Reaal Overlijdensrisicoverzekering

★★★☆☆ 6.5/10 (71 reviews)

Logo verzekeraar Reaal

Reaal is een onderdeel van VIVAT. Reaal verkoopt een deel van haar verzekeringen online. Daarnaast zijn alle producten te verkrijgen via het intermediair.

Voordelen van deze overlijdensrisicoverzekering:

  • Extra scherpe premie in combinatie met hypotheek
  • Dezelfde polis voor u en uw partner
  • Lage premie voor niet-rokers

Onafhankelijke beoordelingen voor de Reaal Overlijdensrisicoverzekering

De Reaal Overlijdensrisicoverzekering is in de Special Item Overlijdensrisicoverzekeringen van 16 augustus 2010 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Provisieloos’.

De Reaal Overlijdensrisicoverzekering is in de Special Item Overlijdensrisicoverzekeringen van 16 augustus 2010 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Standaard provisie’.

De Reaal Overlijdensrisicoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 april 2010 door Independer.nl beoordeeld met een 5,9.

De Reaal Overlijdensrisicoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 april 2010 door Independer.nl beoordeeld met een 6,2.

De Reaal Overlijdensrisicoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 april 2010 door Independer.nl beoordeeld met een 6,4.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Reaal Overlijdensrisicoverzekering

Meest verschrikkelijke maatschappij die er is. Zijn onbereikbaar, niet klantgericht en hebben geen verstand van de wet of de wettelijke vereisten bij opzeggen van de polis. Duurt maanden voordat een polis opgezegd is, moet meerdere malen dezelfde gegevens aanleveren. Als je dan na 45 minuten in de wacht gestaan hebt iemand aan de lijn hebt dan snappen ze het niet, kunnen je niet helpen of reageren ze zo bijzonder dat je je afvraagt waarom ze hun baan doen. NOOIT, maar dan ook NOOIT meer een polis bij deze pruts maatschappij. Klachten indienen helpt niet, want dan komt de opper klant medewerker aan de lijn (die ook afspraken niet nakomt, geen verstand heeft van documentatie en te lui is om dossier te reviewen en op te lossen).

Mijn advies: sluit elders je verzekering af. Ik heb alleen maar gedoe gehad met Reaal, de initiële verwerking van mijn persoonsgegevens ging niet goed, ik heb mijn adres 3x moeten wijzigen voordat het overal goed stond en nu probeer ik al sinds 4 maanden mij te identificeren maar Reaal slaagt er niet in om mij de benodigde email te sturen. Ze slagen er natuurlijk wel in om mij brieven te sturen waar in dreigende toon staat dat ze geen dienstverlening bieden totdat ik geïdentificeerd ben (dus bijvoorbeeld ook geen uitkering uit deze verzekering of mutatie/opzegging ervan) en de premie mag ik ook lekker doorbetalen. Klantenservice personeel is aardig maar kan niet zien waar het probleem ligt, dus waarom ik geen email krijg, en krijgt het dus al maanden niet opgelost. Misschien is dit gewoon onderdeel van “geen dienstverlening” waar in de brief mee wordt gedreigd?

Zelfs mijn klacht over het niet in behandeling nemen van een mutatie, wordt niet in behandeling genomen. Reaal maakt schaamteloos fout op fout, als klant kan je zo ongeveer verrekken. Ik ben zo klaar met deze club, maar ja: aan een levensverzekering zit je nou eenmaal vast gedurende de hele looptijd. Overstappen is er niet bij. Zal mij benieuwd of het nóg slechter kan, Reaal gaat ervoor. Pffff…

Komt 2 jaar na afsluiten verzekering met aanvullende voorwaarden en blijft digitaal verzoeken sturen om je online te identificeren. Zelfs als je de online identificatieprocedure hebt doorlopen en afgerond krijg je enkele maanden later weer een verzoek tot identificatie. Wanneer gevraagd waarom je je herhaaldelijk moet identificeren jaren na afsluiten verzekering wordt gedreigd met opzeggen verzekering en niet uitkeren van een eventuele schade. Hebben interne processen niet op orde en vallen klant daarmee lastig. Heeft slechte klantenservice en wordt van kastje naar de muur gestuurd.

Al meer dan een half jaar bezig om de verzekering uit te laten betalen. Als je belt wordt alles geregeld maar je hoort nooit meer iets. Alle gegevens zijn doorgemaild die ze nodig hebben maar er wordt fout op fout gemaakt.Wordt hier echt doodziek van!!!

Er blijkt iets misgegaan met het vastleggen van mijn UBO status. Daar hoor je dan 4 maanden later van, met per aangetekende brief de aankondiging dat de verzekering twee weken na dagtekening wordt opgeschort. Contact hierover kan slechts via een email adres van het moederbedrijf van REAAL, het op de Bermuda eilanden gevestigde Athora. Maar je kunt mailen tot je ons weegt; er komt geen respons. De premie blijf je wel verschuldigd. Waanzin. Paarse krokodil. Doe het niet!

Orv opgezegd maar geen bevestiging.bellen komt er gelijk aan ( nadat je 10x je email adres hebt uitgelegd) en ja hoor NIKS 0.0 NADA Wil je een verzekering afsluiten geen punt Zaakie

Tja. Veruit de goedkoopste, maar de organisatie, het proces en de communicatie is een RAMP! Dus als je veel geduld en stalen zenuwen hebt, zou ik deze aanbevelen voor de lage premie. Ben nu al DRIE MAAND (!!) bezig met doorlopen van een overlijdensrisico aanvraag, die door hun goedgekeurd is, maar waarvan nog steeds de definitieve offerte niet binnen is. Tussenpersoon Independer communiceert goed en snel, Reaal niet. Bij Reaal heb je het gevoel dat je dossier van afdeling naar afdeling wordt doorgeschoven en onderop een stoffige stapel in een la terechtkomt. Wat een ongelooflijk inefficiënte organisatie!

wat een ongelooflijke logge organisatie, ik zit nu al anderhalve maand op antwoord te wachten waarom mijn verzekering in 4 jaar tijd 50% meer premie afschrijft van mijn gedane inleg vroeger bij Hoogehuys afgesloten. van 1000.00 euro naar bijna 1500.00 euro. Terwijl het bij Hoogehuys nog geen 500.00 was. Ik begrijp waarom je ze niet kan mailen zou te druk worden voor ze . Via telefoon en chatbox worden beloftes gedaan " komen we volgende week op terug " DUS NIET toen ze dachten dat ik misschien mijn inleg zou aanvullen belden ze dagelijks !!! heel erg slecht

Ik kan mij niet herinneren dat Reaal ooit winst heeft gemaakt op deze verzekering. En dat terwijl het voor de overname wel zo was. Waarschijnlijk zijn de kosten van de salarissen van directie en hun bonussen groter dan de winsten die ze maken op de beleggingen. Gevolg is dat de dekking die vroeger goed was nu veel te laag is. En van klantcontact hebben ze nog nooit van gehoord, behalve de jaarlijkse brief dat er geen winst is gemaakt!

Overlijdensrisicoverzekering is per 1 juli 2017 beëindigd waarvan ik per brief gedateerd 18 sept 2017 op de hoogte wordt gesteld. er blijken enkele incasso van 2015/2014 niet te zijn voldaan echter 2016 en 2017 worden alle incasso gewoon geïnd !!! zonder problemen. Schandalig gewoon!!! Geen nadere berichtgeving dan die in 2014/2015

Een levensverzekering stop zetten en laten uitbetalen bij reaal,lukt geloof ik niet voor ik overleden ben!!! :( Ik ben nu 7 weken ermee bezig. Alle stukken zijn nu al 4 weken binnen en nog is de uitbetaling niet behandeld. Echt te gek voor worden. Genoeg personeel om verzekeringen af te sluiten,maar voor de uitbetaling is dit helaas anders. Echt slecht!

Ben nu al meer dan 3 jaar bezig om van mijn OR verzekering van Reaal af te komen maar die oplichters bende geven nog niet eens een reactie. 10 juli is de HR Turkenburg van SNS waar Reaal onder valt bij mij langs geweest , maar tot op heden nog steeds geen reactie,. Reaal is nog erger dan de grootste criminelen.

Wil de Rob v. Linge bedanken voor zijn geweldige inzet. Je hebt me super geholpen.

Het afsluiten van de verzekering veerl;iep soepel en snel

Zit zelf in de financiele dienstverlening en dit ging prima op alle fronten

Wij hebben 2x een gezondheidsverklaring moeten invullen en het heeft lang geduurd alvorens wij akkoord kregen. Dit werd eerst door Reaal per e-mail gecommuniceerd en daarna nog een keer door Independer. Ook werd er in het schrijven van Independer een fout gemaakt wat betreft de duur van één van de verzekeringen. In het origineel van Reaal stond het uiteindelijk goed.

Korte lijnen tussen Independer , Reaal en client. Niet te veel papierwerk aan verbonden, gewoodn oprecht , open, transparant, niet te veel opsmuk. Duidelijke uitleg, verzekering en premie. Veel via internet, wat de snelheid bevorderd en het contact kort en snel mogelijk maakt.

Ik vond het prettig dat ik telefonisch werd benadered met het advies om mijn bestaande verzekering over te sluiten naar een voordeligere. Maar voordat ik zelf wat van deat voordeel ga merken ben ik wel anderhalf jaar verder omdat ik 295 euro afsluitkosten moet betalen. Dat is dan toch weer jammer

We doen vaker zaken met Independer en dat bevalt ons uitstekend.

Een overlijdensrisicoverzekering is een noodzaak bij een hypotheek, maar het blijft zonde van het geld als je denkt/hoopt er geen gebruik van te maken. De eenvoud waarmee via Independer een keuze is te maken vond ik zeer verrassend. Als mijn hypotheektermijn afloopt zal ik zeker proberen of ze me dan ook kunnen helpen.

Ik hoop dat de kwalitieit zo blijft in de toekomst.

Hadden hier al een paar jaar geleden een verzekering afgesloten maar zag nu dus op Independer dat het weer goedkoper was geworden, dus vandaar nu weer opnieuw afgesloten

snelle en makkelijke service en overzichtelijke website

Ik moest bij mijn thuisbankier beduidend meer betalen tegen veel ongunstigere voorwaarden. Deze aanbieder was snel, makkelijk en goedkoper.

Bijzonder snel geholpen en afgesloten.1x gebeld en vriendelijk verder geholpen.Ken Reaal nog vanuit de tijd dat ze onder de naam "De Centrale"door het leven gingen dus dat zit ook wel goed.

Wie zegt de oude verzekering op en wat is de opzegtermijn van mijn oude verzekering?

Prima verzekering maar doordat mijn vrouw last heeft van artrose zijn wij waarschijnlijk duurder uit dan in de eerdere vergelijking met Independer. Er is ons niets – ook niet door Reaal of Independer – gemeld over een opslag en dat blijkt ook niet uit de polis en/of afrekening. Dat vinden wij wel heel merkwaardig.

Alles is goed overzichtlijk, snel geregeld en binnen de afgesproken tijd.

Gee whiz, and I thuohgt this would be hard to find out.

Alakazaam-information found, problem solved, takhns!

Ben op een prettige en correcte manier geholpen. Maatschappij spreekt mij wel aan.

Fijn dat jullie ons getipt hebben over een goedkopere verzekering en in het afsluitproces prima werk en contact over de voortgang hebben gehouden.

Zal bij eventuele nieuwe verzekeringen zeker bij deze maatschappij gaan informeren

Het was een noodzaak om deze verzekering af te sluiten. i.v.m. eigen huis.

ik heb deze verzekering afgesloten omdat mijn oude verzekering 16 euro per maand duurder was. de bank accepteerde deze nieuwe verzekering, dus mij keuze was snel gemaakt

Na het opheffen van onze koopsompolis is dit voor ons een prima levensverzekering zonder na te hoeven denken of de aandelenkoersen het goed doen. Het scheelt ons 100 euro in de maand en dat is een zekerheid voor de komende 15 jaar. Tel uit de winst !

doordat de prijs goed is zal ik dat zeker aanbevelen bij anderen en de kwaliteit van het product is ook prima

De bedoeling was om een bestaande verzekering te laten vervangen door een nieuwe. Dat is niet gelukt, zodat ik nu 2 verzekeringen heb wat ik niet wil. Ben derhalve niet tevreden over de afhandeling.

Bij afsluiten levensverzekering slecht advies gekregen. In geval van stijgende inkomsten en jonge leeftijd is vastzetten overlijdensrisicoverzekering voor langere periode en voor hoger bedrag interessant. Advies was helft van hypotheek voor 5-10 jaar. Daarnaast spoedaanvraag gedaan vanwege korte deadline afsluiten hypotheek. Bij navraag bij Independer werd aangegeven in behandeling. Op mijn vraag of actie kon worden ondernomen door Independer werd ontwijkend gereageerd. Bij navraag bij REAAL bleek dat de aanvraag niet als spoedaanvraag in behandeling was. Na zelf meermaals met REAAL te hebben gebeld is de deadline voor de hypotheek net gehaald. Service van Independer op dit punt: nul.

eerste kennismaking, hoop bij een uitkering niet op een teleurstelling. lage prijs en duidelijk alles te vinden. duidelijke berekeningen.

aanvullende gezondheidsvragen, moest eerst toeslag betalen, toen ik protesteerde en waarom vroeg werd de toeslag er weer afgehaald

Omdat de lasten voor deze verzekering van Reaal veel lager waren dan onze huidige overlijdensrisicoverzekering, was het een reden om over te stappen. Alleen doordat onze eerste verzekering verpand was aan de hypotheek, gaf dit iets meer ongemak bij het oversluiten. Dit kwam deels door de hypotheekverstrekker.

Was makkelijk om te regelen, de acceptatie duurde vrij land. Mijn idee waren we beide prima gezond dus geen reden om zo lang te duren. Communicatie hierover verder prima.

reaal is een grote maatschappij. Kans dat verzekering niet uitkeert is klein. Daarnaast nog eens een lage premie, dus prima.

The policy I have is overlijdensrisicoverzekering. Until I die I can't really say if it is a good policy or not :-) and then I don't think I will be in a position to give you any feedback. The only thing I can say now is they are taking the money from my bank account every month.

Wij vonden wel dat het lang duurde ruim 1 1/2 maand voordat we de polis ontvingen. Ook hadden we duidelijk aangegeven, dat de polis op 1-8-2011 moest ingaan en daar kwam later ook weer een vraag over.

Heb mijn beleggingsverzekering omgezet naar een bankspaar bij een ander bedrijf. Heb bij Reaal royement aangevraagd van mijn huidige verzekering. Krijg op een gegeven moment dat de verzekering geroyeerd is. Meer dan een week later heb ik echter nog steeds MIJN geld niet op mijn rekening overgemaakt gekregen. Dus Reaal even gebeld. Hun reactie was "we hebben het te druk, uw geld wordt volgende week overgemaakt". Het is toch te gek voor woorden dat zij wekenlang rente trekken van mijn geld terwijl ze al een zeer hoog bedrag ( E 900,00) in rekening brengen voor administratiekosten! Dieven zijn het.

Ik heb een slechte review over reaal:ze nemen je in de maling en je komt niet van de verzekering af: 1 zonder dat het je veel geld kost 2 wij willen een andere tussenpersoon en dit staan ze niet toe. Wij hebben een hypotheek opstap verzekering en slechter kun je niet zitten in deze tijd. Dit komt overeen met dsb bank.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen