Goedkoopste opstalverzekering Juli 2024 

De goedkoopste opstalverzekering sluit je af via Zeker.com!

 • Ruime keuze
 • Onafhankelijk vergelijken
 • Snel de goedkoopste gevonden

Schade aan je huis is niet alleen erg vervelend, maar gaat vaak ook samen met hoge kosten. Niet iedereen kan dat zomaar betalen. Om die reden sluit je een opstalverzekering af. Schade aan je huis is daarmee gedekt. Ben je op zoek naar de goedkoopste opstalverzekering? Hieronder lees je hoe je deze vindt.

Bereken je premie

goedkoopste opstalverzekering

Wat is de goedkoopste opstalverzekering?

Wat voor jou de goedkoopste opstalverzekering is, kunnen we niet zomaar zeggen. Dat komt omdat de premie van veel zaken afhangt, zoals:

 • Je woonplaats
 • De dekking
 • Het type huis
 • De herbouwwaarde
 • Je schadeverleden
 • Wel of geen garantie tegen onderverzekering

Bij het afsluiten van een verzekering vul je je gegevens in. Vervolgens wordt de premie berekend. Een opstalverzekering afsluiten kan al voor nog geen tien euro per maand. Toch verschilt dit enorm per persoon. Voor een vrijstaand huis met een rieten kap betaal je een stuk meer dan voor een rijtjeshuis. Wat de goedkoopste opstalverzekering is, is dus voor iedereen anders. Door te vergelijken kom je er snel achter wat voor jou de beste deal is.

In 5 stappen een goedkope opstalverzekering

Een opstalverzekering afsluiten kan bij veel verzekeraars. Als gevolg hiervan is er veel keuze en aanbod. Hoe vind je nu de verzekering die het beste bij je past, zonder teveel te betalen? 

Wij raden je aan om te vergelijken. Dit doe je als volgt:

 1. Vul je gegevens in, in de opstalverzekering vergelijker
 2. Kies de dekking naar wens
 3. Vul wel of geen extra’s aan
 4. Leg de premies en voorwaarden naast elkaar
 5. Bepaal wat voor jou de voordeligste opstalverzekering is

Hoe vind ik de goedkoopste in 2023?

De goedkoopste opstalverzekering vind je door te vergelijken. Je vult een aantal gegevens in, en de premie wordt direct berekend. Zo weet je binnen een paar minuten wat de prijs is. Maar vergeet niet om de voorwaarden ook goed door te nemen. Hierin staat precies wat wel en niet is verzekerd. Het kan zijn dat de goedkoopste opstalverzekering niet genoeg dekking biedt. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Net zoals dat de duurste niet standaard ook de beste is. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Ook kan het lezen van reviews je helpen om een goede en goedkope opstalverzekering te vinden. Het lezen hiervan geeft je inzicht in wat andere klanten van een verzekering en verzekeraar vinden. En op basis hiervan kun je zelf bepalen welke opstalverzekering wel of niet bij je huis past.

5 goedkope inboedelverzekeringen

Wij hebben een voorbeeld berekening gemaakt voor 5 goedkope inboedelverzekeringen. Je ziet hier zowel de premie voor een alleenstaande en voor een gezin met kinderen.

VerzekeraarEigen risicoPremie per maand
Alleenstaande
Premie per maand
Gezin met kinderen
FBTO€ 500€15,71€16,91
OHRA€ 0€ 19,88€ 24,85
Allianz Direct€ 0€ 19,94€ 20,00
ABN Amro€ 0€ 23,98€ 30,40
Univé€ 0€ 25,64€ 25,64
Centraal beheer€ 0€ 30,14€ 34,16
Berekend op 07-05-2024. Postcode 1823 BA, tussenwoning, normale afwerking woning. Zonder eigen risico.
goedkope opstalverzekering

Is de goedkoopste ook de beste keuze?

De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar de beste opstalverzekering. Bijna 60 opstalverzekeringen zijn vergeleken op basis van prijs en kwaliteit. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat elke aanbieder voldoende scoorde op de kwaliteit. Er is dan ook geen groot verschil in voorwaarden te ontdekken. Daarentegen is er wel veel verschil in premie. Bij de een betaal je een hogere prijs dan bij de ander. De premies lopen sterk uiteen. Dit maakt het op zoek gaan naar de voordeligste opstalverzekering nog aantrekkelijker. Door te vergelijken, zie je direct wat voor jou de voordeligste keuze is en zo bespaar je al snel flink op de kosten.

Een opstalverzekering kun je samen met de inboedelverzekering afsluiten. Vaak biedt een verzekeraar een korting op de premie aan als je beide verzekeringen samen afsluit. Ook ontstaat er zo geen discussie wie wat moet vergoeden bij schade. Wel zo handig.

De goedkoopste opstalverzekering, waar let ik op?

Er zijn tal van verzekeraars bij wie je terecht kunt voor een opstalverzekering. Als gevolg hiervan is er een verschil in kwaliteit en prijs te ontdekken. Als eerste kijk je naar het verschil in premie. Door de premies naast elkaar te leggen, zie je meteen waar jet het goedkoopste uit bent.

Maar let daarnaast ook goed op de voorwaarden. Ook hier kan een verschil in zitten. Soms valt een bepaald geval bij de ene verzekeraar wel onder de dekking en bij de ander niet. Door de polisvoorwaarden goed door te nemen, kom je erachter wat het verschil is.

Ook let je op het verzekerde bedrag en de optie om je wel of niet te verzekeren tegen onderverzekering. Bij het afsluiten van een opstalverzekering geef je de herbouwwaarde door. Dit is het bedrag waarmee je je huis helemaal opnieuw kunt bouwen als deze totaal verwoest wordt. Op basis hiervan wordt het verzekerde bedrag bepaald. Dit is het bedrag dat je maximaal krijgt uitgekeerd. Soms zijn de kosten om een huis opnieuw te bouwen hoger dan het verzekerde bedrag. Je bent dan onderverzekerd. Heb je geen garantie tegen onderverzekering? Dan zijn deze extra kosten voor eigen rekening.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Consumentenbond 
 • Nibud
 • Vereniging Eigen Huis 
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 12 april 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 14 februari 2023