Beste overlijdensrisicoverzekering Juni 2024 

De beste overlijdensrisicoverzekering sluit je af via Zeker.com!

 • Veel verzekeraars vergelijken
 • Snel je premie berekend
 • Ruime dekkingen

Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) keert een bedrag uit als je overlijdt. Hiermee kunnen je nabestaanden de kosten opvangen. Zoals het betalen van de hypotheek. Wat de beste overlijdensrisicoverzekering is, verschilt per persoon.

Bereken je premie

beste overlijdensrisicoverzekering

Wat is de beste ORV?

Als je een verzekering afsluit, dan wil je natuurlijk de beste hebben. Het is lastig te zeggen welke dat is. Dat komt omdat de beste ORV voor iedereen anders is. Welke je kiest, hangt van veel dingen af. Denk aan het bepalen van de looptijd en het kiezen van het verzekerde bedrag. Je bepaalt veel zelf bij het afsluiten van een ORV. Wat voor jou de beste is, is dus niet gelijk ook de beste voor een ander. Toch is het niet moeilijk om een goede deal te vinden. Door te vergelijken krijg je een goed beeld van alle opties en kun je zelf een keuze maken wat voor jou de beste is.

In 5 stappen de beste vinden

Veel mensen vinden het lastig om de beste ORV te vinden. Toch is dit makkelijker dan je denkt. Je vindt de beste met deze 5 stappen:

 1. Begin met vergelijken
 2. Vul je gegevens in en kies de dekking naar wens
 3. Bekijk alle premies en voorwaarden
 4. Lees reviews van andere klanten
 5. Bepaal wat voor jou de beste ORV is

De top 5 volgens onze reviews

Via Zeker.com krijgen we elk jaar veel reviews binnen. Hierin vertellen klanten wat zij goed en slecht vinden. Dit geeft inzicht in wat de beste is. Op basis van onze reviews is de top 5 beste ORV:

 1. TAF
 2. Brand New Day
 3. Scildon
 4. De Amersfoortse
 5. Onderlinge ’s Gravenhage

Waarom op zoek naar de beste ORV?

Een ORV is niet verplicht. Toch komt het vaak voor dat je een ORV nodig hebt voor het afsluiten van een hypotheek. Je kiest zelf waar je deze verzekering afsluit. Veel verzekeraars bieden een ORV aan. Hierdoor is er een verschil in prijs en kwaliteit. Door te vergelijken, zie je waar dit verschil in zit. De goedkoopste overlijdensrisicoverzekering is soms net zo goed als de duurste. Een hoge premie staat dan ook niet garant voor betere voorwaarden. Daarom is het van belang om op zoek te gaan naar de beste. Je wilt een ORV die bij jouw wensen past, zonder teveel te betalen. Met een vergelijking kom je erachter waar je de beste deal krijgt.

Hoe vind ik de beste in 2023?

De beste ORV vind je door te vergelijken. Je ziet dan snel wat het verschil in premie is. Vergeet niet om de voorwaarden ook goed door te lezen. Zo kom je erachter wat het verschil in kwaliteit is. Door de premies en voorwaarden naast elkaar te leggen, vind je de ORV die het beste bij jou past. Ook kan het lezen van reviews erg nuttig zijn. Andere klanten vertellen wat zij wel en niet goed vinden. Dit geeft inzicht in een verzekering en verzekeraar. Onthoud wel dat er soms een vertekend beeld ontstaat. Dit komt omdat er vaker een negatieve review wordt geplaats. Daarom is vergelijken altijd de beste manier om een goede ORV te vinden.

De beste ORV, waar let ik op?

Bij het vergelijken zijn er een aantal zaken waar je goed op let. Als eerste is dit de premie. Dit is het bedrag dat je betaalt om verzekerd te zijn. Je kiest zelf of de premie gelijk blijft of tijdens de looptijd verandert. Ook let je op de voorwaarden. De verzekeraar bepaalt zelf zijn regels. Zo krijgen rokers soms korting en moet je een verklaring van je gezondheid invullen.

Daarnaast let je op de uitkering. Dit is het bedrag dat vrij komt als je overlijdt. Hoe hoog dit bedrag is, bespreek je vooraf met de verzekeraar. Je kunt kiezen uit een gelijkblijvende of aflopende uitkering. Ook kies je uit wel of geen winstdeling.

Op de site van de meeste verzekeraars staat een module. Hiermee kun je snel je premie berekenen. Zo kom je erachter wat de beste aanbieding voor jou is.

Vergelijken en de beste afsluiten

Ben je op zoek naar een ORV? Dan begin je met vergelijken. Dit kost niets, maar loont enorm! Je vult alle gegevens in en je ziet direct hoeveel de ORV kost. Vergeet niet om ook de voorwaarden te lezen. Je kiest de ORV die het beste bij jouw wensen en situatie past. Heb je de beste gevonden? Dan kun je deze direct online afsluiten. Je vult de aanvraag in en de verzekeraar houdt je op de hoogte.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Consumentenbond 
 • Verbond van Verzekeraars 
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 8 september 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 14 februari 2023