Beste begrafenisverzekering Juni 2024 

De beste begrafenisverzekering sluit je snel via ons af!

  • vergelijk premies en voorwaarden
  • binnen 3 minuten de beste voor jou
  • direct de kosten voor jouw begrafenis gedekt

Een begrafenis kost veel geld. Dat wordt vaak onderschat. Een begrafenisverzekering dekt de kosten van je begrafenis. Je nabestaanden hoeven dan niet alles zelf te betalen. Wat de beste begrafenisverzekering is, verschilt per persoon.

beste begrafenisverzekering

Begrafenisverzekeringen vergelijken in Juni 2024 

Wat is de beste begrafenisverzekering?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een begrafenispolis af te sluiten. Dat komt omdat de kosten van een begrafenis erg hoog zijn. Niet iedereen kan dat zomaar betalen. Een goede begrafenisverzekering zorgt ervoor dat je nabestaanden niet voor alle kosten opdraaien. Zodra je overlijdt, komt er een bedrag vrij. En hiermee wordt de begrafenis verzorgd. Wat de beste begrafenisverzekering is, is voor iedereen anders. Dat hangt namelijk van een aantal zaken af. Denk aan de dekking, het verzekerde bedrag, je leeftijd en je eigen wensen.

Een goede begrafenisverzekering in 5 stappen

Als je een begrafenisverzekering afsluit, dan wil je natuurlijk de beste hebben. Je kunt deze verzekering bij veel verzekeraars afsluiten. Veel mensen vragen zich daarom af wat de beste is. Dit is makkelijker dan je denkt.

Volg deze 5 simpele stappen en je vindt de beste begrafenisverzekering:

  1. Kies de dekking naar wens
  2. Bepaal het verzekerde bedrag
  3. Vul alle gegevens in
  4. Vergelijk op basis van prijs en kwaliteit
  5. Kies de optie die het beste bij je past

De beste volgens de Consumentenbond

De Consumentenbond heeft een aantal jaar onderzoek gedaan naar de beste begrafenisverzekering (ook wel uitvaartverzekering). Uit dit onderzoek kwam naar voren dat verzekeraar DELA de beste aanbiedt. DELA scoort met de natura uitvaartverzekering een 5 uit 5 sterren. Je moet de uitvaart dan wel door DELA laten verzorgen. Verzekeraar Monuta scoort 4 uit 5 sterren, wat ook een hele goede score is.

Liever een kapitaal dekking? Dan ben je volgens de Consumentenbond het beste uit bij Klaverblad en DELA. Ook Yarden scoorde goed, maar daar kun je sinds eind 2020 geen nieuwe verzekering meer afsluiten.

Hoe vind ik de beste in 2023?

Wat de beste begrafenisverzekering is, hangt af van jouw situatie en wensen. Door te vergelijken kom je er achter wat voor jou de beste is. Er is vaak een groot verschil in prijs en kwaliteit tussen de verzekeraars te ontdekken. Met een begrafenisverzekering vergelijking zie je snel wat dit verschil is. Ook kan het lezen van reviews je helpen in je zoektocht. Dit geeft je een idee wat andere klanten wel of juist niet goed vinden. Onthoud wel dat mensen vaker een negatieve review plaatsen. Dit kan een verkeerd beeld geven. Vergelijken is altijd de beste manier om een goede begrafenisverzekering te vinden.

beste begrafenisverzekeringen

Waarom op zoek naar de beste begrafenisverzekering?

De kosten van een begrafenis worden vaak onderschat. Veel mensen denken dat een uitvaart minder dan € 5.000 kost. Maar dit is in werkelijkheid een stuk hoger. Een begrafenis kost al snel tussen de € 8.000 tot € 10.000. Een begrafenisverzekering dekt deze kosten. Meestal zoeken mensen de verzekering met de laagste premie. Dit is niet altijd handig. Dat komt omdat de goedkoopste niet altijd genoeg dekking biedt. Je bent dan voor maar een paar duizend euro verzekerd. Terwijl de rekening van een begrafenis een stuk hoger ligt. De beste begrafenisverzekering dekt alle kosten waarmee jouw laatste wensen vervult kunnen worden.

De beste begrafenisverzekering, waar let ik op?

De beste begrafenisverzekering vind je door te vergelijken. Wel zo handig om te weten waar je dan precies op let.

Als eerste is dat de premie. Dit is het bedrag dat je per maand betaalt. Hoe ouder je bent, hoe hoger de premie is. De kans op overlijden is dan groter. Ook let je goed op de dekking. Je kunt kiezen uit een uitkering in geld en/of in diensten. Het is maar net wat je fijner vindt. Daarnaast let je op het verzekerde bedrag. Dit is het bedrag waarmee de begrafenis wordt geregeld. De kosten worden vaak onderschat. Men kiest een te laag verzekerd bedrag, waardoor de kosten niet geheel gedekt zijn. Je nabestaanden krijgen dan alsnog een rekening. Let er goed op dat het verzekerde bedrag hoog genoeg is. Als laatste kijk je naar de voorwaarden. Hierin staat precies wat wel en niet gedekt is. Ook lees je wat de regels van de verzekeraar zijn. Bijvoorbeeld of je de uitvaart door de verzekeraar moet laten verzorgen.

De beste begrafenisverzekering afsluiten

Door te vergelijken zie je snel wat voor jou de beste begrafenisverzekering is. Je vult je gegevens in en alle opties komen tevoorschijn. Vergelijken is niet moeilijk en kost je niets. Maar het loont enorm. Dat komt omdat er tussen de verzekeraars vaak een groot verschil in prijs en kwaliteit is. Bij de een ben je een stuk duurder uit dan bij de ander. Terwijl de voorwaarden soms hetzelfde zijn. Daarom is vergelijken altijd de beste manier om een goede verzekering te vinden. Heb je de beste gevonden? Dan kun je deze direct online afsluiten. Na het afsluiten houdt de verzekeraar je op de hoogte van de aanvraag. Zodra je bent geaccepteerd ontvang je een polisblad.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

  • Consumentenbond
  • Uitvaartverzekeringwijzer
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 30 januari 2023
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 24 mei 2023