SNS Opstalverzekering

★★★☆☆ 7.6/10 (10 reviews)

Logo verzekeraar SNS

SNS biedt hoogwaardige internetdiensten en innovatieve producten op het gebied van hypotheken, sparen, beleggen, betalen, lenen en verzekeren.

Voordelen van deze opstalverzekering:

  • Schade aan je huis, garage én schuur verzekerd
  • Met glasverzekering
  • Aanpassingen woning meeverzekerd

Onafhankelijke beoordelingen voor de SNS Opstalverzekering

De SNS Opstalverzekering is in de Consumentengids van 1 juli 2015 door Consumentenbond beoordeeld met een 8,1.

De SNS Opstalverzekering is in de Special Item Woonverzekeringen van 22 juni 2015 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Kwaliteit’.

De SNS Opstalverzekering is in de Special Item Woonverzekeringen van 19 mei 2014 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Kwaliteit’.

De SNS Opstalverzekering is in de Consumentengids van 1 juli 2013 door Consumentenbond beoordeeld met een 8,9 en is daarmee de Beste uit de test.

De SNS Opstalverzekering is in de Consumentengids van 1 juni 2012 door Consumentenbond beoordeeld met een 8,0 en is daarmee de Beste uit de test.

De SNS Opstalverzekering is in de Consumentengids van 1 mei 2011 door Consumentenbond beoordeeld met een 8,0.

De SNS Opstalverzekering is in de Consumentengids van 1 mei 2010 door Consumentenbond beoordeeld met een 8,5.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de SNS Opstalverzekering

9 jaar lang verzekerd bij SNS, een rimpelloze periode, ik betaalde elke maand premie, ging automatisch . Ook nooit schade gehad of iets ingediend. Jaarlijks werd de verzekering automatisch verlengd, inclusief premieverhoging zoals dat gaat. 3 maanden geleden is er een brief verstuurd dat er een keer premie niet betaald was, maar (dat zegt iedereen natuurlijk, maar echt waar) ongelukkigerwijs raakte de brief zoek vooraleer ik hem te zien kreeg. Een paar maanden later vond ik een ongeopende brief, ik natuurlijk meteen bellen met de klantenservice, maar helaas, de verzekering was beëindigd en kon niet hersteld worden. Ik ben dus 3 maanden onverzekerd geweest en ja, incassobureaus, een belletje, een e-mail, daar doet de SNS niet aan. Na 9 jaar geen enkele betaling gemist te hebben en wel eenmaal een ongeopende brief te zijn vergeten. dat is 108 betalingen tegen 1 fout. Er werd nog heel lacherig gedaan over een nieuwe verzekeraar vinden. Beste jobstudent aan de telefoon, bij wie ga jij later je woonverzekering afsluiten?

Wat een vreselijk bedrijf. Wij hadden stormschade en dit wordt weggewimpeld met het argument dat de wind net niet hard genoeg gewaaid heeft om de schade uit te keren. Is dit een grap SNS?! Wat zijn jullie voor een slecht bedrijf! Empathie voor de klant tonen die schade heeft is er niet bij! Een loos argument over achterstallig onderhoud en een trage windkracht is een antwoord dat aantoont dat deze verzekering helemaal niet voor zijn klanten klaar zit om te helpen als het moet. Er is zelfs door de loodgieter vastgesteld met een camera dat er helemaal geen achterstallig onderhoud is! Ik heb deze verzekering al jaren, maar dit doet de das om. Ik ben hier klaar mee, nog nooit schade geclaimd, altijd netjes betaald, en net nu wij stormschade hebben, hebben ze geen zin om te betalen. Los daarvan gaat het om een klein bedrag, rond de 400 euro. Als dit bedrijf er zo in gaat zitten, stap ik vandaag nog over!

4x de schade gemeld aan ons huis.(waterschade) . Online en per post daarbij een brief gestuurd waarom er niet gereageerd wordt. Wel altijd keurig de premie betaald. Is het dan niet de gewoonte dat je schade in behandeling genomen wordt!!!! Schandalig!!!! Wat kunnen wij nu nog ondernemen om serieus genomen ye worden,

Jarenlang betaald voor opstal verzekering van SNS. Kreeg lekage in huiskamer in convectorput. Bleek via ingemetselde gres afvoer van de keuken. Vervcolgens voor 1750 euro afvoer laten verleggen (in plaats van open brelken vloer woonkamer en keuken). Krijg ik van kille juffrouw van SNS yte horen datvhet valt onder onderhoud en niet verzekerd is. Ïk kan niets voor u betekenen”. Waardeloze verzekeraar!! Niet aan beginnen SNS, ze innen wel jarenlang premie maar betalen niet uit met smoesjes!

Jammer dat je ze nog een ster moet geven, kon ik het maar min 5 sterren geven. Sns is aangesloten bij VKN en doordat die hun werk niet goed doen , moet ik helaas sns ook slecht beoordelen. Ten eerste je stuurt ze een mail , en pas na 5 dgn krijg je reactie ( als je die al krijgt ) . Dus aan service doen ze hier niet. Ten tweede Wij hebben schade gehad , een deel van de schade vergoed gekregen ( 5 maanden later ) , maar uiteraard is het niet goed gegaan. Er is schade ontstaan aan het dak door de storm en hevige regenval die daarop volgde. Dus dak dekker gebeld nood reparatie laten maken met een rot gang bouwdrogers gehuurd ( wat ik tevens niet eens gedeclareerd heb a 300 euro ). Schade expert hier gehad , loopt zijn ronde kwam goed en prof over, alles besproken zoals het gegaan is , en wat er gebeurt is en wat de schade is. We hebben schade aan het dak , wat is ontstaan door de eerste storm vlagen , en de regen die daarop volgde heeft een behoorlijke ravage achter gelaten. De expert is het dak niet op geweest en heeft het verder ook niet over de offerte voor het dak gehad ,wel over de noodreparatie en wel over de rest van de schade, doordat dat allemaal maar 50 tot 75% van de schade vergoeden had hij daar wat op of aanmerkingen over. Tot onze grote verbazing zat de vergoeding van het repareren van het dak er niet bij , maar doordat het dak even tijdelijk gemaakt was met kit etc , waren wij genoodzaakt het toch maar te laten maken. Zeker doordat als het weer hard zou gaan waaien of regenen de noodoplossing het uiteindelijk ook zou begeven. Maar we hadden er nog geen vergoeding voor gehad , 10 mails verder en een bak gezeur , hebben wij ervoor gekozen het dak volledig te laten herstellen, ook vanwege de natte pariodes die gaan volgen , en wij niet weer schade op schade willen hebben, die wij dan uiteindelijk weer moeten claimen. Nou komt het mooie , vkn wilt nu dat wij gaan bewijzen dat het dak schade had door de wind , en wilt fotos etc …. uuuuhhh krijg je daarom niet een exert over de vloer die moet uiteindelijk kijken wat er vergoed moet gaan worden ????? Dus maw ze maken van hun probleem ( hun fout , onkunde of hoe je het ook wilt noemen ) onze fout. Zelfs op de offerte van de dakdekker stond schade door storm. Nu hebben ze zelfs de dakdekker gebeld of hij fotos heeft gemaakt van de schade , en hem de vraag gesteld of het wel door de storm kwam. Volgens mij hoort een expert gewoon meteen overal te kijken , en niet na 3 kwart jaar vragen om fotos. Dus kortom , kijk waar je verzekeringsmaatschappij bij aangesloten is , en is dat bij VKN zeker niet afsluiten.’ Wij zijn overgens verzekerd bij SNS , dus daar zou ik iig niet je inboedel en opstal gaan verzekeren.

Op 25 februari ontving ik een brief dat de premie van mijn opstalverzkering per 1 maart (extreem) verhoogd wordt. Weliswaar gedagtekend 13 maart, maar datum ontvangst is bepalend. Ik meende dat vezekeraars klaten ruim een maand voor de prolongatiedatum moeten informeren. De premie wordt met maar liefst 6,2 % (!!) verhoogd, Zij vermelden dat dit berekend is op basis van de bouwkostenindex van het CBS. Klantcontact beloofde mij een uitvoerige toelichting per e-mail (nog steeds niet ontvangen!). Ik komt niet verder dan 1,8% (van 1 jan 2020 tot 1 jan 2021) via Bouwkostenkompas.nl

fantastische club: snel oppakken en afwikkelen van schade; vriendelijke en mi.i deskundige medewerkers, beoordelen de zaak accuraat en geven client waar het recht op heeft. Mogen andere verzekeraars een voorbeeld aan nemen !

SNS verzekering nooit nemen!!! Ik heb/had deze verzekering en heb een schade geclaimd (lekkende waterleiding), Ik heb 3 keer een brief gekregen omdat het afschrijven van de polis niet is gelukt elke maand kreeg ik 1 brief en heb ik het bedrag gelijk handmatig overgemaakt. De reden om mij niet de dekken is dat ik niet optijd de nota betaald zou hebben! Terwijl ik toch echt gelijk betaald heb!!!!! Nu heb ik een brief gekregen (na mijn claim) dat ze de verzekering stopzetten vanwege te laat de nota betalen!.. oplichters ik heb elke maand betaald toen ik de brief kreeg.

afgelopen 23-2 schade gehad door de westerstorm: 16 meter schutting lag plat. De volgende ochtend gebeld en ze hadden inzake de storm een soepel beleid: ik mocht tot 2000,= laten vervangen, als het duurder werd moest de expert komen. Ik mocht gewoon de factuur (tot 2000 dan) indienen en het zou dan betaald worden. Nou, mijn eerste idee was "wat een coulante maatschappij". Dit stond ook zo op de site maar ik kreeg het ook nog in een persoonlijke brief toegezegd. Dus ik aan de gang met schuttingbouwers etc, uiteindelijk afgelopen week 1 offerte aangenomen (1815,=). Afgelopen zaterdag viel er ineens een brief op de mat: SNS had de schade bepaald op 1150,= (hiervan moet eigen risico nog af) en dat geld zouden ze overmaken! Maandagochtend om 8.30 was het overgemaakt! Een hele boze klant en een even boze hovenier want die moest nu materiaal annuleren. Het meest treurige is dat ik juridisch advies heb ingewonnen die dag en wat blijkt: dit is tactiek. Bijna niemand gaat een juridisch geschil ervan maken omdat de kosten hiervan 4 keer zoveel zijn als die 500 euro die ik ook gewoon zou moeten krijgen, er ligt immers een schriftelijke toezegging! SNS reageert nergens meer op en zelfs een officiële klacht wordt genegeerd! De jurist had deze constructie (brief naar binnen in het weekend en maandag voor 9 uur geld overmaken) al eerder gezien, mensen wordt het reageren ontnomen en zij zien het dan als afgehandeld. Trieste bedrijfsvoering, ze wisten niet eens om hoeveel meter schutting etc het ging want dat hoefde ik niet eens op te geven! Natte vingerwerk en onbeschofte behandeling! Per direc5t al mijn verzekering daar weggehaald en elders ondergebracht. Joyce

Ik heb een aantal jaar geleden mijn SNS hypotheek laten oversluiten door Berend Tissen van de SNS bank in Groesbeek. Dit was 1 keer maar nooit weer, alles wat fout kon gaan is fout gegaan. Bij de notaris kwamen we er achter dat hij in de nieuwe hypotheek ook mijn andere vastgoed had toegevoegd, dus ook mijn eigendom zit nu in ene lening door deze beste man. Hij was na deze ellende ook niet meer thuis en zelfs bij de vraag een kleine schadevergoeding werd hij zelfs vervelend. Of bij SNS bank in Groesbeek spelen ze rare spelletjes, of het is 100% onkunde van de heer Tissen. Kortom, een echte afrader.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen