Ditzo Zorgverzekering

★★★☆☆ 7/10 (211 reviews)

Ditzo Verzekeringen Ervaringen

Ditzo is een nieuwe eigentijdse en ambitieuze internetverzekeraar. Je auto, je spullen en je huis heb je online binnen 2 minuten verzekerd.

Voordelen van Ditzo:

  • Verzekeringen direct online afsluiten
  • Dekkingen zelf aan/uitzetten
  • Duidelijke taal

Voordelen van deze zorgverzekering:
  • 100% vrije keuze voor ziekenhuizen en huisartsen mét scherpe basispremie
  • Ditzo Pechvogelhulp: tot €10.000 extra vergoeding op je Ditzo Zorgverzekering!
  • Hoogste waardering in de markt (8,2) voor het gemak van onze Ditzo App
  • Binnen twee uur antwoord op al je zorgvragen via WhatsApp (06 – 516 777 01)
  • Onze medisch specialisten helpen je bij vragen over je gezondheid en artsenbezoek
  • Mogelijkheid tot vooraf gespreid betalen van het eigen risico​
  • NIEUW! Hulp en advies over mantelzorg​ & tot 8 dagen vervangende mantelzorg

Onafhankelijke beoordelingen van zorgverzekeringen bij Ditzo

De Ditzo Zorgverzekering is in de Zorgmonitor van 1 november 2017 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,6.

De Ditzo Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 11 december 2015 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Prijs Restitutiepolissen'.

De Ditzo Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 15 december 2014 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Prijs Restitutiepolissen'.

De Ditzo Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek zorgverzekering 2014 van 10 november 2014 door Independer.nl beoordeeld met een 7,5.

De Ditzo Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 16 december 2013 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating 'Prijs'.

De Ditzo Zorgverzekering is op 22 oktober 2012 door Independer.nl beloond met de Independer.nl award.

"Dit is een opvallend goede prestatie van een nieuwkomer. Ditzo zet een scherpe prijs met een goede kwaliteit. Dan krijg je de voorkeur van de consument."
hoyhoy.nl op 22 december 2011 over de Ditzo Zorgverzekering en werd daarbij beloond met de hoyhoy.nl Award voor Beste Nieuwkomer Zorgverzekering 2012

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal!

> Meer over Zeker.com
 

Bekijk gerelateerde media

Ditzo Commercial Kijk Kanker De Wereld Uit (2013)

Ditzo Commercial Autoverzekering met John de Wolf (2013)

DSW Welkom bij DSW Zorgverzekeraar (2017)

Ervaringen met de Ditzo Zorgverzekering

Ditzo is de slechtste zorgverzekering die we tot nu gehad hebben. Veel beloven, maar in een keer eigen regels, je weet wel kleine lettertjes. Declaraties komen nooit aan en zelfs als je ze aangetekend verzend zeggen ze doodleuk dat ze het niet hebben ontvangen......
Ditzo is zeer zwak in het afhandelen van opzeggingen en houdt zijn eigen regels er op na, om vervolgens gewoon je mail niet meer te beantwoorden. Er bestaat een regel dat wanneer je voor langer dan 3 maanden gaat werken en leven in het buitenland, je de zorgverzekering kan opzeggen, maar Ditzo ligt dwars want ze willen een kopie arbeidscontract van je. Een bewijs van een werkvisum van 1 jaar en een toezegging van werk aldaar is niet voldoende voor Ditzo.
Sinds 7 februari 2018 wacht ik op een uitbetaling van een nota zorg buitenland, Nu ruim 6 weken later is de declaratie nog steeds niet afgehandeld. Op aanraden van een medewerker Ditzo met een verwijsbrief van een huisarts in Spanje naar een voetkliniek. Ze blijven maar moeilijk doen!
Heb geen kritiek over het afhandelen van declaraties en ook het overzicht bij mijn ditzo is duidelijk. Het probleem begint als er een declaratie wordt ingediend door een zorgaanbieder die niet klopt. De hulp die je dan krijgt (of liever niet krijgt)van Ditzo is ten hemel schreiend. SMSjes worden niet beantwoordt (misschien niet eens gelezen);Ditzo is slecht, zeer slecht bereikbaar; de medewerkers beloven van alles, maar zoeken niks uit en laten niks meer van zich horen;schrijven bedrag toch af ondanks he feit dat e.e.a. geblokkeerd zou worden door Ditzo; ik haalde de afschrijving terug en krijg nu herinneringen, aanmaningen e.d..Een gedeelte van de nota heb ik wel betaald; daarvan kreeg ik een bevestiging, maar krijg er nu weer een herinnering over terwijl dat bedrag van een ander bedrag wordt afgetrokken omdat ie al betaald is??!! Nogmaals, sms-en, bellen, het helpt allemaal niks.....ik ben inmiddels doodop van al het gedoe en weet niet meer hoe dit allemaal te regelen.
Gebruikersvriendelijkheid/toegankelijkheid van de website.
Zorgpassen worden veel te laat of helemaal niet verstrekt; DITZO heeft leverproblemen (2018, zorgpassen) ... na heel veel smeken sturen ze nog steeds nietrs en houden mij aan het lijntje met loze beloftes. Administratieve chaos ... zijn niet in staat adreswijzigingen te verwerken; heel veel type-fouten waardoor foutieve adressen ontstaan in hun administratie. Kortom: DITZO is een puinhoop!!!!!
Goede en overzichtelijke informatie over de zorgkosten en snelle afhandeling. Relatief lage premie t.o.v. andere verzekeraars bij gelijkwaardige dekki
42 jaar verzekerd geweest bij Menzis , overgestapt naar Univé en daarna naar DSW . Maar nu bij Ditzo. Een geweldige zorgverzekeraar die duidelijk is en als je ze nodig heb ook voor je klaar staan. telefonisch is contact enorm goed te noemen en als je de haak op de hoorn legt heb je ook duidelijkheid en zijn je vragen beantwoord . Men denkt met je mee . Gek eigenlijk dat bij apotheken je soms een ander geneesmiddel van andere fabrikant krijgt . Dat moet van de zorgverzekeraar zegt de apotheek dan .Klopt veel zorgverzekeraars dwingen je om goedkope imitatie te slikken MAAR daar doet Ditzo niet aan mee .Wat je arts voorschrijft krijg je ook.Super verzekering
Omdat DITZO onopgeleid personeel je ziekte laat beoordelen vanachter een toetsenbord , zeiden ze doodleuk..oh die ziekte staat niet in ons lijstje, dus die bestaat niet. Een professor en nog 3 artsen geven aan dat die Ziekte de klachten veroorzaakt en een operatie mij beter maakt. Afwijkende Bloeduitslagen, en bevindingen artsen word door Ditzo volledig genegeerd. Beste mensen, er is een wet die die tegen ''zorg weigeren '' is.. maak er gebruik van!
Dame aan de telefoon van Ditzo vind 6 weken wachten op rekening eigen risico geen probleem, dus waarom maak ik mij eigenlijk druk als ze er zelf geen problemen mee heeft. Wat een waardeloos bedrijf. Ze kunnen daar aan de telefoon ook al in jouw portemonnee kijken kennelijk. Staat al een declaratie klaar vanaf 30 mei, ik zie dat bij toeval. Ach zegt ze er komt vanzelf een rekening in Juli dikke vette fail. Zo breng je mensen toch in de problemen. O ja en als ik het niet kan betalen verteld ze ongevraagd kan ik het toch regelen. ?
Ditzo weigert zorg! willen operatie van 1800 euro niet betalen Ditzo heeft weinig in hun pakket wat vergoed wordt. En als je iets zeldzaams hebt dan WEIGEREN ze je operatie! de operatie kost 1800 euro! Dan ben ik van mijn klachten af! Maar aangezien ze schijt hebben aan hun klanten weigeren ze zorg! alleen geschikt voor mensen die niks mankeren die verzekering.
Men geeft op dat je bij alle ziekenhuizen terecht kan maar wat zijn alle ziekenhuizen ? In ieder geval op dit moment, eind februari 2017, is men nog steeds in onderhandeling met bijv. de epilepsieklinieken in Nederland. Dus als je epilepsie hebt moet je niet bij Ditzo zijn. Ook zijn ze tel., bijv. op maandagmorgen heel slecht bereikbaar. Heb een uur moeten wachten. Ook ben ik niet terug gebelt door hun al hoe wel dit wel was belooft. Ik hoop echt dat het beter gaat lopen want mijn zoon heeft een Wajong uitkering en verstandelijke beperking dus ook heel weinig geld. Wat een ellende en stress als je al met een zieke zit.
Ik kreeg het weekend een brief van Ditzo dat ik weliswaar in 2016 de osteopathie vergoed kreeg, maar dat ze dat in 2017 toch niet meer gingen doen......moet ik nu dankbaar zijn dat ze coulant zijn geweest? Er klopt geen meter van. Reden: mijn osteopaat zou geen lid zijn van de NRO en NVO. Hoe ze hierbij komen mag Joost weten want het staat al jaren onderaan de factuur. Iedereen kan die lidmaatschappen er natuurlijk onder zetten maar het is aan Ditzo om dit te controleren bij de betreffende osteopathie-verenigingen. Ben benieuwd hoe ze dit gaan rechttrekken...
Geeft hoog van zichzelf op maar weten het altijd zo te draaien dat ze niets vergoeden
Zocht een nieuwe verzekering omtrent orthodontie. Bij verschillende verzekeraars gevonden, maar ook bij DITZO waar ik al klant was. Ik vul alles in, inclusief orthodontie 500euro vergoeding per verzekering. Dit is een nieuwe verzekering voor mij dus ik ga dan ook vanuit dat dit vergoed wordt in 2017. Wat schetst mijn verbazing????? Zij vinden alleen dat ik mijn polis heb aangepast en dus geen nieuwe verzekering heb afgesloten. Nou echt niet! Heb online geen wijziging via hun site ingevuld, maar gewoon al mijn gegevens en wensen weer aangegeven en nieuwe verzekering afgesloten. Nu mag ik 400 euris betalen voor orthodontie omdat DITZO vind dat ik dezelfde verzekering heb aangepast. Niet waar! Je staat als klant altijd buiten schot, zij hebben altijd gelijk. Zelfs de dame van de klantenservice begon mij vervelend te woord te staan omdat zij mij niet wilde begrijpen. Ik heb bij DITZO een gloednieuwe verzekering afgesloten omdat ik tevreden was, maar nu word ik behandeld als zijnde "gewijzigde bestaande klant" met dus alle regeltjes en kleine lettertjes inclusief. IK VIND HET EEN GROTE SCHANDE! SHAME ON YOU, DITZO!
In 2015 overgestapt van PNO naar Ditzo. Ditzo werkt met Naturapolis en daar kwam ik al snel achter. Wilde naar een zorgverlener die door vrijwel elke zorgverzekeraar werd vergoedt, maar niet door Ditzo. Ze waren ''in onderhandeling''. dit duurde blijkbaar al sinds 2015 en was halverwege 2016 nog niet afgehandeld. Dit kan alleen duiden op een verbijsterend slechte zorginkoop en dat werd bevestigd door een telefoniste van de klantenservice die al tientallen gevallen ''sorry, we hebben geen plek meer voor je door slechte inkoop''. De klantenservice was redelijk goed bereikbaar, maar was vaak niet goed op de hoogte van hun eigen beleid en regelmatig iemand aan de lijn gehad die gewoon op las wat ik binnen 2 klikken op hun site kon vinden terwijl ik een serieuze insider vraag had. Nog een dramaverhaal is Ditzo's declaraties en vooral het terugbetalen daarvan. Ik heb een aantal keer moeten bellen, omdat ze een groot bedrag niet terug hadden betaald. Verder niet veel te klagen.
Ik ben net overgestapt en telefonische vriendelijk geholpen. Meer kan ik niet zeggen. Wel wat ik vervelend vind is dat telefonisch de medewerkster zei u tegen mij, maar later al die email met polis enz. altijd met iji iji iji. Dat waardeer ik niet. De zorgverzekering dat ik in 2016 had, deed precies het zelfde: iji iji iji en dat is de reden voor overstappen. Ik vind onbeschoft iji zeggen tegen onbekenden, tenzij gaat het om iemand piepjong.
Nooit geen problemen gehad. Altijd netjes te woord gestaan over de app en telefoon. Mensen die klagen over dingen die niet worden vergoed. Ik bel altijd van te voren met ze om te vragen of het vergoed wordt. En je moet gewoon goed je polisvoorwaarden lezen. Dat geldt voor iedere verzekering.
In 2015 was Ditzo een goed idee. In 2016 zat ik er helaas nog. Voor 2017 stap ik over. In de decembermaand, nu wanneer iedereen overstapt, is Ditzo prima (telefonisch) bereikbaar. Maar over twee maanden? Dan geeft dat totaal andere resultaten. Mijn grootste klacht (zoals verderop in recencies al goed verwoord (scrol even!)) is dat je Ditzo geen e-mail kan sturen. Communicatie gaat via Amerikaanse sociale media waar Donald Trump meeleest. Kom op zeg, het gaat over mijn privé gezondheid! Op mijn klacht dat Dito privacybescherming niet serieus neemt heb ik nooit antwoord gehad. Hier moet je niet zijn.
De Ditzo zorgverzekering bevat een aantal onvolkomenheden. Of mag je het zien als misleidingen? Als gezin hebben wij de middelste aanvullende verzekering afgesloten. Bij iedere verzekeraar zitten daar ook de vergoedingen voor brillen en lenzen bij. De voorwaarden heb ik goed doorgelezen en het bleek dat we €3 p.p./p.mnd extra apart moesten afsluiten voor de brillen en lenzen. Wat blijkt nu? Mijn vrouw gebruikt harde lenzen, omdat ze zachte niet kan verdragen. En die kom je dan ook alleen bij Eye-Wish kopen. Wat bleek (gelukkig op tijd)? Ze vergoeden géén harde lenzen. Dit is nergens te lezen, op het moment je de verzekering afsluit. Vult u zelf maar in hoe dit heet....misleiding? Bedrog? Daarnaast zijn enkele declaraties, zonder enige toelichting, niet vergoed. Bleek dat het 2e cijfertje achter de komma niet goed zichtbaar was op de scan. Mijn eerst gedachte was, dat ze het gewoon niet vergoeden, maar nadere bestudering leverde op dat reeds vemeldde dus. Een slechte prijsvechter dus.
Prima verzekering. Tot nu toe wordt alles gewoon vergoed zonder dat ik moet voorschieten. Overal wordt m'n verzekeringspas geaccepteerd.
Sinds 3 jaar de zorgverzekering bij Ditzo lopen. Altijd snelle afhandeling declaraties en prima communicatie via de mail.
Wilde overstappen naar Ditzo, maar na vele negatieve berichten over Ditzo toch maar NIET gedaan. Laten ze eerst de uitkomsten van de revieuws maar eens bestuderen, en die problemen oplossen. Ze moeten deze beoordelingen serieus nemen. Zo niet dan vraag ik me af of ze er over 5 jaar nog zijn.
Nooit problemen met Ditzo gehad. De on line communicatie verloopt goed.
Ditzo is een 'Ditzo-marketing-verzekering'. Premievoorstel 2017? Pas te zien na de klik op een marketing-link. Contact gehad met Ditzo? Wordt opgevolgd met marketing-trace e-mail. Marketing, marketing, marketing. En daar gaat het ook fout. Want er komen opeens marketing-mails van De Amersfoortse (zelfde moederbedrijf?). Of mails voor je partner met jouw voorletters. Privacy is een groot probleem bij Ditzo. E-mail contact? Onmogelijk. Alleen via marketing-link, Whatsapp of Facebook. Ook die laatste twee verkopen weer je gedrag en persoonsgegevens voor: marketing. Maar bij een zorgverzekering wil je toch juist: privacy? Welke bedrijven weten nog meer van mijn gedrag, gezondheid of patientendossier dankzij Ditzo?
Ook ik werd slachtoffer dat mijn patientendossier van Ditzo bij De Amersfoortse lag. En kreeg opeens mail van De Amersfoortse. Het contactformulier waaruit Ditzo naar hun privacy statement wijst, bestaat niet. Het klachtenformulier ingevuld, en daar doet de verzend-knop het niet. Dan blijft alleen nog digitale communicatie via WhatsApp enz. over. En volgens de Europese privacywaakhonden delen die social media je informatie. Dus je mag concluderen dat je persoongegevens bij Ditzo niet veilig zijn. Er bestaat geen mogelijkheid een e-mail te sturen.
declartieformulier voor declaratie per brief kan zichtbaarder op de site.
uitstekend . Zeker t.o.v alle andere zorgverzekeringen die ik heb gehad.
Prima specialist, die alle info goed en vriendelijk geeft, ben nog niet geopereerd maar gaat wel gebeuren
Ik ben sinds dit jaar bij Ditzo verzekerd en dat bevalt mij heel goed. Tot op heden heb ik geen problemen ondervonden en de afhandeling van de betalin
Goede voorwaarden, gunstige prijs , no- nonsens dus
Vandaag werd duidelijk dat Ditzo je persoongegevens deelt met De Amersfoortse. De Amersfoortse gebruikt hetzelfde unieke adres voor een onderzoeksmail. En de tekst en methode lijkt ook op Ditzo. Of Ditzo en De Amersfoortse hetzelfde bedrijf zijn kon de medewerker mij niet vertellen. Ditzo gaat niet zorgvuldig om met je persoonsgegevens en brengt je zo in gevaar voor eventuele identiteitsfraude. Bah.
Ditzo is een stelletje oplichters bij elkaar. Zeer slechte service. Je wordt constant doorverbonden. Ieder persoon aan de lijn belooft wat, maar komt het niet na waardoor je in de problemen komt. Ze sturen je bij elke kleine mogelijkheid door naar een incassobureau. Maken constant fouten waar jij voor terecht moet staan. Veel dingen worden niet vergoed. KORTOM: verzekeren op eigen risico. Brengt meer nadelen als voordelen. Plus als klant wordt je als stront behandeld. Als dit jaar voorbij is ga ik gelijk overstappen naar een verzekering waar ik normaal behandeld wordt.
Zeer tevreden over Ditzo als zorgverzekeraar. Goede prijs. Service verloopt grotendeels via internet, maar tot nu toe altijd perfect. Ook tot nu toe altijd snelle afhandeling van declaraties. Bijna altijd binnen een week gestort op de rekening. Verder heb je bij deze verzekeraar een zeer vrije keuze voor zorg en blijken tot nu toe ook alle zorgverleners waar we gebruik van hebben gemaakt daadwerkelijk gecontracteerd te zijn door Ditzo.
Nog nooit heb ik zo´n verzekering als DITZO meegemaakt. Heel slecht in service, alles moet via telefoon geregeld worden. Ik snap niet dat de Toezicht van verzekeringen hier geen maatregelen neemt. zo´n verzekering als DITZO hoort niet in deze maatschappij thuis. Ik ga dus ook niemand aanraden om bij DITZO te verzekeren, beter elders wat meer premie betalen dan dat je bij DITZO een heel slechte service krijgt.
Ik wacht al zo'n twee maanden op terugkoppeling van een schademelding. Steeds krijg ik het standaard mailtje dat ze het te druk hebben. Ondertussen wordt ik overspoeld met geautomatiseerde mails die elkaar kruisen. Niemand schijnt me te kunnen vertellen hoe lang het duurt voordat mijn schade zal worden afgehandeld. Al met al een slechte, trage zaak met gebrek aan communicatie en duidelijkheid.
Onbetrouwbaar, onprofessioneel bedrijf dat zijn klanten niet serieus neemt. 3,5 maand wachten op vergoeding van een declaratie, tientallen mailtjes en telefoontjes later en jullie blijven maar loze beloftes doen en bellen niet terug. Vandaag vertellen jullie me dat ik nog eens minimaal 21 dagen moet wachten tot goedkeuring, terwijl jullie dit al meerdere keren hebben toegezegd? Sorry Ditzo, maar ik ben mijn vertrouwen in jullie volledig kwijt en kan niet anders doen dan dan andere behoeden voor jullie ongeorganiseerde, onbetrouwbare bedrijf. Bespaar je de energie en kies voor een volwassen zorgverzekeraar.
Ik wil anderen waarschuwen om niet met DITZO in zee te gaan. Ze zijn wel lekker goedkoper dan andere verzekeringen, maar qua service is het beneden de 0 (NUL). Als je, ze nodig hebben, is het heel erg moeilijk om contact met hun ter krijgen. Ze proberen alles via telefoon te handelen en wordt je gewoon van de ene naar de andere door verbonden. Om iets te mailen is het ook niet mogelijk, ik probeer een mailadres te vinden, maar nergens te vinden. Dus mensen, jullie zijn hiermee gewaarschuwd ! Nog nooit in mijn leven heb ik zo'n verzekering als DITZO gehad. Ik ben nu naar een wat duurdere verzekering ingestapt, waar ik ook echt als klant word behandeld.
De door de dermatoloog voorgeschreven lichttherapie wordt door deze verzekeraar na telefonisch kontakt wel/niet/wel/niet/wel/ en, uiteindelijk , niet
Zogenaamde restitutiepolis. Vergoed niet alle gedeclareerde huisartsenzorg ivm het ontbreken van een contract. Dat lijkt dus in niets op een restitutiepolis en nog nooit eerder meegemaakt.
Je moet heel goed de voorwaarden lezen want je word snel misleid. Bij het zorggoed pakket word bvb geen chiroprator vergoed. En met het bril/lens heb je alleen recht op een vergoeding als je een jaarpakket lenzen neemt bij eye wish, je ben verplicht om alles in 1 x te betalen. En niet gewoon per maand, anders krijg je niks vergoed. Naar mijn ervaring is ditzo alleen een goede verzekering als je nooit wat heb en dan goedkoop uit wil zijn.
ik melde me aan als nieuwe klant bij ditzo. ik kies voor: vrije keuze verzekering.ga ik de rest invullen:blijkt vrije keuze over alleen ziekenhuizen te gaan en niet over behandelaars!toch maar afgesloten. mailt er een obscure buro'tje of ik even wilde vertellen hoe de aanmelding gegaan was.ik ga nog gratis mijn tijd er aan spenderen.wordt ik bedreigt door dat buro'tje!en blijken ze te weten of ik wel bij ditzo zit en dat te kunnen controleren.wat privacy? ik heb me weer bij ditzo afgemeld.buro'tje straffen?welnee.die worden betaald!ik kan ophoepelen.excuses?welnee! het is allemaal schorem.en direktrice van ditzo tekent alle mails! ze weet helemaal niet hoe stom ze bezig zijn. ben benieuwd of ze dit leest en eens excuses aanbied? haar volgende topfunctie zal wel klaar staan.
Doen nergens moeilijk over, je word netjes behandeld en alles word snel betaalt
dekkingen worden te modulair behandeld. De aparte brillen en lenzen module is jammer. Ik heb een zorgbest pakket. Hierin verwacht ik tenminste dekking voor bril/lens
Alles is heel duidelijk. Goede afhandeling van nota's. Eigen keuzes. Geen wollige toestanden!
Duidelijke informatie, geen beperking van keuze zorgverleners en snelle correcte afhandeling van nota's.
Voor een onlineverzekeraar is de persoonlijke aandacht bijzonder.Er is altijd iemand aanspreekbaar voor nadere informatie. Regelmatig verschijnt er in
Vrije keus is voor mij belangrijk. Afhandeling van rekeningen gaat prima
Uitstekende service en ook de nabehandelingen worden met zorg uitgevoerd.
Gelukkig vrije keuze ziekenhuis. Nog geen negatieve dingen meegemaakt.
Jaren klant bij ander. Ivm lagere kosten vorig jaar overgestapt. Vrije keuze van zorgverleners, snelle afhandeling betalingen, duidelijke uitleg. Ben
Op alle fronten duidelijk en omdat ik niet tegen een eigen merk medicijn kon deden ze daar helemaal niet moeilijk over zodat ik het orginele mocht bli
Precies zoals een normaal mens kan verwachten. Korrekt, bij tijds, informatief. Zonder allerlei reclame-fratsen. En zeer billijke prijs!
In de basisverzekering zijn kniebraces enpolsbraces vergoed. Bij Ditzo moet je eerst naar een specialist, terwijl mijn huisarts wel wou dat ik die braces kreeg, vond hij de extra zorgkosten te veel en moest ik ze zelf betalen.
In juni 2014 bleek dat Ditzo mijn premie afgeschreven had van de bankrekeing van iemand anders. Ik had gebruikgemaakt van een overstapservice via de Consumentenbond dus niet gemerkt dat minj rekeningnummer niet juist was overgenomen van de vorige verzekeraar Agis .Ditzo had mij aangemeld als onverzekerd bij de overheid. Toen ik daar achterkwam in november 2014 en contact opnam, heeft het tot half januari 2015 geduurd voor Ditzo mijn achterstallige premie incaseerde doordat Ditzo had nagelaten e.e.a in hun administratie aan te passen. Dit had tot gevolg dat ik tot februari 2015 als onverzekerd te boek heb gestaan met alle gevolgen vandien: huisarts kon niet declareren, ik moest zorgtoeslag terugstorten etc.
Slecht contact. Geen antwoord op je verzoek. Incasso met tenminste 14 dagen verschil. Dus niet op een vaste tijd.
Wat een ontzettend slechte dekking voor de aanvullende verzekering Tandarts Beter. Nu weet ik waarom ze zo goedkoop zijn, Ditzo is de boevenclub ASR. Ik had beter moeten opletten. Voor iedereen die DITZO overweegt, NIET DOEN!! Beter naar CZ of Menzis, die zijn duurder maar met hun dekking haal je die hogere premie er gemakkelijk uit.
Ik heb de kosten dat ik in het buitenland heb gemaakt ingediend bij de aanbieder en is het niet na gekeken. Mijn kosten werden niet vergoed onder het artikel 1.4 terwijl dit onderzoek een vervolg onderzoek is betreffende de ziekte van Lyme. Ieder 2 of 3 manden wordt mijn toestand door de specialiste in België geëvalueerd met behulp van bloed en selles onderzoek. Over de factuur van de specialiste geeft geen reden gegeven waarom is het niet vergoed. Makkelijk een afwijzing geven zonder het werk te doen en tegen elke prijs "met een "Nee"komen . Echt zonder valide reden. Onbegrijpelijk ,onbekwaam werk en diep triest. De aanbieder had geen verschil kunnen maken tussen het onderzoek en de afspraak met de specialiste.
Ditzo roept hard over zijn 'vrije zorgkeuze'. In praktijk moet je machtigingen aanvragen bij niet gecontracteerde zorgverleners en geven ze nergens op thuis. Door moeten gaan tot aan advocaat, toen pas een reactie van Ditzo. Verschrikkelijke organisatie die je al klant volledig in je hemd laat staan.
Zeer goede ziektekosten verzekeren. Alles gaat heel makkelijk. Ik scan mijn declaratie en verstuurd deze. Binnen een paar uur al akkoord en geld binnen 2 werkdagen op mijn rekening. Echt top en goed!
Ditzo reageert niet op mail of op brieven en blijft dus volhouden dat er een betalings achterstand is terwijl er gewoon betaald is
Ditzo niet aan beginnen. Ben al een half jaar bezig met ziekenhuisnota's. Heb ze zelf nu betaald en ben nog staads bezig terug te krijgen. Ze beloven het inorde te maken en terug bte bellen. Terug bellen doen ze niet en lossen ook niets op, en dan zijn ze weer dingen kwijt dus weer opnieuw indienen enz,enz, waardeloos
Ik zou na melding van DITZO na een paar uur mijn zorgverzekering 2015 kunnen bekijken. Maar tot op heden kan ik dat nog niet. Ik ben inmiddels al weer drie dagen verder. Ik heb gebeld met DITZO maar ik kreeg geen duidelijk antwoord. Maar er werd wel gezegd dat de 14 dagen bedenktijd wel in zijn ingegaan.ik vind dit heel vreemd, terwijl je het contract niet eens kan kontroleren.
mensen nooit aan beginnen alleen maar elende en naarigheid ik ben bijna van ze af alle verz opgezegd bij deze mens onvriendelijke maatschappij er gaat heel veel van u tijd inzitten om deze mensen aan de tel te krijgen of te mailen uitbetalen van schade doen ze niet aan mee zij wel goed bevriend met das incasso nee nee niet doen groet john meijer almere
Bij de tandarts vergoeden ze wel maar elk jaar wordt het minder bij Ditzo, niet alleen de tandarts, maar ALLES ADVIES, ZOEK EEN ANDERE ZORGVERZEKERAAR, DITZO GAAT HET ALLEEN OM DE PURE WINST
Verwacht geen hoogstaande behandeling van deze zorgverzekeraar. Ik vind hem erg basic.
Voor de autorisatie bij toegang tot het persoonlijke, eigen gedeelte op hun website gebruikt DITZO DIGID. Het lijkt mij onverstandig je verzekeringsgegevens te beschermen met een zo notoir onbetrouwbaar systeem. Informatie wordt in eerste instantie alleen verstrekt via dit eigen gedeelte op de website. Op verzoek wordt per keer wel informatie verstrekt over lopende zaken. Deze informatie is onvolledig. Er wordt geadverteerd met vrije artsenkeuze. In het geval van GGZ-hulp wordt gevraagd vòòraf een behandelplan te overleggen. Inbreuk op privacy. Als niet voldaan is aan deze voorwaarde wordt niets uitbetaald. Je moet ze erop wijzen dat vrije artsen keuze in in dit geval (nog) bestaat. Ze proberen je dan af te schepen met 30% ipv de wettelijk voorgeschreven 75%.
Krijgen van mij een 8 Redelijk tevreden op wat kleine puntjes na. Mails komen soms niet aan daarom weet je niet duidelijk genoeg wanneer er extra geld van de rekening gaat.
Veel getouwtrek om hulpmiddelen voor elkaar te krijgen (zelfs met indicatie/hulp van dokter/arts)
Goed en goedkoop.Nu 2 jaar al mijn verzekeringen ondergebracht en ben zeer tevreden.Alle declaraties snel en goed geregeld.
Ditzo is echt waardeloos. Na 1.5 jaar gaf ik het op met ze. Administratie klopt volgens mij voor geen meter.
Polis informatie en de huidige stand van bijvoorbeeld het eigen risico zijn eenvoudig te raadplegen en bij iedere verandering, betaling of restitutie
Ditzo was echt de scherpste met de basis polis en de aanvullende tandverzekering. Alles loopt soepel en bevalt uitstekend!
Snel, professioneel, deskundig en klantvriendelijk.
Meerdere keren problemen met Mediq apotheek. Andere medicijnen dan voorgeschreven, foutieve hoeveelheden, onheuse bejegening apotheker en ga zo maar d
Er werd goed geluisterd en ik kreeg een uitstekend advies.
Keuzevrijheid en dat voor een relatief "goedkope" verzekering.
Tussen het indienen van de (tandarts)nota en de verrekening zit maar 1 of 2 werkdagen en dat is geweldig natuurlijk. Verder de voordelen op een rijtj
geen idee hoe het met andere zorgverzekeringen is, dus hou ik het op gemiddeld
Het belangrijkste voor mij: Vrije keuze van artsen en ziekenhuizen. Duidelijke communicatie. Zeer redelijke prijs.
Alles heel klaar en duidelijk. Vrije keuze van doktoren c.q. ziekenhuis. Vlotte afhandeling van alles en snel en duidelijk antwoord naar tevredenhei
Eigen keuze artsen en ziekenhuizen. Makkelijk en zeer correct en snel, buitenland rekening afgehandeld.
Geen toeters en bellen waarvoor je betaald. Duidelijke polis. Goede service, tevens korting bij nemen van andere verzekeringssoorten.
Ik kan iedereen Ditzo van harte aanbevelen. Ze keren snel uit en denken echt met je mee als er iets is. En de beste prijs natuurlijk! :-)
Zeer goede verzekering , heb hier zeer goede ervaring mee. Zijn erg correct met vragen te beantwoorden en bieden tevens ook oplossingen aan. Onlangs is kanker geconstateert bij mijn partner en de hulp en medeleven van ditzo is bemoedigend voor mij, ze geven je een gerust gevoel van alles wat er geregeld moet worden. Ik ben hier erg blij mee.
Ditzo heeft in het verleden wel eens fouten gemaakt bij vergoedingen maar ze doen erg hun best om altijd alles in orde te maken... ik ben de laatste tijd zeer tevreden over hun werkwijze, ze zijn heel persoonlijk, vriendelijk en professioneel bezig. Ik denk dat ik volgend jaar gewoon weer klant blijf en dat ik hun aanvullende verzekeringen ga nemen.
Slecht. Declaraties worden slecht of helemaal niet verwerkt. Hierbij heb ik wel ontvangstbevestigingen ontvangen, maar zijn de declaraties niet terug te vinden bij Ditzo. Over een periode van 8 maanden diverse keren gebeld. Terugbelafspraken worden niet nagekomen. Vergoedingen die betaald moeten worden komen echter direct. Ook vage, die eerst weer bij een ziekenhuis uitgezocht moeten worden.
Ik ben heel gelukkig met de zorgverzekering No nonsens en to de point.
Ditzo is een uitstekende zorgverzekering. De klantenservice is prima en mijn tandartskosten zijn altijd voor 100% vergoed. De website van Ditzo is overzichtelijk en prettig. Dizo is voor mij echt betrouwbaar. Helaas zijn er voor komend jaar wijzigingen in de tandartsverzekering, waardoor ik toch over ga stappen, Jammer!
zeer slechte verzekering veel bijbetalen administratie puinhoop reageren veel niet op mails kortom voor niemand aan te bevelen kan er een boek van schrijven inmiddels andere verzekering in 2014 iets duurder maar zoveel problemen als bij ditzo is onmogelijk wanneer je er geen gebruik van maakt prima verzekering en goedkoop als je ze nodig heeft beginnen de problemen gelijk al met bijbetalen mediceinen enz
De declaraties worden snel uitbetaald. Het overzicht van gedeclareerde kosten (zowel door mij als direct door de zorgverleners) zijn duidelijk. Ook wordt er snel en professioneel gereageerd op vragen, zowel telefonisch als per e-mail. Het is jammer dat ze de website hebben vernieuwd: die is er niet duidelijker op geworden: declaraties zijn omslachtiger om in te zien en het inloggen met DigiD is niet erg prettig.
Ik ben 1 jaar verzekerd geweest bij Ditzo.. voor mij een drama. Aanvragen werden laat behandeld, hierdoor duurde het lang voordat ik de juiste hulpmiddelen thuis ontving en als ze behandeld werden kreeg het eerst een afwijzing en een dag later een brief met goedkeuring, volgens ditzo een foutje. Eenmaal eenr brief gekregen van Ditzo die bestemd was voor een andere klant met bijna dezelfde achternaam, maar met een ander geslacht en een groot leeftijds verschil. Eerst werd de schuld doorgeschoven naar de kliniek, daarna bleek het toch hun fout. Een klacht ingediend, excuses gekregen. Uit het niets ontvang ik brieven van aanvragen die ik niet heb gedaan, weer een fout van Ditzo.. een dubbel bedrag van hulpmiddelen afgeschreven en er maar 1 ontvangen. Nee voor mij geen Ditzo meer. Ik denk dat ik iedere maand wel met ze gebeld heb, terug bellen vinden ze erg lastig.
Ik ben samen met mijn twee dochters over gestapt naar Ditzo zorgverzekering wegens de prijs/kwaliteit verhouding. Wij zijn zeer benieuwd hoe onze ervaring zal zijn in 2014.
Facturaties laten lang op zich wachten waardoor je niet meer weet waarover het gaat. De langste termijn van een facturatie voor een onderzoek was 1 jaar.
Administratie is puinhoop. Machtigingsverzoek om heupoperatie staat als ooglidcorrectie, en wordt niet toegestaan. Telefonisten kennen de medische termen niet, begrijpen niet wat er in het medisch dossier staan. DITZOOI nooit meer!
Klantenservice is slecht op de hoogte van eigen product. Deze internetverzekering geeft wel info over gemaakte kosten, maar laat niet zien wat er betaald is.Dit zorgt voor telenootjes naar Klantenservice. de correspondentie is van laag niveau met diverse stijlbreuken en onjuiste informatie.
te weinig flexibel en komen niet altijd hun afspraak na.
een goede verzekering die dekt wat ik wil, genoeg keuze, niet duur is. het is een internet verzekering dus telefonische bereikbaarheid is niet optimaal, maar goed daar heb ik voor gekozen toen ik een internetverzekering afsloot, wel krijg je snel bericht op je mails en priveberichten via facebook. ze betalen snel uit als dat nodig is, vaak al binnen 2 weken waar een mand voor staat
NOOIT MEER DITZO!!!! ik moest €215,31 betalen, helaas kon ik dit niet in 1x missen dus ik belde de ditzo op die mevr zei vriendelijk tegen mij dat ik het moest storneren en dat ik dan 3 maanden de tijd had om het bedrag te betalen. het mocht ook in termijnen als het maar binnen die 3 maanden betaald was dus ik heb eerst €80,31 overgemaakt. toen had ik later al een klacht over de website ik werd toen netjes terug gebeld en toen had ik het er met haar over en zij zei dat die €80,31 niet van mijn eigen risico af was gehaald maar van mijn premie (terwijl ik wel het nummer wat op de acceptgiro stond vermeld erbij had gezet) maar deze mevrouw zal alles over gaan zetten en alles zou goed komen dus ik de overige €135 betaald krijgt ik 3 dagen later een brief op de mat dat ik nog even €215,31 moet betalen. ik werd hier zo kwaad over ik de ditzo gebeld, krijg je zo onvriendelijke vent aan de telefoon die gewoon door je heen lult en je niet laat uit praten ik gezegt dat ik het gedaan heb zoals het moet en meneer zegt gewoon nou het is van de premie afgehaald dus u moet nog €215,31 betalen waarna ik zeg dat ik dat al heb betaald dat het bij de ditzo fout gaat en dat hun het maar lekker gaan regelen waarna de klootzak zegt: dat is uw goed recht dan ga ik nu ophangen! toen heb ik eerder opgehangen en ben ik er ZO KLAAR MEE!!!!! WAT EEN GEZEIK ZEG!!!!
NOOIT MEER DITZO!!! Ik had ervaring met een autoverzekering van Ditzo en deze was altijd goed! Eeeh...vond hiet wel vreemd dat Ditzo ineens en heel spontaan de premie schrikbarend omhoog gooide! In december 2012 overgestapt met de zorgverzekering. En toen begon de ellende!!! Na 3 maanden een brief van het CVZ dat ik niet stond geregistreerd als verzekerde. Zonder dat ik het in de gaten had had Ditzo ook al 3 maanden geen premie afgeschreven waardoor ik een achterstand had. Vele malen contact gezocht, oplossing aangedragen waar nu ene mw. Engelen weigert om aan mee te werken. Zij stuurt je mailtjes waar dhr robert van de schaaf ondertekent!!!!@ Maar ik vraag me serieus af of dhr. vd Schaaf wel enig idee heeft met wat voor een asociale en dreigende manier deze vrouw namens hem mailtjes stuurt!!! Ik zou haar op staande voet ontslaan!! Zorgverzekering van Ditzo is rampzalig!!! NOOIT MEER DITZO!!! Ik betaal toch liever iets meer!!
Ik kan over de prijs van de ziektekostenverzekering niet klagen hoewel ik nu elders voor dezelfde prijs ben verzekerd. Helaas verzandde ik in een administratieve chaos waar ik heel 2012 last van heb gehad en zelfs tot nu toe nog last van heb. Na heel veel telefonisch en e-mail contact, stortingen en terugstortingen zijn de financiën nog niet afgewikkeld. Erger nog ze sturen ons nu zonder enige waarschuwing das-incasso op het dak. Daarnaast bleek onze jongste zoon door administratieve blunders een half jaar helemaal niet verzekerd! En dit jaar kregen we rekeningen mbt een nieuwe polis die we helemaal niet hebben afgesloten. Integendeel je snapt dat we alles hebben opgezegd. Advies: niet aan beginnen.
Twee maanden geleden een declaratie van een behandelaar ingediend en nog steeds geen geld ontvangen, de rekening inmiddels wel zelf aan de behandelaar betaald. Na telefonisch overleg met een medewerkster van Ditzo de rekening nogmaals per mail verstuurd en twee maal telefonisch contact gehad met Ditzo waarbij me verteld werd dat alles ontvangen was en in behandeling was genomen, helaas nog steeds geen vergoeding ontvangen. Echt om moedeloos van te worden.
Ik heb tot op heden goede ervaringen met Ditzo voor zowel de zorgverzekering als de autoverzekering. Ik heb deze per 1 januair 2012 voor beiden afgesloten omdat ze een scherp aanbod hadden en ook nog eens de voorwaarden die ik stelde voldeden ze aan.
De verzekering is redelijk, maar met name het abonnement o[ brillen of lenzen stlaat nergens op. Als je deze optelt bij je premie is ditzo niet zo goedkoop meer in vergelijing met andere. Groot nadeel van Ditzo is dat er geen contactformulier is en je ze niet kan mailen (vind ik vreemd voor een online verzekeraar).
De klantenservice is zeer duidelijk met het beantwoorden van je vragen en nemen daar dan ook alle tijd voor. Dit is daarom ook één van reden waarom ben overgestapt naar Ditzo zorgverzekeringen! Ik ben aanvullend verzekerd, mijn verzekering uitgebreider dan waar ik eerder bij was verzekerd EN ik ben dan nog €10,- goedkoper uit per maand.
Fijn aan deze verzekering is dat je als nieuwe klant geen tandartsverklaring hoeft over te leggen. Er is ook geen wachttijd voor als je bijvoorbeeld een kroon nodig hebt (dat is tenminste onze ervaring). Verder heb je via internet goed inzicht in je declaraties en de verwerking daarvan. Daar word je overigens altijd per e-mail over geïnformeerd. Ditzo is ook snel met het verwerken van declaraties. Denk niet dat ze veel goedkoper zijn dan andere verzekeraars, maar vanwege de hiervoor beschreven pluspunten heb ik besloten om ook dit jaar klant te blijven.
Aanvankelijk had ik alle verzekeringen bij Ditzo, de autoverzekeringen werden ineens (niet door schade) 47% duurder. Bij de andere verzekeringen golden ineens onze no-claim kortingen niet meer, een "foutje in het systeem" wat ze ondanks vele loze beloften niet op konden lossen. Alles behalve de zorgverzekeringen hadden we dus al opgezegd, in 2013 heb ik behandelingen nodig die elders beter gedekt zijn in de aanvullende verzekering, dus daarvoor ook maar overgestapt. Nu doen ze nog moeilijk over een declaratie voor iets wat gewoon in de basisverzekering zit, die is gewoon klakkeloos afgewezen. Ditzo? Nooit meer. Een bijkomende ergernis is een persoonlijke mening, en dat is het onbeschofte tutoyeren op de website en in alle correspondentie. Alles is jij en jou bij Ditzo.
Omdat Ditzo alles via internet regelt (en jijzelf ook alles via internet kunt regelen), Ijn zij veel goedkoper dan andere Zorgverzekeraars. Voorheen was ik bij Menzis, en sinds 1 jan. 2012 ben ik bij Ditzo verzekerd. Dit scheelde op dat moment 30 euro per maand. Ditzo : Snelle afhandeling declaraties, gemakkelijk te bereiken via telefoon. Inzage zorgpolis, emails en alle andere belangrijke zaken online te zien als je inlogt. Ik blijf voorlopig bij Ditzo (ook met mijn autoverzekering).
Vrije keus artsen Altijd overzicht per mail Een arts kan dus geen onzin declaraties indienen Betalen snel uit. Altijd te bereiken per telefoon Kortom erg tevreden. En zeker niet duur!
Ditzo is een fijne verzekeraar die zich onderscheid in transparantie en snelle service. Bij elk bedrijf en dus ook elke verzekeraar gaan er wel eens dingen mis. Snelle en goede communicatie maakt vervolgens het verschil in de ervaring. Dit is waar Ditzo sterk in is. Daarnaast is het ook nog eens een van de goedkoopste!
Goed berekenen of het wel de moeite waard is een brillen/lenzenpakket erbij te nemen. Pearle hier in Helmond werd doodziek van Ditzo, prijsafspraken klopte niet, deze "verzekering" geldt niet voor GRATIS mee verzekerde kinderen (onder de 18 dus). Vandaar natuurlijk dat ze voor 2013 geen afspraken meer hebben bij Pearle, maar bij EyeWish Groeneveld...ben benieuwd hoe hun de samenwerking bevalt. Voor ons helder: géén Ditzo meer !
Ik betaal niet veel zorgpremie bij ditzo, maar er wordt genoeg verzekerd voor mij. alles kan ik digitaal nalezen en ook de facturen staan digitaal. Dit vind ik erg makkelijk. Telefonisch contact is dus niet noodzakelijk
Maakt de mooie beloftes in hun reclame niet waar! No nonsense bedrijf? Ik heb nog nooit zoveel gedoe gehad met een zorgverzekeraar als met Ditzo! In meerdere en verschillende situatie's zijn wij zeer teleurgesteld in Ditzo. Zij betalen niet of te laat, doen valse toezeggingen aan de telefoon, geven geen duidelijke uitleg en zelfs foutieve informatie etc etc.
Duurt erg lang voor je reactie krijgt, word niet gereageerd. Er word aangegeven dat TNT-post de post vaak niet goed bezorgd? En dan wordt er gevraagd of je het wil mailen, doe dit dan direct en dan duurt het nog steeds 3 weken voordat je reactie krijgt. De klantenservice omtrent bellen, lukt niet je word van het kastje naar de muur gestuurd. Veel te vaak doorverbonden en voordat je bij de juiste persoon terecht komt kan je je verhaal 3x vertellen. Hiernaast voor mij een erg vervelende mededeling. Een uitgevoerde operatie door een orthopeed wordt wel vergoed. De orthopeed geeft aan dat een plastisch chirurg dit beter kan en mooier met een minimaal litteken en dan word de operatie niet vergoed? Wil Ditzo de mensen nu de beste zorg geven, hoe zit dit?
Verhouding zorgverzekering en premie is goed. Internetsite is helder en overzichtelijk. (Klanten)service is goed, staan 24 uur voor je klaar (gratis nummer) en denken met je mee.
Prima service, alles is duidelijk. Declaraties worden snel verwerkt.
Geen wachttijd bij de telefonische klantenservice. Je kunt alles vragen, de medewerkers zijn erg behulpzaam, sturen je niet van het kastje naar de muur en lossen het direct voor je op. Zelfs in het buitenland, waar we een slechte verbinding hadden werden we zeer vriendelijk geholpen. Een 10 voor de klantenservice!
eerste declarering vd tandarts zeer snel teug gekregen bedankt
Ik merk niets van jullie en zie dat graag zo (positief dus).
Zeer tevreden! Je word direct goed geholpen aan de telefoon en je krijgt altijd heel snel een bevestiging. alles is in duidelijke taal en daarbijkomend zijn ze ook nog eens betaalbaar.
Mijn ervaring is dat alles geregeld wordt. Ik krijg bericht wanneer iets betaald is en er is geen overbodige reklame of iets dergelijks. Geen spam en geen onnodige toestanden. Erg relaxed.
zorgverzekering is top geen brieven, alles over internet, grandioos ! de vraag wanneer heb je deze ervaring opgedaan moet zijn: vanaf januari 2012
Sinds 1 jan 2012 verzekerd bij DITZO. Tot op heden zeer tevreden. Hopenlijk niet nodig gebruik te maken van deze verzekering , beter gezond dan ziek. Maar een paar tandarts declaraties werden ogenblikkelijk geregeld. En de premie is ook t.o.v. anderen gunstig. Dus erg positief.
DITZO heeft een geweldig aanbod als verzekeraar ten overstaan van alle andere concurrerende partijen. Buiten dat worden verscheidene behandelingen volledig vergoed ten opzichte van de maandbijdrage, daar waar een ander je maandelijks meer laat betalen en vaak ook nog eens hoge eigen risico bedragen erop na houdt. DITZO behandelt alle administratie secuur en tijdig.
ik vind dat ditzo mijn vragen goed beantwoord als ik die heb.
Dito heeft een duidelijke zorgverzekering. Online zijn veel zaken te regelen, wat ik handig vind. Kom ik ergens niet uit, dan bel ik naar de klantenservice. Goed opgeleide en tevens vrolijke mensen aan de lijn gehad. De klantenservice is overigens niet altijd te bereiken. Dit is denk ik alleen zo rondom de maanden december/januari?
Goed bereikbaar en snelle reactie op vragen ook een gratis ifo-nr. is goed.
Prima en snel afgesloten. Duidelijk wat er verzekerd is en vlotte afhandeling van declaraties. Goede premie en duidelijke voorwaarden
goede verzekering, snel in uitbetalen van declaraties. overzichtelijke site, mijn ditzo werkt mooi
Wij zijn erg tevreden over de service van Ditzo. Alles is altijd heel snel afgehandeld en duidelijk. Voor ons en iedereen echt een aanrader!
Zoals aangegeven heb ik nog weinig ervaring met Ditzo. Tot nu toe heb ik alleen mijn regulere medicijnen gedeclareerd en daar heb ik geen klachten over. Evenmin over mijn vorige zorgverzekeraar, alleen vond ik deze te duur.
Duidelijke informatie en keurige mails als er weer declaraties zijn ingediend.
Gaat goed, heb tot nu toe nog geen klachten gehad, alles gaat zoals ik wens, rekeningenworden mooi verrekent
Goede service en dekking. Wel slecht bereikbaar via telefoon
Ik ben heel erg te spreken over het gemak van het afsluiten van de verzekering. Ook de afhandeling van zorgdeclaraties tussen de zorgverlener en Ditzo verloopt snel en soepel.
Voordelig, simpel in gebruik en omgang, goed bereikbaar, klantvriendelijk personeel aan de lijn en alles lekker digitaal!!
overstappen was makkelijk. Ttoaal geen problemen gehad. Er was wel 1 klein nadeel. Na telefonisch contact te hebben gehad met Ditzo voor eventueel overstappen naar hun, zou er niet marktconform gerekend worden voor de tandarts. Later bleek dit wel het geval te zijn, terwijl mij dit telefonisch heel duidelijk werd gemaakt dat ze dat niet deden. Na een paar maanden hebben ze dit gelukkig toch teruggedraaid voor iedereen. Verder geen problemen gehad.
Ik heb contact gezocht met Ditzo omdat mij iets niet duidelijk was ten aanzien van de vergoedingen. Ik kreeg iemand van de verkoopafdeling aan de telefoon die mij vriendelijk te woord stond en mij doorverwees naar een collega. De collega nam het vergoedingen overzicht met mij door en gaf mij precies aan waar ik recht op had. Tot slot vroeg hij of hij mijn vraag beantwoord had en wenste mij nog een prettige dag. Kijk, zo kan het dus ook!
Tot nu toe probleemloos, erg fijn in vergelijking met mijn vorige zorgverzekeraar!
ik heb niet echt iets ervaren maar alle afwikkelingen gaan prima
De ervaringen tot nu toe zijn positief. Snelle afhandeling van declaratie en net zo'n snelle uitbetalen.
Hai, Kan niet anders zeggen dan dat ik meer dan tevreden ben. Dingen worden snel en vakkundig geregeld!!!! Super, gewoon top! Met vriendelijke groet, D.van Zanten
Altijd duidelijk wanneer er wat gedeclareerd is door de e-mails die ze verzenden. Erg handig dat je op de website alle declaraties e.d. zelf in de gaten kan houden.
Snelle afhandeling van declaraties, alles makkelijk te vinden op de website en je wordt netjes teruggebeld geen vervelende 0900 nummers
Mijn ervaring is dat de website van Ditzo erg duidelijk is en dat je alles wat je wil zoeken te vinden is. Declaraties worden snel en netjes afgehandelt. Vriendelijke medewerkers aan de telefoon als je vragen of onduidelijkheden hebt. kortom goede service en goede prijs/kwaliteit verhouding.
alles ging soepel.oversluiten geen probleem.met klantenservice verder geen ervaring.
Volledig webgebaseerd proces, werkt erg prettig. Prijs is dit jaar nog concurrerend :)
Het afsluiten had even een probleempje omdat mijn oude verzekeraar zijn administratie niet op order had. Daarna geen problemen meer gehad, alles verloopt soepel. Nu moet ik daarbij zeggen dat ik ook niet veel op dokters bezoek ga :-)
Na scheiding polis moeten splitsen. meerdere malen contact op moeten nemen hierover omdat dingen niet goed waren geregeld. Zelfs maanden later, na het splitsen van mijn polis kwamen kosten van rekening van mijn ex-partner. meerdere malen telefonische contact gehad waar ik helaas ook niet goed geholpen "kon"worden. Dit is zeer teleurstellend en overweeg zeer zeker een andere verzekering te nemen in 2013
Mijn ervaring bij Ditzo is eigenlijk....TOP. Goede informatie, declaraties goed in te zien. Alles is in overleg met medewerkers te regelen. Vriendelijke mensen aan de telefoon. Goede uitleg. Ik ben volgend jaar met mijn vier volwassen kinderen weer bij jullie als klant. MVG Carla van der Ploeg
Makelijk snel alles via internet te regelen. Maar telefonisch ook goed bereikbaar. Helder en modern jasje.
Mijn ervaring met DITZO zijn positief. De afhandeling van declaraties lopen erg spoedig. Ook het aanbod aan informatie is voldoende. Prima zo!
bij het indienen van declaraties worden deze op een correcte en zeer snelle wijze afgewikkeld
Ik ben zeer tevreden over de duidelijkheid van de site en de snelle en accurate antwoorden van de helpdeskmederwerkers die ik bel op het nog steeds gratis! nummer. Ga zo door! Met vriendelijke groet, Lieneke Bruin
Ik vind Ditzo echt goed omdat ze snel zijn met uitbetalen van declaraties. Alles is overzichtelijk op hun website. En ze hebben een goede klantenservice
is niet duur service is goed alles via internet . Je wordt goed op de hoogte gehouden
Goedkope verzekering met toch bijzonder goede kwaliteit. De service is uitstekend, betalingen worden vlot afgehandeld. De dekking is absoluut prima, niet alleen op zaken die je toch nooit nodig hebt. Digitaal kan nog enigszins verbeteren, zoals volledig digitaal indienen van declaraties.
Goede klantenservice, geen lange telefonische wachtrijen. Kleine onduidelijkheid in de mailing over waarom er een prijsstijging plaatsvindt. Makkelijke overstapservice en goede duidelijke site.
Alles was heel snel afgehandeld, je hoeft zelf weinig handelingen te verrichten. De overstap wordt goed en snel geregeld door Ditzo.
Zeer prettige verzekeraar. Geen nare achterafjes en je word per mail en per post op de hoogte gehouden. Ook online kan je alles bekijken, waaronder je zorgspecificaties en je tegoed van je eigen bijdrage.
Ik ervaar ditzo als zeer goed. Ze zijn snel en correct met het uitkeren van declaraties, overzichtelijk met de te kiezen zorgverzekering en spreken duidelijke taal.
ik heb een paar keer moet telefoneren omdat ik niet overweg kon met inloggen en steeds een vriendelijke persoon die mij daar geholpen heeft Ook de snelle afhandeling met rekeningen was goed binnen 14 dagen was alles betaald eigenlijk ben ik ookte spreken over de dekking door Dizo en verrassend lage premie . Voor mij is het zo dat Dizo de ideale Zorgverzekeraar en heb geen vragen of aanmerking Voor mij is dit positief Ga zo door groeten Cor
Prima verzekering. Overzichtelijke registratie van tot nu toe gemaakte kosten cq stand van eigen risico.
Goedkoop, maar verder nog niet nodig gehad. dus weinig ervaring mee
Goed declaratie overzicht, duidelijke website.telefonisch contact verliep snel en soepel met duidelijke uitleg.
Alles netjes op orde en op tijd geregeld. Fijn dat je alles op internet kunt nakijken
Duidelijke polis en voorwaarden tegen een redelijke prijs in vergelijking met andere zorgverzekeraars. Nota's worden optijd betaald. Via de mail word je op de hoogte gehouden van declaraties en andere zaken. Prettig contact.
Ik ben tevreden met de verzekering, ben ook nog niet tegen problemen aangelopen. Toen ik een keer telefonisch advies nodig had was dat geen probleem, geen lange wachttijden enzo. Een verbeterpuntje zou zijn dat wanneer je een e-mails krijgt dat een zorgdeclaratie is ingedient (wat opzich heel mooi is), je helemaal naar de site moet, in moet loggen en nog een aantal keer door moet klikken voordat je kunt zien waar de declaratie van was. Iets wat ik de eerste paar keren wel gedaan heb, maar nu te veel moeite vind. De korte omschrijving in de e-mail meesturen zou dat veel gemakkelijker maken, waardoor de gebruiker betrokken blijft bij de ingediende declaraties en ook aan de bel trekt wanneer iets niet klopt.
Alles snel geregeld goed overzichtelijk makkelijk berijkbaar geen lange wachtijden.
Ik heb de zorgverzekering bij Ditzo aanvullend het Kies beter-pakket afgesloten om 4 redenen, prijs, service, vergoeding bril/lenzen en fysiotherapie. Uiteindelijk blijkt dat ik bij mijn vorige zorgverzekeraar iets meer betaalde, maar veel meer uitgekeerd kreeg. Voor de bezoeken aan de manueel therapeut krijg ik niets vergoed, mijn vriendin krijgt die bij haar verzekeraar wel vergoed. Bril, lenzen. Kan alleen als je voor een heel specifiek pakket gaat (waar niemand gebruik van maakt). Voor mijn lenzen kreeg ik nul op rekest. Oftewel ik moest fors bijbetalen. Dan hebben we nog service, 1 keer iemand aan de telefoon gehad om te vragen hoe het zat met de vergoeding voor de manueel therapeut. Kreeg ik op een onbeschofte toon te horen dat ik de voorwaarden niet gelezen had. Blijft over prijs, nou ik denk dat ik volgens jaar weer iets meer betaal. Wat een waardeloze verzekering is dit.
Sinds dit jaar overgestapt naar Ditzo wegens wijziging in de lijst van chronische aandoeningen, waardoor ik bij Ditzo mijn fysio gewoon vergoed kon blijven krijgen. Tot nu toe nog geen klachten over de dienstverlening.
Ik had per 1 januari 2012 een aanvullende verzekering aangesloten voor tandheelkundige, ortho vanaf 18 jaar en voor brillen/lenzen. Verder heeft Ditzo geen ortho behandeling vergoedt en het blijkt dat er nu een apart brillen- en lenzenabonnement bestaat en ik het total e bedrag voor een bril moest betalen. Ze hebben de kosten van de tandarts vergoedt en maanden later hebben ze het bedrag van mijn rekening afgeschreven. Het is jammer dat verzekerden van Ditzo geen bevestiging van alle vergoedingen per post ontvangen hebben zodat ze het konden bewaren. Online is het makkelijker alles veranderen, wissen en de klanten in de war maken of oplichten, toch?.
Betaalbaar, duidelijke overzichten via internet. Naar mijn mening TOP!
Prima verzekering! Snel telefonisch contact, juiste hulp en duidelijke overzichten op internet. Laatst een goed en leuk kraampakket ontvangen. En ook nog eens betaalbaar!!
"goedkoop" is duurkoop. dat blijkt. wat een verschrikking, deze zorgverzekering!!! In de reclame beweert men transparant te zijn, niets is minder waar. Zelfs behandelingen en voorgeschreven medicijnen welke op medische indicatie van specialisten zijn gedaan (en dus medisch NOODZAAK! zijn) worden gewoon niet vergoedt. Nee, mijn verzekering loopt goddank einde van het jaar af...voor mij NOOIT meer ditzo.
Waar betaal je €120.- om eenmalig een korting van €108,- te krijgen? Bij Ditzo! Moet nu in totaal ruim €400,- betalen voor lenzen.Financieel onmogelijk dus ik zit zonder bril/ lenzen, en ik ben aan het einde van het jaar €120,- armer zonder dat ik daarvoor iets terug heb gekregen.Ik heb een klacht ingediend bij de Ombudsman Zorgverzekeraars. Ik raad iedereen aan hetzelfde te doen.
Zowel zorgverleners als zorgbehoevenden zijn totaal niet te spreken over Ditzo. Het is een bedrijf van de "kleine lettertjes'' en de standaard uitgangspositie is per definitie "dat vergoeden wij niet". Je moet dus elke specificatie zelf uitspitten en veel moeite te doen om te krijgen waar je recht op hebt. Medewerkers van Ditzo geven zelf aan eigenlijk niet voldoende verstand te hebben van zorg gerelateerde zaken om een goed oordeel te kunnen vellen over declaraties. Het lijken bijna Amerikaanse taferelen, waar bedrijven rijk worden over de rug van zieke mensen door simpelweg niet te betalen. Ik ga er eigenlijk vanuit dat iedereen die dit jaar iets van Ditzo nodig gehad heeft, volgend jaar bij een andere aanbieder zit. Maar misschien is dat ook wel hoe Ditzo het voor zich ziet.
GA NOOIT IN ZEE MET DITZO ZORG (vervolg van 9 mei 2012). Na mijn klacht van 9 mei kreeg ik ineens wel reacties. De directeur schreef een e-mail en de zorgpassen kwamen 20 mei. Ook een e-mailadres van Ditzo. Dat is dan het enige positieve nieuws. We kunnen nog steeds niet bij onze eigen gegevens op Mijn Ditzo komen. Wij worden niet herkend door Ditzo... Directeur v.d. Schaaf mailde op 16 mei dat hij binnen 10 dagen een activeringscode zou sturen voor mijn vrouw. Maar u raadt het al: we zitten daar nu nog op te wachten. Nieuwe wachtwoorden aanvragen, niets helpt. Alles wordt volgens het boekje gedaan. Punt voor punt heb ik mijn handelingen genoteerd en de reacties die ik daarop krijg. Dat op 21 mei naar het door de directeur verstrekte e-mailadres gestuurd (kunnen ze niet zeggen dat ik iets fout doe). Maar meneer de directeur laat gewoon niets van zich horen. Niemand reageert. Van de winter wilde ik een reisverz. afsluiten. Omdat ik al een zorg- en autoverz. had, zou ik korting krijgen. Maar ook toen al werd ik door Ditzo niet herkend, hoewel ik er twee verz. had lopen... Alle ellende is echt hun schuld, maar ze zijn te onbekwaam om dat te ontdekken. En te onbeschoft om fatsoenlijk te reageren. Omdat we heden nog steeds niet bij onze MijnDitzo kunnen komen heb ik op 30 mei weer gemaild en gezegd dat ik Ditzo over een paar dagen weer op Internet zou zetten. Nu wel enige reacties, maar te stom om na te vertellen. De directeur mailde terug dat ik binnen 14 dagen antwoord kon verwachten, terwijl ik al 14 dagen wachtte op zijn antwoord. Dat is dan bij elkaar een maand. En wat voor antwoord krijg je dan? Als je al antwoord krijgt, want vorige mail kwam hij ook de afspraak niet na... Het is daar veel beloven en niets doen! Kreeg op 30 mei ook een mail van Ditzo, waarvan de schrijver dermate slecht Nederlands kende, dat de inhoud van de mail onbegrijpelijk was... GA DUS NOOIT IN ZEE MET DITZO!!! HET IS ALLEMAAL ELLENDE EN MEN WORDT CONSTANT IN DE MALING GENOMEN.
de brillen spaarregeling waarin je € 10 euro per maand spaart zou recht geven op een bril van € 240. Blijkt niet zo te zijn, een bril van max € 139 en een zonnebril. Ik dacht 1 bril te halen, biofocaal en de rest zelf bij te betalen. mag niet volgens de kleine lettertjes. Zelfs bij pearle worden ze er ziek van. Ik hoef geen zonnebril!
Ik heb via Independer een Ditzo basiszorgverzekering afgesloten met de aanvulling een bril/lenzenpakket. Ik ging ervan uit dat een bril vergoed werd tot E240,- wat overal vermeld staat. Helaas staat in de kleine lettertjes dat dit bedrag verdeeld is over 2 brillen (gewoon en zonnebril). Ik wil geen zonnebril!! Dus nu moet ik bijbetalen en ben ik nog duurder uit dan waneer ik geen aanvullend pakket had genomen soeciaal hiervoor. Zeer teleurstellend weer.
Brilverzekering is een wassen neus. Daar waar Ditzo heel hard roept dat zij helder en transparant zijn, is het bril-abonnement zo slecht omschreven dat zelf mij lokale Pearle er tabak van heeft. De voorwaarden zijn op voorhand heeeel andere voorgespiegeld. Ditzo zal de regeling wat mij betreft rap moeten aanpassen anders stap ik per einde jaar gelijk weer over!
Na 5 maanden zelfs de polis en de ZORGPASSEN niet ontvangen. Contact krijgen is problematisch. Namelijk één activatiecode nooit ontvangen en de andere werkt niet.... Verder is louter en alleen telefonisch contact mogelijk. Voor gehoorgestoorde is dit een ramp. Wat is dit nu voor een zorgverzekering? Telefonisch contact is ook zeer slecht. Ze zeggen dat ze bellen, maar doen het niet. Nooooooiiit aan Ditzo beginnen!!!! Eén en al ellende! Schandalige behandeling. We hebben trouwens in die 5 maanden nog niets gedeclareerd, alleen maar betaald. Een typische oplichtersbende
Ze schrijven maar af wanneer het hun uit komt. Klachten kan je niet indienen. Je moet dus altijd contact opnemen met de klantenservice.
Ik heb een positieve review over ditzo zorgverzekeringen Deze is aardig betaalbaar je kan alles online zienen als je dat wilt veranderen Tot nu toe nog geen problemen mee gehad Alles was snel en goed Geregeld Gewoon online Aanrader voor iedereen.
ditzo beloofd ingediende nota's binnen 3 weken te behandelen.. ik zit nu al twee maanden te wachten! Al veel telefoontjes gepleegd en steeds wordt er dan gezegd dat het vandaag nog wordt verwerkt... hmmm
Na veel wikken en wegen en "shoppen"bij andere verzekeraars heb ik met independer.nl gebeld. Ik heb geen beste ogen en kreeg via independer de info toegezonden gekregen, omdat Ditzo mij verwees naar de site Zelf heb ik enkele malen gebeld met medewerkster van Ditzo. Over vergoeding pedicure gehad ivm diabetes. Bij de vorige verzekeraar kreeg ik die vergoed. Ditzo neemt alles wat loopt over, werd mij verzeker. Ik heb inderpender gevraagd mij aan te melden. Praktijk: vergoeding bleef uit, want er was geen simklasse bekend. Dus men had niets opgevraagd. Als ik direkteur Robert van der Schaaf een brief stuur, wordt die in 5 regels beantwoord en tekent hij met Ditzo(of iemand anders?)wachttijden zijn te lang en vaak weten de medewerkers geen antwoord te geven en word je doorverwezen. Ik ben achter gekomen dat Ditzo een aftreksel is van de Amersfoortse, mijn laatste verzekeraar. Ok dat mag men voortaan meedelen aan de aanmelder. Zo kom je van de regen in de drup.
Biedt mooie lenzen/brillen pakket aan twv €240,- draag geen bril alleen lenzen deze worden per jaar maar tot €108 vergoed moet dus €185 voor een jaar pakket lenzen bijbetalen.Lenzen kosten mij dus €305 per jaar dat is €75 duurder zonder lens/brillen pakket bij specsavers.Waardeloos Ditzo geen aanrader
Overgestapt om het brilabonnement en voor de voorwaarden voor een kinderbril! Nou kinderbril werd mooi niet vergoed en mijn mijn heeft dat brilabonnement dan mag je een bril zonnebril uitzoeken twv 240 euro, mooi niet dus. Hij moet voor de bril 21 euro bijbetalen en de zonnebril moet hij helemaal zelf betalen! In 1 woord waardeloos!!!!! Spijt dat we zijn overgestapt
Binnen zeer korte tijd bericht over acceptatie en snel gezorgd voor afmelding bij vorige verzekering.
Ik heb nog steeds niets van Ditzo ! Uw klantenservice gesproken, heb het advies gekregen " U kunt beter zelf bellen" wij kunnen eea niet inzien. Diverse keren Ditzo gebeld en wat blijkt, ze hebben het heel druk
Enige onduidelijkheid over het bril en lensen abonnement.
Heb nog geen ervaring met Ditzo, ben pas overgestapt.
Heb nog niet veel ervaring met Ditzo. Maar de eerste indruk is goed. Digitale account was meteen geregeld. Hopelijk werkt het bij declaraties ook vlekkeloos. We gaan het meemaken.
Wat mij de doorslag gaf om over te stappen was het brillen abonnement. Voor 10 euro om kan je een bril kopen voor 240 euro
Overstap ging vlot en vlekkeloos. Nu hopen dat de nieuwe verzekering bevalt. We besparen in ieder geval vele tientjes per maand voor een zelfde dekking.
nog geen ervaringen met het een beroep doen op Ditzo, maar tot nu toe erg tevreden. ook het opzeggen van mijn oude zorgverzekering was goed geregeld.
eerst bij cz en nu naar ditzo. Dit scheelt mij 30 euro per maand. Duidelijke reden om over te stappen.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen