Beste opstalverzekering Juli 2024 

De beste opstalverzekering vind snel je via Zeker.com!

 • Onafhankelijk
 • Ruime keuze
 • Binnen 3 minuten je premie berekend

Tijdens een storm, brand of inbraak kan je huis flink wat schade oplopen. Als gevolg hiervan krijg je te maken met hoge kosten. Een opstalverzekering dekt deze kosten. Dit wilt zeggen, je hoeft niet alles zelf te betalen. Schade aan je huis is verzekerd. Wat de beste opstalverzekering is, verschilt per persoon.

Bereken je premie

Wat is de beste opstalverzekering?

Een opstalverzekering is volgens de wet niet verplicht. Maar, de bank kan je wel verplicht stellen om een opstalverzekering af te sluiten bij je hypotheek. Heb je een huis gekocht? En ben je op zoek naar een goede opstalverzekering? Dan wil je natuurlijk weten wat de beste is. Wat de beste is, is niet één, twee, drie te zeggen. Dat komt omdat dit van veel zaken afhangt, zoals het type huis, je woonplaats en de dekking. Je sluit een opstalverzekering op maat af. Dit betekent dat je je gegevens invult en op basis hiervan wordt de premie berekend. Kortom, wat de beste opstalverzekering is, is voor iedereen anders.

Goed verzekerd binnen 5 stappen

Ben je op zoek naar de beste opstalverzekering? Veel mensen vinden het lastig om een keuze te maken. Je wilt goede voorwaarden, zonder te hoge kosten. Maar hoe vind je die? Dit is makkelijker dan je misschien denkt. 

Wij geven je graag een paar tips:

 1. Start met een inboedelverzekering vergelijken
 2. Vul je gegevens in en kies de dekking naar wens
 3. Vergelijk de opties op basis van premie en voorwaarden
 4. Lees de reviews van andere klanten
 5. Kies de verzekering die het beste bij je past

De beste volgens Consumentenbond

De Consumentenbond voert regelmatig onderzoeken uit. Zo ook naar de beste opstalverzekering. In 2020 zijn deze verzekeraars als beste uit de test gekomen:

 1. Nationale Nederlanden
 2. Vereniging Eigen Huis
 3. ABN Amro
 4. Allianz Direct
 5. ANWB
 6. Unigarant

Hoe vind ik de beste opstalverzekering?

Een opstalverzekering afsluiten kan bij veel verzekeraars. Als gevolg hiervan is er een verschil in prijs en kwaliteit te ontdekken. Zo ben je bij de ene een stuk duurder uit dan bij de ander. Terwijl de voorwaarden niet altijd beter zijn. De goedkoopste opstalverzekering heeft niet altijd de minste dekking. Net zoals dat de duurste niet garant staat voor de beste. Daarom vragen veel mensen zich af hoe ze de beste opstalverzekering voor hun huis vinden. Wij raden je aan om te vergelijken. Hierdoor zie je direct wat de opties zijn en welke opstalverzekering het beste aansluit bij je wensen. Ook kan het lezen van reviews erg handig zijn. Dit geeft inzicht in de ervaring en mening van andere klanten.

beste opstalverzekering

De beste opstalverzekering, waar let ik op?

Als eerste let je goed op de dekking. Een opstalverzekering wordt nog wel eens verwart met de inboedelverzekering. Beide zijn woonverzekeringen, maar ze zijn zeker niet hetzelfde. De opstalverzekering dekt alleen schade aan je huis zelf en alles wat hier aan vastzit, zoals de keuken en vloer. Maar ook een garage en schuur horen bij de opstal. De inboedelverzekering dekt alle spullen die in het huis staan.

Daarnaast kijk je naar de premie en voorwaarden. Wat is er wel en niet verzekerd. En wat kost het. Op basis van je gegevens wordt de premie berekend. Maar ook je eigen wensen tellen mee. Zo kun je bijvoorbeeld een extra glasverzekering of Allrisk verzekering afsluiten. De beste opstalverzekering sluit aan bij je wensen, zonder een te hoge premie te betalen.

Als laatste let je op het eigen risico. Dit is het bedrag dat je zelf eerst betaalt bij schade. Hoe hoog dit is, verschilt per verzekeraar. Ook kun je kiezen voor een hoger eigen risico in ruil voor korting op de premie.

Is de beste ook de duurste?

Je bepaalt zelf bij wie je een opstalverzekering afsluit. Het aanbod is groot. Hoe weet je nu welke de beste is? Vaak kijken mensen vooral naar de premie. Is de premie hoog, dan zal de kwaliteit ook wel goed zijn. Toch is dit (helaas) niet altijd het geval. Het kan zijn dat een erg dure verzekering mindere voorwaarden heeft dan de goedkoopste. Als resultaat dat je teveel betaalt. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Je vult je gegevens in en je ziet meteen het verschil in prijs en voorwaarden. Hierdoor zie je snel wat voor jouw woning de beste opstalverzekering is.

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten

De beste opstalverzekering vind je door te vergelijken. Je vult je gegevens in en je bepaalt welke verzekering bij jouw wensen en situatie past. Heb je een goede opstalverzekering gevonden? Dan kun je deze direct online afsluiten. Je vult de aanvraag in en de verzekeraar houdt je op de hoogte.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Consumentenbond
 • Vereniging eigen huis
 • Verbond van Verzekeraars
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 12 april 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 14 februari 2023