Goedkoopste camperverzekering Juli 2024 

Goed verzekerd op reis. Dat voorkomt onverwachte hoge kosten. Een camper verzekeren doe je met een speciale camperverzekering. Wat is de goedkoopste camperverzekering en waar moet je rekening mee houden? Dat lees je op deze pagina.

Liever meteen een premie bereken? Klik dan op deze button.

Bereken je premie

goedkoopste camperverzekering

Wat is de goedkoopste camperverzekering?

Het aantal campers in Nederland stijgt. Zo blijkt uit onderzoek van BOVAG. En al deze camperbezitters moeten een camperverzekering afsluiten. Want een camper is een motorrijtuig. En daarom is een WA-verzekering verplicht. Veel mensen willen dan ook weten wat de goedkoopste campersverzekering is. Toch is dat lastig te zeggen. Dat komt omdat dit per persoon verschilt. Om een verzekering af te sluiten, vult iedereen een aantal gegevens in. Zowel persoonsgegevens als kenmerken van de camper. En op basis daarvan wordt de premie berekend. Een verzekering met alleen een basisdekking is het goedkoopste. Hiermee is alleen schade aan derden verzekerd. Eigen schade is niet gedekt. Wil je schade aan je eigen camper ook verzekeren? Dan kies je voor een verzekering met een bredere dekking. En betaal je ook meer premie.

Een camper goedkoop verzekeren in 5 stappen

Hoe kun je besparen op een verzekering? Dat vragen veel mensen zich af. Het antwoord is simpel: door te vergelijken. De tijd nemen om een camperverzekering te vergelijken, levert je al snel wat op. Dat komt omdat er verschillen in prijs en kwaliteit zijn. Met deze 5 stappen vind je de goedkoopste camperverzekering:

 1. Kies de dekking naar wens
 2. Vul je gegevens in
 3. Vink wel of geen extra’s aan
 4. Vergelijk op basis van prijs en voorwaarden
 5. Kies de goedkoopste camperverzekering

Goedkoop een camperverzekering vergelijken

Je kunt bij een aantal verzekeraars een camperverzekering afsluiten. Elke verzekeraar bepaalt zijn eigen prijs en voorwaarden. Door te vergelijken zie je wat de verschillen zijn. Hierbij kijk je natuurlijk naar de kosten. Toch zijn de voorwaarden net zo belangrijk. Het kan zo zijn dat een goedkope verzekering mindere voorwaarden heeft. Maar dat hoeft niet zo te zijn. De duurste camperverzekering staat niet garant voor de beste. Een camperverzekering vergelijken helpt je in je zoektocht naar een verzekering met goede voorwaarden tegen een voordelige premie. Vergelijken is altijd gratis.

Hoe vind je de goedkoopste camperverzekering?

Wil je je camper verzekeren? Dan ben je natuurlijk op zoek naar de beste camperverzekering. Goede voorwaarden en niet teveel premie betalen. Maar hoe vind je een goedkope camperverzekering? Die vind je door te vergelijken. Met een vergelijking zie je snel wat je opties zijn en hoeveel je per maand of per jaar betaalt. Er zijn een aantal verzekeraars die een camperverzekering aanbieden. Om die reden is er een verschil in prijs en voorwaarden. Door te vergelijken, kom je erachter waar dit verschil in zit. Een hogere premie betekent lang niet altijd ook betere voorwaarden. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Wij geven je een paar tips hoe je dat doet:

 1. Begin altijd met vergelijken
 2. Kies de dekking naar wens
 3. Vul alle gegevens in en vergelijk de opties
 4. Lees de reviews van andere klanten
 5. Bepaal wat voor jou de voordeligste keuze is

Goedkope camperverzekering, waar let ik op?

Je camper goed verzekeren? Zonder een te hoge premie te betalen? Start dan direct met vergelijken. Dit kost je niks, maar het levert al snel een flinke besparing op. Dat komt omdat er een verschil in prijs en kwaliteit is tussen de verzekeraars.

Als eerste kijk je daarom naar de premie. Dit is het bedrag dat je per maand betaalt om je camper te verzekeren. De hoogte van de premie hangt af van een aantal zaken. Zoals de dekking die je kiest. Een lage premie is fijn, maar dit gaat niet altijd samen met gunstige voorwaarden.

Als tweede let je daarom goed op de voorwaarden. Dus wat is er wel en niet verzekerd. Welke regels gelden er. En wanneer keert de verzekeraar nooit uit. Sluit je de goedkoopste camperverzekering af? Dit betekent dat je ook dat je een mindere dekking hebt. Het kan zo zijn dat deze dekking niet voldoende is. Waardoor je alsnog te maken krijgt met hoge kosten, die je zelf moet betalen.

In het kort..

Soms biedt een goedkope camperverzekering niet genoeg dekking. Bijvoorbeeld als je een gloednieuwe camper hebt gekocht. Ook gaat een lage premie vaak samen met een hoger eigen risico. Let daarom bij het vergelijken altijd op de volgende punten:

 • Hoe hoog is de premie
 • Wat zijn de polisvoorwaarden
 • Hoeveel eigen risico betaal je
 • Wat is het verzekerde bedrag
 • Hoe werkt de afhandeling van schade
 • Wat is de service van de verzekeraar

Wat dekt de goedkoopste camperverzekering?

Een camperverzekering kun je vergelijken met een autoverzekering. Maar is niet hetzelfde. Zo is een camperverzekering een stuk goedkoper. De goedkoopste camperverzekering is de WA-verzekering. Deze verzekering dekt alleen kosten aan derden. Veroorzaak je bijvoorbeeld een ongeluk? Rijd je per ongeluk iemand aan? Of bots je tegen een andere auto aan? Alle schade die de ander heeft is gedekt met de WA-dekking. Je hoeft de kosten hiervan niet zelf te betalen. Dit geldt voor zowel letselschade als materiële schade.

Schade aan je eigen camper is met een WA-verzekering niet gedekt. Zoals schade door diefstal, brand of storm. De kosten hiervan zijn in dat geval voor eigen rekening. Wil je dat eigen schade ook wordt vergoed door de verzekeraar? Dan zal je een camperverzekering met een bredere dekking moeten kiezen. Voor een camperverzekering heb je de keuze uit:

 • Een WA-verzekering
 • De WA Beperkt Casco dekking
 • WA Volledig Casco (= Allrisk verzekering)

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 •  BOVAG
 •  Rijksoverheid
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 23 augustus 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 14 februari 2023