Goedkoopste scooterverzekering Juli 2024 

De goedkoopste scooterverzekering sluit je snel via ons af!

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Altijd de goedkoopste deal
 • Ruime dekkingen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook met je scooter. Een scooterverzekering dekt de kosten door schade. Ben je op zoek naar de goedkoopste scooterverzekering? Hieronder lees je hoe je deze vindt.

Bereken je premie

goedkoopste scooterverzekering

Wat is de goedkoopste scooterverzekering?

Een scooterverzekering is verplicht. Maar je kiest zelf welke en bij wie je deze afsluit. Niemand wil teveel premie betalen. Daarom ga je op zoek naar de goedkoopste scooterverzekering. Toch is het lastig te zeggen welke dat is. Dat komt omdat dit per scooter en per persoon verschilt. 

Premie bepaling

De premie van de scooterverzekering wordt berekend aan de hand van een aantal punten. Dit zijn:

 • Bouwjaar van de scooter
 • Aantal schadevrije jaren
 • Je leeftijd + woonplaats
 • Dekking
 • Eigen risico
 • Wel of geen aanvullende dekking

Is de goedkoopste de beste?

Je kunt bij veel verzekeraars een scooterverzekering afsluiten. Bij iedere verzekeraar betaal je hiervoor een andere premie. Dit komt omdat elke verzekeraar zijn eigen prijs bepaalt. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Door dit te doen, kom je er snel achter bij wie je het goedkoopste of beste uit bent. Dit kost je niets, maar loont wel! Vergeet niet om ook de voorwaarden te lezen. Soms is de goedkoopste niet de beste scooterverzekering voor jou.

Overzicht goedkope scooterverzekering 

We hebben een berekening gemaakt voor een Vespa scooter. In de tabel vind je de goedkoopste premies.

goedkope scooterverzekering

Hoe kan ik goedkoop mijn scooter verzekeren?

De goedkoopste scooterverzekering kost rond de 5 euro per maand. Je hebt dan alleen een WA-dekking. Hiermee ben je verzekerd tegen schade aan een ander en de spullen van een ander. Eigen schade is niet gedekt. Wil je ook eigen schade verzekeren? Dan kies je voor een ruimere dekking. De premie gaat dan wel omhoog. Een Allrisk verzekering heeft de breedste dekking. Maar dit is ook de duurste optie.

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf betaalt bij schade. Het verschilt per verzekeraar hoe hoog dit bedrag is. Soms kun je dit zelf bepalen. Wil je je scooter goedkoop verzekeren? Dan kun je een hoger eigen risico kiezen. Je betaalt dan een lagere premie. Onthoud wel dat je bij schade dan eerst zelf een hoger bedrag betaalt.

Ook kun je je schadevrije jaren inzetten. Heb je veel schadevrije jaren opgebouwd? Dan kun je korting op je premie krijgen. Je bent dan goedkoper uit.

Een goedkope scooterverzekering, waar let ik op?

Wil je je scooter goedkoop verzekeren? De goedkoopste vind je door de scooterverzekering te vergelijken. De premie is het bedrag dat je per maand betaalt. Het verschilt per verzekeraar hoe hoog de premie is. Door de verzekeraars naast elkaar te leggen zie je snel wie de laagste premie vraagt. Toch is het belangrijk om niet alleen naar de kosten te kijken.

Let ook op het verschil in kwaliteit. In de voorwaarden lees je wat er wel en niet verzekerd is. Ook lees je hier hoe de manier van schade uitkeren werkt. Soms gaat een lage premie samen met mindere voorwaarden, waardoor je alsnog duur uit bent. Maar dit is niet altijd zo. De hoogste premie heeft niet altijd de beste voorwaarden.

Als laatste let je op het eigen risico. Dit is het bedrag dat je zelf betaalt bij schade. Een lage premie heeft meestal een hoger eigen risico. Bepaal voor jezelf hoeveel eigen risico je wilt en kunt betalen.

 

Aanvullende informatie over het kiezen van een scooterverzekering

Bij het zoeken naar de goedkoopste scooterverzekering, is het essentieel om niet alleen naar de prijs te kijken. De kwaliteit van de dekking is minstens zo belangrijk. Overweeg wat voor soort scooter je hebt en hoe je deze gebruikt. Als je scooter van grote waarde is of als je deze dagelijks gebruikt, kan het de moeite waard zijn om te investeren in een meer uitgebreide dekking.

Ook is het belangrijk om de reputatie en klantenservice van de verzekeraar in overweging te nemen. Lees reviews en ervaringen van anderen om een idee te krijgen van de service die je kunt verwachten. Een verzekeraar met een goede klantenservice en efficiënte afhandeling van claims kan op lange termijn veel waard zijn, zelfs als de premie iets hoger is.

Wat dekt de goedkoopste scooterverzekering?

De goedkoopste scooterverzekering heeft meestal alleen een basisdekking. Net zoals bij een autoverzekering is dit de WA-dekking. Je bent dan verzekerd tegen schade aan een ander en schade aan de spullen van iemand anders. Bijvoorbeeld als je een ongeluk veroorzaakt of per ongeluk tegen iemand aan botst. Schade aan je eigen scooter of schade door eigen schuld valt niet onder deze dekking.

Aanvullende dekkingen

Wil je ook eigen schade verzekeren? Dan kun je de WA-dekking uitbreiden met aanvullende modules. Bij vrijwel iedere verzekeraar kun je extra opties kiezen om je scooter zo goed mogelijk te verzekeren. Je maakt dan een keuze uit een:

 • WA dekking
 • WA+ dekking
 • Allrisk dekking

Kies je voor een meer uitgebreide verzekering? Houd er dan wel rekening mee dat de premie stijgt. Over het algemeen geldt: hoe breder de dekking, hoe hoger de prijs.

Scooterverzekering berekenen

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Rijksoverheid
 • ENRA
 • Centraal Beheer
 • Unigarant
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 23 april 2021
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 28 maart 2024