Persbericht: “Nederland switcht last minute van zorgverzekering”

Al honderdduizenden Nederlanders zijn overgestapt van zorgverzekering, maar op deze laatste dag van het jaar is het topdrukte. Zowel bij verzekeraars als vergelijkingssites. Vergelijkingssite Zeker.com verwacht een recordaantal overstappers vandaag en ziet 60 procent meer bezoekers op de site dan voorgaande jaren.

Topdrukte

“We zien ontzettend veel bezoekers op onze website en meer aanvragen dan voorgaande jaren. Mensen hebben dus nog langer gewacht”, aldus Femke Koning van Zeker.com. Ondanks de last minute drukte, verwacht Zeker.com niet veel meer overstappers dan voorgaande jaren. Vorig jaar zijn 1,1 miljoen verzekerden overstapt.

Paar minuten voor deadline overstappen

“Vorig jaar zagen we ook nog overstappers in de laatste minuten van het jaar. Met een glas champagne en oliebollen in de hand stappen mensen nog snel over. Gelukkig is het maken van een vergelijking heel snel gedaan en zijn de aanvraagformulier van verzekeraars zo eenvoudig, dat het binnen een paar minuten geregeld is”, aldus Femke Koning van Zeker.com. 

Overstappen kan tot wel 535 euro besparen

De premieverschillen zijn dit jaar groter dan ooit. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste basisverzekering is maar liefst 535 euro. Dat berekende Zeker.com eerder al. “Zeker als je nog nooit eerder bent overgestapt van zorgverzekering, kun je hoogstwaarschijnlijk veel geld besparen”, aldus Koning.

Vandaag overstappen? Oude zorgverzekering wordt opgezegd

Overstappen kan vandaag nog tot 31 december 23.59 uur. Groot voordeel voor degene die vandaag nog overstapt, is dat de oude zorgverzekering automatisch wordt opgezegd. Daar hoeft de verzekerde zelf niets voor te doen en regelen verzekeraars onderling. Je kunt ook zelf de zorgverzekering voor 1 januari opzeggen, dan heb je tot 1 februari 2022 de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. 

Waarom wachten we zo lang met overstappen?

Ieder jaar is het steevast het drukst op de laatste dag van het jaar bij verzekeraars en vergelijkingssites. Men wil dan toch nog snel op zoek naar de beste zorgverzekering voor aankomend jaar. Blijkbaar hebben we een deadline nodig om in actie te komen. “Ieder jaar hebben we zo’n zes weken om over te stappen. Maar de helft van de mensen doet dit pas tussen kerst en oud en nieuw. We zijn niet graag met verzekeringen bezig dus we stellen het zo lang mogelijk uit en switchen dan op het allerlaatste moment”, aldus Femke Koning. Ook zorgt de late contractering tussen verzekeraars en zorgverleners voor late overstappers. “Verzekerden willen eerst weten of hun zorgverlener een contract heeft met de verzekeraar, voordat zij een overstap maken.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn