Beste motorverzekering Juli 2024 

De beste motorverzekering sluit je snel via ons af!

 • vergelijk snel premies
 • zonder gedoe en snel geregeld
 • binnen een paar minuten ben je verzekerd

Betaal nooit teveel premie en rij veilig rond. Bereken hier jouw premie en ontdek wat de beste motorverzekering voor jou is.

Bereken je premie

beste motorverzekering

Wat is de beste motorverzekering?

Ben je in het bezit van een motor? Dan ben je verplicht om een WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekering af te sluiten. Met een WA dekking ben je verzekerd tegen schade die je veroorzaakt aan een ander. Denk hierbij aan een ongeluk of een botsing met als gevolg letselschade en materiële schade. Schade aan je eigen motor is met de WA dekking niet verzekerd. Wil je ook verzekerd zijn voor eigen schade? Dan sluit je een motorverzekering af met een bredere dekking. Wat de beste motorverzekering is, hangt dus onder andere af welke dekking je nodig hebt. Bij vrijwel iedere verzekeraar heb je de keuze uit een:

 • WA verzekering (basisdekking)
 • WA+ verzekering
 • Allrisk verzekering (meest uitgebreid)

Daarnaast spelen andere zaken, zoals de waarde en het bouwjaar van je motor mee. Een motorverzekering is dan ook voor iedereen anders. Wat is de beste motorverzekering voor jou? Dat ontdek je door te vergelijken.

In 5 stappen de beste vinden

Vaak vragen mensen zich af wat voor hen de beste verzekering is. Let je op de kosten? Of betaal je liever iets meer voor een bredere dekking? Het vinden van de beste motorverzekering hoeft niet moeilijk te zijn. 

In 5 simpele stappen heb jij zo de beste deal gevonden:

 1. Kies welke dekking je wilt
 2. Vul alle gegevens in
 3. Vink wel of geen extra modules aan
 4. Vergelijk de prijs en voorwaarden
 5. Maak je keuze en sluit direct de motoverzekering af

De beste volgens reviews

Zeker.com ontvangt ieder jaar veel reviews. Klanten laten weten wat zij vinden van zowel de verzekering als de verzekeraar. Het lezen van deze reviews kan jou helpen in je zoektocht naar de beste motorverzekering.

De top 5 beste motorverzekeringen op Zeker.com in maart is:

 1. InShared
 2. Europeesche
 3. Centraal Beheer 
 4. Univé 
 5. Verzekeruzelf.nl 

Hoe vind ik de beste motorverzekering?

Bij veel verzekeraars kun je een motorverzekering afsluiten. Het is dan soms moeilijk om een keuze te maken. Want je wilt natuurlijk de beste hebben, maar het liefst ook de goedkoopste. Wij geven je een paar tips;

 1. Start altijd met vergelijken
 2. Bekijk de opties en vergelijk de prijs en voorwaarden
 3. Lees reviews van andere klanten; hierin staat nuttige info
 4. Kies de motorverzekering die het beste bij je past

De beste motorverzekering, waar let ik op?

Als je begint met vergelijken, dan is het fijn om te weten waar je precies op moet letten. Als eerste kijk je natuurlijk naar de hoogte van de premie. Dit is het bedrag dat je per maand betaalt om je motor te verzekeren. Hoe hoog de premie is, hangt af van een aantal zaken, zoals:

 • De dekking
 • Het eigen risico
 • De waarde van je motor
 • Het bouwjaar van je motor
 • Je postcode en leeftijd

Ten tweede kijk je naar de voorwaarden. In de polisvoorwaarden staat precies vermeld wat wel en niet verzekerd is. Het is van belang dat je deze goed vergelijkt. De verzekeraar bepaalt namelijk zijn eigen regels. Daarom kan het zo zijn dat een bepaalde situatie bij de ene verzekeraar wel is gedekt, maar bij de andere niet. Toch gaat een hogere premie niet altijd samen met betere voorwaarden. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Door te vergelijken vindt je de beste deal voor jouw motor.

Ook let je op het verzekerde bedrag en het eigen risico. Het verzekerde bedrag is de maximale vergoeding die je krijgt uitgekeerd bij schade of diefstal. Soms is dit bedrag te laag, waardoor je maar een deel vergoedt krijgt. Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen. De hoogte hiervan verschilt per verzekeraar. De goedkoopste motorverzekering heeft vaak een hoger eigen risico.

De beste motorverzekering vergelijken en afsluiten

Het is van belang dat je een motorverzekering afsluit die past bij jouw wensen. Dit betekent dat de beste deal voor de ene motorrijder niet gelijk ook de beste voor jou is. Ook is er vaak een verschil in premie en kwaliteit tussen de verzekeraars te ontdekken. Een goedkope motorverzekering sluit je al af voor nog geen 7 euro per maand. Maar er zijn ook motoverzekeringen met een premie rond de 15 euro. Door te vergelijken kom je er snel achter welke opties goed passen bij jouw wensen en eisen, en op basis hiervan kun je de beste keuze maken. Vergelijken is altijd gratis en loont al snel.

Motorverzekering vergelijken

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Rijksoverheid
 • Consumentenbond
 • Verbond van Verzekeraars
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 26 april 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 04 januari 2024