IZA Zorgverzekering

★★★★☆ 8.2/10 (231 reviews)

Logo verzekeraar IZA

Zorgverzekering IZA 2021

Ben je op zoek naar de IZA zorgverzekering voor 2021? Op deze pagina lees je alles over deze verzekeraar en vind je beoordelingen en reviews. Zo weet je direct of IZA de beste zorgverzekering heeft voor jou. Je kunt bij IZA een basis- en aanvullende zorgverzekering voor 2021 afsluiten. Omdat iedere verzekeraar een andere premie vraagt voor de zorgverzekering, is een zorgverzekering vergelijken heel verstandig.

Voordelen IZA zorgverzekeraar

  • Bepaal zelf hoe uitgebreid je verzekerd bent met één van de drie aanvullende pakketten
  • Je kiest zelf je huisarts, ziekenhuis, specialist of andere zorgaanbieder
  • Weet je niet welke zorgaanbieder je moet kiezen? IZA biedt u een handig hulpmiddel met Vergelijk en Kies
  • Je kunt, naast het verplicht eigen risico, ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico: hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie

Basisverzekering IZA (2021)

Bij IZA kun je kiezen uit verschillende basisverzekeringen. Dit zijn de IZA Ruime Keuze en de IZA Eigen Keuze. De basisverzekering is verplicht en wat er wordt vergoed vanuit de basisverzekering is bij iedere verzekeraar hetzelfde. Dit wordt bepaald door de overheid. Het verschil tussen de verschillende basisverzekeringen is hoeveel vrijheid je wilt qua zorgverlener. Bij de restitutiepolis heb je 100% keuzevrijheid en wordt de rekening voor je betaald. Hier betaal je wat meer premie voor. Bij de andere polissen moet je naar een gecontracteerde zorgverlener toe. Dit zijn er bij de naturapolis gelukkig erg veel.

Aanvullende zorgverzekering IZA

Wil je graag extra zekerheid? Dan kun je bij de IZA zorgverzekering 2021 een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Je hebt de keuze uit de volgende pakketten:

  • IZA Extra Zorg Instap
  • IZA Extra Zorg 1
  • IZA Extra Zorg 2
  • IZA Extra Zorg 3
  • IZA Classic Comfort

Je krijgt dan bijvoorbeeld een vergoeding voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en spoedeisende hulp in het buitenland.

Tandartsverzekering IZA

Je kunt er ook voor kiezen om de kosten van de tandarts te verzekeren in 2021. Dit doe je met een IZA tandartsverzekering. IZA biedt hiervoor de volgende verzekeringen: IZA Extra Tand 1, IZA Extra Tand 2 en IZA Extra Tand 3. Je kiest zelf het pakket dat bij jouw wensen past. Ieder pakket dekt een ander bedrag per jaar of percentage per rekening. Ga je alleen voor controle naar de tandarts? Dan is een tandartsverzekering vaak niet nodig. Het is dan voordeliger om de rekening zelf te betalen.

Premie IZA 2021

Hieronder vind je de premie van IZA. Bereken via de vergelijker jouw premie voor 2021.

JaarRestitutieNaturaBudgetCombinatie
2021€ 130,35€ 124,45
2020€ 125,85€ 119,95
2019€ 124,75€ 119,70
2018€ 118,50€ 114,25
2017€ 114,25€ 110,00
2016€ 109,25€ 106,25
2015€ 98,76€ 92,60

Eigen risico IZA 2021

Voor zorg vanuit de basisverzekering betaal je in 2021 een eigen risico van 385 euro. Dit geldt niet voor kinderen. Zij zijn tot 18 jaar gratis verzekerd. Je kunt het eigen risico vrijwillig verhogen tot 885 euro. In ruil hiervoor krijg je een flinke korting op de premie. Doe dit echter alleen als je verwacht geen zorgkosten te maken in 2021.

Onafhankelijke beoordelingen voor de IZA Zorgverzekering

De IZA Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2014 van 16 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 7,9.

De IZA Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2013 van 16 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 7,8.

De IZA Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek Zorg 2012 van 16 januari 2021 door Verbond van Verzekeraars beoordeeld met een 7,7.

De IZA Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2012 van 16 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 7,7.

De IZA Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek Zorg 2011 van 16 januari 2021 door Verbond van Verzekeraars beoordeeld met een 7,8.

De IZA Zorgverzekering is in de Klantenmonitor Zorgverzekeringen van 16 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 7,6 in de categorie ‘Tevredenheid met dienstverlening’.

De IZA Zorgverzekering is in de Klantenmonitor Zorgverzekeringen van 16 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 6,5 in de categorie ‘Tevredenheid met prijs’.

De IZA Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 16 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 7,4.

De IZA Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 16 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 6,8.

De IZA Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2009 van 16 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 7,4.

De IZA Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 16 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 7,4.

De IZA Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2008 van 16 januari 2021 door SAMR beoordeeld met een 7,7.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com kun je verzekeringen vergelijken, zoals jouw autoverzekering of uitvaartverzekering. En vind je ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de IZA Zorgverzekering

Een heel slechte ervaring met de IZA. Tijdens vakantie in Hanoi is mijn linkerheupprothese uit de kom geraakt en ben ik in het International Hospital geopereerd. Om de declaratie van deze medische kosten, waarvoor je verzekerd bent(!) vergoed te krijgen word ik nu 5 maanden lang van het kastje naar de muur gestuurd. De administratie is bij de IZA een grote puinhoop. Al twee keer gevraagd naar het medisch verslag van de behandelend arts. Deze gegevens zijn bij de eerste declaratie meegestuurd.

In april 2019 heeft IZA ingesteld dat papieren facturen geld gaan kosten. Het factureren is alleen nog kosteloos als je zelf inlogt op MijnIZA en daar de rekening opzoekt. Ik heb hier een klacht over ingediend. De klachtenafdeling doet net alsof het een verzoek is en niet bij hen thuishoort. De juiste afdeling benaderen moet je zelf maar doen. Weer een klacht ingediend, zelfde stramien. Toen gebeld en eindelijk kreeg ik iemand die met de klacht bezig ging. Ik heb aangegeven dat het stoppen met papier aan het begin van het jaar had moeten gebeuren, niet als ik nog 8 maanden aan de verzekering vastzit. Ik kreeg gelijk, ik zou de rest van het jaar kosteloos papieren facturen ontvangen. Toen kreeg ik toch weer een mail dat er een rekening stond op MijnIZA. Wederom een klacht ingediend, wederom bericht ontvangen dat het geen klacht was en dat ik zelf op zoek kon naar de verzoekenafdeling. Weer gebeld, de telefoniste gaf aan dat het onmogelijk is dat ik heb afgesproken kosteloze papieren facturen te ontvangen. Toen ik aandrong, er was immers een juridisch geldende afspraak, werd dit alsnog geregeld. Wat een waardeloze club; eerst gedurende een contract een deel van de werkzaamheden afschuiven op de klant, dan klachten verwerpen zonder geldige reden en vervolgens afspraken niet nakomen.

De administratie van IZA is een grote puinhoop. Er wordt willekeurig afgeboekt zodat declaraties en premiebetalingen door elkaar heen lopen. U ontvangt vervolgens maanden later dan wel of niet een brief waarin staat dat u premieachterstand heeft en er komen incassokosten bij. Zelfs als er automatisch wordt afgeschreven ! Vragen worden niet of nauwelijks op de juiste manier beantwoordt. Nee, ik zou IZA absoluut niet aanraden !! Uit vele recensies lees ik dat er vele lotgenoten zijn en dat zegt genoeg lijkt me. NEE NIET VOOR IZA KIEZEN

Uit de administratie is niet te overzien hoe en wanneer de declaraties zijn verwerkt . Het totale overzicht loopt totaal 7 maanden achter. Er komen du

Tot op heden geen negatieve ervaringen, alles is duidelijk en begrijpend uit gelegd.

Ik heb geen gebruik gemaakt van wachtlijstbemiddeling. Daar was geen behoefte aan, omdat het termijn tot de operatie alleen maar eerder plaatsvond dan

Alle jaren dat wij bij IZA aangesloten zijn altijd optimaal geholpen. Geweldig.

Het indienen van een digitale factuur is een fluitje van een cent.

Al jarenlang client van IZA. Met af en toe ernstige medische kwesties. Een en al lof voor perfecte behandeling. Wij blijven dus bij IZA, wat anderen o

Goede uitleg en de tijd nemen van wat er aan de hand is met een goede uitleg van wat je hebt en er aan kunnen doen.

IZA is goed om je "de weg" te laten kwijtraken. Bij mij is het allemaal een stuk onduidelijker wat betreft mijn tandarts 2 extra premie en d

Zeer correcte afhandeling van declaraties en goede service van uitleg bij informatie.

Ik heb sinds kort een IPhone en heb Iza zorgverzekeraar gedownload en diende mijn rek via de app en meteen antwoord gekregen . Zo snel. Top!

Ik reageer specifiek op de prima (digitale) afhandeling van declaraties. Dat gaat ook snel. Ik ben echter heel ontevreden over hun toegankelijkheid vi

Een goede bereikbaarheid, keurige uitleg en behulpzaamheid.

Al vijf en veertig jaar bij de IZA en nog altijd zeer tevreden.

IZA vergoedt heel veel kosten geheel of gedeeltelijk. Met een aanvullende verzekering is dat heel prettig, zeker als je wat ouder bent en kans hebt op

Ik ben al 55 jaar aangesloten bij Iza en heb nooit  problemen gehad met declaraties, vergoedingen en overige zaken.

Al meer dan 50 jaar aangesloten bij de IZA. Dit moet toch overtuigend genoeg zijn.

Al ruim 40 jaar bij de IZA is niet de goedkoopste maar voor die paar euro meer heb ik nooit gedonder gehad.als je vragen heb wordt je netjes en snel g

Verder goed alleen de uitbetaling van de vergoeding duurt soms 3 weken! Ik vind dat dit binnen een week terugbetaald kan en moet zijn.

Wij vinden de IZA een goede verzekering.Alleen wat ons irriteerd is als je geld terug kan ontvangen,dat zij het verrekenen met een andere nota.Niet pr

Steeds meedenkend ook als er eens iets is mis gegaan. Steeds meedenkend en meewerkend en een goede oplossing vindend.

Tijdens mijn bestralingen in het ziekenhuis heb ik heel goed gebruik kunnen maken van jullie taxi regeling. Werd op tijd opgehaald en gebracht. Ook de

deze club is arrogant als de pest, sturen facturen zonder specificatie en als je om specificatie wilt vragen zijn ze onbereikbaar per mail.

Er kan veel verbeterd worden in de communicatie. Allles verloopt via internet, echter men kan op deze wijze geen vragen stellen.De p[olis voor 2018 is

Van oudsher goede verzekering met goede polissen. De persoonlijke pagina op de site kan verbeterd worden.

De zorgkosten worden goed en snel afgehandeld, er worden veel kosten vergoed. Hoewel de verzekeraar niet de goedkoopste is, worden er ruime vergoeding

Vanaf het begin van mijn ambtelijke carriere ben ik bij IZA. Nooit geen problemen gehad. Altijd correct behandeld.

Declaratie ingediend en geen reactie gekregen, zelf telefonisch contact gezocht. Werd steeds onderbroken en doorheen gesproken door de medewerker. Toe

Super organisatie, zie nooit rekeningen van diverse gezondheidsbedrijven. Ik zit al vanaf 1 mei 1978 tot heden bij deze Ziektekostenorganisatie.Mocht

Sinds overgang naar VGZ zeer slechte verzekering geworden. Met name beleid t.a.v. medicijnen (star preferentiebeleid met vaak inferieure geneesmiddelen) en hulpmiddelen (bijv. brace) is dramatisch slecht. Letterlijk alles wordt een strijdpunt en adviezen van artsen (met betrekking tot medische noodzaak) worden opzij gelegd Dit jaar stap ik (met 4 familieleden) over.

Het eigen risico is zo opgevoerd zodat  je je 2x bedenkt om voordat je geneeskundige hulp inroept.

Ik krijg een bevestiging automatisch bericht, zonder inhoud. Kan dus niet terug mailen. Een gesprek per minuut kost €0,50,- per minuut. Ben 20'mi

Voor mijn migraine gebruik ik zowel dagelijkse preventieve medicijnen als medicijnen die aanvallen direct aangrijpen en doen verdwijnen. Dat kost veel

Sinds IZA overgegaan is naar VGZ rollen de administratieve problemen over je heen. Dit heeft ertoe geleid dat ik de apotheek verzocht heb mij de nota's toe te zenden en niet rechtstreeks via IZA te verrekenen. Ieder controle daarop ben je kwijt. Ook dat helpt niet. Stuur je een nota op ad. € 30,91, dan krijg ie een warrig verhaal terug, maar niet je centen. De klantenservice is goed afgericht. Men blijft heel beleefd. Ik trouwens ook, want die arme mensen kunnen het ook niet helpen. Na een telefoontje wordt beaamd, dat er een fout gemaakt is door IZA. Ach, denk je dan: even corrigeren. Maar nee, de medewerker moet n.b. een VERZOEK indienen om "e.e.a. in behandeling te nemen c.q. om de fout te corrigeren." Het is niet eens mogelijk om de klachtenbehandelaar een mailtje te laten sturen waarin de inhoud van ons telefonisch gesprek is vastgelegd. Ook is de IZA niet bereikbaar via een gewoon e-mailadres, zodat je zelf ook alles hebt vastgelegd. Dan maar de oude manier: een dikke brief met postzegels. Die zullen ook wel geweigerd worden over een paar maanden. Veel gekker kan het toch niet. Is er een verzekeraar waar niet alles bureaucratisch geregeld wordt?

Ivm bovenooglidcorrectie contact gehad voor vergoeding hiervan.Dit is zeer snel opgepakt in het contact tussen de Bergman Clinics en IZA. Ik kreeg dir

Via telefoon klantenservice zeer adequate en begrijpelijke info gekregen over diverse rekeningen. Een declaratie die was afgewezen werd na een telefon

Beantwoording vragen, behandeling declaraties, e.d. vinden veelal snel plaats. Bij vragen over uitleg bepalingen van de verzekering komt het voor dat

Ben als gepensioneerd ambtenaar van oudsher hier verzekerd. Ben van mening dat het gemiddeld niveau gedaald is sinds IZA bij VGZ is ondergebracht.

Prima zorgverzekeraar met goede service en klantenservice. Helaas worden alle polissen steeds duurder en wordt het lastiger de juiste te vinden voor m

Soms is de facturatie heel erg laat. Verder een prima verzekeraar met goede voorwaarden.

Ik werd aan mij correcte en  snelle informatie gegeven wat de procedure en behandelingsmogelijkheden zijn.

Ik werd aan mij correcte en  snelle informatie gegeven wat de procedure en behandelingsmogelijkheden zijn.

Ik ben altijd zeer prettig geholpen en behandeld.

Ben al 50 jaar bij de IZA. Bevalt mij prima. Ze vergoeden veel. Goed bereikbaar en vriendelijk personeel aan de telefoon.

In ben al 45 jaar lid bij het IZA en ben al evenzo lang zeer tevreden zowel qua verzekering als qua behandeling en zal ook nooit veranderen.

Prima zorgverzekeraar met goede pakketten voor aanvullende verzekeringen en snelle uitbetaling.Mis alleen totaaloverzicht gegevens van bijv. aanvullen

15 jaar lid van deze instelling en de laatste 5 jaar al een verharding zien ontstaan bij de vergoedingen b.v zorgvergoeding buitenland ( voorheen werd

Snel antwoord op vragen en de terugbetalingen zijn altijd snel binnen.

Ik ben geweest bij Tergooi Hilversum. Bij zowel de internist-Oncoloog goed behandeld en duidelijke uitleg van de kwaal en behandeling.Op de chemo afde

Goede zorgverzekeraar, goed bereikbaar. Alleen de polis zou in eenvoudiger Nederlands geschreven moeten zijn.

Gelukkig niet veel contact met de zorgverzekeraar in dit jaar. In het verleden wel enige meningsverschillen (facturen en vergoedingen) gehad, maar die

alleen maar top, geen klachten of op- en/of aanmerkingen.

Ik heb per e-mail om informatie gevraagd maar wacht nog op antwoord.

Ik ben al 46 jaar aangesloten bij het IZA en heb nog nooit problemen gekend met deze zorgverzekeraar

IZA blijkt bij voortduring een goede dekking te geven. De aanvullende verzekering vergoed veel behandelingen. De afhandeling van de declaraties gaat z

Al meer dan 38 jaar ben ik bij IZA verzekerd. Nog steeds tot tevredenheid. Misschien zijn andere verzekeraars iets goedkoper, doch om voor een paar eu

Er wordt heel veel vergoed. Er wordt uitgebreide informatie gegeven. Snelle service

De IZA zorgverzekeraar is naar mijn mening een goede, de verhouding tussen prijs en kwaliteit is prima. Veel zaken worden vergoed, bij een uitgebreide

al vele jaren bij IZA verzekerd van goede zorg en verwerking van declaraties, contacten zijn goed tot zeer goed.

IAK verzorgd alleen de administratieve kant van de zorgverzekering van het VGZ, dit omdat de werkgever dit via een aanbesteding zo heeft georganiseerd

Ik vind de onduidelijkheid te groot. Gesteld wordt dat behandeling die te maken hebben met een oncologische aandoening vergoed worden. Helaas. De 14 d

volgende maand 50 jaar deelnemer aan deze verzekering. Nog geen dag spijt gehad. Goede polis, goede voorwaarden

De samenwerking met VGZ heeft het IZA niet veel goeds gedaan.Betalingen worden verrekend, en niet eens op volgorde van factuur.Nee, IZA heeft 2 klanten en 3 potentiele verloren.

Mijn moeder is hier al 60 jaar verzekerd. 2 jaar geleden kwam ik er achter dat ze voor fysio maar 12 behandelingen per jaar mocht krijgen. Ik heb toen

Waardeloze klantenservice. De mevrouw aan de telefoon was onvriendelijk, ongeduldig, luisterde niet, verstrekte onjuiste informatie en was niet bereid

Sedert de administratieve overgang IZA naar VGZ is er een slechte transparantie in mijn maandelijkse declaratie afhandeling. Mijn probleem daarbij is 

Gewoon hele goede informatie voorafgaand aan de operatie. Je weet dan wat je verwachten kunt na de operatie en dat is fijn om vooraf te weten.

goede zorgverzekering zelfs het declareren verloopt zeer snel

Overzichtelijke polis, vriendelijke en duidelijke uitleg, goede afwikkeling van de vergoedingen.

Laatste jaren veel ellendige administratieve fouten. Van de belasting hoorde ik bijv. dat ik geen deelnemer was van IZA; ik heb nooit bericht gekregen

Goede verzekering welke helaas per 1 januari 2016 opgeheven wordt en overgaat in een veel slechtere polis van VGZ. De nieuwe polis wordt duurder en be

Snelle afhandeling van declaraties! Al 17 jaar bij deze zorgverzekeraar.

Bereikbaarheid niet zo goed en jammer dat dat niet via email kan.

Goede afhandeling bij vragen en krijg ook de medicijnen die bij mij het beste werkt en die ik nodig heb. Ook kan ik naar het ziekenhuis waar ik goed g

Afgelopen jaren behandeld voor borstkanker.Nooit problemen gehad met vergoedingen.Altijd alles keurig afgehandeld.Als je iets niet begrijpt wordt het

Ik ben heel tevreden over IZA, met name omdat de zorgverzekeraar voldoet aan de verwachtenden en mij nog nooit heeft teleurgesteld.

Zeer tevreden over de afhandelingen. Goede vergoedingsregeling. Vindt het alleen jammer dat op het vergoedingsoverzicht de medicijnen niet vermeld sta

IZA handelt de zaken netjes af, geeft een correct antwoord op vragen en heeft een restitutiepolis.

Zijn als oud ambtenaar al jaren verbonden aan IZA.Zijn altijd tevreden, kunnen iedere vraag stellen.

Wij zijn al meer dan 25 jaar verzekerd bij IZA, maar in die jaren is er veel veranderd. En echt beter wordt het er niet op. Ook is het veel onpersoonl

Snelle afhandeling van de declaraties, goed contact met de klantenservice, vriendelijke behandeling, betaling eigen risico kan in termijnen, zeer fijn

Snelle service en zeer klantgericht. Vergoedingen worden binnen 3 dagen uitbetaald.

Alles tussen informatie en de afhandeling was helder en professioneel.

Adequate afhandeling van vragen over verwijzing, declaraties, opnamebemiddeling e.d.

Ik ben heel erg tevreden over de IZA. De informative is goed en aan de telefoon wordt ik altijd vriendelijk en adequaat geholpen. De declaraties worde

Zeer ontevreden. Al jaren hier verzekerd met het hele gezin, altijd netjes betalen, maar zodra je dan eens een keer iets te declareren hebt betalen ze niets uit. Ik wil mijn gegevens digitaal via mail o.i.d. insturen, aangezien het 2014 is, uit verbazing blijkt dat je alleen per post dingen kan verzenden. En dat in het digitale tijdperk van 2014, waarbij zelfs al zorgverzekeringen via apps werken. Daarnaast heb ik ook mijn doorlopende reisverzekering hier lopen, maar omdat je al iza klant bent en aanvullend verzekerd, hoef ik geen extra premie voor medische kosten buitenland te betalen. Wat blijkt achteraf, nee dan vallen je medische kosten ineens onder je zorgverzekering, met een eigen risico van 375 euor! Hoezo straft de iza zijn eigen klanten omdat ze al aanvullend verzekerd zijn op deze manier?!?!?

Prima verzekering. Vergoedingen zijn goed. Keuzemogelijkheden wat beperkt. Met collectiviteitskorting wordt het pas interessant.

Snel, secuur, transparant en meestal vriendelijk.

Het is nog steeds niet mogelijk om declaraties in te zien via Mijn IZA Dit wordt al ca. 2 jaar toegezegd.

Deze zorgverzekeraar heeft hart voor zijn klanten en zijn erg behulpzaam met het beantwoorden van vragen

Duidelijke informatie. Snelle afhandeling. Indienen facturen digitaal. Erg klantvriendelijk.

Je wordt altijd vriendelijk behandeld en goede informatie erg jammer dat de zorgverzekering niks met een klacht van je over een ziekenhuis kan doen, w

Ervaring met IZA is prima, inloggen makkelijk en dan nota bekijken en op snelle manier betalen. Of simpel regelen dat de rekeningen automatisch beta

Je kunt er terecht met veel vragen en je wordt goed geholpen. Ook de afhandeling van declaraties verloopt goed. De meeste gaan zelfs rechtstreeks. Je

Na vragen over vergoeding van een geneesmiddel geen goed antwoord, medewerker zei maar steeds dat zij niet medisch onderleg was, maar deed verder niet

Snelle duidelijke afhandeling van facturen. De meeste rekeningen lopen via de zorgverzekeraar. Geen moeite dus voor mij.

Ik bezocht enkele jaren geen tandarts. Toen ik het tandartsbezoek hervatte viel het me rauw op het dak dat ik een paar honderd euro zelf moest bijlegg

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen