Beste caravanverzekering Juli 2024 

De beste caravanverzekering sluit je snel via ons af!

 • ruime dekkingen
 • snel een premie berekenen
 • keuze uit meerdere verzekeraars

Natuurlijk ga je het liefst goed verzekerd op vakantie. Dit bespaart een hoop zorgen en gedoe. Wat de beste caravanverzekering is, is voor iedereen anders. Hieronder lees je hoe je de beste verzekering voor jouw caravan vindt.

Bereken je premie

beste caravanverzekering

Wat is de beste caravanverzekering?

Ook met een caravan kun je schade veroorzaken. Je raakt van de weg, je botst ergens tegen aan of je krijgt pech onderweg. Dan is het erg prettig om een goede caravanverzekering te hebben. Je hoeft dan niet alle kosten zelf te betalen. Een caravanverzekering is overigens niet verplicht. Maar veel mensen sluiten deze wel af. Het verschilt per persoon wat de beste caravanverzekering is. Dat komt omdat je zelf bepaalt wat je wel of niet verzekerd. Zo kun je kiezen voor een basisdekking, waarmee alleen schade aan anderen is verzekerd. Maar je kunt ook een caravanverzekering met een allrisk dekking afsluiten. Dan is eigen schade ook gedekt. Een dure, nieuwe caravan zal bijvoorbeeld sneller verzekerd worden met een uitgebreide dekking dan een oude, tweedehands caravan. Wat voor jou de beste caravanverzekering is, hangt af van jouw situatie.

In 5 stappen de beste vinden

Veel mensen vragen zich af hoe zij de beste caravanverzekering kunnen vinden. Dit is makkelijker dan je denkt. Binnen 5 simpele stappen heb jij de beste verzekering voor jouw caravan gevonden:

 1. Kies de dekking naar wens
 2. Vink wel of geen aanvullende modules aan
 3. Vul alle gegevens in
 4. Vergelijk de opties op basis van premie en voorwaarden
 5. Kies de beste verzekering en sluit deze direct af

De beste volgens onze reviews

Via Zeker.com beoordelen veel mensen hun verzekeraar of verzekering. Zo ook de caravanverzekering. Uit onze reviews blijkt dat dit de beste caravanverzekeringen zijn van dit moment:

 1. Univé
 2. InShared
 3. National Academic
 4. HEMA
 5. Centraal Beheer 

Hoe vind ik de beste in 2024 ?

Je vindt de beste caravanverzekeringen door te vergelijken. Maar ook door reviews van andere klanten te lezen. Deze reviews geven je inzicht in de mening van anderen. Let er wel op dat meestal klanten met een negatieve ervaring een review plaatsen. Dit kan daarom een vertekend beeld geven.

In 2024 kun je bij ons diverse caravanverzekeringen naast elkaar leggen. Je ontdekt dan snel welk verzekering voor jouw caravan de beste is. Let daarbij niet alleen op de prijs, maar ook op de voorwaarden.

De beste caravanverzekering, waar let ik op?

Een caravanverzekering afsluiten doe je niet elke dag. Daarom kan het lastig zijn om de beste caravanverzekering te vinden. Wel zo fijn om dan te weten waar je bij het vergelijken precies op moet letten. Als eerste kijk je natuurlijk naar de premie. Dit is het bedrag dat je per maand betaalt. Bij de meeste verzekeraar heb je al een caravanverzekering voor nog geen tien euro per maand.

Daarnaast let je ook goed op de dekking en voorwaarden. Het is van belang dat je weet wat wel en niet is verzekerd. Soms ontstaat er verwarring wanneer een caravan onder de autoverzekering of caravanverzekering valt:

 • Caravan wel aan de auto gekoppeld: schade valt onder de autoverzekering
 • Caravan niet aan de auto gekoppeld: schade valt onder de caravanverzekering

Ook lees je in de voorwaarden hoe de afhandeling van schade werkt, wat de service is bij pech onderweg en wat het maximaal verzekerde bedrag is.

Als laatste let je op het eigen risico. Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen. Bij de ene verzekeraar is dit hoger dan bij de andere. Vaak gaat een hoger eigen risico samen met een lagere premie. Ben je op zoek naar de goedkoopste caravanverzekering? Houd er dan rekening mee dat er vaak een hoger eigen risico geldt.

De beste caravanverzekering afsluiten

Vergelijken is altijd de best manier om een goede verzekering te vinden. Je vult je gegevens in en de beste deals komen tevoorschijn. Dit is niet moeilijk en kost je niets. Maar je bespaart wel snel! Dat komt omdat er vaak een groot verschil in prijs en kwaliteit tussen de verzekeraars is. De een hanteert een erg hoge premie, terwijl de ander een lagere prijs vraagt voor dezelfde voorwaarden. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Heb je de beste caravanverzekering gevonden? Dan kun je deze direct online afsluiten.

3 goede caravanverzekeringen op een rij

Deze berekening is gemaakt op 22 januari 2021 voor een Fendt Saphir 450Q, ter waarde van € 8.000

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Rijksoverheid
 • Consumentenbond
 • Verbond van Verzekeraars
 • Websites van verzekeraars voor het berekenen van de premie
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 1 maart 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 03 januari 2024