Beste ongevallenverzekering Mei 2024 

Een ongevallenverzekering keert een vooraf afgesproken bedrag uit bij invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval. Wat de beste ongevallenverzekering is, verschilt per persoon. Hieronder lees je hoe je de beste polis vindt.

 • onafhankelijk
 • direct een premie berekenen
 • volledige informatie

Bereken je premie

beste ongevallenverzekering

Wat is de beste ongevallenverzekering?

Je wilt er liever niet aan denken, maar het kan gebeuren dat je te maken krijgt met een noodlottig ongeval. Een ongevallenverzekering keert in het geval van blijvend letsel of overlijden eenmalig een vooraf afgesproken bedrag uit. De beste ongevallenverzekering is de polis die het beste bij je wensen aansluit. Dit is voor iedereen anders. Je kunt bijvoorbeeld een ongevallenverzekering afsluiten voor het hele gezin. Als een gezinslid te maken krijgt met blijvend letsel of komt te overlijden als gevolg van een ongeval, dan wordt er een vooraf afgesproken bedrag uitgekeerd. Je kunt de ongevallenverzekering ook alleen voor jezelf afsluiten. Bijvoorbeeld als je op reis gaat.

Hoe vind ik de beste ongevallenverzekering?

Door het grote aanbod aan verzekeringen, kan het lastig zijn om de beste ongevallenverzekering te vinden. Wij helpen je graag met een paar tips;

 1. Start altijd met vergelijken
 2. Vergelijk op basis van prijs en kwaliteit
 3. Lees de polisvoorwaarden goed door
 4. Bekijk de reviews van andere klanten
 5. Kies de verzekering die het beste bij je past

Hoe sluit ik een ongevallenverzekering af?

Niet iedereen sluit een ongevallenverzekering af. Dit is voor particulieren immers niet verplicht. Je bepaalt zelf of je deze verzekering wel of niet wilt. De dekking van een ongevallenverzekering is simpel. Daarom kun je deze verzekering vaak afsluiten als extra onderdeel van een andere verzekering, zoals bij een reisverzekering, autoverzekering of motorverzekering. Je kunt een ongevallenverzekering ook apart afsluiten. Dit kan bij een groot aantal verzekeraars. Je kiest zelf wat het beste bij je past.

De beste ongevallenverzekering, waar let ik op?

Wil je verschillende ongevallenverzekeringen met elkaar vergelijken? Wel zo handig om dan te weten waar je precies op moet letten. Veel mensen kijken vooral naar de hoogte van de premie en wat de goedkoopste optie is. Dit is heel begrijpelijk en zeker belangrijk. Je wilt immers niet teveel betalen. Maar het is ook slim om naar een aantal andere zaken te kijken.

Als eerste kijk je naar de hoogte van het verzekerde bedrag. Dit is het bedrag dat wordt uitgekeerd als je te maken krijgt met blijvend letsel of een overlijden als gevolg van een ongeval. Hoe hoog dit bedrag is, kan je vaak zelf kiezen. Bijvoorbeeld € 5.000 of € 10.000. Maar dit kan niet altijd. In dat geval geldt er een standaard uitkering. Dit staat altijd in de polisvoorwaarden. Let er op dat een hoger verzekerd bedrag vaak samen gaat met een hogere premie.

Als tweede let je op de dekking. De meeste ongevallenverzekeringen bevatten twee rubrieken: Overlijden en Invaliditeit. Bij sommige verzekeraars kies je welke rubriek je wel of niet mee wilt verzekeren. Bij anderen kan dit niet en verzeker je altijd zowel de rubriek overlijden als invaliditeit. Ook is het van belang om naar de manier van uitkeren te kijken. Elke verzekeraar hanteert zijn eigen regels. Zo krijg je bijvoorbeeld een gedeeltelijke vergoeding bij gedeeltelijke invaliditeit. Is er geen sprake van blijvend letsel? Dan krijg je vaak helemaal niets uitgekeerd. In de voorwaarden lees je wat precies de regels zijn omtrent de vergoeding.

Als laatste kijk je naar wat de verzekeraar onder een ongeval verstaat. Hier kan nog wel eens discussie over ontstaan. Ongevallen die onder de dekking vallen, staan vermeld in de polisvoorwaarden. Situaties waar verwarring over kan ontstaan, worden nadrukkelijk uitgelegd in de voorwaarden.

Beste ongevallenverzekering vergelijken en afsluiten

Een ongevallenverzekering is goedkoop. Zeker als het verzekerde bedrag niet al te hoog is. Voor een paar euro per maand ben je dan al verzekerd. Toch is het van belang om te vergelijken. Hierdoor kom je er snel achter wat voor jou de beste opties zijn en hieruit maak je zelf een keuze. Vergelijken doe je op basis van:

 • De hoogte van de premie
 • De polisvoorwaarden
 • De dekking
 • Het verzekerde bedrag
 • De wijze van uitkering

Bij een ongevallenverzekering geldt er geen eigen risico. Het is al erg genoeg als de verzekeraar moet uitkeren bij invaliditeit of een overlijden. Je kunt vaak wel een extra module medische kosten of tandartskosten als gevolg van een ongeval meeverzekeren. De premie gaat dan wel omhoog. Lees altijd de polisvoorwaarden goed door. Hierin staan alle regels van de verzekeraar. Heb je de beste ongevallenverzekering gevonden? Dan kun je deze direct online afsluiten.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Consumentenbond
 • Verbond van Verzekeraars
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 8 april 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 14 februari 2023