Reaal Autoverzekering

★★★☆☆ 7/10 (113 reviews)

Logo verzekeraar Reaal

Reaal is een onderdeel van VIVAT. Reaal verkoopt een deel van haar verzekeringen online. Daarnaast zijn alle producten te verkrijgen via het intermediair.

Onafhankelijke beoordelingen voor de Reaal Autoverzekering

De Reaal Autoverzekering is in de Consumentengids van 1 november 2012 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,5.

De Reaal Autoverzekering is in de Consumentengids van 1 oktober 2011 door Consumentenbond beoordeeld met een 7,2 en is daarmee de Beste uit de test.

De Reaal Autoverzekering is in de Research Special Autoverzekeringen van 6 mei 2010 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs’ voor producten met een Beperkt Casco-dekking.

De Reaal Autoverzekering is in de KTO Autoverzekeringen van 26 april 2010 door hoyhoy.nl beoordeeld met een 7,3.

De Reaal Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 januari 2010 door Independer.nl beoordeeld met een 7,1.

De Reaal Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 mei 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 7,2.

De Reaal Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 februari 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 7,2.

De Reaal Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 februari 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 7,4.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Reaal Autoverzekering

Auto ongeluk/schadegeval gehad door een klant van reaal die achterop knalt. Door nalaten van de klant in kwestie, fijne klant dit, eerst zelf melding moeten maken van het schadegeval. Vervolgens zelf naar een schadebedrijf gemoeten om schadecalculatie te verkrijgen. Deze doorgestuurd, welke conclusie trekt reaal… We keren maar 3/4e van de calculatie uit want we denken op basis van de fotos dat er al schade was. Klacht ingediend samen met foto's van dat er geen schade was, maar hier gebeurt helemaal niks mee, erg slecht dit!!

auto total los door brandstichting afhandeling ging als vanzelf en snel .Uitbetaling naar tevredenheid en ook uitbetaling liet niet lang op zich wachten

Na een schade veroorzaakt door een Reaal deelnemer inmiddels meer dan 4 maanden bezig om eea vergoed te krijgen

Moet met flinke hagelschade op auto van reaal naar schadebedrijf met slechte naam om geen eigen risico te hebben of ergens anders maar dan met 500 euro eigen risico. Na 2 weken schadebedrijf gebeld voor de nu ontstane roestvorming en een versnelde afspraak met exper, maar dit kon geen kwaat en ik kreeg vanzelf een bericht welke dag ik hem kon brengen en ik kreeg dan geen beloofde leenauto mee ivm drukte. Na 2 maanden en een tip van een ander, reaal gebeld om toestemming gevraagt om een afspraak te maken met het hagelcentrum. Kon de volgende week al terecht en kreeg daar te horen dat de auto economies totallos was en dat reaal hem innam omdat de dagwaarde net onder de 4000,- was (bovag-anwb 3800,-) en dat staat niet in hun eigen regels 2.3.3. Blz.11.

Wil van verzkering veranderen. Rij vanaf 1971 schadevrij. Kan dit niet op papier krijgen doordat men vanaf genoemde de portefeuilles naar andere maatschappijen zijn overgaan. Het roydata systeem zou toch het aantal schadevrij jaren kunnen vermelden omdat daar de claims bekend zouden moeten zijn.

Een prijsstijging van 40 % omdat reaal de verzekering omzet naar een goed geregeld pakket vind ik rond uit diefstal, zeg hem ook direct op.

Mijn verzekering wordt per 1 augustus 2014 omgezet naar het Goed Geregeld Pakket. Deze en bloc wijziging wordt doorgevoerd door Reaal ivm de stijgende schadelast. De premie wordt met €90,72 per jaar verhoogt terwijl er geen sprake is van risicoverzwaring. Ik vind een premieverhoging van 40% niet redelijk. Oude premie €222,96 en nieuwe premie €313,68. Overigens is het de keuze van Reaal om een nieuw pakket in het leven te roepen. Ik kan ook niet zeggen dat de dekking in mijn voordeel gewijzigd is, het eigen risico is bijvoorbeeld al hoger geworden. Het is dus niet dat de dekking dusdanig beter is geworden dat deze premieverhoging reëel is. Ik ben mij er van bewust dat ik de mogelijkheid heb om de verzekering op te zeggen, echter is dat niet mijn intentie. Wel zou ik graag zien dat de premie ongewijzigd blijft.

Premieverhoging van 17% door een door de verzekeringsmaatschappij gehanteerde andere rekenmethode

Heb niet vaak met ze te maken, maar voor advies word ik goed en helder te woord gestaan.

Ben al vele jaren klant van Reaal en zeer tevreden. Zelfs toen onze auto te hoog verzekerd was omdat hij al wat ouder is kreeg ik bericht van hun daarover. Wij zijn toen op een WA verzekering overgegaan wat veel goedkoper is.

internetten levert doorgaans toch voordelen op. de voorwaarden zijn correct en ga er van uit dat de afhandeling dito uitgevoerd wordt.

Het heeft een half jaar geduurd eer de schade was afgehandeld. Weliswaar was het een lastig schadegeval. Maar het lijkt me dat het toch wat sneller kan. Misschien lag het aan de verzekering van de tegenpartij dat e.e.a. meer tijd in beslag nam. Ik ben wel op de hoogte gehouden van de afhandeling.

alles wordt geregeld je hebt er geen nakijken aan

Mijn oldtimerverzekering is heel goedkoop! Dat vind ik heel prettig omdat ik er weinig mee rijd. Voor de rest heb ik geen mening over Reaal. Heb eigenlijk nooit met ze te maken.

In de contacten met Independer vallen snelheid van handelen, het directe contact en de heldere communicatie steeds weer op. Iets dat ik zeker niet gewend was bij andere verzekeringspartijen. Top!

Kan me net voorstellen dat de vervanging v.e.autoruit zo duur moet zijn. Dit heeft natuurlijk niets met de verzekeringsmaatschappij te maken.

Tot nu toe alleen nog telefonisch en mailcontact gehad en dat verliep allemaal helemaal goed, heel vriendelijk maar ook to the point waardoor ik snel concreet wist waar ik aan toe was en wat ik moest doen.

Independer/Reaal heeft niets van zich laten horen bereffende de schade. Polis is verhoogd. Na klacht heeft Independer te kennen gegeven dat er geen schadeclaim door de tegenpartij is ingediend. Bonus malus is daarop weer aangepast. Heel vreemd allemaal.

Het is jammer dat niet de hele bumper vervangen is, nu zie je kleurverschil en maakt de auto minder waard. Verder is de schade prima afgehandeld.

Bij de tel. melding v/d schade werd ik op aangename wijze op de mogelijkheden gewezen, b.v. schadeformulier , schade garant garage eigen risico , bonus/malis situatie etc. Bedankt hiervoor .

Formulier opgestuurd en je handeld het online af een gemak en goed geregeld

Geweldig verslag en de foto's maken dat ik het hlemeaal voor me ziet. Ik weet zeker dat je dit ontzettend gaat missen in Nederland!

Verlengingsvoorstel was duidelijk en voorzien van een goede duidelijke toelichting.

Het nood en servicenummer was wel bereikbaar, maar ik kon zowel via mijn mobiel als vaste lijn geen keuze maken in het telefonisch menu. Ik kreeg de melding "uw telefoon is niet geschikt". Uitermate irritant. Ik heb uiteindelijk via een ander telefoonnummer dat ik op internet heb gevonden mijn schade kunnen melden. Ik heb toen ook gemeld dat het menu voor het nood en servicenummer niet werkte, maar ik kreeg niet de indruk dat er iets met die opmerking gedaan ging worden.

Geen schade gehad laatste tijd, dus geen echte ervaring met verzekeraar, behalve premie betalen.

goede Maatschapij helpen je zo goed en vlug mogelijk , bedankt

Vreemd vond ik dat ik bij de afhandeling van de schade zag dat de tegenpartij meer dan 5000,- euro schade had. Zelf heb ik bij de garage een nieuw plastic framepje gehaald om mijn nummerbord weer vast te zetten, dat was alles. Maar jullie hebben het voor mij goed afgehandeld. Dank daarvoor.

Omdat ik 'n achteruitrijdende auto ontweek en daardoor tegen een paaltje reed, blijk ik zelf verantwoordelijk voor de schade. Independer vertelde mij dat ik ipv ontwijken de achteruitrijdende auto tegen me aan had moeten laten rijden. Wanneer ik dat had gedaan was de schade een stuk groter geweest en had ik bovendien mezelf en inzittenden in gevaar gebracht. Volgens de verkeerswet mag je bij achteruitrijden niemand hinderen. Als je dus voor iemand uit moet wijken als gevolg hiervan, zit je als achteruitrijder fout, lijkt me. Vreemde zaak. Gelukkig heb ik getuigen en een rechtsbijstand verzekering die ik -wanneer ik bv minder no claim jaren krijg- zeker zal gaan inzetten. Daarnaast vond ik het erg vervelend dat ik € 150,– eigen risico moet betalen omdat ik de schade wil laten herstellen bij mijn eigen auto dealer. Het gaat hier om een gloednieuwe Range Rover, die ik niet zomaar in handen wil geven van een willekeurig autoschade bedrijf. Dus ben ik nogal teleurgesteld.

Bij het opvragen van de autogegevens bleek mijn catalogus waarde te laag in geschaald. Heb hierover gebeld maar heb er nog geen bericht over terug ontvangen. Wil wel asap een antwoord anders ga ik naar een andere verzekeraar over.

Mijn autoverzekering is een simpel en goed product: een lage premie in combinatie met een goede service. Voorbeelden van de goede service van Independer zijn de snelle vraagbeantwoording en afhandeling van schadegevallen (in mijn geval ruitschade). Tevens kwam ik er laatst achter dat mijn premie (die al laag was) nog lager moest zijn. Ik heb dit aangegeven bij Independer die dit vervolgens heeft geregeld met Reaal. Ik kreeg het gehele bedrag aan teveel betaalde premie over de afgelopen jaren zonder verdere vragen/handelingen volledig terug! Qua prijs is het voor mij simpel: ik check regelmatig of er goedkopere autoverzekeringen beschikbaar zijn en iedere keer kom ik tot de conclusie dat dit niet mogelijk is. Al met al erg positief dus.

En niet de mogelijkheid om deze erin te houden, “Als u het er niet mee eens bent kunt u binnen 30 dagen de verzekering laten ontbinden”.( Ik zie liever de keus bij jezelf met een retourformulier met wel of niet voortzetten voor een hogere prijs )

jammer, dat de prijs is anders was dan wat er gezegd was.

Ik zou graag ieder jaar een bijlage willen krijgen hoe de dekking werkt, dus puntsgewijs uitleg afwikkeling bij schade. Ook een toelichting, kort, waarom er weer meer betaald moet worden/ lees het aantal schade’s door vorst en/of storm. Een beetje openheid leidt tot meer begrip. Bij vergrijzing / lees de komende tien jaar en de oplopende benzineprijs zal er een verschuiving komen van het wagenpark. Betekent minder auto”s meer premie ? Indexatie geschiedt altijd per jaar/ misschien ook wel fijn om dit op middellange termijn te weten.

Gelukkig heb ik nog geen gebruik hoeven te maken van de verzekering tot nu toe en heb daardoor geen ervaring in de afhandeling van schades.

Ik voreg of mijn schade gedekt was door de verzekering en kreeg op die simpele vraag geen antwoord. Heel slecht!

ik ben 18 maar ik vind het best veel wat ik voor me verzeking betaald moet worden

Op 23-10-2010 schade gehad, en werd pad uitbetaald op 15-3-2011. Daar betaal je dan 71 euro premie voor in de maand…..

Ben je tevreden met een verzekering? Is het niet te duur? wordt je goed geholpen? Dit zijn vragen die ik niet echt kan beantwoorden. De 1 vraag wel, en het antwoord hierop is ja. Toen ik 18 was in combinatie met een rijbewijs wilde ik een bmw 5 serie aanschaffen, helaas kon ik mij niet bij veel maatschapijen verzekeren vanwege het gewicht en merk, maar reaal gaf mij deze kans wel. Ik ben nu meer als een jaar verder, ik betaal iedere maand trouw mijn verzekering en rij dus altijd verzekerd rond in mijn ”bolide”. Verder hoor ik niet veel van reaal, dat is goed, ik betaal en hun verzekeren. Prima! zelf zou ik het niet willen uitproberen om brokken te maken en daarna te kijken of mijn verzerkerings maatschapij goed helpt. Ik ben gewoon tevreden over mijn verzekering. is reaal een aanrader? Voor de jonge bestuurders die geen opel corsa,citroen c1 of een oude nissan micra willen rijden maar een grotere of snellere auto wel ja.

Ik ben erg tevreden over de info en de service.

ik ben nieuw, mijn oordeel is op Internet resultaten gebaseerd.

de tegenpartij had ik ingeschat als niet betrouwbaar, en ik weet niet of U zijn medewerking heeft gehad.

geweldig dat ik verzekerd kon worden, omdat mijn vorige verzekering van de anwb mij niet meer wilde hebben, omdat ik wegens de recessie de rekening niet kon betalen.

Ik heb in eerste instantie de keuze gemaakt voor een verzkering van Allsecure die mij het beste leek. Niet goedkoper, maar goed. Uiteindelijk bleek dat Allsecure geen mogelijkheden biedt voor auto’s die onder BV’s vallen. Reaal heeft hier wel de mogelijkheid toe. Echter, premieverschil is bijna 40 euro. Moest in dit geval noodgedwongen (vanwege tijdgebrek en onverzekerde auto) alsnog akkoord gaan met een hogere premie. Waarom is er niet gezocht naar een te vergelijken verzekering als Allsecure? Ik kreeg het gevoel alsof men mij wilde afschepen met een te hoge premie.

Verkeerde korting toegepast. Was best lastig te corrigeren.

ben nog nirt lang klant bij jullie maar tot op heden erg tevreden over de survice

In tel. contact wordt aangegeven dat Independer zelf onderzoek naar mijn schadevrije jaren uitvoerd en indien nodig zelf bijwerkt in de verzekering, terwijl uit de ontvangen mail van Independer (13-04-2011) blijkt dat ik dat alsnog zelf moet uitzoeken en doorgeven. Dus: niet de beloofde service!

Verzekering zonder mijn weten opgezegd. Hierdoor was ik op het moment van schade niet verzekerd, hier ga ik stappen tegen ondernemen, als ik nu een ongeval had gemaakt door mijn fout zou ik niet verzekerd zijn met alle gevolgen van dien!!

de afhandeling van mijn schade is zeer slecht verlopen omdat de snelheid en het richting aangeven volgends de medewerkers niet kon worden bewezen. Wat wel degelijk te bewijzen viel doormiddel van verschillende getuigen. Naar mijn mening hebben de medewerkers van Independer niet in mijn belang behartigd.

Ik heb een reactie op mijn polis gemaild naar polis@… maar hierop heb ik helemaal geen reactie op ontvangen, ook geen ontvangstbevestiging. Gister dezelfde mail gestuurd naar info@… Hiervan kreeg ik wel een bevestiging. Denk dat jullie zoveel klanten te verwerken hebben dat de service er een beetje bij inschiet. Voor zakelijke klanten bied jullie systeem geen mogelijkheden. Ik kan verzekeringen niet op de bedrijfsnaam afsluiten en het blijkt dat niet alle maatschappijen zakelijk verzekeren. bv FBTO niet maar die komt wel als ‘beste’ uit de bus. Extra tabje op de site met ‘Zakelijk’ lijkt me we handig.

Polis/ Groene kaart staat op naam Independer. Onderliggende verzekering is Reaal. Wie is wat is daarmee ondudelijk geworden.

op de 4e dag na levering van nieuwe auto kwam een steen op de voorruit. Vanwege ge-emmer met de carkit kwam ik garantie-hulp halen op dat onderdeel. Meteen de garage de ruit laten zien met de vraag of we een afspraak konden maken voor het weghalen van de put. Hun reactie; Dat is niet te repareren, daar moet een nieuwe voorruit in. De garage heeft de gehele verzekering voor mij afgehandeld. Ik heb de auto gebracht op de afgesproken datum en zij hebben er een nieuwe ruit ingezet. vervolgens heb ik de auto weer meegenomen. keurig behandeld.

Vooralsnog geen problemen gehad, integendeel, indien nodig altijd goed geholpen.

Nog geen ervaring bij deze maatschapij

Enige minpunt: ik kreeg het advies om jaarpremie te gaan betalen ipv maandpremie ivm verhoging van de assurantiebelasting. Maar die keuze wordt je niet gegeven en de klantenservice kon me daarbij, ondanks hun toezegging, ook niet helpen.

Heb snel en eenvoudig kunnen afsluiten. helemaal top.!

Afhandeling prima , tijdsbestek uitbetaling duurde lang (de vordering heeft 5 weken geduurd) Na diverse telefoontjes mijnerzijds stond er op 1 maart eindelijk geld op de rekening.

nvt

3 wks na reparatie nog geen overzicht van de totale kosten?? wat gaat die mij kosten als noodklem???

alleen dat ik zelf de polis moest printen was mij niet duidelijk geworden bij het afsluiten verder alleen zeer positief mijn dank.

Reaal is vertrouwde maatschappij

Een verzekering via internet afsluiten is vaak erg zwart wit en mijn verzekeringswensen zijn toch meestal iets gekleurder. Ik was erg blij dat ik tijdens en na het afsluiten via internet altijd kon rekenen op de vakkundige steun van het personeel achter deze webshop. Ik heb nu de verzekering die ik wilde hebben voor mijn auto.

jaren ook zaken met hun gedaan prima uitstekende maatschappy

Ik ben nu een jaar verzekerd bij Reaal via Indipender, en heb nog geen schade gehad. Dus geen directe ervaringen.

Ik heb werkelijk flitsend een verzekering afgesloten. Ging erg prettig, maar het bleek dat mijn bedrijfsnaam verkeerd was, op het verzoek als de gegevens niet klopte, heb ik gelijk gereageerd. Maar daar hebben we niet

Ik vind het niet netjes dat je maar van de ene verzekering naar de ander wordt overgeschreven, Independer is toch om de beste verzekering uit te zoeken en nu doen ze zelf in verzekeringen

prima service van Independer, afsluiten en omzetten van bestaande verzekering vlot en deskundig gedaan, tevreden.

alles ging gesmeerd alleen de terugbetaling van de schadevergoeding ging traag naar mijn mening en de duidelijkheid over de vrijwaring was ook wat minder.

It was resolved immediately.

gelukkig nam collega de post over en toen ging het goed!

bij schade goed geholpen

Tot op heden nog geen schade gehad dus kan er weinig over zeggen. Vorig jaar een tel. contact over de factuur, mondelinge toezegging gekregen over kleine correctie. Die is idd keurig uitgevoerd.

Omdat ik mij had uitgeschreven bij de kamer van koophandel als zelfstandige was ik vervolgens ook niet meer verzekerd met mijn auto, althans dat kreeg ik te horen via de RDW. Door mijn tussenpersoon heb ik nu wel weer een juiste verzekering. Ze hadden minimaal wel even contact op kunnen nemen omdat ik wel voor het hele jaar betaald heb.

Hallo mensen, Ik heb een review over de Reaal Vezekeringen omdat ik heel tevreden ben over de aangeboden service. Ik ontvang tijdig duidelijke correspondentie waarin heel transperant en helder weergegeven wordt waarvoor men verzekerd is. E.a.a. Is allemaal uitstekend verzorgd.

Ik ben altijd bij reaal verzekerd geweest met mijn autoverzekering. Ik vond het een prima verzekering en heb gelukkig maar eenmaal gebruik ervan moeten maken. De prijs was laag, maar omdat ik mijn autoverzekering nu heb ondergebracht bij een andere verzekeringsmaatschappij waar ik de rest van mijn verzekeringen heb lopen, kreeg ik een veel grotere korting op mijn totaalpakket. Dit is de reden waarom ik ben geswist. Maar reaal is net als mijn huidige verzekeringsmaatschappij goed en betrouwbaar.

Afsluiten ging snel en goed. Prijs is redelijk duur, vanwege mijn leeftijd. Verder mis ik administratie papieren.

Binnen 15 minuten had ik de polis op de mail en ko gelijk gaan rijden! Twee dagen later netjes de Groene kaart in huis. Mijn volgende verzekeringen ga ik zeker weer via Independer afsluiten. Een dikke 10 voor Independer.

Ik raad iedereen aan om een verzekering af te sluiten via Independer! Het ging allemaal heel makkelijk en ik vond dat het hele goeie prijs/kwaliteit verhoudingen waren!

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen