Ditzo Autoverzekering

★★★☆☆ 7.2/10 (360 reviews)

Logo verzekeraar Ditzo

Ditzo is een nieuwe eigentijdse en ambitieuze internetverzekeraar. Je auto, je spullen en je huis heb je online binnen 2 minuten verzekerd.

Voordelen van Ditzo:

  • Verzekeringen direct online afsluiten
  • Dekkingen zelf aan/uitzetten
  • Duidelijke taal

Voordelen van deze autoverzekering:

  • Premie afhankelijk van het aantal kilometer dat je per jaar rijdt
  • Keuze uit drie opties voor basisdekking en verschillende aanvullende verzekeringen
  • Bereikbaarheid en schadeafhandeling beoordeeld met een 8,8 door klanten

Onafhankelijke beoordelingen voor de Ditzo Autoverzekering

De Ditzo Autoverzekering is in de Special Item Autoverzekeringen van 15 januari 2021 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs Volledig Casco’.

De Ditzo Autoverzekering is in de Special Item Autoverzekeringen van 15 januari 2021 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs Beperkt Casco’.

De Ditzo Autoverzekering is in de Special Item Autoverzekeringen van 15 januari 2021 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs Wettelijke Aansprakelijkheid’.

De Ditzo Autoverzekering is in de Consumentengids van 15 januari 2021 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,1.

De Ditzo Autoverzekering is op 15 januari 2021 door hoyhoy.nl voorzien van het Keurmerk Heldere Polisvoorwaarden: 2 sterren.

De Ditzo Autoverzekering is in de Consumentengids van 15 januari 2021 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,0.

De Ditzo Autoverzekering is op 15 januari 2021 door hoyhoy.nl voorzien van het Keurmerk Heldere Polisvoorwaarden: 2 sterren.

De Ditzo Autoverzekering is in de Research Special Autoverzekeringen van 15 januari 2021 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs’ voor producten met een WA- en Vol Casco-dekking.

De Ditzo Autoverzekering is op 15 januari 2021 door hoyhoy.nl beloond met de Zilveren hoyhoy.nl Award voor Beste Keuze Autoverzekering 2010.

De Ditzo Autoverzekering is in de KTO Autoverzekeringen van 15 januari 2021 door hoyhoy.nl beoordeeld met een 7,8.

De Ditzo Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 15 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 7,2.

De Ditzo Autoverzekering is op 15 januari 2021 door De Nederlandse Verzekeringsawards beloond met een Gouden Schild voor Schadeservice van het Jaar.

De Ditzo Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 15 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 7,3.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com kun je verzekeringen vergelijken, zoals jouw autoverzekering of uitvaartverzekering. En vind je ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Ditzo Autoverzekering

Ik ben altijd goed geholpen door Ditzo en na mijn schade vorig jaar heb ik snel de uitbetaling gekregen. Heel fijn

Ik probeerde mijn autoverzekering om te zetten omdat ik een andere auto heb aangeschaft. Ipv 5 minuten ben ik 2 uur bezig geweest om de wijzigingen in te vullen. Het formulier invullen is eenvoudig maar zodra je akkoord geeft gebeurd er niks. Volgens de site zijn ze tot 21:00 bereikbaar via whatsapp, Facebook en messenger dus om 20:40 via whatsapp contact geprobeerd te leggen. De volgende ochtend weer geprobeerd de verzekering om te zetten en contact gezocht via whatsapp en Facebook maar ter vergeefs, uiteindelijk ter plekke bij de dealer voor een andere autoverzekering gekozen zodat ik verzekerd de weg op kon. Inmiddels is het ruim 24 uur na het eerst gelegde contact en nog steeds niets gehoord van Ditzo. Met dit slechte bereik ben ik alleen maar heel dankbaar dat ik ze nooit nodig heb gehad Igv een ongeval.

Nieuwe auto bij Ditzo verzekeren onmogelijk! Het is bij Ditzo (blijkbaar) niet mogelijk om een nieuwe auto te verzekeren! De (volledig nieuwe, GEEN import) auto werd bij de dealer netjes geregistreerd en op naam gezet (bij de RDW), maar voordat het in de systemen van Ditzo bekend is, kan wel enkele dagen duren aldus een medewerker van de klantenservice, pas dan is het mogelijk om een verzekering af te sluiten. Verzekering dus maar bij een andere verzekeraar ondergebracht, want je mag (en wil) niet onverzekerd rondrijden. Ik heb een dag later nogmaals online gekeken bij Ditzo en nog steeds is de auto niet bekend in hun systeem.

Lees dit [ UPDATE 19-01-2018 ] zodat het jullie niet kan overkomen . zorg er voor dat je niet alle verzekeringen op een naam hebt staan.Zoals ik al eerder zei ,Ik heb een andere auto gekocht en betaald maar kon deze nergens verzekeren omdat naar aanleiding van de gegevens van het CIS afgewezen is [Alle schade die u cleamd/maakt van alle verzekeringen gaan naar het CIS .Dus als je een verzekering afsluit dan kijkt de verzekeraar in het CIS dossier. Onbegrijpelijk het gaat kennelijk om 5 schade gevallen in 5jaar over 4 verschillende verzekeringen nu heb ik ook een camper verzekering die schade had en ook een woonhuis verzekering waar ik een schade geclaimd heb en een reisverzekering ,maar in 50 jaar geen enkele aanrijding gehad. Wel door toedoen van anderen schade geleden aan mijn auto ,bij geen enkele schade is er twijfel geweest van fraude. DITZO en veel verzekeraars handhaven ruckzichtloos 5 x schade in 5 jaar dan verzekering geweigerd , wel of geen schuld daar kijken ze niet naar. Nu ben ik gaan googlen of er ook verzekeringen zijn die niet aan gesloten zijn bij het CIS. OHRA gaf de uitkomst, men had de zelfde vragen als DITZO op de laatste vraag na . De afwijkende vraag was .Heeft u de laatste 2 jaar een aanrijding gehad door uw eigen schuld ? Nee, was mijn antwoord en ik was binnen 5 min. verzekerd.daar heb ik 3 dagen voor aan de telefoon de chat de email en de wappsap gezeten. De verzekering was net bij OHRA gesloten ,toen na 3 dagen het 'hoofd' belde van DITZO en haar er op wees dat ik daardoor mijn vlucht heb gemist en deze opnieuw moest boeken en dat ik dat op hun zou verhalen en weet u wat ze zei, u kunt dat toch verhalen op uw reis verzekering ,de rest is niet voor publicatie geschikt.

Val na kleine schademelding (250 – 300 euro) terug van 30 naar 10 schadevrije jaren. Gevolg….je betaalt zelf de rekening. Wil je een gesprek ? Kan niet….stuur maar een vraag via de app. "Daarom zijn wij zo goedkoop…" zegt dan zo'n beljurk Kansloze verzekering…ik ga morgen zoeken naar een iets duurdere maar wel klantvriendelijkere verzekeraar

Pure oplichters. Tijdens 1e jaar schade opgelopen. Gevolg: Verdubbeling van de premie en terug naar -5.

Prima verzekering, totdat er een schade geclaimd wordt en de financiele gevolgen duidelijk zijn. Eerste autoverzekering en daardoor geen schadevrije jaren opgebouwd. Schade geclaimd ten gevolge van vandalisme. Blijkt er ineens een terugval in no-claimkorting te zijn waardoor de premie verdubbelt voor een periode van minimaal 3 jaren. Alternatief is schade zelf betalen. Als daar dan meer informatie over wordt gevraagd, wordt mij verteld dat ik mijn vraag via de app kan stellen… Op zoek naar een andere autoverzekering…

Oplichters. Ze verhogen de premie zonder mededeling en automatische incasso is om de 2 weken. Ditzo is niet aan te raden.

Via de consumentenbond gekozen op basis van prijs, maar na 3 maanden verhoogd Ditzo de prijs zonder enkele mededeling van 40,76 naar 54,00 euro per maand. In de royal data staat tevens dat de berijder ipv 3 maar 4 schade vrijejaren heeft. Daarnaast is er totaal geen telefosnich contact te krijgen.

Zeer misleidende reclame op de televisie. Men schept de indruk dat AllSecur besparend is Hoe kunnen de heren Coronel aan de buitenkant zien de verzekering goedkoper kan. Men weet niet hoe men verzekerd is. Men weet geen no-claim korting. men weet niet hoe oud de bestuurder is i.v.m. een hogere premie. Het is beter om de reclame te beginnen, mogelijk kunt u ook besparen Mijn berekening kwam hoger uit dan bij mijn huidige verzekeraar

Ik had een autoverzekering bij ditzo. Wat een chaos in hun administratie. Na 15 maanden weg te zijn bij deze club, krijg ik een schriven van een deurwaarder. Ditzo zou nog een tegoed hebben in de premie, hetgeen erg vreemd is na 15 maanden en men zelf de premies inde. Dit alles is echt te gek voor woorden. Ditzo neemt geen contact op met klanten, maar stuurt gewoon de deurwaarder en deze doet gewoon wat zijn broodheer vraagt. Om een lang verhaal kort te maken, Ditzo is een onfatsoenlijke club, die zijn klanten niet serieus neemt en al heeft het alle feiten tegen, gaat men erg ongenuanceerd door. Ik heb nu een advocaat in de hand genomen om het tegendeel te bewijzen en een schadeclaim in te dienen.

Ik had een autoverzekering bij ditzo. Wat een chaos in hun administratie. Na 15 maanden weg te zijn bij deze club, krijg ik een schriven van een deurwaarder. Ditzo zou nog een tegoed hebben in de premie, hetgeen erg vreemd is na 15 maanden en men zelf de premies inde. Dit alles is echt te gek voor woorden. Ditzo neemt geen contact op met klanten, maar stuurt gewoon de deurwaarder en deze doet gewoon wat zijn broodheer vraagt. Om een lang verhaal kort te maken, Ditzo is een onfatsoenlijke club, die zijn klanten niet serieus neemt en al heeft het alle feiten tegen, gaat men erg ongenuanceerd door. Ik heb nu een advocaat in de hand genomen om het tegendeel te bewijzen en een schadeclaim in te dienen.

Ik had een autoverzekering bij ditzo. Wat een chaos in hun administratie. Na 15 maanden weg te zijn bij deze club, krijg ik een schriven van een deurwaarder. Ditzo zou nog een tegoed hebben in de premie, hetgeen erg vreemd is na 15 maanden en men zelf de premies inde. Dit alles is echt te gek voor woorden. Ditzo neemt geen contact op met klanten, maar stuurt gewoon de deurwaarder en deze doet gewoon wat zijn broodheer vraagt. Om een lang verhaal kort te maken, Ditzo is een onfatsoenlijke club, die zijn klanten niet serieus neemt en al heeft het alle feiten tegen, gaat men erg ongenuanceerd door. Ik heb nu een advocaat in de hand genomen om het tegendeel te bewijzen en een schadeclaim in te dienen.

DreigbriefIk ben al 3 jaar verzekerd bij Ditzo en heb in Janauri 2015 mijn voorruit moeten laten vervangen – een opspattende steen op de A2 had een grote scheur veroorzaakt. Schade is dus volledig buiten mijn schuld ontstaan. Ik ben daar wel voor verzekerd via de module "Ruitbreuk". Heb de schade geclaimd, die was ruim € 400 – had wel een eigen risico van € 75,00.Nu een dreigbrief ontvangen van directeur Trip van Ditzo: ik claim teveel kleine schades en ze gaan bij een volgende schade een Eigen Risico van maar liefst € 500 op mijn verzekering zetten – terwijl ik nu GEEN Eigen Risico heb!Ik rij gemiddeld 25.000 km/jaar en heb "slechts" 24 schadevrije jaren – tja, dan ben ik natuurlijk niet zo'n goeie chauffeur en claim ik natuurlijk erg veel :-)Triest vind ik, dat je WEL een module "Ruitbreuk" aanbiedt, ik daar vervolgens iedere maand braaf premie voor betaal, maar als ik dan een ruitbreuk claim mij een dreigbrief stuurt.Ga snel een andere WEL betrouwbare verzekeraar opzoeken.

Schadevergoeding adequaat geregeld. Korte lijnen tussen Ditzo en Schadebedrijf.

Waardeloze klantenservice. Telefoonsysteem slecht. E-mail antwoord 10 werkdagen!!!

Waardeloos na schade dagen lang geen gehoor van ditzo reparateur zit te wachten op accoord Eerdere schade wel ok op gepakt maar nu niet met uren lange telefoongesprekkenInmiddels niet meer klant waardeloos

Goedkoop blijkt duurkoop! Bij de eerste ruitschade door steenslag gewezen op eigen risico van € 500,00 na evt volgende niet verhaalbare schade. Nu pech en 1e schuldschade na 37 jaar en nu komt in de polis bij eventueel volgende niet verhaalbare schade is een eigen risico van € 500,00 van toepassing. Ook bij ruitschade dus. Deze werkwijze blijkt niet uit de gegeven informatie over de autoverzekering. Ik neem z.s.m. een andere verzekeraar.

Mijn schadevrije jaren worden niet meegenomen, omdat de verzekering op naam van mijn moeder stond.

Schade toegebracht op een parkeerterrein, dader op het kerkhof. Na claimen beweerde Ditzo dat ik tegen een vangrail was aangereden. Baarlijke nonsens, de schade zat trouwens veel te laag, dat kon sowieso niet. Ik had 3 getuigen (geen familie) dat ik mijn auto onbeschadigd had geparkeerd. Rechtzaak GEWONNEN! Schandalig behandeld en te woord gestaan. Nooit meer Ditzo.

Een gewaarschuwd man telt voor 2!Afsluiten gaat hèèl eenvoudig, en zolang je netjes betaald en nooit schade hebt gaat alles prima. TOTDAT je een keer wèl schade hebt, of een wijziging wilt doorvoeren, of je verzekering wilt stopzetten wegens verkoop. Dan is Ditzo opeens niet meer te bereiken. De webportal is regelmatig offline en via de telefoon sta je al gauw 20minuten in de wacht en als je dan eindelijk iemand te spreken krijgt dan wordt je doorverwezen naar de website?!?!Wees verstandig en sluit een verzekering af bij een grote partij, kost iets meer, maar dan heb je ook minder snel dit soort gezeik! Voor mij NOOOOOOIT geen DITZO meer!!!

Zeer moeilijk telefonisch bereikbaar. Geen duidelijk antwoord aan de telefoon (altijd afschuiven naar een collega). Zeer vaak mailen voordat je een antwoord krijgt.

Klantonvriendelijk nadat ze 3keer niet afkonden schrijven terwijl er wel geld op stond werden we uit de verzekering gegooid. En moesten we halsoverkop een andere opzoeken

Ditzo heeft per november 2013 eenzijdig de contractvoorwaarden aangepast; Als je nu een schadevrijjaar rijdt kan je premie netto dalen (da's mooi en was al zo) maar ze kunnen dan tegelijk de voorwaarden en premies opschroeven en het contract zo openbreken.

Het eerste jaar dat ik verzekerd was heb ik 3 kleine ongelukje gehad, de verzekering verhoogde mijn eigen risico en verhoogde mijn premie en na ze gebeld te hebben konden ze mij niet vertellen tot wanneer die verhoging zou blijven, na 3 jaar hebben ze nu begin dit jaar onze eigen risico verlaagd, maar de premie is hoger, nog steeds. Van 60 naar 80 Euro dan betalen we nog steeds voor de drie schades, lijkt mij.

t.o.h. geen negatieve berichten dus niks te klagen.

Ditzo is gereorganiseerd, blijkbaar waren de resultaten toch niet geweldig. Het werd steeds minder; voorwaarden; niet meer gratis bellen; geen 24/7 service meer; geen archief thuis alles via internet totdat dat werd afgeschaft en je geen feitelijke gegevens meer had. Daarna een aantal maanden aan het lijntje gehouden : u krijgt uw gegevens per email maar dat heeft heel lang geduurd. Toen waren waren er problemen met incasseren en kwamen er vreemde namen op je bankafschrift te staan. Wie had daar schuld aan? Natuurlijk niet Ditzo maar de eu en de banken die onmogelijke eisen stelden. Uiteindelijk had ik er genoeg van en heb mijn verzekeringen beëindigd; ze prutsen maar zonder mij verder. Maanden later herinneringen over premie over de periode na mijn opzegging. Ik heb er geen goed woord voor over: blijf er maar weg.

Ook ik heb al sinds het afsluiten van mijn autoverzekering bij DITZO op 6-12-2013 problemen. Ook ik kan niet meer in het account, en kan dus niets inzien of wijzigen. Ook kreeg ik al te maken met gewijzigde polisvoorwaarden. Het telefonisch contact is vrijwel onmogelijk. Ik weet helemaal niet meer waar ik aan toe ben. Ik heb er spijt van.

Helaas is de laatste tijd Ditzo aan het rommelen met de website en de mogelijkheid mutaties te doen op verzekeringen. Telefonisch en via de mail vrijwel niet te bereiken. Op zich geen slechte ervaringen met het product en de afhandeling van schades maar wel met de bereikbaarheid, betrouwbaarheid en de voorspelbaarheid van Ditzo.

Online gegevens inzien niet meer mogelijk; beloofd polis per email te versturen; twee maanden later nog niet gebeurd; incasso staat klaar niet ten gunste van Ditzo maar iets van Assurantiehuys. Waar is Ditzo mee bezig? Klant is zeker niet zo belangrijk als Ditzo liet geloven.

ik heb geprobeerd bij jullie een autoverzekering te sluiten maar bij de verzekeringsvragenlijst om door jullie op te zeggen verzekering staat Ditzo er nietr bij!! Dus kan ik niet bij jullie via de site mijn auto verzekeren!! Wat nu ???? dank voor de bemoeienis. Vr.Gr,G.Copier

Ik heb deze verzekering inmiddels al weer meer dan 3 jaar. In de eerste maand heb ik een ongelukje gehad. Na een telefoontje en het opsturen van het schadeformulier is dit snel en goed afgehandeld.

Snelle afhandeling van schade. Komen hun belofte na.

Nog nooit schade gehad, dus weinig over te zeggen.

Van het begin af aan dat ik verzekerd wilde worden via ditzo heb ik problemen met mijn schadevrije jaren. Ik heb verschillende keren gebeld, en ieder x zeiden ze we bellen u terug. Ik ben nog NOOIT teruggebeld door de Ditzo. Vervolgens hoorde ik helemaal niks meer van hen. Na enkele weken keek ik weer op internet hoe het met mijn status was, en iedere x weer stonden mijn schadevrije jaren op 0!!! terwijl ik toch echt 8 schadevrije jaren heb. Daardoor betaalde ik dus ook teveel premie. Nog maar een x gebeld en WEER gingen ze het uitzoeken en zou ik teruggebeld worden. U begrijpt het al…..wat er ook gebeurde, ik werd niet teruggebeld. Vervolgens schrijven ze 2 x premie af in dezelfde maand. Ik heb 1 bedrag terug laten storten door de bank en gebeld met de Ditzo waarom ik dit gedaan had. Ik zou wederom teruggebeld worden maar helaas…….De volgende dag ligt er een brief van de Ditzo in mijn brievenbus met de mededeling dat ik het bedrag moet betalen. Nou dacht het niet. Ik wil uitleg waarom er 2x premie afgeschreven is. Het vervolg kunt u waarschijnlijk al raden…..2 weken hoor ik niks van de Ditzo. Tot er een enveloppe in de brievenbus ligt. Daarin staat dat ik een achterstallige betaling heb en daardoor mijn verzekering is stopgezet en ik me voortaan NOOIT meer bij de Ditzo kan verzekeren!!!!! En dat ze nog wel even van me verwachten dat ik de achterstallige betaling ga betalen. Ik heb per direct al mijn verzekeringen bij de Ditzo opgezegd. Voor mij nooit meer Ditzo!!!

Ik heb een goede ervaring met Ditzo autoverzekering, vanwege een snelle en accurate afhandeling van mijn schademelding. Daarbij had ik 2 keuzes uit schadebedrijven in mijn woonplaats met behoud van eigen risico en vervangende auto!!

Mijn mening over ditzo is positief. Was daar nog niet zo lang verzekerd en voor het eerst sinds 15 jaar dat ik mijn rijbewijs heb een aanrijding gehad.ik heb toen contact gezocht en gevraagd hoe ik dit moest regelen. Dat hebben ze goed uitgelegd en alles is goed afgehandeld.

Mijn vrouw heeft een autoverzekering bij Ditzo, ze heeft een paar keer schade gehad maar dat wordt allemaal niet echt goed afgehandeld. De twee schades waren niet haar schuld maar ditzo ging er niet achteraan om het geld terug te krijgen want daar waren we niet voor verzekerd. Dus hier telt goedkoop is duurkoop ga gewoon naar een goed tussenpersoon en die handelen alles voor je af.

Met Ditzo alleen maar super goede ervaringen, supersnelle en correcte afhandeling!Ook was ik niet gelijk de noclaime kwijt, en was ook de tegepartij dik tevreden over deze supersnelle afwikkeling. Een echte aanrader goed. Stipt en vertrouwd.

De reactie na het melden van de schade was zeer snel bij de melding en binnen een half uur wist ik waar ik terecht kon.Ook de vragen die ik had werden zeer vakkundig beantwoord. Men was zeer beleefd en behulpzaam. Er werd meteen verteld dat er een leenauto klaar stond en dat ik geen eigen risico had en de schade viel in de eerste schade die ik had en dus zonder gevolgen voor mijn no claim Ook financieel alles zeer snel geregeld.

Zonder problemen auto verzekerd bij Ditzo. Website werkt snel en zonder problemen. Wijzigingen kun je zelf aanpassen op de site. Dit zou de standaard moeten zijn. Ook het telefonisch contact verliep zoals het moet. Een vlotte hulp op je vragen en de afhandeling was helemaal correct.

Duidelijke propositie. Goede app. Goed bereikbaar en snelle afhandeling. Als je belt, geen wachttijden en direct afsluiten van een verzekering. Prijs/kwaliteit verhouding zeer goed.

ik heb alleen een inlogcode gekregen en hoe het verder gaat dat ik over enkele weken bericht van dizo krijg met een welkomst pakket p.s verzekering gaat 09-09-2012 in ??? Ik heb nog geen polis alleen een polis nummer.

Ditzo biedt een autoverzekering met nagenoeg dezelde voorwaarden als mijn oude verzekering voor een lagere prijs. Jammer alleen dat ze niet meer korting geven dan 70%.

Ik ben gevallen voor de lage prijs Voor de rest weet ik het nog niet is voor mij de eerste keer dat ik deze verzekering heb afgesloten bij Ditzo

ik vind ditzo een goedkope autoverzekering, maar ik heb -4 schade vrije jaren, je wordt daarbij niet verzekerd, terwijl ik vind dat je verder moet kijken naar de persoon zelf hoe het komt dat ik dat heb, contact daarbij vind ik slecht wordt allemaal via mail gedaan waarschijnlijk is dat bij de meeste verzekeringen zo, je wordt niet of nooit gebeld om een mening te vragen al is het maar een hele korte gesprek. informatie is wel ruim voldoende maar het kan beter, bijvoorbeeld een schaal zetten van hoe goedkoop je verzekerd kan zijn na aantal jaren.

Prima service Helpdesc snel bereikbaar. Duidelijke communicatie en gemakkelijk ok de aantrekkelijkste verzekering online af te sluiten. En belangrijk: Geen gedoe dat vertragend werkt.

goede prijs en vlotte afwerking zelfs nog meer schadevrij jaren volgens hun

Over prijs/kwaliteit van verzekering kan ik (gelukkig) nog niet oordelen.

Naast ziektekostenverzekering nu ook gekozen voor volledig casco verzekering van mijn auto. Zeer tevreden over duidelijkheid, goede prijs/kwaliteit, (telefonische)bereikbaarheid en communicatie.

Om een goede vergelijking te maken, moest ik het aantal schadevrije jaren invullen, die wist ik niet. Dus klantenservice gebeld. Advies; vult u maar wat in, na het afsluiten van de verzekering wordt dit dan door ons gecontroleerd en eventueel aangepast, met de daarbij behorende verhoging van de premie. Hoezo omgekeerde wereld. Ditzo bedankt voor het overduidelijk advies om maar een andere maatschappij te kiezen.

Hoewel ik me altijd erger aan de reclames van deze verzekeraar was de info duidelijk en de premie en voorwaarden uitstekend.

omdat ik geen enkele reactie van Ditzo heb ontvangen kan ik geen antwoord geven op de vraag over de voortganf

Verder moeten we het afwachten wanneer we het nodig hebben.

Bij deze maatschappij heb je als je schade krijgt geen no claim korting, wat een groot voordeel is tov andere maatschappijen

Gaf mij geen duidelijkheid over een combi korting van 2 afgesloten autverzekeringen bij de zelfde maatscappij

Voel mij flinki belazerd door Reaal waar ik jaren klant ben van geweest. Premie na verhoging te betalen: € 1264!! Bij Ditzo slechts € 250,- voor dezelfde verzekring met de dezelfde aanvullende verzekeringen. Waarom Reaal mij nooit heeft gewezen op een van hun goedkopere verzekeringen? Omdat ze hun vaste klanten gewoon voor "granted" nemen. Gek ook dat ik na het opzeggen van de verzekering niets van ze heb vernomen.. Voor hun zijn klanten kennelijk niet belangrijk.

Heb contact gezocht omdat ik wilde weten waarom Ditzo geen beoordeling had gehad van Independer. Werd helder en duidelijk uitgelegd,

duidelijk en goede prijs vlug met groene kaart per post

Ik ben verhuisd van Gennep naar Eindhoven, mocht ik ineens 60 euro (!) per maand meer gaan betalen, puur omdat ik ineens in Eindhoven woonde, belachelijk. Heb verder nog nooit iets gedeclareerd, dus over klantenservice kan ik niets zeggen.

Dit is een verzekering die goed is en een goede dekking en niet te duur is

Omdat de auto ouder is dan 10 jaar kan er in de verzekering een glasschade worden opgenomen. Dit is voor mij nieuw en heb ik nog niet eerder meegemaakt. De prijs voor basis was minder, ergens tegen de 8 euro en nu wordt er meer gerekend/ Graag hier duidelijkheid o ver. Met vriendelijke groet J.van het Hof

Mijn verzekering gaat morgen in. Tot nu toe zeer tevreden over de digitale behandeling en informatie.

Gelukkig nog geen schade hoeven melden. Wel eens telefonsich contact gehad over een onduidelijkheid, wat onmiddellijk werd opgehelderd.

Doordat ik niet tevereden was met mij oude verzekering ben ik overgestapt naar Ditzo. Volgens Indepenter moest dit een goedkope/goede verzekering voor mij zijn. Dus.. mijn oude autoverzekering opgezegd en nieuwe bij Ditzo aangevraagt. En wat blijkt…ik kreeg 3 polisnummers voor 1 autoverzekering. En ook 3 maal premie van mijn rekening afgeschreven voor 1 auto. Dit komt allemaal door het digitaal aanvragen van een verzekering. Ik heb liever een (persoonlijk) contactpersoon en wil ook geen machtiging voor automatische afschrijving. Er werd dus teveel van mij rekening afgeschreven. Als ik alles zelf moet regelen dan kan ik ook zelf mijn premie betalen. Even bezien hoe het gaat, anders weer overstappen naar een ander verzekering.

Had al eerder autoverzekering bij Ditzo, geen problemen mee gehad

door niet in de juiste databank te kijken (2011) ben ik nu al een week bezig om mijn wagen verzekerd te krijgen. Nunet voor onze vakantie weet ik niet of een en ander wel geregeld kan worden.

Autoverzekering net nieuw afgesloten, maar prima snelle afwikkeling van het afsluiten. Ook snelle reactie op vragen.

Tot op heden niets meer gehoord van Ditzo of ontvangen.

Ditzo heeft een aantrekkelijke prijs, gezien het steeds weer duurder worden van de verzekering waarbij je bent.

's ochtends gebeld om een auto te verzekeren die ik direct daarna ging halen. Dit was makkelijk en snel geregeld. Drie weken later kon ik de verzekering opzeggen (auto werd geexporteerd). De opzegging ging was telefonisch, er werden geen lastige vragen gesteld en de procedure kostte maar een minuut. Super

men begon wel meteen een discussie over de schadevrije jaren bij de vorige verzekeraar

Handig zo,n ''DitZo Auto Uitdeukcheque'' maar dan moet je hem niet nodig hebben. Eergisteren kom ik terug op de parkeerplaats, en ja hoor! Een klein deukje ''zonder lakschade'' in de wielkast achter van mijn nieuwe auto. Dus de DitZo lijn maar gebeld. Ik kon alleen terrecht bij 3 door DitZo geselecteerde bedrijven van Schadenet.b.v. ! 1 in Amersfoort, 36 Km rijden voor me, of 1 in Zwolle wat 45 Km rijden is, en 1 in heerlen, wat zo,n 70 Km van me vandaan is! Dus maar het bedrijf in Amersfoort op gezocht via Google! Het adres gaven ze geeneens erbij van DitZo. Het bedrijf opgebeld, en verteld dat het een klein deukje van 3mm diep is in de wielkast is waar ze zo bij kunnen, en zonder lakschade! Ik moest 3 foto,s opsturen per mail, en dan waarschijnlijk nog langskomen om het te laten zien. En daarna kon ik pas een afspraak maken. Dat zou dus 2 x heen en weer Amersfoort worden voor een klein deukje , ofterwel 146 Km tijd en benzine. Maar op mijn mail met de schadefoto,s is tot op heden geeneens een reactie gekomen! Dus ben ik maar langs mijn eigen Chevrolet dealer in Harderwijk. gereden, ze bekeken het deukje en vertelden dat ze het plekje wel even tijdens de eerste beurt (over 3 weken) er gelijk uit zouden halen. Iets wat hoogstens 20 a 30 € exstra zou kosten. Dat bedrag was ik anders toch al aan benzine en tijd kwijt met die toestand bij DitZo. Dus gaat mijn auto gewoon naar mijn eigen dealer, en betaal ik die paar tientjes wel aan hun. Ik vind de sevice bij DitZo wel ongeloofelijk beroerd, ik hoop dan ook dat ik nooit een echte schade krijg in de tijd dat ik daar nog verzekerd ben. Ik ga intussen wel uitkijken naar een betere verzekerraar!

Het afsluiten van de verzekering was heel eenvoudig. Heldere voorwaarden. Goede prijs/prestatie. Gelukkig nog geen beroep hoeven doen op de verzekering.

Afsluiten van de verzekering ging snel en efficient. Zeer klantvriendelijk; maatschappij zelf maakte mij er op attent dat het aantal schadevrije jaren hoger was dan ik had opgegeven.

alles snel via internet geregeld voor een juiste prijs/kwaliteit!

Goede service, verzekering is zeer makkelijk afgesloten. geen problemen mee.

Op de site kreeg ik een bedrag te zien voor het afsluiten van een autoverzekering van €23,56 bij Ditzo. Bij telefonische navraag bleek deze verzekering bijna € 41,– te kosten. Ik voel me misleid en heb per direct de verzekering opgezegd

goede afhandeling en na verloop van tijd melding dat de verzekering van de (schuldige) tegenpartij de schade had vergoed.

doen wat ze beloven en werken snel en fair. Geen gedoe.

Prijs was dermate gunstig dat we de overstap gemaakt hebben, of het in de praktijk ook zo werkt, hopen wij niet achter te komen

ruitschade gemeld via sms glasservice geregeld, aan huis gerepareerd super

Was via Independer verzekerd bij Gerust op weg, maar kwam er later achter dat Ditzo verzekering een stuk voordeliger is met dezelfde dekking. Dus de overstap was snel gedaan.

Verzekering loopt nog te kort om nu al een definitief oordeel hierover te geven.

Ik heb nog geen schade gehad en kan dus geen oordeel geven.

Kon mijn schadevrije jaren van lease-auto bij ex-werkgevers niet aantonen. Premie verhoogd. Eerst iemand binnenhalen en daarna schadevrije jaren controleren. Waarom doen ze dit niet vooraf?

goede start, ik ben benieuwd of dit ook zal zijn (wat ik niet hoop)als ik een beroep moet doet op de verzekering of dit even correct zal verlopen.

Ze nemen mijn schade vrije jaren niet over. Ze doen hierover moeilijk. Ik heb ze zaterdag spullen toegestuurd. Ik ben namelijk nu met 2 autos verzekerd bij Unive. Trede 20 ; korting 80 %. Ze kunnen namelijk niet bij het centrale gegevens bestand waarin de verzekeraars royementgegevens vastleggen. Daarin staat dat ik 0 jaren schadevrije jaren heb. Dat is dus een branche bescherming van de verzekeraars!!!! Als Ditzo mijn opgestuurde spukken niet accepteerd ga ik vermoedelijk naar Unive. Ik heb namelijk geen royements verklaring; omdat ik geen auto verzekering heb opgezegd. Er komt tijdelijk een andere auto bij vandaar.

schroeven zonder overleg schadevrije jaren terug naar 0 jaren omdat een concurrent de schadevrije jaren vasthoud en niet publiceerde in Roy-data. Ik moet dan als klant gaan bewijzen dat ik wel degelijk schadvrije jaren heb en dat vindt ik grote flauwekul en heeft mij doen besluiten terug naar Centraal Beheer te gaan omdat deze goedkoper en beter is gebleken

Bij het vergelijken kwam het als de goedkoopste naar voren. De hele overgang snel verlopen.

Snel afgesloten. Verklaring schadevrije jaren opgestuurd. Binnen 3 dagen antwoord. Nog geen ervaringen met schade.

Heb net mijn huidige verzekering bij Allianz opgezegd. Verbeterpunt is het vaststellen van de schadevrije jaren. Register is blijkbaar niet bijgewerkt. Ben nu al 2 dagen bezig om eea duidelijk te krijgen. Verzekeraars moeten dit de klant uit handen nemen!

eerste week pas verzekerd , dus nog geen ervaring afhandeling schadelage prijs,goed geholpen

Bij aanschaf van een andere auto is het goed nog eens vast te stellen welke verzekering je wilt en tegen welke prijs. Independer geeft hiervoor uitstekende informatie.

door overstap van andere verzekering, kan ik geen goede prijsstelling beoordelen. Bij vorige verzekering was een schadeclaim

Het scheelde de helft met mijn vorige verzekering en de polis is min of meer hetzelfde.

Lage prijs en geen forse malus bij schades, maar alleen 1 jaar geen opbouw no-claim. Ervaring bij andere maatschappijen leerde mij dat ik werd geconfronteerd met een malus na behandeling van een ster in mijn ruit!

direct contact geen wachttijden aan de telefoon. correcte en snelle afhandeling. prima

Na veertig jaar verzekerd te zijn bij de "echte verzekeraar" eng om het op deze manier te doen.Hoop er nooit spijt van te krijgen.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen