Onderlinge 's-Gravenhage Lijfrenteverzekering

★★☆☆☆ 4.8/10 (6 reviews)

Onderlinge 's-Gravenhage Verzekeringen Ervaringen

De Onderlinge ’s-Gravenhage is sinds haar oprichting, 115 jaar geleden, een zelfstandige en onafhankelijke levensverzekeraar voor zijn klanten gebleven.

Voordelen van Onderlinge 's-Gravenhage:

  • Grote mate van betrokkenheid volgens het aloude ‘samen sterk’-principe
  • Stabiele groei en degelijke beleggingen
  • Persoonlijke dienstverlening
  • Winstdeling als principe
  • Totaal €76.550.000,- uitgekeerde te verdelen winst in de afgelopen 5 jaar

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal!

> Meer over Zeker.com
 

Bekijk gerelateerde media

Goedenwel.nl Wat is een Direct Ingaande Lijfrente? (2009)

Ervaringen met de Onderlinge 's-Gravenhage Lijfrenteverzekering

Deze verzekering maakt totaal niet waar wat het belooft. Kapitaalverzekering met lijfrente is me door mijn vader geschonken in 2005. Na enkele jaren goed rendement, staat hij nu al zeker 8 jaar stil, winstdeling jarenlang 0, of 0,2%,ook in de afgelopen voorspoedige economische tijden. En dat luttele bedrag wordt dan 10 maanden na afloop van het betreffende jaar bijgeschreven! Mijn vader zou zich omdraaien in zijn graf.
Ben nu 68 en heb al op 20-jarige leeftijd een lijfrenteverzekering bij Onderlinge 's-Gravenhage afgesloten. Heb altijd een goed gevoel gehad bij deze onderlinge verzekering vanwege de winstdeling in eigen kring. Zou ik eerder dan mijn vrouw komen te overlijden, dan heeft zij alsnog een mooi centje achter de hand.
De rendementen die Onderlinge communiceert zijn BRUTO rendementen, niet netto. Hier gaan nog kosten van af voor Onderlinge. Onderstaand verhaal zal vergelijkbaar zijn voor aanbieder van soortgelijke financiele producten. Maar gelukkig is banksparen een stuk duidelijker en biedt meer zekerheid. Het bruto garantierendement van 3% pakt in de praktijk uit op 1,9-2% netto. Daarbij krijg je geen rendement op jouw volledige inleg. Want ook bij het inleggen van geld gaat er een flinke hap kosten van af. En je krijgt enkel rendement over het spaardeel dat over blijft. In ons geval blijft ongeveer 70% van de inleg over voor het spaardeel. Ongeveer 20% gaat naar Onderlinge als kosten en 10% naar een levensverzekering tbv overlijden. De levensverzekering tbv overlijden biedt onder aan de streep niet veel extra tov een bankspaar product. Je krijgt je geld terug 5% rente. Dat is bij banksparen ook ongeveer zo, maar daar hoef je er geen premie voor te betalen. Waarom betaal je hier zoveel premie voor? Het netto rendement wat ik bij Onderlige zou krijgen na 30 jaar op basis van een eenmalige inleg van € 20.000,- is € 56.800,- (bij 4.9%) tot € 67.400,- (bij 5.5%). Het percentage van 4.9%-5.5% is het historische netto rendement van Onderlinge over de afgelopen 20 jaar. Deze rendementen zijn niet gegarandeerd. Slechts 1.9-2% is gegarandeerd. Bij banksparen met 4.6% rente zou het rendement na 30 jaar € 77.000,- zijn. Dat is bijna € 10.000,- tot € 20.000,- meer en WEL gegarandeerd. Ik vond de communicatie over de kosten in de offerte fase sterk te kort schieten. Alsook de jaarlijkse overzichten die je ontvangt. Je krijg alleen te horen hoeveel je dat jaar aan winstdeling ontvangt en wat het eindbedrag zal zijn. Ze vertellen je niet wat de waarde op die datum is zodat je kunt berekenen hoeveel procent de winstdeling is en of het totale rendement van de verzekering wel in lijn ligt met de verwachtingen.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen