Reaal Scooterverzekering

Is onderdeel van Vivat Ervaringen

De scooterverzekering van Reaal Verzekeringen (voorheen DBV, Hooge Huys en Winterthur Scooterverzekering) zijn als volgt gewaardeerd:

Reaal is een onderdeel van VIVAT. Reaal verkoopt een deel van haar verzekeringen online. Daarnaast zijn alle producten te verkrijgen via het intermediair.

Voordelen van een Reaal Scooterverzekering

Voordelen van deze scooterverzekering:
  • Verzeker uw scooter of brommer
  • Bonuskorting op premie tot maximaal 75%
  • Gunstige premie als u ouder bent dan 50 jaar
  • Ruime aansprakelijkheidsdekking

Deze informatie wordt verstrekt door Reaal en valt daarom onder de verantwoordelijkheid van deze scooterverzekeraar. Meer informatie...

Kies de verzekering die het beste aansluit op je wensen

Vergelijk de Reaal Scooterverzekering met andere scooterverzekeringen.

Je bekijkt nu: Best beoordeeld:
Reaal Scooterverzekering Ervaringen InShared Scooterverzekering Ervaringen
Waardering:
Klantbeoordeling: WALGELIJK 🤮😡 In 2017 een gloednieuwe scooter gekocht, alles erop en eraan, totaalwaarde van... Wat ik heel erg vervelend vind is dat de feedback zo traag en slecht is. Mijn scooter is van geel ...
Meer...

Bekijk gerelateerde media

Deze video's zijn niet afkomstig van Zeker.com. De oorspronkelijke auteur is daarom verantwoordelijk voor de inhoud.

Onafhankelijke beoordelingen van scooterverzekeringen bij Reaal


Vermeldingen en recensies van Reaal

Ontdek verdere meningen die er zijn over Reaal:

Stichting toetsing verzekeraars
Reaal is op 5 October 2010 door Stichting toetsing verzekeraars voorzien van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren.
DAK, NBVA en NVA
Reaal is in de Prestatieonderzoek 2008 van 4 December 2008 door DAK, NBVA en NVA als 1ste geëindigd in de categorie Allroundverzekeraars.
DCE Consultants
Reaal is in de WebExcellence Benchmark Levensverzekeraars 2008 van 12 November 2008 door DCE Consultants beloond met de WebExcellence Award.

Ervaringen met de Reaal Scooterverzekering

Gemiddelde klantbeoordeling

(2 ervaringen)

Ja, ik ben positief over de scooterverzekering van Reaal

Ben je wel tevreden over deze verzekering? Reageer dan meteen!

Nee, ik zou een Reaal Scooterverzekering niet aanbevelen

uit Amsterdam zegt op 31 October 2018:

Ze proberen alles om geen vergoeding te geven. Ik had an all-risk verzekering bij Reaal. Toen mijn scooter gestolen was heb ik helemaal geen vergoeding gekregen omdat ik een ART 3 ster slot had gebruikt ipv een ART 4 slot! Een ART 3 slot is meer dan voldoende voor een scooter en was aanbevolen door de scooter verkoper. Alle andere verzekering maatschappijen eisen een ART 3 slot behalve Reaal! Belachelijk!

uit Den haag zegt op 5 October 2018:

WALGELIJK 🤮😡

In 2017 een gloednieuwe scooter gekocht, alles erop en eraan, totaalwaarde van minimaal €2000,-. Verzekeringen vergeleken en de keuze gemaakt voor verzekeruzelf.nl. Dit had ik NOOIT moeten doen!

20 september tussen 21:00 - 07:30 is de scooter uit de voortuin gestolen. De scooter stond op stuur én kettingslot en nog presteert iemand het om aan ONZE spullen te komen. Echt walgelijk.

Vervangend vervoer regelen, aangifte doen en de verzekering op de hoogte stellen, er is gelijk een hoop te regelen. ‘Gelukkig’ denk ik dan nog, 'ik ben WA met Volledig casco verzekerd', dus het regelen van vervangend vervoer zal maar tijdelijk zijn.

De melding bij de verzekering wordt vervolgens opgepakt door REAAL, er wordt medegedeeld dat er GEEN dekking plaats zal vinden. Dit aangezien er in de algemene voorwaarde van wel 17 bladzijden op de laatste bladzijde vermeld wordt dat er een stallingsclausule van toepassing is. Hierin wordt vermeld:
'Het op de polis genoemde motorrijtuig moet tussen 20:00 uur en 08:00 uur worden geparkeerd in een goed afgesloten garage of in een daarvoor bestemde ruimte in de directe omgeving van uw woning. Als u met het motorrijtuig niet op het woonadres aanwezig bent, i.v.m. visite of vakantie en er zijn geen stallingsmogelijkheden in een afgesloten of bewaakte ruimte aanwezig, dan mag het motorrijtuig buiten worden gestald.'

Mijn inziens voldeed ik aan alle verplichte beveiligingseisen. Het deel 'voorwaarden volledig casco verzekering' heb ik doorgenomen, hierin wordt NIETS vermeld over een stallingsclausule. Enkel dit deel leek op mij van toepassing, met de normen en waarden die ik als eerlijke burger bezit, trek ik de conclusie dat ik een goede verzekering gekozen heb, ik ga tenslotte altijd met veel zorgvuldigheid met mijn spullen om.

Verder in de algemene voorwaarden wordt uitgeweken over allerlei soorten situaties die doorgaans niet van toepassing zullen zijn, dit heeft mij doen besluiten om niet alle 17 bladzijden door te lezen om vervolgens de verzekering af te sluiten. Op de aller laatste bladzijde wordt de stallingsclausule op een kopje 'Clausuleblad' vermeld. Walgelijk, het zijn altijd die kleine lettertjes..

Vervolgens een medewerker van REAAL en de manager aan de telefoon gesproken, de enige boodschap die hierin vermeld wordt is dat de algemene voorwaarden van 17 bladzijden de voorwaarden zijn en dat deze dan maar doorgenomen had moeten worden. Er is geen ruimte voor tegemoetkoming en er wordt NIET in redelijkheid naar de situatie gekeken.
Wanneer ik mijn onvrede uit, wordt mij geadviseerd om een officiële klacht in te dienen, dit wordt direct ook gedemotiveerd met de aanvulling dat ik daarop hetzelfde antwoord zal ontvangen.

In de algemene voorwaarden van verzekeruzelf.nl wordt vermeld dat de verzekering automatisch stopt bij totaal verlies, hiermee wordt diefstal blijkbaar niet bedoeld aangezien de verzekering gewoon door loopt. Sterker nog, de premie wordt gewoon afgeschreven. Ik heb de premie terug geboekt en dan volgt er een mail met een betaal verzoek terwijl deze premie vooruit betaald wordt en de scooter al langer niet meer in mijn bezit is.

Triest, elke maand netjes betaald, volledig casco verzekerd en aan het einde van de rit sta je met lege handen, zonder scooter en zonder vergoeding. 🙁

Kortom ‘REAAL regelt het allemaal’ 🤮


Jouw mening telt ook. Deel je reactie dus met anderen!


Deze verzekering beoordelen