Goedkoopste begrafenisverzekering Juli 2024 

De goedkoopste begrafenisverzekering sluit je snel via ons af!

 • Ruime dekkingen
 • Snel op de hoogte van alle premies
 • Keuze uit veel verzekeraars

De kosten van een begrafenis zijn hoog. Een begrafenisverzekering dekt deze kosten. De goedkoopste begrafenisverzekering vind je door te vergelijken. Hoe je dit doet, lees je hieronder.

goedkoopste begrafenisverzekering

Begrafenisverzekeringen vergelijken in Juli 2024 

Wat is de goedkoopste begrafenisverzekering?

Uit onze berekeningen komen verzekeraars DELA en Monuta vaak naar voren als de goedkoopste. Deze premies berekenen we met ijkgegevens. Je vindt hiervan een voorbeeld onderaan deze pagina. Of de begrafenisverzekering van DELA of Monuta voor jou ook de goedkoopste is, hangt af van een aantal gegevens. 

Bij het afsluiten van een verzekering vul je namelijk gegevens in, zoals je leeftijd en gezondheid. Ook kies je zelf de dekking en de hoogte van het verzekerde bedrag. Op basis hiervan wordt de premie berekend. Een begrafenisverzekering sluit je al af voor een paar euro per maand. 

In 6 stappen een goedkope begrafenisverzekering

Zoek je de goedkoopste begrafenisverzekering? Let dan niet alleen op de premie. De goedkoopste vind je door te vergelijken op basis van:

 1. Premie
 2. Dekking
 3. Verzekerd bedrag
 4. Voorwaarden
 5. Looptijd
 6. Wensen

Premie van een goedkope begrafenisverzekering

De premie van een begrafenispolis wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren. Dit zijn:

 • Het verzekerde bedrag
 • Jouw leeftijd
 • De gekozen dekking
 • De verzekeraar
 • Jouw gezondheid
 • De premie looptijd

Hoe kan ik mijn begrafenis goedkoop verzekeren?

De kosten van je begrafenis dek je met een begrafenisverzekering. Deze kun je bij veel verzekeraars afsluiten. Door te vergelijken zie je snel waar je het goedkoopste uit bent. Tussen de verzekeraars is er vaak een groot verschil in prijs en kwaliteit. Maar let niet alleen op de premie. Ook de voorwaarden zijn belangrijk. De laagste premie lijkt vaak het aantrekkelijkst. Maar dit gaat vaak samen met mindere voorwaarden. Maar dit hoeft niet zo te zijn. Soms heeft een goedkope verzekering een betere kwaliteit dan de duurste. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Door te vergelijken zie je snel waar en hoe je je begrafenis goedkoop kunt verzekeren.

goedkope begrafenisverzekering

Goedkoopste begrafenisverzekering naar leeftijd

Zoals gezegd is leeftijd een belangrijke factor voor het bepalen van de premie. In deze tabel hebben we de premie naar leeftijd berekend. Zoals je ziet betaal je een stuk minder op jonge leeftijd. Ook zie je dat je bij de ene verzekeraar meer betaalt dan bij de andere. 

LeeftijdMonutaDELAa.s.r.
20 jaar € 5,87€ 7,17€ 8,78
25 jaar€ 6,69€ 8,03€ 10,02
30 jaar€ 7,90€ 9,09€ 11,53
35 jaar€ 9,49€ 10,41€ 13,40
40 jaar€ 11,48€ 12,10€ 15,74
45 jaar€ 13,98€ 14,23€ 18,71
50 jaar€ 17,14€ 17,00€ 22,58
55 jaar€ 21,14€ 20,64€ 34,88
60 jaar€ 26,18€ 25,58€ 45,37
65 jaar€ 32,59€ 32,35€ 62,33
Berekend met: verzekerd bedrag 9.500 euro (kapitaalverzekering), tot overlijden of indien niet mogelijk tot 80 jaar. Exclusief eenmalige kosten. Gemaakt op 25-01-2024

Hoe vind ik de goedkoopste begrafenisverzekering?

Goed verzekerd zijn, zonder teveel betalen. Dat is de beste begrafenisverzekering. Maar hoe vind je die? Het is handig om te starten met vergelijken. Door te vergelijken zie je snel het verschil in prijs en kwaliteit tussen de verzekeraars. Hiermee bespaar je flink op je kosten. Dat komt omdat je soms voor een lagere premie dezelfde voorwaarden krijgt. Maar dit is niet altijd het geval. Lees daarom ook altijd goed de voorwaarden door. 

Wij geven je een paar tips hoe je een goedkope begrafenisverzekering vindt:

 1. Begin met vergelijken
 2. Vul je gegevens en wensen in
 3. Bekijk de premies en voorwaarden
 4. Lees reviews van andere klanten
 5. Kies de voordeligste begrafenisverzekering

Een goedkope begrafenisverzekering, waar let ik op?

Bij het vergelijken van een verzekering kijken mensen vaak alleen naar de premie. Je wilt immers niet teveel betalen. Toch is het raadzaam om ook naar een aantal andere punten te kijken, zodat je zeker weet dat je goed verzekerd bent. Een lage premie gaat vaak samen met een lager verzekerd bedrag. Dit is het bedrag dat vrij komt als je overlijdt. Soms is dit niet genoeg om de hele begrafenis te betalen. Let er daarom goed op dat je een verzekerd bedrag kiest dat genoeg dekking biedt.

Ook let je op de dekking. Je hebt de keuze uit een kapitaal-, natura- of combinatie verzekering. Bepaal zelf wat het beste past; een uitkering in geld of in diensten. Of een mix tussen beide. Daarnaast kijk je naar de looptijd van de verzekering. Je kunt zelf kiezen hoe lang je premie betaalt. Dit kan bijvoorbeeld 30 jaar zijn of tot je 65e of 80e.

Vergelijken en afsluiten

De premie hangt van veel factoren af. Daarom is de voordeligste begrafenisverzekering voor iedereen anders. Iemand die al wat ouder is, betaalt doorgaans een stuk meer dan een jongere. Dit komt omdat de kans op overlijden toeneemt naarmate de leeftijd stijgt. Ook hangt de premie af van je eigen wensen. Zoals de hoogte van het verzekerde bedrag, de dekking en de looptijd. Daarom verschilt de goedkoopste begrafenisverzekering per persoon. Door te vergelijken kom je erachter wat voor jou een goedkope verzekering is. Let daarbij niet alleen op de prijs, maar lees ook de voorwaarden goed door. Heb je de voordeligste gevonden? Dan kun je deze direct online afsluiten.

5 goedkope begrafenisverzekeringen op een rij

 • Premie €11,49 per maand
 • Verzekerd bedrag € 9.000
 • € 2.250 vrij te besteden + € 6.750 verzorger
 • Wensen altijd aan te passen

Bereken je premie
 • Premie €12,24 per maand
 • Verzekerd bedrag € 9.000
 • € 6.800 vrij te besteden + € 2.200 verzorger
 • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis verzekerd

Bereken je premie
 • Premie € 14,91 per maand
 • Verzekerd bedrag € 9.000
 • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis verzekerd
 • Tussentijds aanpasbaar

Niet beschikbaar
 • Premie € 18,75 per maand
 • Verzekerd bedrag € 9.000
 • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis verzekerd
 • Tussentijds aanpasbaar

Niet beschikbaar

Dit voorbeeld is gemaakt op 1 december 2021, geboortedatum 31-07-1986, verzekerd bedrag € 9.000 en een kapitaalverzekering.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 24 september 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 28 februari 2023