Datacombinatie Bootverzekering

★★★☆☆ 7/10 (54 reviews)

Logo verzekeraar Datacombinatie

Datacombinatie Yachtverzekeringen is meer dan 25 jaar actief op het gebied van bootverzekeringen. Hiermee is omvangrijke kennis op dit gebied opgebouwd.

Voordelen van Datacombinatie:

  • Een gespecialiseerd assurantiekantoor in het verzekeren van jachten
  • Datacombinatie Yachtverzekeringen werkt samen met gerenommeerde verzekeraars
  • Dankzij kennis van voorwaarden en tarieven gegarandeerd altijd een polis op maat
  • Schades worden, samen met een gerenommeerd expertisebureau, zelf geregeld

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Datacombinatie Bootverzekering

Nadat door omstandigheden schade is ontstaan aan mijn voorstag profiel en voorstag heb ik de schade onmiddellijk gemeld bij mijn bootverzekering Data combinatie. De afwikkeling van deze schade liep vakkundig, snel en soepel. Ook de Expert was spoedig aanwezig om de schade op te nemen en het akkoord met de offerte van reparateur Flevo Marina verliep snel en soepel. Kortom applaus voor Data Combinatie, Ruud Brouwer Lelystad.

Op de eerste dag van de zomervakantie maakte ons zeiljacht – na eerder die dag op het Zwarte Water aan de grond te zijn gelopen – water via lekkage rondom de achterste kielbout. Lekkage werd op het IJsselmeer pas opgemerkt door mijn vrouw na passage van de Ketelbrug. Aangezien het daar bij Noordwesten wind op lager wal met windkracht 5 ruw te keer ging heb ik de heer Raaman van Datacombinatie gebeld om advies. Ik was zelf al wel bekend met de aanwezigheid van een portaalkraan in Lelystad maar kreeg via de telefonisch ingeroepen expert de opdracht om gezien de windrichting eerst koers te zetten naar Urk, daar te overnachten en het voorspelde rustige weer de volgende dag af te wachten. Na de geruststellende inspectie van de lekkage door berger Klaas Post in Urk overnacht te hebben, vonden we de volgende dag een gerenommeerde Yachtservice in Lelystad die in overleg met de verzekeringsexpert de kiel heeft gedemonteerd en doorgestuurd naar een reparatiebedrijf in Groningen. Al met al zijn mijn vrouw en ik zeer te spreken over de communicatie, praktische adviezen en begeleiding van Datacombinatie. Leo & Phil Koster-Lynch

Het contact over de schade was zeer goed. Klantgerichtheid zoals het hoort, maar nog zo zelden voorkomt. Complimenten dus.

Ik heb gelukkig niet veel schades gehad. Maar laatst heeft een storm een voorzeil kapot gemaakt. Gelukkig was de schade gedeeltelijk verzekert. Ik ben snel geholpen door Datacombinatie.

We zijn al vele jaren klant van Datacombinatie vanwege de scherpe premie en gunstige voorwaarden. Bij schade komt snel een expert aan boord en na akkoord op de offerte en herstel van de schade wordt het schadebedrag ook snel overgemaakt. Heldere communicatie over de verzekeringsvoorwaarden en goede bereikbaarheid van de klantenservice.

Duidelijke communicatie richting de verzekerde en snelle afhandeling bij schade door de verzekeraar.

Nadat wij met ons schip vast waren gelopen op de Schelde zijn wij zeer goed te woord gestaan door dit bedrijf. Binnen 20 minuten na het melden van onze schade kregen wij al een adres door waar wij heen konden varen en waar wij goed geholpen werden. Communicatie was goed en de samenwerking tussen dit bedrijf en de gene die de schade repareerde was ook super. Dit was met onze traumatische ervaring van het ongeluk echt goed voor ons geregeld! Esther en Stefan Verbiest

Schade top afgehandeld, snel en zonder zorgen………………………………………………………………………..…

Juli / Augustus 2023, betreft een niet betrouwbare verzekeraar, Datacombinatie in Brielle. Via dhr. Rob L.L. Raaman van Datacombinatie Yacht Verzekeringen B.V. ruim 3 jaar geleden een ‘all risk’ bootverzekering afgesloten. Gaf zichzelf uit als “de beste bootverzekering”. Dus in vertrouwen gestart met deze verzekering. Laatst was na de winter onze boot, een klassieker van de bekende Mulder scheepswerf, weer terug in het water. Na een week -we waren de vorige dag nog even koffie wezen drinken- werd ik opgebeld door de Havenmeester dat mijn boot aan het zinken was… Direct toen ik ter plaatse was, en geholpen met mede pleziervaarders, de boot met 2 pompen leeggepompt. Er was inmiddels 50 cm waterkolom in de boot ontstaan. Er bleek een terugslagklep defect, en het water werd blijkbaar terug geheveld de motorruimte in. De verzekering (Datacombinatie gebeld en schade doorgegeven). Er werd in eerste instantie net gedaan of het door de verzekering gedekt werd, maar er moest een onafhankelijke expertise worden uitgevoerd. Toen eindelijk het expertise rapport kwam, werd ik geconfronteerd met een rapport dat direct de prullenbak in kon. Ik heb met deugdelijke feiten aangetoond dat zowel het onderzoek als de eindconclusie geen ‘steek hielden’. Technische en oprechte feiten, maar ik werd ‘van het kastje naar de (bekende) muur gestuurd’! Zelfs verzoeken om een coulance werden weggewuifd ‘alsof ik een misdaad gepleegd zou hebben’. “Ik moest maar met het expertise bureau in conclaaf…” Lang verhaal kort; ‘de kleine lettertjes vermelden dat het niet onder de verzekeringspolis valt’. En na wat heen en weer mailen, bijna smeken, werd mij verteld dat hun advocaat er bij betrokken werd?! Het gaat om een bedrag van ruim € 8.000,00. Ik vind het één grote oplichterij, deze verzekering en hoe men (m.n. de heer Raaman) probeert onder elke aanspraak op de verzekering uit te komen! Ik wil daarom die dit leest oproepen; ZOEK een andere VERZEKERING a.u.b.! Die wėl haar verantwoordelijkheid neemt naar haar klanten. Tenslotte heeft mijn bootreparateur, Drinkwaard haar best voor mij gedaan, echter zonder positief resultaat. Hem, en later mij, werd kwalijk genomen dat deze reparateur voor haar klanten wél in de bres durft te springen.

Als je na kantoortijd binnen 7 minuten van de schademelding (18:03 uur) een goedkeuring (18:10 uur) krijgt dat je tot schadeherstel kan overgaan, dan heb je een adequate verzekering.

Laten hun klanten gewoon vallen als het te moeilijk wordt,gaan met de tegenpartij op een akkoord daar ze dan niks hoeven te betalen

Schade aangebracht door derden, nu weigert Datacombinatie om de laatste 575 euro eigen risico uit te keren omdat de verzekering van tegenpartij (Eerdmans) dit nog niet heeft uitbetaald. Blijkbaar hebben beide verzekeraars een geschil en ben ik al 5 maanden aan het wachten.

Na jaren met onze oude boot geen schades te hebben gehad, maakten wij net na de levering van onze nieuwe boot door een verkeerde manoeuvre een flinke schade. Onze schade is keurig afgehandeld. Wij kregen ook telkens vervelende e-mails van de partij welke wij hadden aangevaren. Datacombinatie heeft ook het contact met deze partij voor ons overgenomen.

Slechte keuze , zijn niet of moeilijk bereikbaar en schuiven alles vooruit. Geen aanrader. Echt dramatisch bedrijf. mijn alleen bezig om zo min mogelijk of helemaal niet uit te keren

In een woord slecht geen aanrader doet niks voor de klant komt met een coulanceregeling nadat je de verzekering ophebt gezegd omdat er niets voor je gedaan is. Als je dan zegt als er alsnog sprake is van een coulanceregeling er geen rede is om bij de data combinatie weg te gaan wordt er als nog niets voor je gedaan. Achteraf 25 jaar verzekerd te zijn geweest bij een bedrijf wat niets maar dan ook niets voor je doet . Slecht, slecht slechter kan niet ga liever iets meer betalen bij een andere verzekering.

Verkeerde informatie over de dekking. Kraken andere verzekeraars af. Geen aanrader.

Roerbreuk op weg van Harlingen naar Ameland. Door expert van datacombinatie begeleidt. Met een sleep van Ameland naar Lauwersoog. Daar op de kant in de Jachthaven en reparatie door NG shipyards. Prima opgelost en goed afgehandeld!

Hoewel het de eerste keer is dat we zo'n ongeluk (op een rots varen voor de kust van Bretagne) hebben meegemaakt en we dus geen vergelijkingsmateriaal hebben, gunnen we het iedereen die zoiets meemaakt om een afhandeling te krijgen van de verzekering in combinatie met de werkwijze van de expert (de heer Max Vijzelaar) zoals wij die hebben mogen ervaren van Datacombinatie (de heer Raaman). Snel, correct, professioneel, meedenkend en invoelend. We gaan die volgende rots niet opzoeken, maar als het je dan toch overkomt trekt zo'n ervaring in de afhandeling de ellende van het ongeval weer aardig recht.

Na het indienen van een herstellingsclaim kregen we binnen de week toestemming voor herstelling. Na de herstelling werd de factuur binnen de 3 werkdagen netjes betaald. Prima zo!

Wij hebben schade aan onze kiel opgelopen, tijdens een tocht naar Engeland. De expert kwam en constateerde dat de schade groter was, dan dat we zelf gezien hadden. De werf in Hindeloopen heeft alles gerepareerd, op na calculatie bedroeg de schade 12.500.– De rekening van de schade opgestuurd naar Data combinatie en binnen een week stond het bedrag op mijn rekening. Zo'n goede verzekering is niet te overtreffen !!! Nogmaals fantastisch !! Ik kan alle zeilvrienden Datacombinatie aanraden als zeer goede verzekering

Wij zijn sinds 2012 verzekerd bij Datacombinatie. Nu zijn we eind vorig, net zoals vele anderen, helaas slachtoffer geworden van een inbraak in de haven van Wolphaartsdijk. We hadden schade en er werden ook spullen ontvreemd. We hebben hiervan onmiddellijk aangifte gedaan alsook klacht neergelegd bij de politie in Goes. Kort daarna werd Vijzelaar Expertise aangeduid om de schade te komen bekijken. Deze mensen hebben professioneel gehandeld en nog geen 2 weken later was het dossier voor hen volledig rond. Op 20/12/17 ontvingen we van de verzekeraar de goedkeuring van het expertiserapport en ook de creditnota met daarop het te ontvangen bedrag, enkel klopte het rekeningnummer niet. Na melding werd enkel nog zeer kort door zaakvoeder gezegd dat er nog een aftrek van nieuw voor oud moest gebeuren. In expertiseverslag werd aangegeven dat dit niet ging gebeuren daar de spullen zeer recent waren. De expert heeft via email nog bevestigd dit ook telefonisch besproken te hebben met makelaar. Volgens de voorwaarden van verzekering wordt er binnen 10 dagen na goedkeuring uitbetaald. Sinds eind vorig jaar is er geen enkele reactie meer geweest, niet via email, niet telefonisch. Wanneer we de zaakvoeder willen spreken is hij telkens niet beschikbaar, in vergadering, niet aanwezig, etc. Kortom: we worden aan het lijntje gehouden en ze doen er alles aan om niet te betalen. Ze zijn niet correct en zou hen echt aan niemand aanbevelen

Wat een ellende met de heer Raaman. Na 30 jaar voor het eerst schade te hebben vangen wij ook bot. Na het liegen, bedriegen en de opmerking van je kan opsodemieteren van Raaman zijn wij er KLAAR mee. Wees gewaarschuwd en blijf ver weg van de heer Raaman. Reactie van Datacombinatie: Reactie op schrijven hr. N. uit Beverwijk. Onderstaand een overzicht van het schadeverloop: 23-06-2017 is schadedatum maar deze schade werd gemeld op 24-07-2017 24-07-2017 schadeformulier aan verzekerde gezonden. 24-07-2017 schadeformulier van verzekerde retour met opgave dat een reparateur deze schade gaat repareren, hetgeen later in tegenspraak hiervan blijkt te zijn, daar verzekerde later aangeeft zelf tot reparatie wenst over te gaan. 25-07-2017 wordt begroting van reparateur ontvangen groot € 1.943,87 26-07-2017 wordt expert hiervoor benoemd 25-09-2017 tel. bericht: expert heeft vaartuig geïnspecteerd en gaat akkoord met begroting € 1.943,87 10-10-2017 rapport van de expert in ons bezit 12-10-2017 wij sturen verzekerde creditnota voor € 1.943,87 minus eigen risico € 1.134,00, met het verzoek om toezending factuur reparateur waarna eea. kan worden betaald. 13-11-2017 verzekerde geeft aan dat hij reparateur geen opdracht geeft maar zelf gaat repareren. 13-11-2017 expert komt met nieuwe schadeopgave thans op basis van reparatie in eigen beheer. 13-11-2017 wij sturen dit door naar verzekerde. 14-11-2017 berichtten wij dat het herziene schadebedrag onder het eigen risico van verzekerde (€ 1.134,00) blijft en dat op deze basis er niet tot vergoeding zal worden overgegaan. 15-11-2017 wij dienen conform afspraak een coulanceverzoek in gezien de langdurige relatie met verzekerde. 16-11-2017 ontvangen wij een opzegging van verzekerde van diens polis 16-11-2017 berichtten wij de hr. N. dat een coulancebetaling wordt gedaan, om een bestaande relatie te continueren, hetgeen door diens opzegging is komen te vervallen, en dat van enige coulancebetaling geen sprake meer kan zijn gezien diens opzegging van 15-11-2017. De hr. N. heeft zelf in diens schadeaangifteformulier een verkeerde voorstelling van zaken gegeven, en na de vaststelling van de schade door de expert van een reparatie in eigen beheer blijft verzekerde onder het door hemzelf gekozen eigen risico van € 1.134,00. Wij als kantoor staan buiten de hoogte van de schadevaststelling, en derhalve is het onheus vermelden van de naam van de medewerker welke de schade met verzekerde heeft gecommuniceerd geheel onterecht, dit mede in het licht dat verzekerde in eerste instantie een onjuiste opgave heeft verstrekt aan deze medewerker. Wel hebben wij aangeboden om een coulancebetaling te verzoeken, echter nadat de volgende dag de opzegbrief van verzekerde in ons bezit kwam heeft eea. geen doorgang meer gevonden daar een dergelijke betaling tot een continuering van de bestaande relatie dient te leiden, hetgeen na de opzegbrief niet meer mogelijk was. Met vriendelijke groet, Datacombinatie

Na 15 jaar varen en nooit schade nu op de vakantie 2 schades op rij. Vanuit Guernsy de verzekering gebeld, we werden direct door de Schade expert teruggebeld en geadviseerd hoe verder. Pas weer thuis afgesproken om 1 schade voor eigenrekening te nemen. We zijn goed geadviseerd over wat we moesten doen en er werd meegedacht over wat voor ons de beste oplossing zou zijn. We zijn heel tevreden wat ons betreft krijgen ze een 10 helemaal top

Na het vastlopen met mijn yacht op een harde ondergrond was er schade opgetreden aan de struktuur van het schip. De verzekering kwam onverhoopt tussen en de schade is intussen hersteld. Dank, Philippe

Na het winterklaar maken van mijn boot heb ik waarschijnlijk een afsluiter niet goed dicht gezet. Daardoor heeft de boot watergemaakt. De boot is gelukkig onzinkbaar, maar desalniettemin was de schade groot. Dan ontstaat de discussie of de schade verhaalbaar is. Als je tegen een sluisdeur vaart is het duidelijk: je maakt een fout en de schade wordt vergoed. Dat is met een afsluiter die je niet goed dicht draait minder vanzelfsprekend. Je maakt ook een fout, maar… De heer Raaman van Datacombinatie heeft dit uitstekend opgepakt en de schade wordt volledig vergoed

Prima dienstverlening. Onze schrik was groot toen wij na 20 jaar geen schade te hebben gehad onze mast overboord hebben gevaren. Wij zijn prima geholpen door de heer Raaman. Wij hebben een nieuwe mast vergoed gekregen en inmiddels varen wij weer. Heer Raaman nogmaals dank ! Hans en Brigitte

Op 25 november 2015 schreef ik dat Datacombinatie onjuist omging met haar eigen polisvoorwaarden en bij "Nieuw voor oud" bij lakschade ook afschrijving op arbeidsloon in mindering bracht. Datacombinatie/Reaal bleven volharden in hun standpunt. Ik heb deze kwestie aan het KIFID (geschillencommissie) voorgelegd en kreeg vandaag bericht dat Datacombinatie onjuist omging met de polisvoorwaarden. Het ten onrechte in mindering gebrachte deel voor arbeidsloon wordt alsnog toegekend.

Graag komen wij terug op de tekst van verzekerde Kees H. te Maarssen. Op 21-07-2014 werd verzekerde het rapport van expertise toegezonden. Het betreft een rompschade van € 2342,50 waarbij de expert een aftrek van € 726,00 heeft toegepast op basis van 4 jaar ouderdom verfsysteem (7% per jaar). Verzekerde geeft aan het met deze aftrek niet eens te zijn, en doet vervolgens zijn beklag hierover bij directie expertisebureau op (22-07-2014), daarna vraagt deze een alternatieve offerte bootverzekering bij Datacombinatie, met de stelling dat wij geen oorzaak zijn van het dispuut, en dat deze in de toekomstige schade geen kontakt meer wenst met dit expertisebureau. Offerte werd die dag verzonden aan verzekerde. Op 23-07-2014 stuurt verzekerde een brief aan de directie Reaal, en geeft hier geheel ten onrechte aan dat dit op verzoek van Datacombinatie was. Datacombinatie reageert dan ook dienovereenkomst aan verzekerde en stelt voor de reactie van de expert en de maatschappij af te wachten ondanks deze onjuiste berichtgeving. Op 30-07-2014 kan verzekerde niet langer wachten (helaas vakantietijd) en stelt Datacombinatie op de hoogte van het probleem, dat zo langzamerhand iedereen bekend was. De maatschappij zegt op ons verzoek toe op korte termijn te zullen reageren, en deze adviseert verzekerde een contra-expert te benoemen. Dat wenst verzekerde niet, ook niet na het voorstel dat bij gelijk aan de kant van verzekerde de kosten hiervan volledig worden vergoed. Op 09-09-2014 verzoekt verzekerde Datacombinatie het rapport het rapport van expertise zelf te corrigeren. Op 12-09-2014 reageert Reaal nogmaals met het benoemen van een onafhankelijke contra-expert. Dit weigert verzekerde wederom, ondanks het voorstel van kostenvergoeding zoals eerder aangeboden.12-09-2014 bericht verzekerde de maatschappij dat ze niet kunnen nadenken op dit punt. Ondanks het voorstel maatschappij van eerdere datum wordt op 01-10-2014 wederom en bij herhaling het standpunt door verzekerde gemaild aan maatschappij, expert en Datacombinatie Yacht Verzekeringen B.V. Conclusie: Indien verzekerden het niet eens zijn met het rapport van expertise, hebben deze het recht een contra-expert te benoemen. Dit recht kennen alle verzekerden bij alle maatschappijen. Van dit recht dat in de polisvoorwaarden staat weergegeven heeft verzekerde geen gebruik gemaakt, ook niet nadat de maatschappij het voorstel van de kostenvergoeding heeft gedaan. Doorgaans wordt dit uitgelegd als dat verzekerde niet zeker van diens zaak is, echter in het onderhavige geval, met een aanbod van kostenvergoeding en het vermeende gelijk aan diens kant was de keus niet lastig geweest. Desondanks heeft verzekerde van zijn recht geen gebruik gemaakt/willen maken. Hetgeen verzekerde aangeeft dat de expert hem zou hebben aangegeven dat Datacombinatie de aftrek zou kunnen matigen cq. laten vervallen is onjuist en wordt door de expert ook bestreden. Nee, ik zou een Datacombinatie Bootverzekering niet aanbevelen Kees H. uit Maarssen zegt op 25 november 2014: Afgelopen zomer lakschade aan ons motorjacht. Expert stelde schade vast met 40% "nieuw voor oud". Aftrek € 600,-. De lak zag er uitstekend uit (jaarlijks gepolijst en in de was). Schip is in 2010 opnieuw gespoten. Volgens expert was beoordeling verder aan Datacombinatie. Datacombinatie (Reaal) vermeldt in haar voorwaarden dat "nieuw voor oud" slechts geldt voor materiaalkosten en niet voor arbeidsloon. Materiaalkosten waren € 160,-. Desondanks meende Datacombinatie dat € 600,- niet vergoed hoefde te worden. Opp. schade bedroeg ± 15 m2. Datacombinatie blijkt niet volgens haar eigen voorwaarden te willen handelen. Heb totaal geen zorgplicht van deze tussenpersoon ervaren

boot was er jaren verzekerd, nu verkocht wordt, wil ik de verzekering opzeggen maar dat blijkt een heel gedoe. Ergens samen over uitkomen is NIET mogelijk, incasso bureau en algemene voorwaarden is het enige wat Erik Raaman antwoord. Erg geïrriteerd was hij ook omdat ik belde met vragen! Kon alleen vriendelijk zeggen dat beter niet opzeg voor verkocht is, bepaal ik zelf wel misschien? Het viel me ook op dat positieve ervaringen allemaal van 2012 en eerder zijn en negatieve van de afgelopen tijd (2014) . Tussenpersoon die helpt of meedenkt is Erik Raaman in ieder geval niet. Bezig met opzeggen van de verzekering

Ik had een bootverzekering afgesloten met grootvierkant als een dekking. Achteraf bleek dat deze dekking alleen voor de zomermaanden van toepassing was. Gedurende de winter moest de boot weer in Nederland liggen. Bij navraag en verwijziging naar de voorwaarden kreeg ik als enige commentaar een verwijzing naar de voorwaarden dit ondanks mijn opmerking dat het daarin anders verwoord stond. Dus geen enkele hulp alleen een arrogante verwijzing naar de voorwaarden. Naast de zeer onklantvriendelijke behandeling is het natuurlijk ook belachelijk dat er een verzekering is die alleen maar voor de zomermaanden in een bepaald gebied geldt. Rekent de verzekeringsmaatschappij erop dat je naar Gibraltar of verder de Middellandse zee opzeilt en direct dezelfde zomer terugzeilt om de boot in Nederland te stallen voor de winter. Misleidend noem ik dit. Ja zo kan ik ook goedkope verzekeringen aanbieden.

Ben reeds 7 jaar bij dit bedrijf. Nooit schade gehad. Afgelopen winter waterschade bij een raam en een defecte boegschroef. Vanaf de melding verliep alles erg vervelend. Je zou verwachten bij een melding: Go wat vervelend, we nemen de melding aan en gaan kijken wat we voor u kunnen doen" Raaman gaf mij het gevoel alsof wij de boel wilde belazeren. Waterschade bleek bij onderzoek door vorst te zijn gekomen en de boegschroef bleek lek door een vislijn in de keerkoppeling. Beide een van buitenkomende oorzaak. Ik heb uiteindelijk de schade melding ingetrokken en deze zelf betaald. Uiteraard mijn verzekering bij dit bedrijf opgezegd. Zolang er niets aan de hand is blijkt men uiterst vriendelijk, maar als er echt iets is krijg je alleen maar tegen werking. Ik zal dit bedrijf zeker niet aanbevelen. Heb nog verzocht om een schriftelijke bevestiging van de opzegging, maar die is tot op vandaag de dag nog niet binnen. Ik ga uiteraard de maatschappij verzoeken om een andere tussenpersoon.

Blijkt duurder dan andere bemiddelaars. En de service is verschrikkelijk slecht. Verzoeken negeren, beloftes niet nakomen en pas antwoorden na bemiddeling van de London en het dreigement van een klacht bij de AFM. Onbegrijpelijk dat zo'n zaak kan blijven bestaan. Blij dat ik daar weg ben.

Enkel weken geleden schade gevaren. Naar mijn mening was dit niet verzekerd. Echter na tussenkomst van datacombinatie bleek dit wel verzekerd. Goede afwikkeling van de schade en de betaling van de facturen. Duidelijke terugkoppeling. Sinds vorige week weer lekker aan het zeilen.

Twee weken voor een geplande en voorbereide reis naar Engeland vaar ik schade aan mijn zeilboot. Dankzij snel schakelen van de mensen van Datacombinatie en de werf Delta Yacht in Colijnsplaat kon de boot op de dag voor vertrek weer te water. Prettige ervaring: persoonlijk contact met zowel verzekeraar als werf! Uitstekend geregeld!

ben bij de firma verzekerd geweest met mijn zeiljacht de mensen van datacombinatie zeker dhr. raaman heeft mij altijd perfect geholpen helaas werd tot 2 keer toe mijn bbm gestolen maar de verz ACL deed alleen maar moeilijk en stuurde me met een paar tientjes in het riet tot 2x toe ben helemaal klaar met ACL Verzekering B.V uit Utrecht als je een schade hebt vang je mooi bot.

Had of heb officieel mijn boot nog bij datacombinatie verzekerd. Ik heb de verzkering in 2011 opgezegd bij een zekere heer R maar die heeft dit nooit doorgegeven in 2012 weer het zelfde spelletje en heb ik dus maar niet betaald. Ze sturen geen aanmaning of zo maar direct een incassobureau. Als je klanten die jarenlang braaf betaald hebben en nooit een schade hebben gemeld zo behandeld dan hoor je bij mij niet goed beoordeelt te worden. Slechte oneerlijke behandeling vooral door de heer R

dit is geen verzekeringsmaatschappij, maar gewoon een tussenpersoon. Slecht ervaring in het verlegen. Veranderd zomaar van maatschappij, waarom omdat men de contact beeindigd met het kantoor, deze info vernam ik van de verzekrringsmaatschappij zelf(dus niet van datacombinatie). Rommelt maar wat aan

Uitermate onbetrouwbare tussnpersoon die het presteert om een schade niet eens in te dienen bij de verzekering van de tegenpartij ondanks dat alle schuld door de tegenpartij erkend wordt. Het eigen risico is wel ingehouden maar vind deze tussenpersoon niet tot haar verplichtingen horen om te innen.

26 jaar klant. Nu een keer 3000 euro schade. Laten repareren bij dichtstbijzijnde werf. Prima reparatie maar ruzie tussen werf en datacombinatie hadden tot gevolg dat na veel bla bla bla verhalen en haarkloverij over de polisvoorwaarden door tussenkomst van de klachten commissie van de verzekeringsmaatschappij de helft werd vergoed. Dat spreekt dan over snelle schsdeafhandeling. Datacombinatie??? Nooit aan beginnen, daar krijg je spijtvan want mooie praatjes die vullen geen gaatjes!!

We hebben onze jachtverzekering via Datacombinatie ondergebracht bij Reaal en hebben daar dit jaar voor het eerst vanwege een schademelding helaas gebruik van moeten maken. Het hele traject van melden/expertise/reparatie verliep voor mijn gevoel met een minimale inspanning van onze zijde, alles werd geregeld. Het schip kon snel naar de werf ter reparatie en dankzij wat extra druk van de verzekeraar en expert konden we gelukkig ook nog met ons eigen schip op vakantie. Zowel de expert van Vijzelaar als de reparateur Bas Spaargaren (Jachtschade Nederland) hebben zeer voortvarend gehandeld en de reparatie is perfect uitgevoerd. We kregen het schip zelfs in een betere staat terug. Hiervoor werd uiteraard wel een eigen -zeer billijke – bijdrage gerekend. De samenwerking met Datacombinatie verliep vanaf het begin erg goed en geruisloos. Alle rompslomp wordt je uit handen genomen. We gaan er ondanks de fijne ervaring alles aan doen om de goede service niet nog een keer nodig te hebben. Maar mocht het nodig zijn dan ben je letterlijk en figuurlijk verzekerd van een probleemloze afhandeling.

De afhandeling van de schade aan ons roer is prima geregeld. Wij hadden gerekend op vergoeding van de reparatie. De verzekeraar dacht heel goed mee. Niet alleen de reparatie werd vergoed, ook werd het ons mogelijk gemaakt om een vervangende boot te huren. De huur werd direct overgemaakt naar de verhuurder zodat wij twee en een halve week konden zwerven over de Nederlandse wateren. Niet hoeven smeken, niet hoeven bedelen, gewoon meedenken en handelen! Chapeau!

Waterschade aan mijn startmoter in de zomervakantie in Amsterdam. Geen monteur te vinden! Datacombinatie vond er wel een en de volgende dag was mijn startmoter gereviseerd. Nota naar de verzekering en een dag later werd het schadebedrag op mijn rekening gestort. Ik ben buitengewoon tevreden over deze schadeafhandeling door datacombinatie

Op 21 augustus 2010 kreeg mijn motorjacht (type Urker kotter) motorstoring op de rivier de Beneden Merwede ter hoogte van Boven Hardinxveld. Wij hebben, met hulp van passerende waterporters, veilig kunnen afmeren in een werkhaven bij Hardinxveld. Ondanks het inschakelen van Bootgarant kregen we de motor niet aan de praat en zijn wij uiteindelijk gesleept naar Sliedrecht (firma Drinkwaard), hierbij is lichte lakschade ontstaan. Ik heb mijn verzekering (Unigarant van de ANWB) benaderd en een schadeformulier ingestuurd voor de motorproblemen en lakschade. Unigarant heeft de zaak destijds in behandeling genomen en expertisebureau Garantex ingeschakeld voor ondersteuning. Firma Drinkwaard heeft vastgesteld dat door vervuilde brandstof een bacterie groei in de tanks is ontstaan waardoor de motor uiteindelijk geen brandstof meer kreeg. Expertisebureau Garantex heeft niet de moeite genomen een expert te sturen of foto’s op te vragen en Drinkwaard heeft de tanks gereinigd en brandstof leidingen vernieuwd en voor 5045 euro aan mij gefactureerd. Ik heb Unigarant op de hoogte gehouden van een en ander. Unigarant heeft uiteindelijk de lakschade vergoed maar heeft de claim voor het reinigen van de tanks en motor afgewezen om reden van achterstallig onderhoud. Ik heb op 8 november 2010 nog schriftelijk protest aangetekend en aangetoond dat in 2007 de tanks nog gereinigd zijn en tevens een De-Bug anti bacterie filter geplaatst is. Unigarant heeft ook hier negatief op gereageerd. Ik heb uiteindelijk genoegen moeten nemen met deze uitspraak totdat ik in augustus 2011 toevallig in contact kwam met Datacombinatie uit Hellevoetsluis. Datacombinatie verkoopt ook bootverzekeringen en via een actie kon ik vrijblijvend een offerte krijgen voor een bootverzekering. Ik heb een offerte aangevraagd en mijn ervaringen met Unigarant besproken. Datacombinatie vond het een vreemd verhaal van Unigarant en zij bood aan te bemiddelen ondanks dat ik toen nog steeds verzekerd was via Unigarant en geen enkele zakelijke binding had met Datacombinatie. Datacombinatie heeft het uiteindelijk voor elkaar gekregen dat het dossier heropend is en dat Unigarant de 5045 euro schade (de factuur van Drinkwaard) aan mij uitgekeerd heeft. Ik heb inmiddels mijn verzekering bij ANWB/Unigarant opgezegd en ben overgestapt naar Datacombinatie. Ik heb nu een goedkopere verzekering met betere dekkingsvoorwaarden en heb nu te maken met een uitstekende tussenpersoon

Medio mei heb ik mijn schroef in Duitsland beschadigd. De mensen van de werf waar het schip uit het water was gehaald wisten eigenlijk geen raad. Het was de dag voor Hemelvaart. Bij Datacom werd snel adequaat gereageerd, binnen een paar uur was mijn schroef per DHL onderweg naar Nederland waar een medewerker van Datacom hem op zaterdag opving en maandagmorgen bij de schroevenfabriek afleverde. Dinsdag was de schroef terug in Duitsland en konden we verder varen.

zeer slechte service van kantoor dat niet de juiste kennis in huis heeft.

Zeer slechte service van een tussenpersoon die zichzelf zeer bijzonder vindt. Ik raad iedereen aan ver weg te blijven van deze slecht opererende organisatie.

Aardige mensen, welke je altijd graag willen helpen. Ook in het weekend zijn ze bereikbaar

Na een uitgebreide selectie mijn Hallberg 35 bij Datacombinatie verzekerd. Mijn vaste contactpersoon Erik gaf uitgebreide en duidekljke antwoorden op mijn vragen. Recent schade gehad en belde dit kantoor om 22.30 uur op het speciale schadenummer, en direct contact met een medewerker, welke binnen een paar seconden al mijn gegevens bij de hand had en welke mij correct te woord stond. Binnen 5 minuten na beeindiging van ons gesprek had ik vanwege mijn zinkschade een expert aan de lijn. Al met al ben ik zeer tevreden met Datacombinatie. het is zeker een organisatie welke is aan te bevelen.

Schade efficient en snel geregeld, zeer behulpzaam bij de beantwoording van mijn vragen. De expert belde binnen 10 minuten na schademelding.

Schade aan mijn boot gehad welke onlangs prima door Datacombinatie is afgehandeld.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen