Beste scooterverzekering Mei 2024 

De beste scooterverzekering sluit je snel via ons af!

 • Snel je premie berekend
 • Ruime dekkingen
 • Vind direct de beste

Een scooterverzekering is niet alleen verplicht, maar ook erg handig. Met je scooter kun je immers ook een ongeluk krijgen of schade veroorzaken. Vergelijken helpt je om de beste scooterverzekering te vinden.

Bereken je premie

beste scooterverzekering

Wat is de beste scooterverzekering?

Een scooterverzekering is verplicht. Maar je kiest zelf waar en welke je afsluit. Je wilt natuurlijk wel de beste hebben. Toch is het lastig om te zeggen wat de beste scooterverzekering is. Dat komt omdat dit voor iedereen anders is. Het verschilt per scooter wat de beste dekking is. Ook spelen je eigen wensen een rol. De een wil een Allrisk dekking, terwijl de ander juist de goedkoopste scooterverzekering kiest. De minimale dekking is een WA-verzekering. Hiermee ben je alleen verzekerd tegen schade aan een ander. Je kiest zelf of je deze wel of niet uitbreidt.

In 5 stappen de beste vinden

Ben je op zoek naar de beste scooterverzekering? Doorloop deze 5 simpele stappen en jij hebt je scooter het beste verzekerd;

 1. Begin altijd met vergelijken
 2. Kies de dekking en vink wel of geen extra’s aan
 3. Vergelijk op basis van prijs en kwaliteit
 4. Lees reviews van andere klanten
 5. Bepaal wat de beste scooterverzekering is

De beste volgens reviews

Elk jaar krijgen we via Zeker.com veel reviews binnen. Klanten vertellen wat zij wel of niet goed vinden aan een verzekering en verzekeraar. Dit kan jou helpen om de beste te vinden. Op basis van onze reviews is dit de top 5 van beste scooterverzekeringen in 2024:

 1. InShared
 2. Univé
 3. ZLM
 4. Interpolis
 5. Meeùs

Hoe vind ik de beste in 2024?

De beste scooterverzekering vind je door te vergelijken. Je legt diverse scooterverzekeringen naast elkaar, en je ziet snel wat het verschil in prijs en kwaliteit is. Zo ontdek je wat voor jou de beste deal is. Let hierbij niet alleen op de kosten, maar kijk ook goed naar de voorwaarden. Een hoge premie staat niet altijd garant voor de beste kwaliteit.

Ook vind je de beste in 2024 door reviews te lezen. De mening van andere klanten geven je inzicht in de plus- en minpunten van een verzekering en verzekeraar. Onthoud wel dat er vaker een negatieve dan een positieve review wordt geplaatst. Ga altijd uit van je eigen situatie en kies een scooterverzekering die perfect aansluit bij jouw wensen.

beste scooterverzekeringen

Waarom op zoek naar de beste scooterverzekering?

Veel verzekeraars bieden een scooterverzekering aan. Hierdoor is er vaak een groot verschil in prijs en kwaliteit te ontdekken. Bij de een ben je een stuk duurder uit dan bij de ander. Terwijl de voorwaarden soms hetzelfde zijn. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Je ziet snel wat de opties zijn en waar je het goedkoopste uit bent. Door op zoek te gaan naar de beste, heb je een scooterverzekering die bij je past én je betaalt niet te veel.

De beste scooterverzekering, waar let ik op?

Je sluit niet elke dag een scooterverzekering af. Veel mensen vinden het daarom lastig om de beste te vinden. Want waar let je nu precies op? Als eerste kijk je goed naar de premie. Dit is het bedrag dat je per maand betaalt. Bij de meeste verzekeraars ligt de premie tussen de 5 en 10 euro per maand. Als tweede kijk je naar de dekking. Wat is er wel en niet verzekerd. Net zoals bij een autoverzekering, kun je kiezen uit een: WA-dekking, WA+ dekking en Allrisk dekking.

Ook let je op het eigen risico. Dit is het bedrag dat je zelf betaalt bij schade. Vaak gaat een lage premie samen met een hoger eigen risico. Als laatste let je op de manier van schade uitkeren. Je kunt alle regels van de verzekeraar lezen in de voorwaarden. Kijk daarom bij het vergelijken ook altijd naar de polisvoorwaarden. Er zijn vaak (grote) verschillen te ontdekken.

Vergelijken en afsluiten

De beste scooterverzekering 2024 vind je door te vergelijken. Je vult je gegevens in en je ziet snel de beste deals. Dit kost niks, maar loont wel snel! Dat komt omdat er een verschil in prijs en kwaliteit tussen de verzekeraars is. Bij de een ben je duur uit, terwijl de ander een lagere premie vraagt voor dezelfde dekking. Daarom is vergelijken altijd de beste manier om een goede scooterverzekering te vinden. Heb je de beste gevonden? Dan kun je je scooterverzekering direct online afsluiten.

Premie berekenen

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Rijksoverheid
 • Consumentenbond
 • Websites van verzekeraars voor het berekenen van de premies
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 22 april 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 26 maart 2024