een groot probleem bij Ditzo. E-mail contact? Onmogelijk. Alleen via marketing-link, Whatsapp of Facebook. Ook die laatste twee verkopen weer je gedrag en persoonsgegevens voor: marketing. Maar bij een zorgverzekering wil je toch juist: privacy? Welke bedrijven weten nog meer van mijn gedrag, gezondheid of patientendossier dankzij Ditzo?

zegt op 3 November 2016:

Ook ik werd slachtoffer dat mijn patientendossier van Ditzo bij De Amersfoortse lag. En kreeg opeens mail van De Amersfoortse. Het contactformulier waaruit Ditzo naar hun privacy statement wijst, bestaat niet. Het klachtenformulier ingevuld, en daar doet de verzend-knop het niet. Dan blijft alleen nog digitale communicatie via WhatsApp enz. over. En volgens de Europese privacywaakhonden delen die social media je informatie. Dus je mag concluderen dat je persoongegevens bij Ditzo niet veilig zijn. Er bestaat geen mogelijkheid een e-mail te sturen.

zegt op 31 October 2016:

Vandaag werd duidelijk dat Ditzo je persoongegevens deelt met De Amersfoortse. De Amersfoortse gebruikt hetzelfde unieke adres voor een onderzoeksmail. En de tekst en methode lijkt ook op Ditzo. Of Ditzo en De Amersfoortse hetzelfde bedrijf zijn kon de medewerker mij niet vertellen. Ditzo gaat niet zorgvuldig om met je persoonsgegevens en brengt je zo in gevaar voor eventuele identiteitsfraude. Bah.

uit Apeldoorn zegt op 16 June 2016:

Ditzo is een stelletje oplichters bij elkaar. Zeer slechte service. Je wordt constant doorverbonden. Ieder persoon aan de lijn belooft wat, maar komt het niet na waardoor je in de problemen komt. Ze sturen je bij elke kleine mogelijkheid door naar een incassobureau. Maken constant fouten waar jij voor terecht moet staan. Veel dingen worden niet vergoed. KORTOM: verzekeren op eigen risico. Brengt meer nadelen als voordelen. Plus als klant wordt je als stront behandeld. Als dit jaar voorbij is ga ik gelijk overstappen naar een verzekering waar ik normaal behandeld wordt.

zegt op 29 May 2016:

Nog nooit heb ik zo´n verzekering als DITZO meegemaakt. Heel slecht in service, alles moet via telefoon geregeld worden. Ik snap niet dat de Toezicht van verzekeringen hier geen maatregelen neemt. zo´n verzekering als DITZO hoort niet in deze maatschappij thuis. Ik ga dus ook niemand aanraden om bij DITZO te verzekeren, beter elders wat meer premie betalen dan dat je bij DITZO een heel slechte service krijgt.

zegt op 3 May 2016:

Ik wacht al zo'n twee maanden op terugkoppeling van een schademelding. Steeds krijg ik het standaard mailtje dat ze het te druk hebben. Ondertussen wordt ik overspoeld met geautomatiseerde mails die elkaar kruisen. Niemand schijnt me te kunnen vertellen hoe lang het duurt voordat mijn schade zal worden afgehandeld. Al met al een slechte, trage zaak met gebrek aan communicatie en duidelijkheid.

zegt op 12 April 2016:

Onbetrouwbaar, onprofessioneel bedrijf dat zijn klanten niet serieus neemt. 3,5 maand wachten op vergoeding van een declaratie, tientallen mailtjes en telefoontjes later en jullie blijven maar loze beloftes doen en bellen niet terug. Vandaag vertellen jullie me dat ik nog eens minimaal 21 dagen moet wachten tot goedkeuring, terwijl jullie dit al meerdere keren hebben toegezegd? Sorry Ditzo, maar ik ben mijn vertrouwen in jullie volledig kwijt en kan niet anders doen dan dan andere behoeden voor jullie ongeorganiseerde, onbetrouwbare bedrijf. Bespaar je de energie en kies voor een volwassen zorgverzekeraar.

zegt op 5 April 2016:

Ik wil anderen waarschuwen om niet met DITZO in zee te gaan. Ze zijn wel lekker goedkoper dan andere verzekeringen, maar qua service is het beneden de 0 (NUL). Als je, ze nodig hebben, is het heel erg moeilijk om contact met hun ter krijgen. Ze proberen alles via telefoon te handelen en wordt je gewoon van de ene naar de andere door verbonden. Om iets te mailen is het ook niet mogelijk, ik probeer een mailadres te vinden, maar nergens te vinden. Dus mensen, jullie zijn hiermee gewaarschuwd ! Nog nooit in mijn leven heb ik zo'n verzekering als DITZO gehad. Ik ben nu naar een wat duurdere verzekering ingestapt, waar ik ook echt als klant word behandeld.

zegt op 30 March 2016:

De door de dermatoloog voorgeschreven lichttherapie wordt door deze verzekeraar na telefonisch kontakt wel/niet/wel/niet/wel/ en, uiteindelijk , niet

uit Amsterdam zegt op 10 March 2016:

Zogenaamde restitutiepolis.
Vergoed niet alle gedeclareerde huisartsenzorg ivm het ontbreken van een contract. Dat lijkt dus in niets op een restitutiepolis en nog nooit eerder meegemaakt.

zegt op 9 January 2016:

Je moet heel goed de voorwaarden lezen want je word snel misleid. Bij het zorggoed pakket word bvb geen chiroprator vergoed. En met het bril/lens heb je alleen recht op een vergoeding als je een jaarpakket lenzen neemt bij eye wish, je ben verplicht om alles in 1 x te betalen. En niet gewoon per maand, anders krijg je niks vergoed. Naar mijn ervaring is ditzo alleen een goede verzekering als je nooit wat heb en dan goedkoop uit wil zijn.

zegt op 7 January 2016:

ik melde me aan als nieuwe klant bij ditzo. ik kies voor: vrije keuze verzekering.ga ik de rest invullen:blijkt vrije keuze over alleen ziekenhuizen te gaan en niet over behandelaars!toch maar afgesloten. mailt er een obscure buro'tje of ik even wilde vertellen hoe de aanmelding gegaan was.ik ga nog gratis mijn tijd er aan spenderen.wordt ik bedreigt door dat buro'tje!en blijken ze te weten of ik wel bij ditzo zit en dat te kunnen controleren.wat privacy? ik heb me weer bij ditzo afgemeld.buro'tje straffen?welnee.die worden betaald!ik kan ophoepelen.excuses?welnee! het is allemaal schorem.en direktrice van ditzo tekent alle mails! ze weet helemaal niet hoe stom ze bezig zijn. ben benieuwd of ze dit leest en eens excuses aanbied? haar volgende topfunctie zal wel klaar staan.

zegt op 6 October 2015:

Precies zoals een normaal mens kan verwachten. Korrekt, bij tijds, informatief. Zonder allerlei reclame-fratsen. En zeer billijke prijs!

zegt op 3 October 2015:

In de basisverzekering zijn kniebraces enpolsbraces vergoed. Bij Ditzo moet je eerst naar een specialist, terwijl mijn huisarts wel wou dat ik die braces kreeg, vond hij de extra zorgkosten te veel en moest ik ze zelf betalen.

uit Veendam zegt op 1 June 2015:

Slecht contact. Geen antwoord op je verzoek. Incasso met tenminste 14 dagen verschil. Dus niet op een vaste tijd.

zegt op 30 March 2015:

Wat een ontzettend slechte dekking voor de aanvullende verzekering Tandarts Beter. Nu weet ik waarom ze zo goedkoop zijn, Ditzo is de boevenclub ASR. Ik had beter moeten opletten. Voor iedereen die DITZO overweegt, NIET DOEN!! Beter naar CZ of Menzis, die zijn duurder maar met hun dekking haal je die hogere premie er gemakkelijk uit.

zegt op 24 March 2015:

Ik heb de kosten dat ik in het buitenland heb gemaakt ingediend bij de aanbieder en is het niet na gekeken. Mijn kosten werden niet vergoed onder het artikel 1.4 terwijl dit onderzoek een vervolg onderzoek is betreffende de ziekte van Lyme. Ieder 2 of 3 manden wordt mijn toestand door de specialiste in België geëvalueerd met behulp van bloed en selles onderzoek. Over de factuur van de specialiste geeft geen reden gegeven waarom is het niet vergoed. Makkelijk een afwijzing geven zonder het werk te doen en tegen elke prijs "met een "Nee"komen . Echt zonder valide reden. Onbegrijpelijk ,onbekwaam werk en diep triest. De aanbieder had geen verschil kunnen maken tussen het onderzoek en de afspraak met de specialiste.

zegt op 23 March 2015:

Ditzo roept hard over zijn 'vrije zorgkeuze'. In praktijk moet je machtigingen aanvragen bij niet gecontracteerde zorgverleners en geven ze nergens op thuis. Door moeten gaan tot aan advocaat, toen pas een reactie van Ditzo. Verschrikkelijke organisatie die je al klant volledig in je hemd laat staan.

uit Zwaag zegt op 18 December 2014:

Ditzo niet aan beginnen.
Ben al een half jaar bezig met ziekenhuisnota's.
Heb ze zelf nu betaald en ben nog staads bezig terug te krijgen.
Ze beloven het inorde te maken en terug bte bellen.
Terug bellen doen ze niet en lossen ook niets op, en dan zijn ze weer dingen kwijt dus weer opnieuw indienen enz,enz, waardeloos

uit Uitgeest zegt op 14 December 2014:

Ik zou na melding van DITZO na een paar uur mijn zorgverzekering 2015 kunnen bekijken. Maar tot op heden kan ik dat nog niet. Ik ben inmiddels al weer drie dagen verder. Ik heb gebeld met DITZO maar ik kreeg geen duidelijk antwoord.
Maar er werd wel gezegd dat de 14 dagen bedenktijd wel in zijn ingegaan.ik vind dit heel vreemd, terwijl je het contract niet eens kan kontroleren.

uit Almere zegt op 6 December 2014:

mensen nooit aan beginnen alleen maar elende en naarigheid ik ben bijna van ze af alle verz opgezegd bij deze mens onvriendelijke maatschappij er gaat heel veel van u tijd inzitten om deze mensen aan de tel te krijgen of te mailen uitbetalen van schade doen ze niet aan mee zij wel goed bevriend met das incasso nee nee niet doen groet john meijer almere

zegt op 28 November 2014:

Bij de tandarts vergoeden ze wel maar elk jaar wordt het minder bij Ditzo, niet alleen de tandarts, maar ALLES ADVIES, ZOEK EEN ANDERE ZORGVERZEKERAAR, DITZO GAAT HET ALLEEN OM DE PURE WINST

zegt op 23 November 2014:

Voor de autorisatie bij toegang tot het persoonlijke, eigen gedeelte op hun website gebruikt DITZO DIGID. Het lijkt mij onverstandig je verzekeringsgegevens te beschermen met een zo notoir onbetrouwbaar systeem. Informatie wordt in eerste instantie alleen verstrekt via dit eigen gedeelte op de website. Op verzoek wordt per keer wel informatie verstrekt over lopende zaken. Deze informatie is onvolledig. Er wordt geadverteerd met vrije artsenkeuze. In het geval van GGZ-hulp wordt gevraagd vòòraf een behandelplan te overleggen. Inbreuk op privacy. Als niet voldaan is aan deze voorwaarde wordt niets uitbetaald. Je moet ze erop wijzen dat vrije artsen keuze in in dit geval (nog) bestaat. Ze proberen je dan af te schepen met 30% ipv de wettelijk voorgeschreven 75%.

zegt op 17 November 2014:

Veel getouwtrek om hulpmiddelen voor elkaar te krijgen (zelfs met indicatie/hulp van dokter/arts)

zegt op 30 September 2014:

Ditzo is echt waardeloos. Na 1.5 jaar gaf ik het op met ze. Administratie klopt volgens mij voor geen meter.

zegt op 30 September 2014:

Ditzo was echt de scherpste met de basis polis en de aanvullende tandverzekering. Alles loopt soepel en bevalt uitstekend!

uit Dordrecht zegt op 24 January 2014:

Slecht. Declaraties worden slecht of helemaal niet verwerkt. Hierbij heb ik wel ontvangstbevestigingen ontvangen, maar zijn de declaraties niet terug te vinden bij Ditzo. Over een periode van 8 maanden diverse keren gebeld. Terugbelafspraken worden niet nagekomen.

Vergoedingen die betaald moeten worden komen echter direct. Ook vage, die eerst weer bij een ziekenhuis uitgezocht moeten worden.

uit Alblasserdam zegt op 20 December 2013:

zeer slechte verzekering veel bijbetalen administratie puinhoop reageren veel niet op mails kortom voor niemand aan te bevelen kan er een boek van schrijven
inmiddels andere verzekering in 2014 iets duurder maar zoveel problemen als bij ditzo is onmogelijk
wanneer je er geen gebruik van maakt prima verzekering en goedkoop als je ze nodig heeft beginnen de problemen gelijk al met bijbetalen mediceinen enz

uit Julianadorp zegt op 11 December 2013:

Ik ben 1 jaar verzekerd geweest bij Ditzo.. voor mij een drama. Aanvragen werden laat behandeld, hierdoor duurde het lang voordat ik de juiste hulpmiddelen thuis ontving en als ze behandeld werden kreeg het eerst een afwijzing en een dag later een brief met goedkeuring, volgens ditzo een foutje. Eenmaal eenr brief gekregen van Ditzo die bestemd was voor een andere klant met bijna dezelfde achternaam, maar met een ander geslacht en een groot leeftijds verschil. Eerst werd de schuld doorgeschoven naar de kliniek, daarna bleek het toch hun fout. Een klacht ingediend, excuses gekregen. Uit het niets ontvang ik brieven van aanvragen die ik niet heb gedaan, weer een fout van Ditzo.. een dubbel bedrag van hulpmiddelen afgeschreven en er maar 1 ontvangen. Nee voor mij geen Ditzo meer. Ik denk dat ik iedere maand wel met ze gebeld heb, terug bellen vinden ze erg lastig.

zegt op 20 November 2013:

Facturaties laten lang op zich wachten waardoor je niet meer weet waarover het gaat. De langste termijn van een facturatie voor een onderzoek was 1 jaar.

uit Bilthoven zegt op 12 November 2013:

Administratie is puinhoop. Machtigingsverzoek om heupoperatie staat als ooglidcorrectie, en wordt niet toegestaan. Telefonisten kennen de medische termen niet, begrijpen niet wat er in het medisch dossier staan. DITZOOI nooit meer!

zegt op 11 November 2013:

Klantenservice is slecht op de hoogte van eigen product. Deze internetverzekering geeft wel info over gemaakte kosten, maar laat niet zien wat er betaald is.Dit zorgt voor telenootjes naar Klantenservice. de correspondentie is van laag niveau met diverse stijlbreuken en onjuiste informatie.

zegt op 9 November 2013:

te weinig flexibel en komen niet altijd hun afspraak na.

uit Zwijndrecht zegt op 14 October 2013:

NOOIT MEER DITZO!!!!
ik moest €215,31 betalen, helaas kon ik dit niet in 1x missen dus ik belde de ditzo op die mevr zei vriendelijk tegen mij dat ik het moest storneren en dat ik dan 3 maanden de tijd had om het bedrag te betalen. het mocht ook in termijnen als het maar binnen die 3 maanden betaald was dus ik heb eerst €80,31 overgemaakt. toen had ik later al een klacht over de website ik werd toen netjes terug gebeld en toen had ik het er met haar over en zij zei dat die €80,31 niet van mijn eigen risico af was gehaald maar van mijn premie (terwijl ik wel het nummer wat op de acceptgiro stond vermeld erbij had gezet) maar deze mevrouw zal alles over gaan zetten en alles zou goed komen dus ik de overige €135 betaald krijgt ik 3 dagen later een brief op de mat dat ik nog even €215,31 moet betalen. ik werd hier zo kwaad over ik de ditzo gebeld, krijg je zo onvriendelijke vent aan de telefoon die gewoon door je heen lult en je niet laat uit praten ik gezegt dat ik het gedaan heb zoals het moet en meneer zegt gewoon nou het is van de premie afgehaald dus u moet nog €215,31 betalen waarna ik zeg dat ik dat al heb betaald dat het bij de ditzo fout gaat en dat hun het maar lekker gaan regelen waarna de klootzak zegt: dat is uw goed recht dan ga ik nu ophangen! toen heb ik eerder opgehangen en ben ik er ZO KLAAR MEE!!!!! WAT EEN GEZEIK ZEG!!!!

uit Musselkanaal zegt op 3 July 2013:

NOOIT MEER DITZO!!!
Ik had ervaring met een autoverzekering van Ditzo en deze was altijd goed!
Eeeh...vond hiet wel vreemd dat Ditzo ineens en heel spontaan de premie schrikbarend omhoog gooide!
In december 2012 overgestapt met de zorgverzekering.
En toen begon de ellende!!!
Na 3 maanden een brief van het CVZ dat ik niet stond geregistreerd als verzekerde.
Zonder dat ik het in de gaten had had Ditzo ook al 3 maanden geen premie afgeschreven waardoor ik een achterstand had.
Vele malen contact gezocht, oplossing aangedragen waar nu ene mw. Engelen weigert om aan mee te werken.
Zij stuurt je mailtjes waar dhr robert van de schaaf ondertekent!!!!@
Maar ik vraag me serieus af of dhr. vd Schaaf wel enig idee heeft met wat voor een asociale en dreigende manier deze vrouw namens hem mailtjes stuurt!!!
Ik zou haar op staande voet ontslaan!!
Zorgverzekering van Ditzo is rampzalig!!! NOOIT MEER DITZO!!!
Ik betaal toch liever iets meer!!

uit Mvgr01@zonnet.nl zegt op 29 March 2013:

Twee maanden geleden een declaratie van een behandelaar ingediend en nog steeds geen geld ontvangen, de rekening inmiddels wel zelf aan de behandelaar betaald. Na telefonisch overleg met een medewerkster van Ditzo de rekening nogmaals per mail verstuurd en twee maal telefonisch contact gehad met Ditzo waarbij me verteld werd dat alles ontvangen was en in behandeling was genomen, helaas nog steeds geen vergoeding ontvangen. Echt om moedeloos van te worden.

uit Helmond zegt op 6 December 2012:

Goed berekenen of het wel de moeite waard is een brillen/lenzenpakket erbij te nemen. Pearle hier in Helmond werd doodziek van Ditzo, prijsafspraken klopte niet, deze "verzekering" geldt niet voor GRATIS mee verzekerde kinderen (onder de 18 dus).
Vandaar natuurlijk dat ze voor 2013 geen afspraken meer hebben bij Pearle, maar bij EyeWish Groeneveld...ben benieuwd hoe hun de samenwerking bevalt.
Voor ons helder: géén Ditzo meer !

uit Groningen zegt op 1 November 2012:

Maakt de mooie beloftes in hun reclame niet waar! No nonsense bedrijf? Ik heb nog nooit zoveel gedoe gehad met een zorgverzekeraar als met Ditzo! In meerdere en verschillende situatie's zijn wij zeer teleurgesteld in Ditzo. Zij betalen niet of te laat, doen valse toezeggingen aan de telefoon, geven geen duidelijke uitleg en zelfs foutieve informatie etc etc.

uit Utrecht zegt op 10 October 2012:

Duurt erg lang voor je reactie krijgt, word niet gereageerd. Er word aangegeven dat TNT-post de post vaak niet goed bezorgd? En dan wordt er gevraagd of je het wil mailen, doe dit dan direct en dan duurt het nog steeds 3 weken voordat je reactie krijgt. De klantenservice omtrent bellen, lukt niet je word van het kastje naar de muur gestuurd. Veel te vaak doorverbonden en voordat je bij de juiste persoon terecht komt kan je je verhaal 3x vertellen. Hiernaast voor mij een erg vervelende mededeling. Een uitgevoerde operatie door een orthopeed wordt wel vergoed. De orthopeed geeft aan dat een plastisch chirurg dit beter kan en mooier met een minimaal litteken en dan word de operatie niet vergoed? Wil Ditzo de mensen nu de beste zorg geven, hoe zit dit?

uit Doetinchem zegt op 11 September 2012: Geverifieerde klant

Na scheiding polis moeten splitsen. meerdere malen contact op moeten nemen hierover omdat dingen niet goed waren geregeld. Zelfs maanden later, na het splitsen van mijn polis kwamen kosten van rekening van mijn ex-partner. meerdere malen telefonische contact gehad waar ik helaas ook niet goed geholpen "kon"worden. Dit is zeer teleurstellend en overweeg zeer zeker een andere verzekering te nemen in 2013

uit Amsterdam zegt op 17 August 2012:

Ik heb de zorgverzekering bij Ditzo aanvullend het Kies beter-pakket afgesloten om 4 redenen, prijs, service, vergoeding bril/lenzen en fysiotherapie. Uiteindelijk blijkt dat ik bij mijn vorige zorgverzekeraar iets meer betaalde, maar veel meer uitgekeerd kreeg.

Voor de bezoeken aan de manueel therapeut krijg ik niets vergoed, mijn vriendin krijgt die bij haar verzekeraar wel vergoed.

Bril, lenzen. Kan alleen als je voor een heel specifiek pakket gaat (waar niemand gebruik van maakt). Voor mijn lenzen kreeg ik nul op rekest. Oftewel ik moest fors bijbetalen.

Dan hebben we nog service, 1 keer iemand aan de telefoon gehad om te vragen hoe het zat met de vergoeding voor de manueel therapeut. Kreeg ik op een onbeschofte toon te horen dat ik de voorwaarden niet gelezen had.

Blijft over prijs, nou ik denk dat ik volgens jaar weer iets meer betaal. Wat een waardeloze verzekering is dit.

uit Amsterdam zegt op 15 August 2012:

Ik had per 1 januari 2012 een aanvullende verzekering aangesloten voor tandheelkundige, ortho vanaf 18 jaar en voor brillen/lenzen.
Verder heeft Ditzo geen ortho behandeling vergoedt en het blijkt dat er nu een apart brillen- en lenzenabonnement bestaat en ik het total e bedrag voor een bril moest betalen.
Ze hebben de kosten van de tandarts vergoedt en maanden later hebben ze het bedrag van mijn rekening afgeschreven.
Het is jammer dat verzekerden van Ditzo geen bevestiging van alle vergoedingen per post ontvangen hebben zodat ze het konden bewaren.
Online is het makkelijker alles veranderen, wissen en de klanten in de war maken of oplichten, toch?.

uit V'hoven zegt op 16 July 2012:

"goedkoop" is duurkoop. dat blijkt.
wat een verschrikking, deze zorgverzekering!!!
In de reclame beweert men transparant te zijn, niets is minder waar. Zelfs behandelingen en voorgeschreven medicijnen welke op medische indicatie van specialisten zijn gedaan (en dus medisch NOODZAAK! zijn) worden gewoon niet vergoedt.
Nee, mijn verzekering loopt goddank einde van het jaar af...voor mij NOOIT meer ditzo.

uit Zaandijk zegt op 7 June 2012:

Waar betaal je €120.- om eenmalig een korting van €108,- te krijgen? Bij Ditzo!
Moet nu in totaal ruim €400,- betalen voor lenzen.Financieel onmogelijk dus ik zit zonder bril/ lenzen, en ik ben aan het einde van het jaar €120,- armer zonder dat ik daarvoor iets terug heb gekregen.Ik heb een klacht ingediend bij de Ombudsman Zorgverzekeraars. Ik raad iedereen aan hetzelfde te doen.

uit Nieuw vennep zegt op 3 June 2012:

Zowel zorgverleners als zorgbehoevenden zijn totaal niet te spreken over Ditzo. Het is een bedrijf van de "kleine lettertjes'' en de standaard uitgangspositie is per definitie "dat vergoeden wij niet". Je moet dus elke specificatie zelf uitspitten en veel moeite te doen om te krijgen waar je recht op hebt. Medewerkers van Ditzo geven zelf aan eigenlijk niet voldoende verstand te hebben van zorg gerelateerde zaken om een goed oordeel te kunnen vellen over declaraties. Het lijken bijna Amerikaanse taferelen, waar bedrijven rijk worden over de rug van zieke mensen door simpelweg niet te betalen.

Ik ga er eigenlijk vanuit dat iedereen die dit jaar iets van Ditzo nodig gehad heeft, volgend jaar bij een andere aanbieder zit. Maar misschien is dat ook wel hoe Ditzo het voor zich ziet.

uit Abbekerk zegt op 2 June 2012:

GA NOOIT IN ZEE MET DITZO ZORG
(vervolg van 9 mei 2012).

Na mijn klacht van 9 mei kreeg ik ineens wel reacties. De directeur schreef een e-mail en de zorgpassen kwamen 20 mei. Ook een e-mailadres van Ditzo.
Dat is dan het enige positieve nieuws.
We kunnen nog steeds niet bij onze eigen gegevens op Mijn Ditzo komen. Wij worden niet herkend door Ditzo... Directeur v.d. Schaaf mailde op 16 mei dat hij binnen 10 dagen een activeringscode zou sturen voor mijn vrouw. Maar u raadt het al: we zitten daar nu nog op te wachten.
Nieuwe wachtwoorden aanvragen, niets helpt. Alles wordt volgens het boekje gedaan. Punt voor punt heb ik mijn handelingen genoteerd en de reacties die ik daarop krijg. Dat op 21 mei naar het door de directeur verstrekte e-mailadres gestuurd (kunnen ze niet zeggen dat ik iets fout doe). Maar meneer de directeur laat gewoon niets van zich horen. Niemand reageert.
Van de winter wilde ik een reisverz. afsluiten. Omdat ik al een zorg- en autoverz. had, zou ik korting krijgen. Maar ook toen al werd ik door Ditzo niet herkend, hoewel ik er twee verz. had lopen... Alle ellende is echt hun schuld, maar ze zijn te onbekwaam om dat te ontdekken. En te onbeschoft om fatsoenlijk te reageren.
Omdat we heden nog steeds niet bij onze MijnDitzo kunnen komen heb ik op 30 mei weer gemaild en gezegd dat ik Ditzo over een paar dagen weer op Internet zou zetten.
Nu wel enige reacties, maar te stom om na te vertellen. De directeur mailde terug dat ik binnen 14 dagen antwoord kon verwachten, terwijl ik al 14 dagen wachtte op zijn antwoord. Dat is dan bij elkaar een maand. En wat voor antwoord krijg je dan? Als je al antwoord krijgt, want vorige mail kwam hij ook de afspraak niet na... Het is daar veel beloven en niets doen!
Kreeg op 30 mei ook een mail van Ditzo, waarvan de schrijver dermate slecht Nederlands kende, dat de inhoud van de mail onbegrijpelijk was...

GA DUS NOOIT IN ZEE MET DITZO!!!
HET IS ALLEMAAL ELLENDE EN MEN WORDT CONSTANT IN DE MALING GENOMEN.

uit Oss zegt op 18 May 2012:

de brillen spaarregeling waarin je € 10 euro per maand spaart zou recht geven op een bril van € 240. Blijkt niet zo te zijn, een bril van max € 139 en een zonnebril. Ik dacht 1 bril te halen, biofocaal en de rest zelf bij te betalen. mag niet volgens de kleine lettertjes. Zelfs bij pearle worden ze er ziek van.
Ik hoef geen zonnebril!

uit Vinkeveen zegt op 11 May 2012:

Ik heb via Independer een Ditzo basiszorgverzekering afgesloten met de aanvulling een bril/lenzenpakket. Ik ging ervan uit dat een bril vergoed werd tot E240,- wat overal vermeld staat. Helaas staat in de kleine lettertjes dat dit bedrag verdeeld is over 2 brillen (gewoon en zonnebril). Ik wil geen zonnebril!! Dus nu moet ik bijbetalen en ben ik nog duurder uit dan waneer ik geen aanvullend pakket had genomen soeciaal hiervoor. Zeer teleurstellend weer.

uit Zutphen zegt op 10 May 2012:

Brilverzekering is een wassen neus. Daar waar Ditzo heel hard roept dat zij helder en transparant zijn, is het bril-abonnement zo slecht omschreven dat zelf mij lokale Pearle er tabak van heeft. De voorwaarden zijn op voorhand heeeel andere voorgespiegeld. Ditzo zal de regeling wat mij betreft rap moeten aanpassen anders stap ik per einde jaar gelijk weer over!

uit Abbekerk zegt op 9 May 2012:

Na 5 maanden zelfs de polis en de ZORGPASSEN niet ontvangen. Contact krijgen is problematisch. Namelijk één activatiecode nooit ontvangen en de andere werkt niet.... Verder is louter en alleen telefonisch contact mogelijk. Voor gehoorgestoorde is dit een ramp. Wat is dit nu voor een zorgverzekering? Telefonisch contact is ook zeer slecht. Ze zeggen dat ze bellen, maar doen het niet. Nooooooiiit aan Ditzo beginnen!!!!
Eén en al ellende! Schandalige behandeling. We hebben trouwens in die 5 maanden nog niets gedeclareerd, alleen maar betaald. Een typische oplichtersbende

uit Appingedam zegt op 2 May 2012:

Ze schrijven maar af wanneer het hun uit komt. Klachten kan je niet indienen. Je moet dus altijd contact opnemen met de klantenservice.

uit Purmerend zegt op 14 April 2012:

ditzo beloofd ingediende nota's binnen 3 weken te behandelen.. ik zit nu al twee maanden te wachten! Al veel telefoontjes gepleegd en steeds wordt er dan gezegd dat het vandaag nog wordt verwerkt... hmmm

uit Groningen zegt op 5 March 2012:

Na veel wikken en wegen en "shoppen"bij andere verzekeraars heb ik met independer.nl gebeld. Ik heb geen beste ogen en kreeg via independer de info toegezonden gekregen, omdat Ditzo mij verwees naar de site Zelf heb ik enkele malen gebeld met medewerkster van Ditzo. Over vergoeding pedicure gehad ivm diabetes. Bij de vorige verzekeraar kreeg ik die vergoed. Ditzo neemt alles wat loopt over, werd mij verzeker. Ik heb inderpender gevraagd mij aan te melden. Praktijk: vergoeding bleef uit, want er was geen simklasse bekend. Dus men had niets opgevraagd. Als ik direkteur Robert van der Schaaf een brief stuur, wordt die in 5 regels beantwoord en tekent hij met Ditzo(of iemand anders?)wachttijden zijn te lang en vaak weten de medewerkers geen antwoord te geven en word je doorverwezen. Ik ben achter gekomen dat Ditzo een aftreksel is van de Amersfoortse, mijn laatste verzekeraar. Ok dat mag men voortaan meedelen aan de aanmelder. Zo kom je van de regen in de drup.

uit Tilburg zegt op 22 February 2012:

Biedt mooie lenzen/brillen pakket aan twv €240,- draag geen bril alleen lenzen deze worden per jaar maar tot €108 vergoed moet dus €185 voor een jaar pakket lenzen bijbetalen.Lenzen kosten mij dus €305 per jaar dat is €75 duurder zonder lens/brillen pakket bij specsavers.Waardeloos Ditzo geen aanrader

uit Bolsward zegt op 20 February 2012:

Overgestapt om het brilabonnement en voor de voorwaarden voor een kinderbril!
Nou kinderbril werd mooi niet vergoed en mijn mijn heeft dat brilabonnement dan mag je een bril zonnebril uitzoeken twv 240 euro, mooi niet dus. Hij moet voor de bril 21 euro bijbetalen en de zonnebril moet hij helemaal zelf betalen! In 1 woord waardeloos!!!!! Spijt dat we zijn overgestapt


Jouw mening telt ook. Deel je reactie dus met anderen!


Deze verzekering beoordelen