Nationale-Nederlanden Lijfrenteverzekering

★★★☆☆ 7.7/10 (4 reviews)

Logo verzekeraar Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten een van de grootste en meest toonaangevende verzekeraars van Nederland.

Voordelen van deze lijfrenteverzekering:

  • Gegarandeerde aanvulling op je inkomen
  • Telefonisch of via een adviseur een offerte aanvragen
  • Twee varianten: Direct Ingaande Lijfrente Basis en Op Maat

Onafhankelijke beoordelingen voor de Nationale-Nederlanden Lijfrenteverzekering

De Nationale-Nederlanden Lijfrenteverzekering is in de Prestatie Onderzoek Adfiz van 11 januari 2018 door Adfiz als 2de geëindigd in de categorie ‘Particulier Lijfrente’.

De Nationale-Nederlanden Lijfrenteverzekering is in de Special Item Lijfrentes van 20 november 2017 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs Koopsommen’.

De Nationale-Nederlanden Lijfrenteverzekering is in de Prestatie Onderzoek Adfiz van 12 januari 2017 door Adfiz als 3de geëindigd in de categorie ‘Particulier Lijfrente’.

De Nationale-Nederlanden Lijfrenteverzekering is in de Special Item Lijfrentes van 21 november 2016 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs Direct Ingaande Lijfrentes’.

De Nationale-Nederlanden Lijfrenteverzekering is in de Prestatie Onderzoek Adfiz van 14 januari 2016 door Adfiz beoordeeld met een 7,1 in de categorie ‘Particulier Leven (Lijfrente)’.

De Nationale-Nederlanden Lijfrenteverzekering is in de Special Item Lijfrentes van 23 november 2015 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs Direct Ingaande Lijfrentes’.

De Nationale-Nederlanden Lijfrenteverzekering is in de Research Special Direct Ingaande Lijfrentes van 15 november 2010 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Flexibiliteit’.

De Nationale-Nederlanden Lijfrenteverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 november 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 6,9.

De Nationale-Nederlanden Lijfrenteverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 november 2008 door Independer.nl beoordeeld met een 6,8.

De Nationale-Nederlanden Lijfrenteverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 december 2007 door Independer.nl beoordeeld met een 6,5.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Nationale-Nederlanden Lijfrenteverzekering

Ik wil mijn lijrenteverzekering (levensloop) laten uitkeren. Proces loopt moeizaam, krijg nauwelijks feedback behalve de automatische reactie als ik iets heb ingestuurd. Geen idee of wat ik heb gestuurd nu ok is. Op mijn email vraag wordt niet geantwoord. Slecht voor zo’n grote verzekeraar, jammer dat ze het klantcontact niet de hoogste prio geven. Arrogantie van de grootste zijn: ze hebben je toch niet nodig kennelijk.

Ik had vragen over mijn opgebouwd vermogen via levensverzekeringen en het is mij duidelijk geworden dat ik nog opnieuw benadert zal worden over de omzetting naar lijfrentes. Het is me nu allemaal duidelijk.

Zojuist de reactie gelezen van een (begrijpelijk) ontevreden mijnheer. Mijn idee; bezint eer ge begint. Een deal sluiten met de fiscus (premie aftrekbaar van inkomen) betekent dat je je gedurende de looptijd van dergelijke verzekeringen (ongeacht maatschappij), moet houden aan de fiscale regels. Vroegtijdig afkopen, met een waarde hoger dan ca. 4.200 euro, betekent een fiscale boete (revisierente) van 20% van het volledige kapitaal. Vervolgens progressief afrekenen (max 52% inkomstenbelasting) over het restant…. Doorstorten naar een andere lijfrentevorm was voor deze mijnheer beter geweest en ik weet 100% zeker dat er allerlei waarschuwingen aan vooraf zijn gegaan alvorens afkoop gerealiseerd werd. Emotie speelt hier duidelijk een grote rol. Jammer. Maar ook vooral zonde van het geld. Sparen in verzekerde vorm betekent een gegarandeerde uitkering op einddatum. Sparen in beleggingen brengt risico's mee en sparen op de bank levert een laag rendement op, maar nooit verlies op de inleg. Daar zijn we anno 2012 toch inmiddels allemaal van op de hoogte…?

Nooit en nooit bij Nationalen Nederlanden een lijfrenteverzekering afsluiten. Wij hadden in meer dan 10 jaar 26500 euro bij elkaar betaald aan premies. Omdat wij de hoge kosten van 600 euro per maand niet meer konden betalen hebben we hem eerst stopgezet met het betalen van premies en daarna afgekocht. Afkopen betekende dat Nationale Nederlanden 7000 euro kosten heeft gerekend voor hun bewezen diensten, het restant hebben wij moeten afdragen aan de belastindienst 19000 euro !!!!! Wij hielden dus niets over aan het betalen van 600 euro per maand gedurende 10 jaar lang. Nergens kunnen wij recht krijgen. Wij voelen ons bestolen !!! De Belastingdienst geeft aan dat het gehele bedrag aan premies belast wordt de volle 26000 euro ondanks de 7000 euro kosten aan NN, de belastingdienst rekent een boete van maar liefst 6000 euro voor vroegtijdige afkoop !!!! De totale kosten is het gespraarde geld !!! De overheid heeft dit product gepromoot samen met de verzekeringsmaatschappijen en de belastingdienst, puur voor het eigen belang. De consument heeft alleen hoge kosten en geen opbrengst !!! Het is in en in triest dat wij hier tegen niet worden beschermd !!!! M.C.W. Lommers

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen