Ditzo Zorgverzekering 2023

★★★☆☆ 7/10 (594 reviews)

Logo verzekeraar Ditzo

Ditzo is een nieuwe eigentijdse en ambitieuze internetverzekeraar. Je auto, je spullen en je huis heb je online binnen 2 minuten verzekerd.

Voordelen van Ditzo:

 • Verzekeringen direct online afsluiten
 • Dekkingen zelf aan/uitzetten
 • Duidelijke taal

Zorgverzekering Ditzo 2023

Ben je op zoek naar de Ditzo zorgverzekering voor 2023? Op deze pagina lees je alles over deze verzekeraar en vind je beoordelingen en reviews. Zo weet je direct of Ditzo de beste zorgverzekering heeft voor jou. Je kunt bij Ditzo een basis- en aanvullende zorgverzekering voor 2023 afsluiten. Omdat iedere verzekeraar een andere premie vraagt voor de zorgverzekering, is een zorgverzekering vergelijken heel verstandig.

Voordelen Ditzo zorgverzekeraar

 • Ruime pakketkeuze
 • Klantbeoordeling van een 8,1
 • Pechvogelhulp ongevallendekking: tot € 10.000 extra vergoeding na een ongeval
 • Binnen twee uur antwoord op vragen via WhatsApp (06-51677701)

Basisverzekering Ditzo (2023)

Bij Ditzo kun je kiezen uit twee basisverzekeringen. Dit zijn de Ditzo Goede Keuze en de Ditzo Vrije Keuze. De basisverzekering is verplicht en wat er wordt vergoed vanuit de basisverzekering is bij iedere verzekeraar hetzelfde. Dit wordt bepaald door de overheid. Het verschil tussen de verschillende basisverzekeringen is hoeveel vrijheid je wilt qua zorgverlener. Bij de restitutiepolis heb je 100% keuzevrijheid en wordt de rekening voor je betaald. Hier betaal je wat meer premie voor. Bij de andere polissen moet je naar een gecontracteerde zorgverlener toe. Dit zijn er bij de naturapolis gelukkig erg veel.

Aanvullende zorgverzekering Ditzo

Wil je graag extra zekerheid? Dan kun je bij de Ditzo zorgverzekering 2023 een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Je hebt de keuze uit de volgende pakketten:

 • ZorgBasis
 • ZorgBewust
 • ZorgBeter

Je krijgt dan bijvoorbeeld een vergoeding voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en spoedeisende hulp in het buitenland.

Tandartsverzekering Ditzo

Je kunt er ook voor kiezen om de kosten van de tandarts te verzekeren in 2023. Dit doe je met een Ditzo tandartsverzekering. Ditzo biedt hiervoor de volgende tandartsverzekeringen;

 • TandBewust
 • TandGoed
 • TandBeter

Ga je alleen voor controle naar de tandarts? Dan is een tandartsverzekering vaak niet nodig. Het is dan voordeliger om de rekening zelf te betalen.

Zorgpremie Ditzo

Hieronder vind je de premie van Ditzo. Bereken via de vergelijker jouw premie voor 2023.

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2023

2022

€ 128,95

€ 109,85

€ 144,50

€ 109,85

2021 € 115,50 € 133,50
2020 € 107,90 € 114,95
2019 € 107,90 € 109,95
2018 € 102,95
2017 € 100,95
2016 € 93,85
2015 € 89,95

Eigen risico Ditzo

Voor zorg vanuit de basisverzekering betaal je in 2023 een eigen risico van 385 euro. Dit geldt niet voor kinderen. Zij zijn tot 18 jaar gratis verzekerd. Je kunt het eigen risico vrijwillig verhogen tot 885 euro. In ruil hiervoor krijg je een flinke korting op de premie. Doe dit echter alleen als je verwacht geen zorgkosten te maken in 2023.

Onafhankelijke beoordelingen voor de Ditzo Zorgverzekering

De Ditzo Zorgverzekering is in de Zorgmonitor van 1 november 2017 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,6.

De Ditzo Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 11 december 2015 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs Restitutiepolissen’.

De Ditzo Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 15 december 2014 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs Restitutiepolissen’.

De Ditzo Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek zorgverzekering 2014 van 10 november 2014 door Independer.nl beoordeeld met een 7,5.

De Ditzo Zorgverzekering is in de Special Item Zorgverzekeringen van 16 december 2013 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs’.

De Ditzo Zorgverzekering is op 22 oktober 2012 door Independer.nl beloond met de Independer.nl award.

“””Dit is een opvallend goede prestatie van een nieuwkomer. Ditzo zet een scherpe prijs met een goede kwaliteit. Dan krijg je de voorkeur van de consument.”””
hoyhoy.nl op 22 december 2011 over de Ditzo Zorgverzekering en werd daarbij beloond met de hoyhoy.nl Award voor Beste Nieuwkomer Zorgverzekering 2012

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Ditzo Zorgverzekering 2023

Ik heb een verklaring medische noodzaak voor het gebruik van Adenuric . Deze worden dus niet vergoed door Ditzo, het is geen voorkeurs medicijn. Ondanks dat dit middel normaal wel door de basisverzekering wordt vergoed, maar niet bij Ditzo. Rekening via de app ingediend en alleen maar als antwoord”afgewezen”zonder reden en hierover dus maar weer bellen. Hun vergoedingen worden steeds verder uitgekleed, zo kan ik ook goedkoop zijn!!!!

Vanaf november 2021 en begin 2022 hele slechte ervaring met dit bedrijf. Via watts app krijg je teveel andere mederwerkers die antwoord geven op het zelfde berichtje. Iedereen lezen het berichtje op zijn eigen manier zo krijg je steeds een ander antwoord en krijg je verwarring. Declaraties verstuurd op hun site worden naar verkeerde afdelingen gestuurd. Mag maar 3 berichten verstuurd worden als je meer dan 3 berichten op stuurd heb je een probleem. Verstuur deze in de volgende link stuit dat op verwarring. Fouten worden niet naar de klant doorgegeven, moet er steeds zelf erachter aan Bij navraag krijg je verschillende antwoorden. Fouten die door Ditzo worden gemaakt daar is de klant de dupe. De wachttijden van 10 dagen worden meer dan 20 dagen. Is niet mogelijk hun een email te sturen, krijg altijd standaard mails waarop niet gereageerd mag worden. Slechte communicatie medewerkers lezen de dossiers slecht en hun standaard wantwoordt is u moet wachten is nog geen 10 dagen.

Ditzo is de slechtste zorgverzekering die we tot nu gehad hebben. Veel beloven, maar in een keer eigen regels, je weet wel kleine lettertjes. Declaraties komen nooit aan en zelfs als je ze aangetekend verzend zeggen ze doodleuk dat ze het niet hebben ontvangen……

Ditzo is zeer zwak in het afhandelen van opzeggingen en houdt zijn eigen regels er op na, om vervolgens gewoon je mail niet meer te beantwoorden. Er bestaat een regel dat wanneer je voor langer dan 3 maanden gaat werken en leven in het buitenland, je de zorgverzekering kan opzeggen, maar Ditzo ligt dwars want ze willen een kopie arbeidscontract van je. Een bewijs van een werkvisum van 1 jaar en een toezegging van werk aldaar is niet voldoende voor Ditzo.

Sinds 7 februari 2018 wacht ik op een uitbetaling van een nota zorg buitenland, Nu ruim 6 weken later is de declaratie nog steeds niet afgehandeld. Op aanraden van een medewerker Ditzo met een verwijsbrief van een huisarts in Spanje naar een voetkliniek. Ze blijven maar moeilijk doen!

Heb geen kritiek over het afhandelen van declaraties en ook het overzicht bij mijn ditzo is duidelijk. Het probleem begint als er een declaratie wordt ingediend door een zorgaanbieder die niet klopt. De hulp die je dan krijgt (of liever niet krijgt)van Ditzo is ten hemel schreiend. SMSjes worden niet beantwoordt (misschien niet eens gelezen);Ditzo is slecht, zeer slecht bereikbaar; de medewerkers beloven van alles, maar zoeken niks uit en laten niks meer van zich horen;schrijven bedrag toch af ondanks he feit dat e.e.a. geblokkeerd zou worden door Ditzo; ik haalde de afschrijving terug en krijg nu herinneringen, aanmaningen e.d..Een gedeelte van de nota heb ik wel betaald; daarvan kreeg ik een bevestiging, maar krijg er nu weer een herinnering over terwijl dat bedrag van een ander bedrag wordt afgetrokken omdat ie al betaald is??!! Nogmaals, sms-en, bellen, het helpt allemaal niks…..ik ben inmiddels doodop van al het gedoe en weet niet meer hoe dit allemaal te regelen.

Gebruikersvriendelijkheid/toegankelijkheid van de website.

Zorgpassen worden veel te laat of helemaal niet verstrekt; DITZO heeft leverproblemen (2018, zorgpassen) … na heel veel smeken sturen ze nog steeds nietrs en houden mij aan het lijntje met loze beloftes. Administratieve chaos … zijn niet in staat adreswijzigingen te verwerken; heel veel type-fouten waardoor foutieve adressen ontstaan in hun administratie. Kortom: DITZO is een puinhoop!!!!!

42 jaar verzekerd geweest bij Menzis , overgestapt naar Univé en daarna naar DSW . Maar nu bij Ditzo. Een geweldige zorgverzekeraar die duidelijk is en als je ze nodig heb ook voor je klaar staan. telefonisch is contact enorm goed te noemen en als je de haak op de hoorn legt heb je ook duidelijkheid en zijn je vragen beantwoord . Men denkt met je mee . Gek eigenlijk dat bij apotheken je soms een ander geneesmiddel van andere fabrikant krijgt . Dat moet van de zorgverzekeraar zegt de apotheek dan .Klopt veel zorgverzekeraars dwingen je om goedkope imitatie te slikken MAAR daar doet Ditzo niet aan mee .Wat je arts voorschrijft krijg je ook.Super verzekering

Omdat DITZO onopgeleid personeel je ziekte laat beoordelen vanachter een toetsenbord , zeiden ze doodleuk..oh die ziekte staat niet in ons lijstje, dus die bestaat niet. Een professor en nog 3 artsen geven aan dat die Ziekte de klachten veroorzaakt en een operatie mij beter maakt. Afwijkende Bloeduitslagen, en bevindingen artsen word door Ditzo volledig genegeerd. Beste mensen, er is een wet die die tegen ''zorg weigeren '' is.. maak er gebruik van!

Dame aan de telefoon van Ditzo vind 6 weken wachten op rekening eigen risico geen probleem, dus waarom maak ik mij eigenlijk druk als ze er zelf geen problemen mee heeft. Wat een waardeloos bedrijf. Ze kunnen daar aan de telefoon ook al in jouw portemonnee kijken kennelijk. Staat al een declaratie klaar vanaf 30 mei, ik zie dat bij toeval. Ach zegt ze er komt vanzelf een rekening in Juli dikke vette fail. Zo breng je mensen toch in de problemen. O ja en als ik het niet kan betalen verteld ze ongevraagd kan ik het toch regelen. ?

Ditzo weigert zorg! willen operatie van 1800 euro niet betalen Ditzo heeft weinig in hun pakket wat vergoed wordt. En als je iets zeldzaams hebt dan WEIGEREN ze je operatie! de operatie kost 1800 euro! Dan ben ik van mijn klachten af! Maar aangezien ze schijt hebben aan hun klanten weigeren ze zorg! alleen geschikt voor mensen die niks mankeren die verzekering.

Men geeft op dat je bij alle ziekenhuizen terecht kan maar wat zijn alle ziekenhuizen ? In ieder geval op dit moment, eind februari 2017, is men nog steeds in onderhandeling met bijv. de epilepsieklinieken in Nederland. Dus als je epilepsie hebt moet je niet bij Ditzo zijn. Ook zijn ze tel., bijv. op maandagmorgen heel slecht bereikbaar. Heb een uur moeten wachten. Ook ben ik niet terug gebelt door hun al hoe wel dit wel was belooft. Ik hoop echt dat het beter gaat lopen want mijn zoon heeft een Wajong uitkering en verstandelijke beperking dus ook heel weinig geld. Wat een ellende en stress als je al met een zieke zit.

Ik kreeg het weekend een brief van Ditzo dat ik weliswaar in 2016 de osteopathie vergoed kreeg, maar dat ze dat in 2017 toch niet meer gingen doen……moet ik nu dankbaar zijn dat ze coulant zijn geweest? Er klopt geen meter van. Reden: mijn osteopaat zou geen lid zijn van de NRO en NVO. Hoe ze hierbij komen mag Joost weten want het staat al jaren onderaan de factuur. Iedereen kan die lidmaatschappen er natuurlijk onder zetten maar het is aan Ditzo om dit te controleren bij de betreffende osteopathie-verenigingen. Ben benieuwd hoe ze dit gaan rechttrekken…

Geeft hoog van zichzelf op maar weten het altijd zo te draaien dat ze niets vergoeden

Zocht een nieuwe verzekering omtrent orthodontie. Bij verschillende verzekeraars gevonden, maar ook bij DITZO waar ik al klant was. Ik vul alles in, inclusief orthodontie 500euro vergoeding per verzekering. Dit is een nieuwe verzekering voor mij dus ik ga dan ook vanuit dat dit vergoed wordt in 2017. Wat schetst mijn verbazing????? Zij vinden alleen dat ik mijn polis heb aangepast en dus geen nieuwe verzekering heb afgesloten. Nou echt niet! Heb online geen wijziging via hun site ingevuld, maar gewoon al mijn gegevens en wensen weer aangegeven en nieuwe verzekering afgesloten. Nu mag ik 400 euris betalen voor orthodontie omdat DITZO vind dat ik dezelfde verzekering heb aangepast. Niet waar! Je staat als klant altijd buiten schot, zij hebben altijd gelijk. Zelfs de dame van de klantenservice begon mij vervelend te woord te staan omdat zij mij niet wilde begrijpen. Ik heb bij DITZO een gloednieuwe verzekering afgesloten omdat ik tevreden was, maar nu word ik behandeld als zijnde "gewijzigde bestaande klant" met dus alle regeltjes en kleine lettertjes inclusief. IK VIND HET EEN GROTE SCHANDE! SHAME ON YOU, DITZO!

In 2015 overgestapt van PNO naar Ditzo. Ditzo werkt met Naturapolis en daar kwam ik al snel achter. Wilde naar een zorgverlener die door vrijwel elke zorgverzekeraar werd vergoedt, maar niet door Ditzo. Ze waren ''in onderhandeling''. dit duurde blijkbaar al sinds 2015 en was halverwege 2016 nog niet afgehandeld. Dit kan alleen duiden op een verbijsterend slechte zorginkoop en dat werd bevestigd door een telefoniste van de klantenservice die al tientallen gevallen ''sorry, we hebben geen plek meer voor je door slechte inkoop''. De klantenservice was redelijk goed bereikbaar, maar was vaak niet goed op de hoogte van hun eigen beleid en regelmatig iemand aan de lijn gehad die gewoon op las wat ik binnen 2 klikken op hun site kon vinden terwijl ik een serieuze insider vraag had. Nog een dramaverhaal is Ditzo's declaraties en vooral het terugbetalen daarvan. Ik heb een aantal keer moeten bellen, omdat ze een groot bedrag niet terug hadden betaald. Verder niet veel te klagen.

Ik ben net overgestapt en telefonische vriendelijk geholpen. Meer kan ik niet zeggen. Wel wat ik vervelend vind is dat telefonisch de medewerkster zei u tegen mij, maar later al die email met polis enz. altijd met iji iji iji. Dat waardeer ik niet. De zorgverzekering dat ik in 2016 had, deed precies het zelfde: iji iji iji en dat is de reden voor overstappen. Ik vind onbeschoft iji zeggen tegen onbekenden, tenzij gaat het om iemand piepjong.

Nooit geen problemen gehad. Altijd netjes te woord gestaan over de app en telefoon. Mensen die klagen over dingen die niet worden vergoed. Ik bel altijd van te voren met ze om te vragen of het vergoed wordt. En je moet gewoon goed je polisvoorwaarden lezen. Dat geldt voor iedere verzekering.

In 2015 was Ditzo een goed idee. In 2016 zat ik er helaas nog. Voor 2017 stap ik over. In de decembermaand, nu wanneer iedereen overstapt, is Ditzo prima (telefonisch) bereikbaar. Maar over twee maanden? Dan geeft dat totaal andere resultaten. Mijn grootste klacht (zoals verderop in recencies al goed verwoord (scrol even!)) is dat je Ditzo geen e-mail kan sturen. Communicatie gaat via Amerikaanse sociale media waar Donald Trump meeleest. Kom op zeg, het gaat over mijn privé gezondheid! Op mijn klacht dat Dito privacybescherming niet serieus neemt heb ik nooit antwoord gehad. Hier moet je niet zijn.

De Ditzo zorgverzekering bevat een aantal onvolkomenheden. Of mag je het zien als misleidingen? Als gezin hebben wij de middelste aanvullende verzekering afgesloten. Bij iedere verzekeraar zitten daar ook de vergoedingen voor brillen en lenzen bij. De voorwaarden heb ik goed doorgelezen en het bleek dat we €3 p.p./p.mnd extra apart moesten afsluiten voor de brillen en lenzen. Wat blijkt nu? Mijn vrouw gebruikt harde lenzen, omdat ze zachte niet kan verdragen. En die kom je dan ook alleen bij Eye-Wish kopen. Wat bleek (gelukkig op tijd)? Ze vergoeden géén harde lenzen. Dit is nergens te lezen, op het moment je de verzekering afsluit. Vult u zelf maar in hoe dit heet….misleiding? Bedrog? Daarnaast zijn enkele declaraties, zonder enige toelichting, niet vergoed. Bleek dat het 2e cijfertje achter de komma niet goed zichtbaar was op de scan. Mijn eerst gedachte was, dat ze het gewoon niet vergoeden, maar nadere bestudering leverde op dat reeds vemeldde dus. Een slechte prijsvechter dus.

Prima verzekering. Tot nu toe wordt alles gewoon vergoed zonder dat ik moet voorschieten. Overal wordt m'n verzekeringspas geaccepteerd.

Sinds 3 jaar de zorgverzekering bij Ditzo lopen. Altijd snelle afhandeling declaraties en prima communicatie via de mail.

Wilde overstappen naar Ditzo, maar na vele negatieve berichten over Ditzo toch maar NIET gedaan. Laten ze eerst de uitkomsten van de revieuws maar eens bestuderen, en die problemen oplossen. Ze moeten deze beoordelingen serieus nemen. Zo niet dan vraag ik me af of ze er over 5 jaar nog zijn.

Nooit problemen met Ditzo gehad. De on line communicatie verloopt goed.

Ditzo is een 'Ditzo-marketing-verzekering'. Premievoorstel 2017? Pas te zien na de klik op een marketing-link. Contact gehad met Ditzo? Wordt opgevolgd met marketing-trace e-mail. Marketing, marketing, marketing. En daar gaat het ook fout. Want er komen opeens marketing-mails van De Amersfoortse (zelfde moederbedrijf?). Of mails voor je partner met jouw voorletters. Privacy is een groot probleem bij Ditzo. E-mail contact? Onmogelijk. Alleen via marketing-link, Whatsapp of Facebook. Ook die laatste twee verkopen weer je gedrag en persoonsgegevens voor: marketing. Maar bij een zorgverzekering wil je toch juist: privacy? Welke bedrijven weten nog meer van mijn gedrag, gezondheid of patientendossier dankzij Ditzo?

Ook ik werd slachtoffer dat mijn patientendossier van Ditzo bij De Amersfoortse lag. En kreeg opeens mail van De Amersfoortse. Het contactformulier waaruit Ditzo naar hun privacy statement wijst, bestaat niet. Het klachtenformulier ingevuld, en daar doet de verzend-knop het niet. Dan blijft alleen nog digitale communicatie via WhatsApp enz. over. En volgens de Europese privacywaakhonden delen die social media je informatie. Dus je mag concluderen dat je persoongegevens bij Ditzo niet veilig zijn. Er bestaat geen mogelijkheid een e-mail te sturen.

Vandaag werd duidelijk dat Ditzo je persoongegevens deelt met De Amersfoortse. De Amersfoortse gebruikt hetzelfde unieke adres voor een onderzoeksmail. En de tekst en methode lijkt ook op Ditzo. Of Ditzo en De Amersfoortse hetzelfde bedrijf zijn kon de medewerker mij niet vertellen. Ditzo gaat niet zorgvuldig om met je persoonsgegevens en brengt je zo in gevaar voor eventuele identiteitsfraude. Bah.

Ditzo is een stelletje oplichters bij elkaar. Zeer slechte service. Je wordt constant doorverbonden. Ieder persoon aan de lijn belooft wat, maar komt het niet na waardoor je in de problemen komt. Ze sturen je bij elke kleine mogelijkheid door naar een incassobureau. Maken constant fouten waar jij voor terecht moet staan. Veel dingen worden niet vergoed. KORTOM: verzekeren op eigen risico. Brengt meer nadelen als voordelen. Plus als klant wordt je als stront behandeld. Als dit jaar voorbij is ga ik gelijk overstappen naar een verzekering waar ik normaal behandeld wordt.

Zeer tevreden over Ditzo als zorgverzekeraar. Goede prijs. Service verloopt grotendeels via internet, maar tot nu toe altijd perfect. Ook tot nu toe altijd snelle afhandeling van declaraties. Bijna altijd binnen een week gestort op de rekening. Verder heb je bij deze verzekeraar een zeer vrije keuze voor zorg en blijken tot nu toe ook alle zorgverleners waar we gebruik van hebben gemaakt daadwerkelijk gecontracteerd te zijn door Ditzo.

Nog nooit heb ik zo´n verzekering als DITZO meegemaakt. Heel slecht in service, alles moet via telefoon geregeld worden. Ik snap niet dat de Toezicht van verzekeringen hier geen maatregelen neemt. zo´n verzekering als DITZO hoort niet in deze maatschappij thuis. Ik ga dus ook niemand aanraden om bij DITZO te verzekeren, beter elders wat meer premie betalen dan dat je bij DITZO een heel slechte service krijgt.

Ik wacht al zo'n twee maanden op terugkoppeling van een schademelding. Steeds krijg ik het standaard mailtje dat ze het te druk hebben. Ondertussen wordt ik overspoeld met geautomatiseerde mails die elkaar kruisen. Niemand schijnt me te kunnen vertellen hoe lang het duurt voordat mijn schade zal worden afgehandeld. Al met al een slechte, trage zaak met gebrek aan communicatie en duidelijkheid.

Onbetrouwbaar, onprofessioneel bedrijf dat zijn klanten niet serieus neemt. 3,5 maand wachten op vergoeding van een declaratie, tientallen mailtjes en telefoontjes later en jullie blijven maar loze beloftes doen en bellen niet terug. Vandaag vertellen jullie me dat ik nog eens minimaal 21 dagen moet wachten tot goedkeuring, terwijl jullie dit al meerdere keren hebben toegezegd? Sorry Ditzo, maar ik ben mijn vertrouwen in jullie volledig kwijt en kan niet anders doen dan dan andere behoeden voor jullie ongeorganiseerde, onbetrouwbare bedrijf. Bespaar je de energie en kies voor een volwassen zorgverzekeraar.

Zogenaamde restitutiepolis. Vergoed niet alle gedeclareerde huisartsenzorg ivm het ontbreken van een contract. Dat lijkt dus in niets op een restitutiepolis en nog nooit eerder meegemaakt.

Je moet heel goed de voorwaarden lezen want je word snel misleid. Bij het zorggoed pakket word bvb geen chiroprator vergoed. En met het bril/lens heb je alleen recht op een vergoeding als je een jaarpakket lenzen neemt bij eye wish, je ben verplicht om alles in 1 x te betalen. En niet gewoon per maand, anders krijg je niks vergoed. Naar mijn ervaring is ditzo alleen een goede verzekering als je nooit wat heb en dan goedkoop uit wil zijn.

ik melde me aan als nieuwe klant bij ditzo. ik kies voor: vrije keuze verzekering.ga ik de rest invullen:blijkt vrije keuze over alleen ziekenhuizen te gaan en niet over behandelaars!toch maar afgesloten. mailt er een obscure buro'tje of ik even wilde vertellen hoe de aanmelding gegaan was.ik ga nog gratis mijn tijd er aan spenderen.wordt ik bedreigt door dat buro'tje!en blijken ze te weten of ik wel bij ditzo zit en dat te kunnen controleren.wat privacy? ik heb me weer bij ditzo afgemeld.buro'tje straffen?welnee.die worden betaald!ik kan ophoepelen.excuses?welnee! het is allemaal schorem.en direktrice van ditzo tekent alle mails! ze weet helemaal niet hoe stom ze bezig zijn. ben benieuwd of ze dit leest en eens excuses aanbied? haar volgende topfunctie zal wel klaar staan.

Doen nergens moeilijk over, je word netjes behandeld en alles word snel betaalt

dekkingen worden te modulair behandeld. De aparte brillen en lenzen module is jammer. Ik heb een zorgbest pakket. Hierin verwacht ik tenminste dekking voor bril/lens

In de basisverzekering zijn kniebraces enpolsbraces vergoed. Bij Ditzo moet je eerst naar een specialist, terwijl mijn huisarts wel wou dat ik die braces kreeg, vond hij de extra zorgkosten te veel en moest ik ze zelf betalen.

Slecht contact. Geen antwoord op je verzoek. Incasso met tenminste 14 dagen verschil. Dus niet op een vaste tijd.

Wat een ontzettend slechte dekking voor de aanvullende verzekering Tandarts Beter. Nu weet ik waarom ze zo goedkoop zijn, Ditzo is de boevenclub ASR. Ik had beter moeten opletten. Voor iedereen die DITZO overweegt, NIET DOEN!! Beter naar CZ of Menzis, die zijn duurder maar met hun dekking haal je die hogere premie er gemakkelijk uit.

Ik heb de kosten dat ik in het buitenland heb gemaakt ingediend bij de aanbieder en is het niet na gekeken. Mijn kosten werden niet vergoed onder het artikel 1.4 terwijl dit onderzoek een vervolg onderzoek is betreffende de ziekte van Lyme. Ieder 2 of 3 manden wordt mijn toestand door de specialiste in België geëvalueerd met behulp van bloed en selles onderzoek. Over de factuur van de specialiste geeft geen reden gegeven waarom is het niet vergoed. Makkelijk een afwijzing geven zonder het werk te doen en tegen elke prijs "met een "Nee"komen . Echt zonder valide reden. Onbegrijpelijk ,onbekwaam werk en diep triest. De aanbieder had geen verschil kunnen maken tussen het onderzoek en de afspraak met de specialiste.

Ditzo roept hard over zijn 'vrije zorgkeuze'. In praktijk moet je machtigingen aanvragen bij niet gecontracteerde zorgverleners en geven ze nergens op thuis. Door moeten gaan tot aan advocaat, toen pas een reactie van Ditzo. Verschrikkelijke organisatie die je al klant volledig in je hemd laat staan.

Zeer goede ziektekosten verzekeren. Alles gaat heel makkelijk. Ik scan mijn declaratie en verstuurd deze. Binnen een paar uur al akkoord en geld binnen 2 werkdagen op mijn rekening. Echt top en goed!

Ditzo reageert niet op mail of op brieven en blijft dus volhouden dat er een betalings achterstand is terwijl er gewoon betaald is

Ditzo niet aan beginnen. Ben al een half jaar bezig met ziekenhuisnota's. Heb ze zelf nu betaald en ben nog staads bezig terug te krijgen. Ze beloven het inorde te maken en terug bte bellen. Terug bellen doen ze niet en lossen ook niets op, en dan zijn ze weer dingen kwijt dus weer opnieuw indienen enz,enz, waardeloos

Ik zou na melding van DITZO na een paar uur mijn zorgverzekering 2015 kunnen bekijken. Maar tot op heden kan ik dat nog niet. Ik ben inmiddels al weer drie dagen verder. Ik heb gebeld met DITZO maar ik kreeg geen duidelijk antwoord. Maar er werd wel gezegd dat de 14 dagen bedenktijd wel in zijn ingegaan.ik vind dit heel vreemd, terwijl je het contract niet eens kan kontroleren.

mensen nooit aan beginnen alleen maar elende en naarigheid ik ben bijna van ze af alle verz opgezegd bij deze mens onvriendelijke maatschappij er gaat heel veel van u tijd inzitten om deze mensen aan de tel te krijgen of te mailen uitbetalen van schade doen ze niet aan mee zij wel goed bevriend met das incasso nee nee niet doen groet john meijer almere

Bij de tandarts vergoeden ze wel maar elk jaar wordt het minder bij Ditzo, niet alleen de tandarts, maar ALLES ADVIES, ZOEK EEN ANDERE ZORGVERZEKERAAR, DITZO GAAT HET ALLEEN OM DE PURE WINST

Verwacht geen hoogstaande behandeling van deze zorgverzekeraar. Ik vind hem erg basic.

Krijgen van mij een 8 Redelijk tevreden op wat kleine puntjes na. Mails komen soms niet aan daarom weet je niet duidelijk genoeg wanneer er extra geld van de rekening gaat.

Veel getouwtrek om hulpmiddelen voor elkaar te krijgen (zelfs met indicatie/hulp van dokter/arts)

Goed en goedkoop.Nu 2 jaar al mijn verzekeringen ondergebracht en ben zeer tevreden.Alle declaraties snel en goed geregeld.

geen idee hoe het met andere zorgverzekeringen is, dus hou ik het op gemiddeld

Ik kan iedereen Ditzo van harte aanbevelen. Ze keren snel uit en denken echt met je mee als er iets is. En de beste prijs natuurlijk! :-)

Zeer goede verzekering , heb hier zeer goede ervaring mee. Zijn erg correct met vragen te beantwoorden en bieden tevens ook oplossingen aan. Onlangs is kanker geconstateert bij mijn partner en de hulp en medeleven van ditzo is bemoedigend voor mij, ze geven je een gerust gevoel van alles wat er geregeld moet worden. Ik ben hier erg blij mee.

Ditzo heeft in het verleden wel eens fouten gemaakt bij vergoedingen maar ze doen erg hun best om altijd alles in orde te maken… ik ben de laatste tijd zeer tevreden over hun werkwijze, ze zijn heel persoonlijk, vriendelijk en professioneel bezig. Ik denk dat ik volgend jaar gewoon weer klant blijf en dat ik hun aanvullende verzekeringen ga nemen.

Slecht. Declaraties worden slecht of helemaal niet verwerkt. Hierbij heb ik wel ontvangstbevestigingen ontvangen, maar zijn de declaraties niet terug te vinden bij Ditzo. Over een periode van 8 maanden diverse keren gebeld. Terugbelafspraken worden niet nagekomen. Vergoedingen die betaald moeten worden komen echter direct. Ook vage, die eerst weer bij een ziekenhuis uitgezocht moeten worden.

Ik ben heel gelukkig met de zorgverzekering No nonsens en to de point.

Ditzo is een uitstekende zorgverzekering. De klantenservice is prima en mijn tandartskosten zijn altijd voor 100% vergoed. De website van Ditzo is overzichtelijk en prettig. Dizo is voor mij echt betrouwbaar. Helaas zijn er voor komend jaar wijzigingen in de tandartsverzekering, waardoor ik toch over ga stappen, Jammer!

zeer slechte verzekering veel bijbetalen administratie puinhoop reageren veel niet op mails kortom voor niemand aan te bevelen kan er een boek van schrijven inmiddels andere verzekering in 2014 iets duurder maar zoveel problemen als bij ditzo is onmogelijk wanneer je er geen gebruik van maakt prima verzekering en goedkoop als je ze nodig heeft beginnen de problemen gelijk al met bijbetalen mediceinen enz

De declaraties worden snel uitbetaald. Het overzicht van gedeclareerde kosten (zowel door mij als direct door de zorgverleners) zijn duidelijk. Ook wordt er snel en professioneel gereageerd op vragen, zowel telefonisch als per e-mail. Het is jammer dat ze de website hebben vernieuwd: die is er niet duidelijker op geworden: declaraties zijn omslachtiger om in te zien en het inloggen met DigiD is niet erg prettig.

Ik ben 1 jaar verzekerd geweest bij Ditzo.. voor mij een drama. Aanvragen werden laat behandeld, hierdoor duurde het lang voordat ik de juiste hulpmiddelen thuis ontving en als ze behandeld werden kreeg het eerst een afwijzing en een dag later een brief met goedkeuring, volgens ditzo een foutje. Eenmaal eenr brief gekregen van Ditzo die bestemd was voor een andere klant met bijna dezelfde achternaam, maar met een ander geslacht en een groot leeftijds verschil. Eerst werd de schuld doorgeschoven naar de kliniek, daarna bleek het toch hun fout. Een klacht ingediend, excuses gekregen. Uit het niets ontvang ik brieven van aanvragen die ik niet heb gedaan, weer een fout van Ditzo.. een dubbel bedrag van hulpmiddelen afgeschreven en er maar 1 ontvangen. Nee voor mij geen Ditzo meer. Ik denk dat ik iedere maand wel met ze gebeld heb, terug bellen vinden ze erg lastig.

Ik ben samen met mijn twee dochters over gestapt naar Ditzo zorgverzekering wegens de prijs/kwaliteit verhouding. Wij zijn zeer benieuwd hoe onze ervaring zal zijn in 2014.

Facturaties laten lang op zich wachten waardoor je niet meer weet waarover het gaat. De langste termijn van een facturatie voor een onderzoek was 1 jaar.

Administratie is puinhoop. Machtigingsverzoek om heupoperatie staat als ooglidcorrectie, en wordt niet toegestaan. Telefonisten kennen de medische termen niet, begrijpen niet wat er in het medisch dossier staan. DITZOOI nooit meer!

Klantenservice is slecht op de hoogte van eigen product. Deze internetverzekering geeft wel info over gemaakte kosten, maar laat niet zien wat er betaald is.Dit zorgt voor telenootjes naar Klantenservice. de correspondentie is van laag niveau met diverse stijlbreuken en onjuiste informatie.

te weinig flexibel en komen niet altijd hun afspraak na.

een goede verzekering die dekt wat ik wil, genoeg keuze, niet duur is. het is een internet verzekering dus telefonische bereikbaarheid is niet optimaal, maar goed daar heb ik voor gekozen toen ik een internetverzekering afsloot, wel krijg je snel bericht op je mails en priveberichten via facebook. ze betalen snel uit als dat nodig is, vaak al binnen 2 weken waar een mand voor staat

NOOIT MEER DITZO!!!! ik moest €215,31 betalen, helaas kon ik dit niet in 1x missen dus ik belde de ditzo op die mevr zei vriendelijk tegen mij dat ik het moest storneren en dat ik dan 3 maanden de tijd had om het bedrag te betalen. het mocht ook in termijnen als het maar binnen die 3 maanden betaald was dus ik heb eerst €80,31 overgemaakt. toen had ik later al een klacht over de website ik werd toen netjes terug gebeld en toen had ik het er met haar over en zij zei dat die €80,31 niet van mijn eigen risico af was gehaald maar van mijn premie (terwijl ik wel het nummer wat op de acceptgiro stond vermeld erbij had gezet) maar deze mevrouw zal alles over gaan zetten en alles zou goed komen dus ik de overige €135 betaald krijgt ik 3 dagen later een brief op de mat dat ik nog even €215,31 moet betalen. ik werd hier zo kwaad over ik de ditzo gebeld, krijg je zo onvriendelijke vent aan de telefoon die gewoon door je heen lult en je niet laat uit praten ik gezegt dat ik het gedaan heb zoals het moet en meneer zegt gewoon nou het is van de premie afgehaald dus u moet nog €215,31 betalen waarna ik zeg dat ik dat al heb betaald dat het bij de ditzo fout gaat en dat hun het maar lekker gaan regelen waarna de klootzak zegt: dat is uw goed recht dan ga ik nu ophangen! toen heb ik eerder opgehangen en ben ik er ZO KLAAR MEE!!!!! WAT EEN GEZEIK ZEG!!!!

NOOIT MEER DITZO!!! Ik had ervaring met een autoverzekering van Ditzo en deze was altijd goed! Eeeh…vond hiet wel vreemd dat Ditzo ineens en heel spontaan de premie schrikbarend omhoog gooide! In december 2012 overgestapt met de zorgverzekering. En toen begon de ellende!!! Na 3 maanden een brief van het CVZ dat ik niet stond geregistreerd als verzekerde. Zonder dat ik het in de gaten had had Ditzo ook al 3 maanden geen premie afgeschreven waardoor ik een achterstand had. Vele malen contact gezocht, oplossing aangedragen waar nu ene mw. Engelen weigert om aan mee te werken. Zij stuurt je mailtjes waar dhr robert van de schaaf ondertekent!!!!@ Maar ik vraag me serieus af of dhr. vd Schaaf wel enig idee heeft met wat voor een asociale en dreigende manier deze vrouw namens hem mailtjes stuurt!!! Ik zou haar op staande voet ontslaan!! Zorgverzekering van Ditzo is rampzalig!!! NOOIT MEER DITZO!!! Ik betaal toch liever iets meer!!

Ik kan over de prijs van de ziektekostenverzekering niet klagen hoewel ik nu elders voor dezelfde prijs ben verzekerd. Helaas verzandde ik in een administratieve chaos waar ik heel 2012 last van heb gehad en zelfs tot nu toe nog last van heb. Na heel veel telefonisch en e-mail contact, stortingen en terugstortingen zijn de financiën nog niet afgewikkeld. Erger nog ze sturen ons nu zonder enige waarschuwing das-incasso op het dak. Daarnaast bleek onze jongste zoon door administratieve blunders een half jaar helemaal niet verzekerd! En dit jaar kregen we rekeningen mbt een nieuwe polis die we helemaal niet hebben afgesloten. Integendeel je snapt dat we alles hebben opgezegd. Advies: niet aan beginnen.

Twee maanden geleden een declaratie van een behandelaar ingediend en nog steeds geen geld ontvangen, de rekening inmiddels wel zelf aan de behandelaar betaald. Na telefonisch overleg met een medewerkster van Ditzo de rekening nogmaals per mail verstuurd en twee maal telefonisch contact gehad met Ditzo waarbij me verteld werd dat alles ontvangen was en in behandeling was genomen, helaas nog steeds geen vergoeding ontvangen. Echt om moedeloos van te worden.

Ik heb tot op heden goede ervaringen met Ditzo voor zowel de zorgverzekering als de autoverzekering. Ik heb deze per 1 januair 2012 voor beiden afgesloten omdat ze een scherp aanbod hadden en ook nog eens de voorwaarden die ik stelde voldeden ze aan.

De verzekering is redelijk, maar met name het abonnement o[ brillen of lenzen stlaat nergens op. Als je deze optelt bij je premie is ditzo niet zo goedkoop meer in vergelijing met andere. Groot nadeel van Ditzo is dat er geen contactformulier is en je ze niet kan mailen (vind ik vreemd voor een online verzekeraar).

Fijn aan deze verzekering is dat je als nieuwe klant geen tandartsverklaring hoeft over te leggen. Er is ook geen wachttijd voor als je bijvoorbeeld een kroon nodig hebt (dat is tenminste onze ervaring). Verder heb je via internet goed inzicht in je declaraties en de verwerking daarvan. Daar word je overigens altijd per e-mail over geïnformeerd. Ditzo is ook snel met het verwerken van declaraties. Denk niet dat ze veel goedkoper zijn dan andere verzekeraars, maar vanwege de hiervoor beschreven pluspunten heb ik besloten om ook dit jaar klant te blijven.

Aanvankelijk had ik alle verzekeringen bij Ditzo, de autoverzekeringen werden ineens (niet door schade) 47% duurder. Bij de andere verzekeringen golden ineens onze no-claim kortingen niet meer, een "foutje in het systeem" wat ze ondanks vele loze beloften niet op konden lossen. Alles behalve de zorgverzekeringen hadden we dus al opgezegd, in 2013 heb ik behandelingen nodig die elders beter gedekt zijn in de aanvullende verzekering, dus daarvoor ook maar overgestapt. Nu doen ze nog moeilijk over een declaratie voor iets wat gewoon in de basisverzekering zit, die is gewoon klakkeloos afgewezen. Ditzo? Nooit meer. Een bijkomende ergernis is een persoonlijke mening, en dat is het onbeschofte tutoyeren op de website en in alle correspondentie. Alles is jij en jou bij Ditzo.

Omdat Ditzo alles via internet regelt (en jijzelf ook alles via internet kunt regelen), Ijn zij veel goedkoper dan andere Zorgverzekeraars. Voorheen was ik bij Menzis, en sinds 1 jan. 2012 ben ik bij Ditzo verzekerd. Dit scheelde op dat moment 30 euro per maand. Ditzo : Snelle afhandeling declaraties, gemakkelijk te bereiken via telefoon. Inzage zorgpolis, emails en alle andere belangrijke zaken online te zien als je inlogt. Ik blijf voorlopig bij Ditzo (ook met mijn autoverzekering).

Vrije keus artsen Altijd overzicht per mail Een arts kan dus geen onzin declaraties indienen Betalen snel uit. Altijd te bereiken per telefoon Kortom erg tevreden. En zeker niet duur!

Ditzo is een fijne verzekeraar die zich onderscheid in transparantie en snelle service. Bij elk bedrijf en dus ook elke verzekeraar gaan er wel eens dingen mis. Snelle en goede communicatie maakt vervolgens het verschil in de ervaring. Dit is waar Ditzo sterk in is. Daarnaast is het ook nog eens een van de goedkoopste!

Goed berekenen of het wel de moeite waard is een brillen/lenzenpakket erbij te nemen. Pearle hier in Helmond werd doodziek van Ditzo, prijsafspraken klopte niet, deze "verzekering" geldt niet voor GRATIS mee verzekerde kinderen (onder de 18 dus). Vandaar natuurlijk dat ze voor 2013 geen afspraken meer hebben bij Pearle, maar bij EyeWish Groeneveld…ben benieuwd hoe hun de samenwerking bevalt. Voor ons helder: géén Ditzo meer !

Wat betreft het vergoeden van de bril zijn ze in hun voorwaarde niet eerlijk. Ze zeggen dat je 240 euro vergoed krijgt bij pearl opticiens. Maar je bent wel verplicht twee brillen te nemen. Je kunt niet voor 1 bril kiezen en daardoor blijft de aanschaf prijs wel hoog.

Maakt de mooie beloftes in hun reclame niet waar! No nonsense bedrijf? Ik heb nog nooit zoveel gedoe gehad met een zorgverzekeraar als met Ditzo! In meerdere en verschillende situatie's zijn wij zeer teleurgesteld in Ditzo. Zij betalen niet of te laat, doen valse toezeggingen aan de telefoon, geven geen duidelijke uitleg en zelfs foutieve informatie etc etc.

snel netjes en duidelijke service. zodra declaratie is ingediend vaak dezelfde maand nog verwerkt

Duurt erg lang voor je reactie krijgt, word niet gereageerd. Er word aangegeven dat TNT-post de post vaak niet goed bezorgd? En dan wordt er gevraagd of je het wil mailen, doe dit dan direct en dan duurt het nog steeds 3 weken voordat je reactie krijgt. De klantenservice omtrent bellen, lukt niet je word van het kastje naar de muur gestuurd. Veel te vaak doorverbonden en voordat je bij de juiste persoon terecht komt kan je je verhaal 3x vertellen. Hiernaast voor mij een erg vervelende mededeling. Een uitgevoerde operatie door een orthopeed wordt wel vergoed. De orthopeed geeft aan dat een plastisch chirurg dit beter kan en mooier met een minimaal litteken en dan word de operatie niet vergoed? Wil Ditzo de mensen nu de beste zorg geven, hoe zit dit?

Ik vind de letselschadeafwikkeling van een ongeval in het buitenland van een van mijn dochters zeer te wensen overlaten. Zij heeft eind april door een val haar voortanden zwaar beschadigd en vervolgens zijn de gedeclareerde gemaakte kosten nog steeds niet vergoed. Zelfs na telefonisch contact wordt er geen aktie ondernomen. Een kwalijke zaak

Verhouding zorgverzekering en premie is goed. Internetsite is helder en overzichtelijk. (Klanten)service is goed, staan 24 uur voor je klaar (gratis nummer) en denken met je mee.

Prima service, alles is duidelijk. Declaraties worden snel verwerkt.

Ditzo wilt een medische indicatie hebben van huisarts, terwijl op de nota staat dat ze is doorverwezen is door de huisarts. Daarnaast maken ze fouten door nota's van mijn kinderen op mijn naam te declareren. Daarnaast vind ik de vergoeding tijd erg lang soms wel 2,5 week. Ondanks dat ze erg goedkoop zijn, want in deze tijd heel veel scheelt, ga ik toch terug naar me oude verzekering, waarvan ik wel weet dat ze geen fouten met declaratie maken en dat er binnen een week wordt vergoedt, zodat ik op tijd de kosten kan betalen

Geen wachttijd bij de telefonische klantenservice. Je kunt alles vragen, de medewerkers zijn erg behulpzaam, sturen je niet van het kastje naar de muur en lossen het direct voor je op. Zelfs in het buitenland, waar we een slechte verbinding hadden werden we zeer vriendelijk geholpen. Een 10 voor de klantenservice!

eerste declarering vd tandarts zeer snel teug gekregen bedankt

Ik merk niets van jullie en zie dat graag zo (positief dus).

Zeer tevreden! Je word direct goed geholpen aan de telefoon en je krijgt altijd heel snel een bevestiging. alles is in duidelijke taal en daarbijkomend zijn ze ook nog eens betaalbaar.

Mijn ervaring is dat alles geregeld wordt. Ik krijg bericht wanneer iets betaald is en er is geen overbodige reklame of iets dergelijks. Geen spam en geen onnodige toestanden. Erg relaxed.

Achteraf gezien heb ik spijt dat ik niet bij mijn oude verzekering ben gebleven. Daar was je in de basis voor veel meer dingen standaard verzekerd, dan bij deze. Voor mij bleek dat je (of iig ik) toch niet kan inschatten waar je voor ziektenkosten komt te staan. Het afsluiten van de verzekering ging echter vlekkeloos en snel. En de informatie die ik kreeg bij de klantenservice was ook snel verkregen, vriendelijk en duidelijk.

zorgverzekering is top geen brieven, alles over internet, grandioos ! de vraag wanneer heb je deze ervaring opgedaan moet zijn: vanaf januari 2012

Sinds 1 jan 2012 verzekerd bij DITZO. Tot op heden zeer tevreden. Hopenlijk niet nodig gebruik te maken van deze verzekering , beter gezond dan ziek. Maar een paar tandarts declaraties werden ogenblikkelijk geregeld. En de premie is ook t.o.v. anderen gunstig. Dus erg positief.

DITZO heeft een geweldig aanbod als verzekeraar ten overstaan van alle andere concurrerende partijen. Buiten dat worden verscheidene behandelingen volledig vergoed ten opzichte van de maandbijdrage, daar waar een ander je maandelijks meer laat betalen en vaak ook nog eens hoge eigen risico bedragen erop na houdt. DITZO behandelt alle administratie secuur en tijdig.

ik vind dat ditzo mijn vragen goed beantwoord als ik die heb.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen