Goedkoopste ongevallenverzekering Juli 2024 

Je wilt er liever niet aan denken, maar invaliditeit of een overlijden kan het gevolg zijn van een ongeval. Een ongevallenverzekering keert dan een bedrag uit. Hieronder lees je hoe je de goedkoopste ongevallenverzekering vindt.

Bereken je premie

goedkoopste ongevallenverzekering

Wat is de goedkoopste ongevallenverzekering?

Een ongevallenverzekering is niet verplicht. Toch wordt deze regelmatig afgesloten. Bijvoorbeeld als mensen op wintersport gaan of een verre reis gaan maken. Deze verzekering zorgt er namelijk voor dat je een bedrag krijgt als je blijvend letsel overhoudt na een ongeval of komt te overlijden. Wat de goedkoopste ongevallenverzekering is, verschilt per persoon. Een ongevallenverzekering sluit je al af voor een paar euro per maand.

In 5 stappen de goedkoopste vinden

Hieronder lees je de 5 stappen die je volgt om een goedkope ongevallenverzekering te vinden:

 1. Je begint altijd met vergelijken
 2. Kies de dekking naar wens
 3. Vul het verzekerd bedrag in
 4. Vergelijk de premies
 5. Sluit de meest voordelige verzekering af

Hoe sluit ik de goedkoopste ongevallenverzekering af?

De premie voor een ongevallenverzekering is erg laag. Vanaf een paar euro per maand ben je al verzekerd. Vooral als het verzekerde bedrag niet al te hoog is. Daarom kun je de ongevallenverzekering vaak via een andere verzekering afsluiten, zoals een reisverzekering of autoverzekering. Ook kun je een ongevallenverzekering soms afsluiten via een collectiviteit of bij een lidmaatschap. Denk hierbij aan een ongevallenverzekering via een sportvereniging of via je bedrijf.

Wat kost een goedkope ongevallenverzekering?

De kosten van een ongevallenverzekering lopen sterk uiteen. Voor een single is de premie een stuk lager dan voor een gezin. Dat komt omdat de premie van een ongevallenverzekering afhangt van een aantal zaken:

 • De gezinssamenstelling
 • Het verzekerde bedrag
 • De dekking

Als eerste hangt de premie af van hoe je gezin eruit zit. Wil je alleen jezelf verzekeren? Of verzeker je je partner en kind(eren) gelijk mee? Voor een gezin zijn de kosten hoger. Er worden immers meer mensen meeverzekerd. Ook heeft de hoogte van het verzekerde bedrag invloed op de kosten. Soms kun je de hoogte hiervan zelf bepalen, maar soms staat dit vast. Je kunt dit altijd in de voorwaarden lezen. Een hoger verzekerd bedrag betekent dat je een hogere vergoeding krijgt bij invaliditeit of overlijden. Maar de premie stijgt dan ook. De goedkoopste ongevallenverzekering heeft vaak een lager verzekerd bedrag.

Een ongevallenverzekering bestaat vaak uit twee rubrieken: overlijden en invaliditeit. Bij de meeste verzekeraars verzeker je automatisch beide rubrieken. Soms kun je een keuze maken om alleen blijvend letsel of overlijden te verzekeren. Maar dit is lang niet altijd mogelijk. Kies je ervoor om alleen invaliditeit of alleen overlijden te verzekeren? Dan is de dekking lager en daarmee de premie ook.

De goedkoopste ongevallenverzekering, waar let ik op?

Een goedkope ongevallenverzekering vind je door te vergelijken. Natuurlijk is het dan wel fijn om te weten waar je precies op let. Als eerste is het van belang om na te lezen wat de verzekeraar onder een ongeval verstaat. Soms kan hier discussie over ontstaan. Als het letsel bijvoorbeeld niet blijvend is, dan wordt er niet uitgekeerd. In de polisvoorwaarden staat nauwkeurig beschreven wat er wel en niet is verzekerd.

Als tweede let je op de hoogte van het verzekerde bedrag. Dit is de maximale vergoeding bij blijvende invaliditeit en een overlijden. Bij een ongevallenverzekering geldt er geen eigen risico. Het is al erg genoeg als je een beroep moet doen op deze verzekering. Hoe hoog het verzekerde bedrag is, kun je soms zelf kiezen. Maar soms is dit een standaard bedrag.

Ook is het belangrijk om te letten op de wijze van uitkering. Dit staat altijd in de polisvoorwaarden. Bij gedeeltelijke invaliditeit krijg je bijvoorbeeld meestal ook een gedeeltelijke uitkering.

Als laatste kijk je of je de optie medische kosten of tandartskosten als gevolg van een ongeval kunt meeverzekeren. Bij sommige verzekeraars kun je deze dekking als extra module aanvinken.

Goedkope ongevallenverzekering afsluiten

Voor een paar euro per maand heb je al een ongevallenverzekering. De verschillen in premie zijn groot. Vergelijken loont daarom al snel. Echter, een hogere premie staat niet altijd garant voor de beste ongevallenverzekering. Lees daarom ook altijd goed de polisvoorwaarden door. Hierin ontdek je wat het verschil in kwaliteit is tussen de verzekeraars. Door te vergelijken zie je snel waarom de ene ongevallenverzekering beter bij je past dan de andere. Dit kan de goedkoopste ongevallenverzekering zijn, maar ook een iets duurdere. Zodra je de verzekering afsluit, houdt de verzekeraar je op de hoogte van de aanvraag. Zij sturen jou tevens een polisblad toe.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt: 

 • Consumentenbond
 • Verbond van Verzekeraars
 • Rijksoverheid 
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 8 april 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 14 februari 2023