Woongarant Autoverzekering

★★★★☆ 8.2/10 (43 reviews)

Woongarant Verzekeringen Ervaringen

Woongarant staat garant voor onafhankelijke, kwalitatief hoogwaardige dienstverlening ten behoeve van cliënten van De Hypotheker.

Voordelen van Woongarant:

  • Onafhankelijke, kwalitatief hoogwaardige dienstverlening
  • Bijzondere producten en diensten gebaseerd op de behoeften van klanten
  • Speciaal voor klanten van de Hypotheker

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal!

> Meer over Zeker.com
 

Bekijk gerelateerde media

De Hypotheker Commercial Kantoor (2010)

NBVA Autoverzekering (2008)

Ervaringen met de Woongarant Autoverzekering

1e keer gebruik van moeten maken in 3 jaar naar volle tevredenheid.
Recent schade aan personenauto. Na bekomen schrik met jullie contact opgenomen. Alles via telefoon en mail afgehandeld. Snel maar ook erg duidelijk. Goed afgewerkt.
Alles was duidelijk en snel geregeld. Wij hebben het als prettig ervaren.
Normaal gesproken prima. Deze keer liep het helaas niet zo soepel.
Op zich is het uiteindelijk geregeld, alleen vind ik het heel vervelend dat ik dus verkeerd ben geinformeerd. IK wilde gezienste schade bedrag mijn no-claim niet op het spel zetten, want dat kostte mij meer dan het schade bedrag. N ADE ontvangen mail heb ik mijn ongenoegen per mail uitgesproken en heb aangegeven dat ik desnoods de schade achteraf zelf betaal mocht de verzekeraar van de tegenpartij niet gevonden worden. Dat kon dus niet en regels waren regels. Het ging in dit geval om iemand uit het buitenland die een huurauto bestuurde en de huurmaatschappi wilde geen gegevens verstrekken
Gelukkig niet veel ervaring maar de ervaring die ik er mee heb is prima te noemen
Heb nu een schadeformulier moeten indienen. Heb gezien dat dit via de Mobielschademelden.nl app kan, maar vind deze totaal NIET gebruikersvriendelijk.
Zie hierboven. Er worden veel fouten gemaakt en communicatie is slecht
prima, de afhandeling van de melding was snel in werking, meeste tijd kostte de planning voor schadeherstel
Het afhandelen is allemaal goed gegaan behalve had ik wel verwacht dat ik een nieuw schadeformulier zou krijgen.
Onduidelijk of wij bij wijzigingen/vragen e.d. onze tussenpersoon moeten benaderen of Woongarant. Afgezien daarvan zijn onze ervaringen met Woongarant prima.
Ik heb schade aan een derde toegebracht, en mijn schade is niet verzekerd, of toch wel????????????????
Dit was voor de ruitschade melding van mijn auto
Duidelijke communicatie tijdens afhandeling. Alle info die nodig is werd gegeven.
Slechte bereikbaarheid. Ik kan met geen mogeijkheid weer inloggen op de app om makkelijk schade te melden en of verzekeringen in te kijken.
Goed! Echter wel verbaasd dat ik mijn bedrijfsauto voor mijn bloemen en plantenbesrijf niet bij jullie kon verzekeren, omdat we gezien worden als koerier? Iedere ondernemer brengt toch iets naar klanten? Wat maakt ons zo anders? Ik had graag al mijn verzekeringen bij jullie willen hebben vanwege de overzichtelijkheid, maar nu moest ik weer op zoek naar een andere verzekeraar. NIET LEUK!
Ik heb geen probleem ervaring met Woongarant. Alleen vind ik het niet even fijn als er met de auto iets is altijd naar een andere garage moet. Persoonlijk vind ik de verzekeringen aan de hoge kant.
3x bij wijziging in de verzekering of verzekeren nieuwe auto is de verkeerde auto uitgeschreven waardoor wij brieven van de RDW kregen dat wij een boete riskeerden wegens onverzekerd rijden. Drie keer dezelfde fout maken vinden wij slordig. Verder prima geholpen met de schadeafhandeling ma kleine aanrijding.
Ik was zelf schuldige van de aanrijding. Nadat het schadebedrag aan de tegenpartij was uitgekeerd heb ik hiervan bericht gekregen. Wat ik jammer vind is dat in deze mail niets staat over de gevolgen die het voor mijzelf heeft. Ik heb dus geen flauw idee of ik tredes naar beneden ben gegaan en welke gevolgen dit heeft voor de premie. Mijn verzekering is inmiddels opgezegd omdat ik mijn auto heb laten schorsen.
Vooral veel contact gehad met rechtsbijstand. Weinig contactgehad met woongarant. Was ook niet nodig
Direct nadat we een afspraak bij een hersteller hadden gemaakt, kregen we een belletje van Woongarant dat de schade niet volledig gedekt zou zijn. Ze boden een heel goed alternatief. De schade is perfect hersteld en hebben niets zelf hoeven te betalen of regelen.
Duurt lang eer er antwoord komt viade mail, beperkte keuze mbt herstellers schade. lang in de wacht indien men belt, en dan nog per minuut moeten betalen ook.
wij zijn zeer content met Woongarant, de afwikkeling van onze schade aan de Berlingo verdient een prijs. Doorgaan zo !
Goed geregeld. Alleen jammer dat ik geen auto meekreeg terwijl me dat door jullie wel beloofd was.
Indienen en contact gaan prima. Het duurde wel erg lang voordat de schade afgehandeld was en de correspondentie daarover vond ik niet erg uitgebreid. Later wel uitgebreider antwoord gekregen en dat was fijn.
Service etc top. Stijging van de premies de laatste tijd is minder. Bv premie verzekering woning is met 7,40 euro in 2 jaar tijd verhoogd. Dat is voor mij reden om om me heen te kijken. Jammer.
Goede klantvriendelijke medewerkers. Geen gedoe. Je bent echt ontzorgt
Prima service, fijn geholpen. Er wordt over alle opties meegedacht
Ondanks dat ze me niet direct konden helpen met mijn schade melding hebben ze dit wel netjes Door gezet naar de rechtsbijstand
Erg goede uitleg door de benodigde schade expert. Telefonisch steeds prima te woord gestaan en geen lange wachttijden.
Schade is keurig afgewikkeld en snel, ook qua administratie. Qua ervaring met het persoonlijk contact was het wat minder. Er was ingebroken in mijn auto. Ik heb zo snel mogelijk de ruit willen laten maken en zodoende zonder nadenken gegoogled. Carglass heeft me direct geholpen. Volgende dag werd ik gebeld door woongarant en werd me voor mijn gevoel op verwijtende toon verteld dat ik Carglass niet had moeten bellen omdat ik dan mijn volledige eigen risico moet betalen want het zou geen partner zijn waarmee woongarant samenwerkt. Een en ander was al vervelend genoeg en en daarbij was het nog meer extra geld wat blijkbaar down the drain ging op dat moment. Situatie had ik niet eerder meegemaakt dus ik had wellicht ook verder na kunnen denken, zal ik ook zeker doen. Maar ietsje begrip voor mijn situatie had ik wel zeker gewaardeerd.
Geweldige snelle service, aardige mensen, goede afwikkeling van schade en meedenkend in problemen. Goed gevoel om bij Woongarant verzekerd te zijn.
op 1 oktober had ik een ongeluk gehad met mijn auto. Wij zijn wa verzekerd bij jullie Toen ik belde melde een meneer mij omdat ik wa verzekerd ben hij mij niet kon helpen. Het kwam er kort op neer zoek het zelf uit. Oja en aan het eind van het gesprek kon er nog net een vraag er vanaf hoe het met ons ging. Ik heb zelf de tegenpartij benaderd en deze hebben me wel netjes geholpen met wat ik moest doen met de auto en papieren ect.
De afhandeling en de betaling van de schade ging snel. Vindt het alleen jammer dat je gelijk meer gaat betalen ondanks dat ik 4 voertuigen heb verzekerd en het complete woonpakket.
Graag wat meer duidelijkheid welk telefoonnummer ik kan gebruiken om schade te melden. Op de groene kaart kan ik niet vinden waar ik naar toe moet bellen, staat bijv. alleen een nummer voor bij glasschade.
Zoals een verzekerings maatschappij hoort te handelen. Reactie van Woongarant: Goed om te vernemen dat wij hebben kunnen voldoen aan uw verwachting van een verzekeraar. Aan de cijfers te zien bent u tevreden en daar doen wij het uiteraard voor. Met vriendelijke groet, Woongarant
Bijzonder tevreden. Ondanks fouten mijnerzijds toch vriendelijke en snelle afhandeling. Reactie van Woongarant: Wat fijn om te horen dat wij u zo goed hebben kunnen helpen. Hartelijk dank dat u dit met ons wil delen. Met vriendelijke groet, Woongarant
Het was nogal onduidelijk waar we als eerste onze schademelding moesten doen voor de verdere afhandeling. Bij de autoverzekering ( via Delta Loyd ) of via de rechtsbijstand ( DAS ). Maar als je weer eenmaal in het schade meld molentje terecht komt is alles weer herkenbaar van de vorige keer.
1 schade was verzekerd en de ander niet. Helaas kost dit deels schadevrije jaren, maar dit is mij wel allemaal goed uitgelegd en vooraf berekend wat het mijzelf kost de komende jaren aan extra verzekering. Reactie van Woongarant: Bedankt voor uw positieve reactie. Ondanks het feit dat uw meldingen niet geheel door ons vergoed konden worden, zijn wij heel blij te vernemen dat u tevreden bent over de uitleg die u gekregen heeft en de wijze waarop wij uw schade hebben afgewikkeld. Met vriendelijke groet, Woongarant
Pas 1x melding hoeven doen. Autoruit stuk. Contact was ervaren persoon en gaf maatwerkadvies. Reactie van Woongarant: Bedankt dat u de moeite heeft genomen om uw tevredenheid uit te spreken, daar zijn we heel blij mee! Met vriendelijke groet, Woongarant
We waren nog maar kort bij woongarant toen we schade kregen aan de keuken. Alles werd prima opgelost, zeer tevreden! Reactie van Woongarant: Wat fijn dat u de moeite heeft genomen om onze dienstverlening te beoordelen. Hartelijk dank daarvoor. Goed om te horen dat alles naar wens is opgelost. Met vriendelijke groet, Woongarant
5 weken moeten wachten op een nieuw schadeformulier 3keer bellen waarvan 1x zeer boos toen was het er wel meteen duurt veel te lang
Indien wij schade hebben worden wij vriendelijk geholpen en ook goed geadviseerd wat we beter wel en niet kunnen doen. Reactie van Woongarant: Hartelijk dank voor uw beoordeling. Wij zijn blij dat wij u naar tevredenheid hebben kunnen helpen. Met vriendelijke groet, Woongarant

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen